boyle bi açıklama tamam, ama baştan dogru düzgün arastırmadan haram maram... amaaaan neyse yaaa. nie sinirleniosamarkadaşlar herkesin hassaiyeti farklidir sinirlenecek.birsey yok.ama.boza.kefir gibi urunlerer.alkol sonradan katılmıyor kendi.alkollesiyor eger bozulma.asamasina.gelmsse haramdir ki o.kopurrn dahadaa eksili hale gelen.kefiri.kimse.tuketmez taze.olanini.tuketmemeke sakinca yok diye biliyorum
Yogurdu devam sutuylemi hazirladin normal sutlemi ben dr tavsiyesiyle baslicamda onu sormayi unuttumBen bebegime yogurt vermeye basladim çok sevdi yavastan ek gidaya gecmeye baslamis oldum. Ama doktor tavsiyesiyle degil tamamen annelik ic gudusuyle
Yogurdu devam sutuylemi hazirladin normal sutlemi ben dr tavsiyesiyle baslicamda onu sormayi unuttumBen bebegime yogurt vermeye basladim çok sevdi yavastan ek gidaya gecmeye baslamis oldum. Ama doktor tavsiyesiyle degil tamamen annelik ic gudusuyle
o yaman ı da dişlerini de yerim.. laf sokana laf sokarlar canım.. ayrıca nie ben afaroz ediliyorum yaaaa
Sen Alperen yazdikca öyle mutlu oluyorum ki adıyla yaşasın canımm@lilipit ben geçen ay bi iki bezinde gördüm Alperenin, ama önemsemedim. Bi sıkıntı yok çok şükür
Aynen öyle canim yeni doğduğunda sütüm geç geldi oglumda da olmuştu daha fazlaydı yavrum aç kalmış meğer bisey olmaz inşallah benimki de biberon almıyor sagdığım sütleri akita akita bitiriyor.Cnm acliktan oluyormus
İdrari koyulasip kristallesiyor
Nette oyle diove oglum biliosun emmiyor
neler oldu canım ben hep sonradan görüyorum. sonradan görmeyimboyle bi açıklama tamam, ama baştan dogru düzgün arastırmadan haram maram... amaaaan neyse yaaa. nie sinirleniosam
Seni burdan artırıp kendi evime alcam carputi 2 yapcam
Kırmızı balık göldeeee kıvrıla kıvrıla yüzüyor ayy karnım acıktı bi tutsam sunu indiricem mideye
Sen Alperen yazdikca öyle mutlu oluyorum ki adıyla yaşasın canımm
.
canım bendede olmuştu susuz kalınca oluyormuş arada su ver hemen gcıyorArkadaslAr oglumun pipisibib denk geldgi yerde kirmizi kan gibi bisi gordum aksam
Fotosu iste
Korktum
Fikri olan var miEki Görüntüle 1440259
canım sezeryan oluncada oluyormu 6 ay bekle demıştı dr bırde kanma oldumu bıde senın bebış artık beslenıyormu?fotoda bayağı ırı geldı banaAy canım gerçekten öyle mi ... Biraz rahatladım ama korku var yine de... Uyuşturma yapılıyor mu acaba? Vücudumda o maddeyle nasıl yaşicam ya tuhaf geliyor bana ay.. Biraz daha kendimi hazırlayayaım sonra gideyim
hahhahahhaah :) iyi espriydineler oldu canım ben hep sonradan görüyorum. sonradan görmeyim
En erken dogan biziz biz bile 6 aylik olmadik daha kardes nettin:):):)erken doğduk biz6 aylık
demir'i ve susam'ı alır gelirim, görürsün gününü. evin tımarhaneye döner valla
favori şarkımız da aynı zaten baksana
ben fermantasyon olayı nedeniyle girmedim konuya. içeriğinde alkol olmasından bahsetmişsin ya o yüzden dedim. kefirin içinde belli bir miktar alkol olduğundan bahsetmişsin, ben de diyorum ki yoğurdun da içinde belli bir miktar alkol var;
Yoğurt: Sütten elde edilen fermente bir gıdadır. Yoğurt üretiminde laktik asit fermentasyonu söz konusu olmasına rağmen, yoğurt kültürüne bulaşan diğer süt asidi bakterileri heterofermentatif olarak sütü fermentasyona uğratır ve bunun sonunda süt şekerinden süt asidiyle beraber, etanol ve karbondioksit meydana gelir. Yapılan çalışmalarda alkol miktarının bir kilogram yoğurtta 5- 365 mg. arasında değiştiği kaydedilmiştir4.
http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/fermente-gidalar-ve-alkol.html
dediğin doğru haramın bencesi olmaz, ama neyin haram neyin olmadığı konusunda fikir yürütebilecek akla ve mantığa sahip olduğumuzu söylüyorum. yanlış biliyorsam düzeltin, alkolün yasak olması Hz. Muhammet'in şarap içip sarhoş olan iki kişinin kavga ettiğini görmesi üzerine çıkmış bir olay değil midir? yani kısaca denklem şu değil mi,
''kafa yapan içecek=sarhoşluk=kötülük''. şimdi kefir bunun neresine giriyor? hayır benim mantığım kabul etmiyor, edemiyor. bir alime sorsak bunu eminim şaşırır kalır. bu kadar olmaz yaa, ciddi söylüyorum.
sakın yanlış anlamayın, asla ve asla kavga etmeyi seven, tartışan bir insan değilimdir. kalp kırıcam diye korkarım, yazdıklarım seni ya da bu fikirde olan diğer arkadaşlarımı kırıyorsa da şimdiden özür dilerim. ama artık bu tarz şeylere inanın sessiz kalamıyorum. Tamam din dogmatiktir, sorgu sual kabul etmez. ama bu yaratıcıyı sorgulamak gibi bir şey değil ki. çok düz mantık. lütfen biraz mantık süzgecinden geçsin bu tarz şeyler. 8 sene bilim okudum ve bu tarz şeyleri görünce duyunca ağzım açık kalıyor inanın.
biri der rota aşısı domuz çıkışlı kullanmam, birisi der vitaminin içinde domuz jelatini var.. çok ama çok merak ediyorum ve böyle düşünen arkadaşlardan da bir cvp rica ediyorum. tüm kanser çeşitlerine karşı 100% etkili bir aşı/ilaç bulunsa, ama domuz kanından yapılsa (gen, DNA olayından bile bahsetmiyorum direkt kan diyorum) kimse kullanmayacak mı? hadi kendinizi geçin, bebeğinizin Allah korusun hasta olduğunu düşünün, içirmeyecek/kullanmayacak mi? çok net söylüyorum, oğulmu düşünüyorum, değil o ilacı içmek önüme getirilen bütün bir domuzu bile yerim.
kefir arkadaşım bu yaa kefir.. bildiğin süt türevi bir içecek.. lütfen biraz mantık, biraz düşünme, biraz sorgulama..
ps: sert kaçan her kelimem için özür dilerim ama inanın patlama noktasındayım artık. nasıl bir ülke, nasıl bir topluluk olduk biz yaa... yazdıklarım şahsi hedefe sahip değil bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?