gunaydin calismak iyi geliyomu uzun zamndan sonra
Gunaydin Bende onu merak ediyorum
Canım bizim doktor da sindirim en kolay elma dedi herhangi bir mevsim meyvesi bile olmaz ilk başta dedi. Sebzenin sindirimi daha zor olmaz mı, tabi doğrudur arastirdiklarin da ben doktoruma da cok güveniyorum uzmanlığı yenidoğan. Kendide anne ne yaptıysa bana da uzun uzun anlatıyor. Tabi herkesin kişisel tercihi hepimiz yavrularımiz için en doğruyu yapmaya çalışıyoruzbenim araştırmalarımdan anladığım kadarıyla ilk önce sebze ile başlanmalıymış. meyve ile başlanırsa kurnaz bebeklerimiz gelecek gıdalarda o şekerli tadı bekledikleri için yememezlik yapabilirlermiş. mantıklı geldi. bu arada asla meyve suyu değil, püresi verilmeliymiş. yogurt yerine de kendi yaptığımız kefir. baya kafa yoruyorum bu konuyaumarım erken başlamak zorunda kalmam. isterseniz mail adresinizi verin size bir seyler göndereyim.
bu arada su veren annelere bir not: bebeğin özellikle ilk dört ay böbrekleri tam gelişmediği için su içerisindeki mineralleri falan süzemiyormuş ve bu da böbreği yoruyormuş. bir araştırın isterseniz.
16 ocakta başladım canım çok yorucu valla hem iş hem bebişler..
Sen nasılsın nasıl gidiyo?
@Ayisigi 11
1) ek gıdaya geçmedim 5. Ayda tattırmayı düşünüyordum bebek bakım onarım ek gıda makalesini okuduktan sonra vazzgeçtim
2) yaklaşık iki üç saatte bir tam kurulu saat gibi sadece 40 dk uyuyo
3) egzersiz olarak zaten kendisi sırt üstü kol bacak bir sürü hareket yapıyo oyun olarak eline ses çıkaran çıngıraklardan veriyorum onunla oynuyo ama çoğu zaman ellerini yumruk yapıp yeme modunda birde sürekli konuşuyorum onunla her fırsat bulduğumda yüzümü yüzüne yKınlaştırıp onu sevdiğimi falan anlatıyorum ismini söylüyorum o da yüzüme dokunuyor dr söylemişti bunu.
4)evimiz sıcak o yüzden terletmeyecek şeyler giydiriyorum ama akşam kaloriferler yanmadan bazen hafif soğuk olabiliyor yanağı sıcak değilse yeleğini giydiriyorum dışarı çıkarken kat kat giydiriyorum ki terleteceğini anladığımda hemen katını çıkarıyorum annem terletmezsen hasta etmezsin bebeği demişti
5) benim kızım ne zaman isterse o zaman emiyor hayranım 3 saatte bir besleyenlere ama bu ara çok emmekten kusmaya başladı o yüzden oyunla falan bir nebzede olsa oyalamaya çalışıyorumEmdiği zamanda minimum 20dk emmesini sağlıyorum
Bizim sürecimiz meme az uyku oyunla geçiyor 6. ayı sabırsızlıkla bekliyorum ek gıdaya geçince ve oturunca biraz daha güzelleşecek dünyamız inanıyorum
Kesinlikle katılıyorum sebze çorbası yerine ilk şekerli şeylerle tanışıyorlar zaten ilerde tanışacaklar ne kadar geç o kadar iyirecel mi
arkadaşlar ne bu şeker tattırma sevdamız yaa, niye böyle şeyler yapıyoruzyani tamam illa tadını öğrenecek ama ne kadar geç o kadar iyi. hep söylüyorum şeker kadar onemli baska bir zehir yok.apılan son araştırmalar şeker hastalığı ve kanser arasında bağlantı olabileceği yönünde. bırakn sevmesin şu şekeri. yapmayın lütfen. bi kereden bi şey olmaz da demeyin lütfen.
Benim kızımda çok gazlıydı neler denemedimki... gaz ilaçları, elma yağıyla masajlar, sakinleşsin diye yürüyüşler... ama nafile. Ne zaman hepsini bıraktım özellikle ilaçları kızım düzeldi. Umarım senin kuzında düzelir.gunaydın herkese ;
bebeklerinizin gazı ne zaman geçti benim kızım bugun tam 3 aylık oldu ama gaz sıkıntımımız hiç geçmedi dün gece yine acilde aldık soluğu.Allah'tan hastane dibimizde nasıl onu sarıp sarmaladıysam doktor muayene ederken kızımı soluk soluğa kalmıştım yine gaz fitil attık.Yediklerime de cok dikkat ediyorum tamam diyorum gaz bitti heralde artık bende canımın istediklerinden az da olsa yiyebilirim dedim ve dün kahvaltı da yumurta yedim akşamı acildeydik ne zaman ben de normal yemeye içmeye başlıcam merak ediyorum bugun de kontrolumuz var dr da soracam bakalımmm
Ahh canım benim şükür tabii halimizeHayran oldum yazına)) madde madde süpersin
gunaydın herkese ;
bebeklerinizin gazı ne zaman geçti benim kızım bugun tam 3 aylık oldu ama gaz sıkıntımımız hiç geçmedi dün gece yine acilde aldık soluğu.Allah'tan hastane dibimizde nasıl onu sarıp sarmaladıysam doktor muayene ederken kızımı soluk soluğa kalmıştım yine gaz fitil attık.Yediklerime de cok dikkat ediyorum tamam diyorum gaz bitti heralde artık bende canımın istediklerinden az da olsa yiyebilirim dedim ve dün kahvaltı da yumurta yedim akşamı acildeydik ne zaman ben de normal yemeye içmeye başlıcam merak ediyorum bugun de kontrolumuz var dr da soracam bakalımmm
tabiki çok şükür. Bazen yorgunluktan istemeden bağırıyorum oğluma. Çok kızıyorum kendime . Şu gaz yedi yavrularimizi.Ahh canım benim şükür tabii halimize
valla senin dediğin de doğrudur ama sanırım burda ıkı farklı yaklaşım var. daha kolay sindirilen şeyi vermek ve bu nedenle meyve ile başlamak, ya da reddetmemesi için daha az şekerli şeyden başlamak. bilemedim, ama sanırım sebze ile başlıcam ben. bu arada avakado için mucize diyorlar onu da vermek lazımmış.Canım bizim doktor da sindirim en kolay elma dedi herhangi bir mevsim meyvesi bile olmaz ilk başta dedi. Sebzenin sindirimi daha zor olmaz mı, tabi doğrudur arastirdiklarin da ben doktoruma da cok güveniyorum uzmanlığı yenidoğan. Kendide anne ne yaptıysa bana da uzun uzun anlatıyor. Tabi herkesin kişisel tercihi hepimiz yavrularımiz için en doğruyu yapmaya çalışıyoruz
Ya bende mi götursem bizimde her bezimiz kakali bende inceleyip duruyorum arada resmini cekiyorum kakanin dr a gostermek icinYarın ben de Dr a götürcem, bi sorayım bakalım. Her kakası bezi o kadar çok inceliyorum ki, eşim dalga geçiyo artık, b.k unda boncuk arama çocuğun diye
kesinlikle katılıyorum soylediklerine doktorunuza su meselesini sordum 6ay hicbirsey yokdedirecel mi
arkadaşlar ne bu şeker tattırma sevdamız yaa, niye böyle şeyler yapıyoruzyani tamam illa tadını öğrenecek ama ne kadar geç o kadar iyi. hep söylüyorum şeker kadar onemli baska bir zehir yok.apılan son araştırmalar şeker hastalığı ve kanser arasında bağlantı olabileceği yönünde. bırakn sevmesin şu şekeri. yapmayın lütfen. bi kereden bi şey olmaz da demeyin lütfen.
beb onu sordum.bizmde ayni kimi cok yapip bidefada yapıyor kiimiside her rmme sonrası normalmis yaniYa bende mi götursem bizimde her bezimiz kakali bende inceleyip duruyorum arada resmini cekiyorum kakanin dr a gostermek icin
1 . Ek gıdaya geçmek için daha erken canım. 5 yada 6 .Ayda geçmeyi düşünüyorm.2. Oğlum gün içinde yarım saatten 3-4 defa uyuyor.3. Oyun oynuyoruz ,halısında oynuyor.4. Meme emdiği için belli saati yok.5. Üstüne 2 kat ve yelek altı tek kat kalın ve 4 çift ayakları çorap , patik vs.Kizlar size bi kac sorum.olucak 1- ek gidaya gecen varmi tattiran falan 2 bebeginiz gunde kac saatte bir uyuyo ve kac dakika uyuyo 3 gun icinde bebeginizle.nasil.oyunlqr oynuyosunuz egzersiz yapturiyomusunuz 4 Kac kat kiyefet giydiriyosunuz 5 Biberonla.kac saate bir.kac ml.mama.veya anne sutu iciyo ? Biliyorum cok.olduama simdiden cevaplayan arkadaslara tesekkur ederim
recel mi
Benim 2 nisana kadar vaktim var bende evi sevdim isim tam gun birakmayi düşünüyorumben de iki gündur çalışıyorum yarım gün ve arada emzirmek için geliyorum cok yoruluyorum tam gün olanlara Allah kolaylık versin. Tabi bunye meselesi ben evi seviyorum galiba
1- 6 ayini tamamladiktan sonra insallah o zaman . Kadar durum yeter 2- gündüzleri 2 3 kere 40 dak uyuyor.3- belli egzersiz yok bizde oynuyoruz anakucagibnda oturup oyuncakları tutturmaya calisiyorum oyunhalisini çok sevmiyor4- ben evi sabit 26 decede tutup tek kat gidiyorum,uyurken de coraplarini cikariyorum.5- beslenme saati yok agladikca veriyorum bir arsa saatli yapiyim dedim bebek azkilo akdi biraktim.Kizlar size bi kac sorum.olucak 1- ek gidaya gecen varmi tattiran falan 2 bebeginiz gunde kac saatte bir uyuyo ve kac dakika uyuyo 3 gun icinde bebeginizle.nasil.oyunlqr oynuyosunuz egzersiz yapturiyomusunuz 4 Kac kat kiyefet giydiriyosunuz 5 Biberonla.kac saate bir.kac ml.mama.veya anne sutu iciyo ? Biliyorum cok.olduama simdiden cevaplayan arkadaslara tesekkur ederim
yaa şu anlattıkların var ya, inşsenin gibi olabilirim cidden bravo. dediğin doğru etraf dinlemiyor ama artık o kadarını da cidden engelleyemiyor insan sanırımBen de şekerli birşey vermezdim hiç verene de cok sınır olurdum. bal zaten yasak 1 yasına kadar. 14 aylıkken babasının memlekete gıttık çıkolata ile orada tanıştı malesef her gıttıgı yerde tutusturdular elineunutturdum şükür sonra. Benim kızım da fazla uzak şekerden 4 yaşını dolduracak hala recel bal yemez, nutellayı bile yeni keşfetti cocuk :) paketlenmiş kek meyvesuyu vs agzına sürmez. Eve almadıgım için alışmadı. Bitter çikolata ve ülker napoliten yer surprız yumurta ister çikolatası çöpe :) normalde de herseyi yiyen bir cocuk değil zaten malasef
Oğlumu da aynı şekilde buyutebilirim inşallah ama inşallah iştahlı bir cocuk olur. sen uzak tutsanda etraftakıler laf dınlemiyorlar malesef ıkı aylık cocugun agzına cıkolata suruyorlar uyuz oluyorum
Biraz da cocugun yapısı cnm sanırım hani derler ya cocuklarla birarada oturursa yer benimki gorur ötekilerde nasıl cocuksa wline alır acar atar. Malesef yararlı şeyleri de yediremiyorum bitki çayı ayran vs. Cok ugrastım içmedi. Yogurt yer. Hiçbişeyi merak edip bu ne diye agzına sokmaz. Bu kadaru da kötü oluyoyaa şu anlattıkların var ya, inşsenin gibi olabilirim cidden bravo. dediğin doğru etraf dinlemiyor ama artık o kadarını da cidden engelleyemiyor insan sanırım
olsun, ne kadar az o kadar iyi. valla bravo sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?