2014 Kasım Anneleri

Canım bizim doktor da sindirim en kolay elma dedi herhangi bir mevsim meyvesi bile olmaz ilk başta dedi. Sebzenin sindirimi daha zor olmaz mı, tabi doğrudur arastirdiklarin da ben doktoruma da cok güveniyorum uzmanlığı yenidoğan. Kendide anne ne yaptıysa bana da uzun uzun anlatıyor. Tabi herkesin kişisel tercihi hepimiz yavrularımiz için en doğruyu yapmaya çalışıyoruz

16 ocakta başladım canım çok yorucu valla hem iş hem bebişler..
Sen nasılsın nasıl gidiyo?

Iyi cnm ya gaz sorunumuz azaldı şükür.bende Temmuz'da döncem işe diye planlıyorum ama evde çok bunaldım sanki dönsem mi karar veremedim kızlara kim bakıyor bu arada ?

Hayran oldum yazına)) madde madde süpersin

Kesinlikle katılıyorum sebze çorbası yerine ilk şekerli şeylerle tanışıyorlar zaten ilerde tanışacaklar ne kadar geç o kadar iyi

Benim kızımda çok gazlıydı neler denemedimki... gaz ilaçları, elma yağıyla masajlar, sakinleşsin diye yürüyüşler... ama nafile. Ne zaman hepsini bıraktım özellikle ilaçları kızım düzeldi. Umarım senin kuzında düzelir.

Ah canım biz de 14 kasım doğumluyuz . Hala gaz sorunumüz var. Işin tuhafı benim oğlum sonradan gazlı bi çocuk oldu. Bunun tek ilacı zaman. 4. Ayda yavaş yavaş bitecek inşallah..

valla senin dediğin de doğrudur ama sanırım burda ıkı farklı yaklaşım var. daha kolay sindirilen şeyi vermek ve bu nedenle meyve ile başlamak, ya da reddetmemesi için daha az şekerli şeyden başlamak. bilemedim, ama sanırım sebze ile başlıcam ben. bu arada avakado için mucize diyorlar onu da vermek lazımmış.

Yarın ben de Dr a götürcem, bi sorayım bakalım. Her kakası bezi o kadar çok inceliyorum ki, eşim dalga geçiyo artık, b.k unda boncuk arama çocuğun diye
Ya bende mi götursem bizimde her bezimiz kakali bende inceleyip duruyorum arada resmini cekiyorum kakanin dr a gostermek icin

Biz 4.ay asimizi olduk geldik.. Iki asi yapildi bacaklarindan ates yapabilirmis umarim cikmaz atesimiz.. Hemsire de kan damlasi verdi gunde 8 damla dedi cok sasirdim kilo basina bir damla diye biliyordum ki bizim daha 6.300 kilomuz.. Aile hekimimize sordum cok degil mi diye o da 5sabah 5aksam demesin mi.. Tabi ki doktoruma sorup oyle baslayacagim damlaya..

Bu arada kizlar bebegimle ilk kez basbasa disari ciktik.. Artik pusetinde durmayi sevmiyor pek sigmiyor da gunes de vardi aldim kucagima ciktim cok zevkliydi hervyere saskinlikla bakti ta ki hemsirenin yanina girene kadar.. Inanmazsiniz ama onu gorur gormez oyle bi agladi ki asi olacagini anladi resmen boyunu fln zor olctu.. Asi olurken de bu aglama devam etti.. Ben inanmadim onu tanidigina ama o yoldan bile nereye geldigini anlar bebekler cok zeki dedi.. Emzirme odasi var da Allahtan orda zar zor susturdum donuste bime ugradik kaplumbaga bul tak oyuncak var uygundu fiyati ben aldim bi bakin isterseniz ilerde cok lazim olur.. Tabi marketten biraz zor ciktik herkes sevdi bizi biz de cok agladik tabi ki.. cok yabanciliyor kizim..

kesinlikle katılıyorum soylediklerine doktorunuza su meselesini sordum 6ay hicbirsey yokdedi

Ya bende mi götursem bizimde her bezimiz kakali bende inceleyip duruyorum arada resmini cekiyorum kakanin dr a gostermek icin
beb onu sordum.bizmde ayni kimi cok yapip bidefada yapıyor kiimiside her rmme sonrası normalmis yani

kızlar merhaba nasılsınız ya benim oğlan az önce kaksadini yapti ama dikkatli bakildiginda siyah siyah bir şeyler verdi sanki has has büyüklüğünde. Ne olabilir ki kizlar Dr u da aramadim çok güvenmiyorum artik ona başka Dr a goturecegim 11 de. Ne yapsam kizlar ya

1 . Ek gıdaya geçmek için daha erken canım. 5 yada 6 .Ayda geçmeyi düşünüyorm.2. Oğlum gün içinde yarım saatten 3-4 defa uyuyor.3. Oyun oynuyoruz ,halısında oynuyor.4. Meme emdiği için belli saati yok.5. Üstüne 2 kat ve yelek altı tek kat kalın ve 4 çift ayakları çorap , patik vs.

Ben de şekerli birşey vermezdim hiç verene de cok sınır olurdum. bal zaten yasak 1 yasına kadar. 14 aylıkken babasının memlekete gıttık çıkolata ile orada tanıştı malesef her gıttıgı yerde tutusturdular eline unutturdum şükür sonra. Benim kızım da fazla uzak şekerden 4 yaşını dolduracak hala recel bal yemez, nutellayı bile yeni keşfetti cocuk :) paketlenmiş kek meyvesuyu vs agzına sürmez. Eve almadıgım için alışmadı. Bitter çikolata ve ülker napoliten yer surprız yumurta ister çikolatası çöpe :) normalde de herseyi yiyen bir cocuk değil zaten malasef

Oğlumu da aynı şekilde buyutebilirim inşallah ama inşallah iştahlı bir cocuk olur. sen uzak tutsanda etraftakıler laf dınlemiyorlar malesef ıkı aylık cocugun agzına cıkolata suruyorlar uyuz oluyorum

ben de iki gündur çalışıyorum yarım gün ve arada emzirmek için geliyorum cok yoruluyorum tam gün olanlara Allah kolaylık versin. Tabi bunye meselesi ben evi seviyorum galiba
Benim 2 nisana kadar vaktim var bende evi sevdim isim tam gun birakmayi düşünüyorum

1- 6 ayini tamamladiktan sonra insallah o zaman . Kadar durum yeter 2- gündüzleri 2 3 kere 40 dak uyuyor.3- belli egzersiz yok bizde oynuyoruz anakucagibnda oturup oyuncakları tutturmaya calisiyorum oyunhalisini çok sevmiyor4- ben evi sabit 26 decede tutup tek kat gidiyorum,uyurken de coraplarini cikariyorum.5- beslenme saati yok agladikca veriyorum bir arsa saatli yapiyim dedim bebek azkilo akdi biraktim.

yaa şu anlattıkların var ya, inşsenin gibi olabilirim cidden bravo. dediğin doğru etraf dinlemiyor ama artık o kadarını da cidden engelleyemiyor insan sanırım
olsun, ne kadar az o kadar iyi. valla bravo sana

yaa şu anlattıkların var ya, inşsenin gibi olabilirim cidden bravo. dediğin doğru etraf dinlemiyor ama artık o kadarını da cidden engelleyemiyor insan sanırım
olsun, ne kadar az o kadar iyi. valla bravo sana
Biraz da cocugun yapısı cnm sanırım hani derler ya cocuklarla birarada oturursa yer benimki gorur ötekilerde nasıl cocuksa wline alır acar atar. Malesef yararlı şeyleri de yediremiyorum bitki çayı ayran vs. Cok ugrastım içmedi. Yogurt yer. Hiçbişeyi merak edip bu ne diye agzına sokmaz. Bu kadaru da kötü oluyo sevdıgı seyleri yemek istiyor hep. İştahsız bir cocuk genel olarak.

Pekmezi de içmiyordu mesela şurup şişesini yıkayıp içine pekmez doldurdum. İlaç dıye kandırdım şimdi biliyor pekmez oldugunu kendi istiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…