2014 Kasım Anneleri

iyi de yoğurt olabilmesi için gereken fermantasyon sonrası da alkol oluşuyor???
bir de çok garip bir yerden giriş olmuş, ne kadar abartılıyor bu alkol olayı yaa kızmayın lütfen ama. fıçı fıçı kefir içse insan sarhoş mu olacak yani? alkolun yasak olma nedeni belli değil mi, nasıl kıyaslanabiliyor böyle şeylerle gerçekten anlam veremiyorum ve şaşırıyorum. bu kadar faydalı, bu kadar önemli bir besin maddesi için düşünülen şeyler...

Yogurt mayalanirken alkol mu olusuyor :)
Ben fermente oldugu icin haram demedim ki. Alkole donustugu icin dedim. Bak bu suna benziyor. Üzüm pekmez olunca haram olmaz ama sarap olunca haramdir. Yukarda yazdiklarin senin sahsi fikrin. Benim yazdiklarim alimlerin fikri. Haramin helalin bencesi olmaz. Bazi konularda degisik gorusler olur. Siz guvendiginiz kaynaga ittiba edersiniz. Bizim gibi bilgisi eksik insanlara tartismak dusmez..

Sen fermentasyon deyince durum farklılastı arkadasım,dediğin gibi kefir de 0.02 gibi bir oranda alkol olabilir üzüm sirkesin de 0.16 alkol var peki sirke tüketenler alkol mü tüketmis demeliyiz ki biz toplum olarak tursuya düskün bir milletiz ve en çok sirke tursu da kullanılır...Fermentasyonla kimyasal değisime uğradığı için alkol olusması normal sarhosluk vermediği için de dinen haram sayılır mı tartısılır.Kullanıp kullanmamak biraz hayat görüsümüze ve bakıs açımıza bağlı.

ben fermantasyon olayı nedeniyle girmedim konuya. içeriğinde alkol olmasından bahsetmişsin ya o yüzden dedim. kefirin içinde belli bir miktar alkol olduğundan bahsetmişsin, ben de diyorum ki yoğurdun da içinde belli bir miktar alkol var;

Yoğurt: Sütten elde edilen fermente bir gıdadır. Yoğurt üretiminde laktik asit fermentasyonu söz konusu olmasına rağmen, yoğurt kültürüne bulaşan diğer süt asidi bakterileri heterofermentatif olarak sütü fermentasyona uğratır ve bunun sonunda süt şekerinden süt asidiyle beraber, etanol ve karbondioksit meydana gelir. Yapılan çalışmalarda alkol miktarının bir kilogram yoğurtta 5- 365 mg. arasında değiştiği kaydedilmiştir4.
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/fermente-gidalar-ve-alkol.html

dediğin doğru haramın bencesi olmaz, ama neyin haram neyin olmadığı konusunda fikir yürütebilecek akla ve mantığa sahip olduğumuzu söylüyorum. yanlış biliyorsam düzeltin, alkolün yasak olması Hz. Muhammet'in şarap içip sarhoş olan iki kişinin kavga ettiğini görmesi üzerine çıkmış bir olay değil midir? yani kısaca denklem şu değil mi,
''kafa yapan içecek=sarhoşluk=kötülük''. şimdi kefir bunun neresine giriyor? hayır benim mantığım kabul etmiyor, edemiyor. bir alime sorsak bunu eminim şaşırır kalır. bu kadar olmaz yaa, ciddi söylüyorum.

sakın yanlış anlamayın, asla ve asla kavga etmeyi seven, tartışan bir insan değilimdir. kalp kırıcam diye korkarım, yazdıklarım seni ya da bu fikirde olan diğer arkadaşlarımı kırıyorsa da şimdiden özür dilerim. ama artık bu tarz şeylere inanın sessiz kalamıyorum. Tamam din dogmatiktir, sorgu sual kabul etmez. ama bu yaratıcıyı sorgulamak gibi bir şey değil ki. çok düz mantık. lütfen biraz mantık süzgecinden geçsin bu tarz şeyler. 8 sene bilim okudum ve bu tarz şeyleri görünce duyunca ağzım açık kalıyor inanın.

biri der rota aşısı domuz çıkışlı kullanmam, birisi der vitaminin içinde domuz jelatini var.. çok ama çok merak ediyorum ve böyle düşünen arkadaşlardan da bir cvp rica ediyorum. tüm kanser çeşitlerine karşı 100% etkili bir aşı/ilaç bulunsa, ama domuz kanından yapılsa (gen, DNA olayından bile bahsetmiyorum direkt kan diyorum) kimse kullanmayacak mı? hadi kendinizi geçin, bebeğinizin Allah korusun hasta olduğunu düşünün, içirmeyecek/kullanmayacak mi? çok net söylüyorum, oğulmu düşünüyorum, değil o ilacı içmek önüme getirilen bütün bir domuzu bile yerim.

kefir arkadaşım bu yaa kefir.. bildiğin süt türevi bir içecek.. lütfen biraz mantık, biraz düşünme, biraz sorgulama..

ps: sert kaçan her kelimem için özür dilerim ama inanın patlama noktasındayım artık. nasıl bir ülke, nasıl bir topluluk olduk biz yaa... yazdıklarım şahsi hedefe sahip değil bu arada

cuk oturmuş demek istediklerime..

Yok inek sutunden yaptim suyundan bï cay kasigi yaklasik verdim. yaşi kucuk sayilir ama hazir oldugunu düsünüyorum doymuyor cok cabuk acikiyor surekli mama vermek istemiyorum Artik mama da yeterli gelmiyor çünkü.
Cnm yapma cok erken
Ek gida ile bebek zaten dogmsyacak
Bi yasina kadar onu doyuracak sey sut
Ben bulabilirsem keci sutu ile ypgurt yapmayi planliyrm ve alti aydan once aslaaa baslamayacagimm

İnek sutune bebeklerin alerjisi olabiliyr
En iyisi keci sutu
Anne sutune de en yakink o

Yazdiklarindan anladigima gore cok uslu bir bebegin var ben iki satiri zor yaziyorum. anliyorum ne demek istedigini. Ne yazik ki 8 senesini bilim okuyarak geciren ama bir senemizi dinimizi ogrenmeye ayiramayan insanlar olduk. Eger boyle olmadaydik anlasabilecektik. sana tatmin edici cvp yazmak isterim musait oldugumda. Sevgiler...

vallahi beklerim.. ayrıca sunları yazmak 5 dakikamı aldı, sanırım 5 dakika bile uyumayan bir bebeğin var. ayrıca bahsettiğiniz din buysa öğrenmemekle iyi yapmışım. benim bildiğim din başka.. artık allah da cezamı verir nasılsa bunları düşünenler kadar iyi bilmediğim, ay pardon kendisinin verdiği aklı kullandığım için.. saygılara efendim..

Sanki yakında biri daha forumdan ihraç edilecek gibi

Abooo nettiniz yaaa yamana derim disler sizi valla

Hayırlısı olsun zamanını bekliyor senin bebis

o yaman ı da dişlerini de yerim.. laf sokana laf sokarlar canım.. ayrıca nie ben afaroz ediliyorum yaaaa
arkadaşlar herkesin hassaiyeti farklidir sinirlenecek.birsey yok.ama.boza.kefir gibi urunlerer.alkol sonradan katılmıyor kendi.alkollesiyor eger bozulma.asamasina.gelmsse haramdir ki o.kopurrn dahadaa eksili hale gelen.kefiri.kimse.tuketmez taze.olanini.tuketmemeke sakinca yok diye biliyorum

O pirincli mamadan bende tattirdim ogluma bikac cay kasigi 5.ay yogurt demisti bizim dr alistirma olsun dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…