2014 Kasım Anneleri

Aynı gün mü bebişlerimiz dünyaya gelmiş yerim ben onları.. Bizim de 4. ay aşılarımız cuma günü olacak çok korkuyorum.. Bu zamana kadar ateş hiç olmadı hiçbir aşıda.. Sadece bi önceki aşılarda bacakları çok şişmişti çok ağlamıştı.. İnşallah bir sıkıntı yaşamayız.

Benimde cok dökülüyor

Benim de acaip dökülüyor 1 aydır... Bu nasıl bişi saçım bi damla kaldı resmen her elimi attığımda sanki bi güç dipten kesmiş de elime geliyor gibi ne zaman geçecek kızlar bilen var mı?

Bu zamana kadar maşallah bebeğimin hiç ateşi çıkmadı bu 4. ay aşısından korkuyorum panikliorum nasıl takip edicem çıkarsa ne yaocam kendimi yetersiz görüyorum sanki

Kızlar sizlere bişi danışıcam...
Geçen gün yazmıştım ya bebeğim kilo vermiş diye... Ertesi gün yani cuma günü de aile hekimi takibimiz vardı oraya götürdüm şaştım kaldım...

Doktorda 6200 gram 62 cm gelen bebeğim bi gün sonra sağlık ocağında 6700 gram 65 cm geldi.. Şok oldum... Buna bakılırsa şükür kilo vermemiş kilo almış çok rahatladı içim.. Sizce doktorun tartısı hatalı olabilir mi ya da tartan kız mı tartamadı o ara çok hareketliydi bebeğim başı ve ayakları havadaydı ondan farkeder mi? Hangisine güvenmeliym ona göre ek gıdaya başlamak istiyorum da...

canım ama bebeğinin kalp atışını duyduğunda ki mutluluk eminim hepsine değmiştir

Ya kucagmda memem agznda uyuyo Yere koyyorum zönk diye açıyo gozlerı. Kollarm koptu. Ikı gundur aralıksz kucagmda pert oldm artıkya.

4.ay aşısıdamı agır arkadaslar. Daha tek seferde üç tane olucakları aşı varmı biliyomusunuz.

perikanadı korkulacak bir şey yok canım. eve geldikten sonra yarım saatte bir kontrol. hatta ilk basta 15 dak aralıklarla bile yapabilirsin. baktın küçük küçük artıo, evin sıcaklığını düşürüp bebişinin giysilerini bir kat azaltacaksın. artma durumuna göre daha da ince giydirebilirsin. benim sınırım 38.5, ben bu dereceden sonrasında vermeyi planlıyorum. eger sen de dayanırım diyorsan, 38 i görünce ıslak çorap giydir bileklerini saracak şekilde. ılık dus aldırabilirsin. ılık bir bezle vucudunu silersin. hiç yetersiz hissetme, böyle böyle öğreneceğiz.

canım ek gıdaya baslarsan bebeginin kilo alışını hızlandıramazsın eğer pirinç unu gibi şeylerle beslemeyeceksen. tam tersi emmesi azalır. daha önce kim ölçüyorsa onun ölçüsünü doğru kabul ederdim ben. dqha önce hemşire mi doktor mu ölçüyordu? bir de daha önce tartım yaptıkları aynı terazi değil mi?

Islak çorap mı tamam canım hiç duymamıştım... Söylediklerini yapıcamm... Teşekkür ederim... Ben bebeğim olduktan sonra daha panik bir insan oldum ya ..

Canım tuhaf olan şu daha önce çok denk geldi böyle doktor ve sağlık ocağı hep aynı çıkardı kilosu ve boyu her iki tarafta da ... İlk defa bu kadar bariz fark oluyor... EK gıda olarak da pirinç unu tarhana çorbası vs. Düşünüyorum... Ama kilo almışsa da gerek yok bebeğimin bağırsaklarına yazık şimdiden diyorum... Doktorumuzun yanındaki sekreteri iki seferdir başka biri.. Bu daha ilgisiz hızlı hızlı yapıyor herşeyi o günde dedim ya iki kere tarttı hareket ediyordu sürekli bebeğim ondan kaynaklanmış mıdır.. Ama öyle bile olsa bebeğime yanlış tedavi verilebilirdi böyle ihmal olur mu bebeğime vitamin verdi doktor

canım aynı gün iki değişik hastanede tartım sonuçları arasında 500 gr fark vardı bende.onun için ona takılma derim.

canım aynı gün iki değişik hastanede tartım sonuçları arasında 500 gr fark vardı bende.onun için ona takılma derim.

Bende de 500 gram fark var ve 3 cm fark var... Canım takılma derken işte birine baksam bebeğim kilo vermiş birine baksam kilo almış ona göre ben yol izleyecektim şaştım kaldım

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrr sanırım nezle oluyorum

aranızda bebeğine geçirmeden bu işi atlatanilen var mi? neler yaptınız bi anlatın lutfen (
senin bebeğin anne sütü alıyo zaten..sendeki antikorlar ona geçmiştir..bulaşacağını sanmıyorum..ekstra önlem olarak maske takabilirsin..benimde eşim grip oldu biz öyle yaptık

sen anlıyorsundur aslında ağırlaşıp ağırlaşmadığını. yerinde olsam evde kendim de tartardım. en azından kilo almış mı vermiş mi bunu görürdün. ek gıdayı ona göre düşünürdün. bir de yine çıkıntılık yapıcam ama şu pirinç unu olayını lütfen unutun ya bebeğe en ufak faydası olmayan kof kilo yapan bir besin maddesi. cidden bir anlamı yok. tarhanayı da bilemiyorum ama bence biraz erken. yanlış bilmiyorsam içinde çok çeşitli besinler var. alerji yapıp yapmayacağını bilemezsin gibi geliyor. tattırmakla başlaman lazım ve üç gün kuralını uygulaman lazım. tarhana verilebilir mi bilmiyorum hiç

Sibeltanju benim oğlan da öyle canım. Uykusu çok hafif. Bazen sinirleniyorum ama napalim geçecek canım. Eşin evdeyse o ilgilensin . Sende sıcak dus al vücudun .rahatlar

Canım bende graco park yatak var evet çok kaliteli ama fiyat olarak pahalı ben 650 liraya almıştım ama 3 ,4 yaşına kadar kullanmayı düşündüğüm için o kadar para verdim sonrasında kızıma oda yapıp direk bazalı yatak almayı düşünüyorum zaten sen sallanan bişey istemişsin graco sallanmıyor titreşimi var benim kızım sallanmadan uyuduğu için sorun olmuyor benim için hiç kullanmam dediğim alt açması kurtarıcı oldu orda altını açıp üstünü değiştirmeye başladığımdan beri bel ağrılarım azaldı :)

Sibeltanju benim oğlan da öyle canım. Uykusu çok hafif. Bazen sinirleniyorum ama napalim geçecek canım. Eşin evdeyse o ilgilensin . Sende sıcak dus al vücudun .rahatlar
Canım eşim haftasonu calışıyor mlsf. Ve aşıdan berı onda sürekli aglıyo korkuto gibi. Ondada durmadıgı için cok yoruldm ıkı gündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…