Bende aynen senin gibiyim şuna hamile kalmadan önce her akşam arkadaşlarımla birlikte çıkardık ama şimdi işten doğru eve bütün gün yatıyorum😔hiç bir şey yapadım yok maalesef ,12.hafta bitince normale dönüyor herkes inşallah öyledir yoksa bende kesin depresyona gitcem 😔
Günaydın canım aynı bendede ole oluyor hiç evde durmazdık şimdi çıkasım gelmiyo gecer inşallah
Valla tombikim diye mutsuzum accık, ben gebe kalmadan rejim yaptım az vereyim dedim, 2 kilo aldım, sonra daha da almadan hemen hamile kalayım dedim. Bünyem çok tırışka, yazdığın yazıyı çıktı alıp önüme yapıştırıcam, bana da doktor dedi aslında uyguluyorum da, 2000 kaloriyi geçme dedi fazla almazsın didi, ben 1500 caloride tombalak oldum. Şu 90 kiloluk arkadaşının mazisi harikaymış. Neyse çokta takıp stres yapmicam artık bari hamileliğim kilo stresi ile geçmesin yaw. Ömrüm boyu bıktım bu muhabbetten...Dedim ya hedefim bu yönde canım, beni birazda diyetisyen umutlandırdı açıkcası.Hamile kalmadan önce fazlalıklarımı verebilmek için bir diyetisyene gitmiştim. Anlattım bebek istediğim için kilo vermem lazım diye. Başladık diyete 3 -4 kilo verdim ve hamile kaldım. Gittiğimde ben yeteri kadar kilo veremeden hamile kaldım nolcak falan derken, kadın bana hiç endişe etme dedi. Versen iyi olurdu ama veremediysen de sıkıntı olmaz ilk 3 ay 1-2 kilo verebilirsen süper olur veremezsen 20. haftaya kadar 1 kilo limiti koyarız dedi. 28. haftaya kadar 3 kilo son ayda 4 kilo daha alırsın 8 kilo ile bitirirsin diye plan yapmıştı. hatta 90 kilo ile hamile kalan birine sadece 4 kilo aldırmış tüm hamilelik boyunca yani sadece bebek kilo almış kadın doğumdan sonra 80 lere düşmüş. bebeğide 3600 falan doğmuş.
Valla 19:40 ta çıktım iş yerinden şansıma köprü trafiği açılmış, 45 dk da eve gittim, annem gelmiş eşimle oturmuşlar lahmacunlar söylenmiş şalgamlar içilmiş, dedim nöörüyonuz burdaCanim ne ile ilgili bu toplanti yorma kendini
Günaydınlaaaaaaaaaarsalı günü ikili testimiz var umarım bebeğim sağlıklıdır ve büyümüştür dua edin anneler
Günaydın, bende salı teste gidicem, 5 hafta evvel gördüm en son, özledim yaw. Acaba ağzı burnu görülcek mi oy minik minik.
Bu arada Ekim anneleri göbeklenmiş. Benim neden erken çıktı diye üzülmeyecem daha, bacaktan çeksede göbeğe gelse ne iyi olur tabi
Merhaba canım
Ben kendimden hiç beklemediğim bir perfonmans gösterdim ve 3.ayı hiç kilo almadan bitirdim
Ama asıl önemli olan sonrası:18:
Canım çok güzel yazmışsın
bu söylediklerini neredeyse bire bir kadın doğum doktorum söyledi
işte bende elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum
zaten işin püf noktası sağlıklı beslenme hep bunu yapabilsek keşke
Ahh birde yürüyüş eklesek o zaman tadından yenmez
azıcık iş yapınca hemen belim ağrıyohaftalardır doğru düzgün iş yapamıyordum hamilelikten dolayı ev berbat oldu. eşimle bi bahar temizliğine karar verdik hadi evin bütün odalarını değiştirelim dedik zaten ev kirliyken hoop eşyaları kaldırdık bütü halılar kalktı perdeler çıktı heryer tozlu. bugünde eşimin kız kardeşi bize geliyormuş üç günlüğüne. neyapıcağımı şaşırdım zaten yemek yapamıyorum belimden dolayı evi de temizliyemiyorum.... neyapıcam ???
slm kızlar bende yeni üye oldum allah herkesin bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Arkadaslar ben 2 kilo verdim hamileligin basindan beri acaba normal mi ki
selam arkadaşlar. ben haftalardır nerdeyse hamile kaldığımdan beri halsizim. önceleri eşimle hergün dışarı çıkar yürür dolaşırdık. şimdi evden işe işten eve hiç halim yok.sizde öyle misiniz? bu hep böyle mi gidecek? öyleyse depresyona girmem yakındır :18:
Kızlar sabah randevum vardı gördüm bebeğimi kolları bacakları nasıl hareketli anlatamam, eşim bana el sallıyor dedi)) 3cm olmuş benim minik mercimeğim
Günaydınlaaaaaaaaaarsalı günü ikili testimiz var umarım bebeğim sağlıklıdır ve büyümüştür dua edin anneler
Günaydın, bende salı teste gidicem, 5 hafta evvel gördüm en son, özledim yaw. Acaba ağzı burnu görülcek mi oy minik minik.
Bu arada Ekim anneleri göbeklenmiş. Benim neden erken çıktı diye üzülmeyecem daha, bacaktan çeksede göbeğe gelse ne iyi olur tabi
Canım ikili teste gittiğinde bebişini ne kadardır olcak doktor banada dediğe beni çağırdığında 12 .haftada olacam ben gitmişsen cinsiyette öğreneyim diyodum daha belli olmaz dimi ikili teste daha geç gitsek olmazmı peki
enemmm 5 haftada özlenmezmi çirkin şeyyvalla ben 9+1de gittiğimde bacakları elleri kıl gibi görünüyodu ama kağıtta görünmedi bulanık olduğundan ekranda göründü...seninki daha bi seçilir herhalde...
Ben ikili test günü 13+2 olucam, cinsiyetide bi aksilik olmazsa görürüz dedi. 14. haftaya kadar sürüyo 2li test süresi :)
Valla ben en son 8+3 te gördüm tombilik bişi kol bacak yoktu, dombul dombul bişiydi, eminim ki 5 haftada bana el sallayacak kadar kudurmuştur minik sıpam, haftalık gelişimi okuyorum kımıl kımıl horon tepiyomuş bebelerimiz, e bi el sallar artık annişkosuna.
hey maşallahannesiiii uzun boylu mu olucak neee benimkiler daha minnak
Günaydın annişler.hep dert yanıyorum ben ama ne yapacam böyle sürekli mide bulantısı yoruldum ben.oda ile banyo arasında git gel,ne gece belli ne gündüz çok acım ama bişey yiyemiyorum su bile çıkıyor artık.serumla ayakta duruyorum dramamine metpamd zofran hiçbiri etki etmedi dediğiniz gibi dışarı çok güzel bahar geldi ne güzel çıkıp dolaşmak istiyo insan ama ne hal var ne moral
Artenur uzulme, yalniz degilsin. Ben de ayni durumdayim. Asiri bulanti ve istifralar yuzunden ne fizik ne de ruh gucu kaldi.
Dogum tarihlerimiz yakinmis, 12 haftayi bitirmemize az kaldi. Bizim de boyle gececekmis ne yapalim, ben aglaya, zirlaya, kivrana kivrana bir sekilde bu eziyetli gunleri gecirmeye calisiyorum. Az kaldi diye kendimi avutuyorum. Az kaldi...
Sana da tez zamanda saglik ve bulantisiz gunler diliyorum. Umarim en kisa zamanda "normal" hissetmeye baslariz, hamileligin tadini cikarip insan gibi yemek yiyebilir, bahar havasinda yuruyuslere cikabilir, diger hamileler gibi "Catlak olmasin diye ne kullansam" diye dusunebilir, hamile giysisi, bebek esyasi vs alisverisine cikabiliriz.
Dayanalim, az kaldi. Sonu guzel olsun, cektigimiz eziyete izdiraba degsin, saglikli, hayirli evlatlarimiz olsun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?