2014 Kasım Anneleri

beim oktorum her gün yyaparsa sıkıntı dedi mesela bize perşembe cuma pazar pazartesi yaptı önceden de yapmışlığı vardı belkki de hep böyleydi hiç hatırlamıyorum ve hep suluydu kakamız

Zeycim hazır mama derken devam sütü mu veriyorsunuz. Ben daha anne sütüyle besliyorum ama artık yetmiyor geliyor. Bebegimin boyu bir buçuk aydır aynı kiloda hazana almıyor. bu konuda bilgim yok nasıl olması lazim
Canım devam sütü değil normal 1 numara mama veriyorum beni hiç emmediler zaten biraz sağdım verdim ama sütümde artmadı azaldı gitti bitti..
Bizim bebekler prematüre olduğundan doktor farklı bir mama verdi protein değeri yüksek onu konuşuyoduk arkadaşla da..bu ay hiç kilo alamamışlar diye özel mama verdi arkadaşta ondan kullanıyormuş..
Bebeğinin kilo alımına göre doktora danış canım mama verip vermemeyi..4 ayı bittiyse ek gıdalara başlatır belkide mama yerine..

Zeyy Naber nasıl gidiyor? Işe başladın mı?

4 e girecez bizdede devam yavrum bi raht edemiyor sabah ciglikcigluga uyanuyo bitsede rahtlasalaryaa,

Günaydın :) doğum sonrası 2. Mesai günüm :)

Merak ediyorum işe başlama alışma sürecini muhtemelen aynı şeyleri yaşayacağız. Aslında belki düşündüğümden kolay olacak ama bırakıp gitmek korkutuyor şu an.
Bu ara oğlum geceleri huysuz uyumuyor bazan diyorum ki işe başlasam biraz uzaklassam

1gecmedim
2Sabh uyndktan bi saat sonrauyuyor sonrada iki uc saate 45dak bir saat oglefen sksam 8e kdar 3kez ortalama degstigi oluyo ama
3 egzersz uyninca ypiyoruz besdsk kadar muzik esliginde gazda cikiyor yPrken suan oyuncklri fazla sevmuo etrafi inceliyo kucakta geziyorz aksama kadr ve yumruk yiyor enbuyuk eglncesi bu:)
4bi uzn kollu citcitli badi corap altina yada patkli alt ustune bikat daha amaa bazen tek kt oluyo havaya gore degidisiyorbu kadarr:)

Allah yardımcımız olsun. Ben de cok evhamlıyım malesef kurtulamadım bu huyumdan. Evde tv izlemesin okulda yarım gun de olsa bişeyler oğrensin istiyorum ama bakalım servıse guvenebılcek miyim kolay gelsin cnm

Kızlar bu kaka olayını fazla takıyorsunuz kendinizi üzüyorsunuz bebeklerinizde bişey olsa zaten huzursuz olarak bunu belli ederler benim kızımda 2 günde bir yapıyor kakasını başta doktor papatya çayı ver demişti bazen unutuyordum baktım bi değişiklik olmuyor bebekte huzursuz değil ne kadarda olsa içlerinde şeker var şimdi vermiyorum kızımın kakasıda sizin bebekler gibi sıvı ve içinde parçacıklar var olması gerekende o zaten boşu boşuna kendinize dert edip üzülmeyin

...ek gıdaya geçmedim
...günde toplam 3 saat falan uyuyordur
...müzik dinliyoruz,kitap okuyorum,oyun halısında oynuyor,dans ediyoruz bazen kucakta..egzersiz yaptırmadığımı farkettim:)
...anne sütü alıyor belli saatlerimiz yok

1. Ek gıdaya gecmedim cnm. Anne sutu aldıgı ıcın 5 aydan once tattırmayı dusunmuyorum. Kızım mama yedıgı ıcın 4 ayda başlamıştım ek gıdaya.

2.bizim hala uyku duzenimiz yok 9 gıbı kalkıyor 12 1 e kadar uyumuyor uyusa da 10 dk memede uuyuo koyunca uyanıyor. 1 den sonra 3-4 saate bir uyuyor. Uyku suresı 10-40 dk arası değişiyor.

3. Genelde ablasıyla oynuyoruz o da bızı izliyor kucagına peluş oyuncak koyuyor ablası ıkı gundur onu tutmaya bsşladı. Birde tabı yumruk emiyor gülerek

4.altı iki kat üstü iki kat giydirıyorum. Altında patıklı patıksız ve corap.

5.ne kadar süt alıyor bilmiyorum emdiği için sağınca az geliyor sut ama cocuk kilo alıyor. Henuz bu durumu çözemedim :)

Ek gıdaya henüz geçmedim sadece geçen gün ağına reçel verdim az bişey suratına bir burusturdu ki .
Uyku düzeninin gün içinde yarım saat falan uyuyo hemen uyanıyor3- 4 kere falan bu şekilde
Oyun halısına koyuyorum gündüzleri şarkı söylüyorum egzersiz olarak kol ve bacaklarını hareket ettiriyor um falan
Benim oğlum şükür emiyor ama bazı akşamlar memleket kavga etmeye başladı süt gelmeyince cildiriyor bende o zamanlar 1 kere 100 cc falan mama veriyorum

canim sen aralik annesi misin ayy daha kucucuktur alpin:) katiliyorum sana bizimkinin de kakasi oylede bi kabiz bi ishal şimdi de köpüklü çıktı
Everest Aralık annesiyim" ama hamileliğim ve doğum sonrası Kasım annelerini okuduğum için oğlumun Gelişimi de kaSIM bebeklerine benzedi

beim oktorum her gün yyaparsa sıkıntı dedi mesela bize perşembe cuma pazar pazartesi yaptı önceden de yapmışlığı vardı belkki de hep böyleydi hiç hatırlamıyorum ve hep suluydu kakamız
Yarın ben de Dr a götürcem, bi sorayım bakalım. Her kakası bezi o kadar çok inceliyorum ki, eşim dalga geçiyo artık, b.k unda boncuk arama çocuğun diye

benim araştırmalarımdan anladığım kadarıyla ilk önce sebze ile başlanmalıymış. meyve ile başlanırsa kurnaz bebeklerimiz gelecek gıdalarda o şekerli tadı bekledikleri için yememezlik yapabilirlermiş. mantıklı geldi. bu arada asla meyve suyu değil, püresi verilmeliymiş. yogurt yerine de kendi yaptığımız kefir. baya kafa yoruyorum bu konuya umarım erken başlamak zorunda kalmam. isterseniz mail adresinizi verin size bir seyler göndereyim.

bu arada su veren annelere bir not: bebeğin özellikle ilk dört ay böbrekleri tam gelişmediği için su içerisindeki mineralleri falan süzemiyormuş ve bu da böbreği yoruyormuş. bir araştırın isterseniz.

ne kadar sürede iyileşti canım yara kabuğu gibi kabuk bağlıyorMuş öyle mi? dikiş ipleri ne zaman düştü? sünnet kilodu kullanmadin saniyorum. Bez bağlamaya devam ettin mi
bizimkinde kabuk olmadı hiç, bi haftada iyileşti. sanırım hiç acımadıda çünkü bir gariplik gözlemlemedik hiç. ipler de sanırım ikinci hafta gitti. bezi bir numara buyuk baglamaya basladık o kadar

Ayisigi 11
1) ek gıdaya geçmedim 5. Ayda tattırmayı düşünüyordum bebek bakım onarım ek gıda makalesini okuduktan sonra vazzgeçtim
2) yaklaşık iki üç saatte bir tam kurulu saat gibi sadece 40 dk uyuyo
3) egzersiz olarak zaten kendisi sırt üstü kol bacak bir sürü hareket yapıyo oyun olarak eline ses çıkaran çıngıraklardan veriyorum onunla oynuyo ama çoğu zaman ellerini yumruk yapıp yeme modunda birde sürekli konuşuyorum onunla her fırsat bulduğumda yüzümü yüzüne yKınlaştırıp onu sevdiğimi falan anlatıyorum ismini söylüyorum o da yüzüme dokunuyor dr söylemişti bunu.
4)evimiz sıcak o yüzden terletmeyecek şeyler giydiriyorum ama akşam kaloriferler yanmadan bazen hafif soğuk olabiliyor yanağı sıcak değilse yeleğini giydiriyorum dışarı çıkarken kat kat giydiriyorum ki terleteceğini anladığımda hemen katını çıkarıyorum annem terletmezsen hasta etmezsin bebeği demişti
5) benim kızım ne zaman isterse o zaman emiyor hayranım 3 saatte bir besleyenlere ama bu ara çok emmekten kusmaya başladı o yüzden oyunla falan bir nebzede olsa oyalamaya çalışıyorumEmdiği zamanda minimum 20dk emmesini sağlıyorum
Bizim sürecimiz meme az uyku oyunla geçiyor 6. ayı sabırsızlıkla bekliyorum ek gıdaya geçince ve oturunca biraz daha güzelleşecek dünyamız inanıyorum

recel mi
arkadaşlar ne bu şeker tattırma sevdamız yaa, niye böyle şeyler yapıyoruz yani tamam illa tadını öğrenecek ama ne kadar geç o kadar iyi. hep söylüyorum şeker kadar onemli baska bir zehir yok.apılan son araştırmalar şeker hastalığı ve kanser arasında bağlantı olabileceği yönünde. bırakn sevmesin şu şekeri. yapmayın lütfen. bi kereden bi şey olmaz da demeyin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…