Eveeettt uzun bir araştırma, sayısını bilmediğim kadar çok siteye giriş ve makaleler sonunda ulaştığım sonuç şu arkadaşlar.
1- Keçi sütü bulabiliyorsanız keçi sütü ile mayalayabilirsiniz. Ama malum kolay bulunur birşey değil, hele bir de günlük falan arıyorsanız hiç yok.
2-Formül mama ile mayalayabilirsiniz, ancak çoğu kişi tutturamadığından yakınmış.
3-1 yaşına kadar inek sütü yasak arkadaşlar. Süt, mayalanıp yoğurt ve peynir olduktan sonra tamamen formülü değişiyor. O artık süt değil, yoğurt. Yani sütü direk içmekle, süt ürünlerini yemek aynı değilmiş. O yüzden yoğurdunuzu inek sütünü ile mayalayabilirsiniz.
4-Bu arada bazı kaynaklar , günlük süt ile ; bazı kaynaklar ise UHT sütler ile yoğurt mayalanmasının doğruluğunu savunuyor. Ancak sütçüden alınan sütü hiç kimse onaylamıyor bu da dip not olsun.
Bu arada yoğurdu kendiniz mayalayacaksınız, UHT sütü kaynatmanıza gerek yok. Sadece mayalanacak kadar ılıtılması yeterli. Günlük sütü veya açık sütlerinizi ise kaynatın ki yoğurdunuz olabildiğince katı olsun. 5 saatten fazla mayalandığında yoğurt biraz ekşi oluyormuş. İşte edindiğim ufak tefek bilgiler. Umarım işinize yarar.
Canim bende öğleye kadar calisiyorum.Sabah 7 de emzirip birakiyorum. Eve 12 30 gibi geldiğimde genelde 50 cc falan icmis oluyor. Pek emmek istemiyormus. Ben gidince hemen meme emmeye basliyor.Kizlru birsey demiyor deli olucam
Ogleye kadar cocugu lisan anneler, kac cc veriyorsunuz bebjisinize
Sabah 7 de emdi cok sukur, genelde sabah hic emmiyor, ciktim evden saat 13 de evde olucam
O ara kac cc icmesi gerek
sagol canim bizim doktorumuz alti bitince dedi de hic diline bile degdirmedim birsey ondan dedim.. O zaman doktorumuz gerekli bilgiyi verir insallah zaten kizimda da catlak var ek gidaya gecince kabiz olursa iyice kotu oluruz.. Kizim onun disinda iyi cok sukur surekli kucakta evi gezmek esyalari incelemek oyun oynamak istiyor.. Aynen geceleri sabahlari hep ciglikla uyaniyor ama eski gecelerimiz yok cok sukur sabah yedilere kadar aglardi.. Simdi de ikide yatiyoruz gece onikiden sonra dis kasima faslimiz basliyor :)elma ve armut değdirdim ben ağzına canım şimdiye kadar dilini sürdü tadını aldı. ama ek gıda için 5. ay bitsin bakalım haftaya konuşacağım tam olarak doktorla ben çalışmaya başladığım için ve biberon almadığı için 4ay sonrası süt yetmezse diye söylemişti elma ve armut ile yoğurt yarım fincan geçmeyecek kadar ama gerek kalmadı çok şükür. sebzelerin sindirim daha zor olduğu için geç başlanıyor diye biliyorum ama sorarsın sende doktorunuza. bu arada nasıl senin bebiş? :)
haftaya 5.ayımız bitiyor ve biz hala geceleri çığlık çığlığa uyanıyoruz gaz nedeniyle. benim umudum da artık 6. ay inşallah o zamana geçer
canm bn çalşmyrm fakat kızım emmediği için sğıp besliyrm mesela bugün sabah 7 de kalktı ve az önce doyurdm hesapladm sabah 7 den 1e kadar toplam 350 ml süt içtiKizlar ya doktoru birsey demiyor deli olucam
Ogleye kadar cocugunj birakip calisan anneler, kac cc veriyorsunuz bebjisinize
Sabah 7 de emdi cok sukur, genelde sabah hic emmiyor, ciktim evden saat 13 de evde olucam
O ara kac cc icmesi gerek
Maşallah. Afiyet olsun kuzuya. Kv iki sefer 60 ml içtiğini söyledi. 7de emiyoe ve 13.30da geliyorm. Yani ancak seninkinin yarısı kadar içiyormş. Oldukça fark var ama aç olsa illa ki ağlar. Geldiğimde sakin oluyor genelde. Bazen ağlıyor ama gazdan..canm bn çalşmyrm fakat kızım emmediği için sğıp besliyrm mesela bugün sabah 7 de kalktı ve az önce doyurdm hesapladm sabah 7 den 1e kadar toplam 350 ml süt içti
Tabiki etkilemiştir tatlım dr un ne diyor onun görüşü önemlikizlaaaar geçen ay yani 3. ay kontrolde 600 gram alan oglusum geçen hafta 4. ay sağlık ocağı kontrolunde 300 gram almisbir arkadaş 4.aydan sonra günde şu kadar gram almalı diyordu ne kadardı o rakam?
aynı sağlık ocağına son ölcümden bir hafta sonra yani bugün yine gittim aynı tartı olsun diye 30 gram almış sadece. çevremdeki herkes ek gıda baskısı yapmadan siz bir yol gösterin kilo alması doğru orantılı gitsin diye ne yapmalıyım.
sadece anne sütü alıyor ilk ay 1.250 2. ay 1.000 kilo almıştı. 2 aydır çok az alıyor. Bu ay içinde sünnet oldu ve geçen sağlık ocağına gidisimizden bu yana da grip bunlar da etkilemiş olabilir mi
Bence değmez ama oyalanınca çok rahatlıyorsunoyun halısı alıcam karar veremiyorum. tiny love güneşli günler konuşulmuştu sanırım burda. 100 lira civarı. bi de tiny love tekmele oyna var. çok hoşuma gitti ama yaklaşık 200 lira civarı. sizce değer mi bu kadar para vermeye oyun halısına
cumartesi gideceğiz doktorunaTabiki etkilemiştir tatlım dr un ne diyor onun görüşü önemli
aynen canm aç olsa ağlar hatta yıkıyorlar ortalığıMaşallah. Afiyet olsun kuzuya. Kv iki sefer 60 ml içtiğini söyledi. 7de emiyoe ve 13.30da geliyorm. Yani ancak seninkinin yarısı kadar içiyormş. Oldukça fark var ama aç olsa illa ki ağlar. Geldiğimde sakin oluyor genelde. Bazen ağlıyor ama gazdan..
Tatlım günlük şişede sütler varya ondan al bize haftada 4 kg süt gidiyor size çoksa 2 kg ile yap kaynatma kıvamından bir tık düşük hale getir tencerede yani parmağının ucunu hafif sokacak şekilde ısıt mayalayacağın ağzı kapaklı saklama kabına dök sütünü içinede probiyotik maya at bir yemek kaşığı dolu dolu, üzerinede metal makarna süzgeçleri varya onunla kapat ki örtü sütün içine batmasın hemde hava almış olur iyicene kapat sar sarmala sütünü ben geceden yapmışsam sabaha kadar sabahtan yapmışsam akşam 9 a kadar falan mayalandırıyorum. Ha kabını örtünün ortasına koyup etrafını öyle sarmak daha kolay oluyorYa kızlar en hayatımda yogurt falan yapmadım. Nasıl yapıcam nasıl tutturcam. Annemde uzakta o biliyo yaparken gorsem bikere çözerim olyı. Bilen bırı varsa. Adım adım detaylı anlatabilirmı. Sıfır bilgı benımkı. Netten araştıım biarada video dalan izlim barı
sağlık ocağı kıyafetleriyle mi tarttı canm eğer öyleyse hiç doğru çıkmıyo pek güvenme kafadan 200 gr düşüyorlar iyide neye göre bazen çocuk da 2 kat kıyafet oluyo bazen tek kat en doğrusu çıplakken tatrıldığı kilosunu baz al sen eğer çıplak olarak 600 gr almşşsa normal kabul ediliyorkizlaaaar geçen ay yani 3. ay kontrolde 600 gram alan oglusum geçen hafta 4. ay sağlık ocağı kontrolunde 300 gram almisbir arkadaş 4.aydan sonra günde şu kadar gram almalı diyordu ne kadardı o rakam?
aynı sağlık ocağına son ölcümden bir hafta sonra yani bugün yine gittim aynı tartı olsun diye 30 gram almış sadece. çevremdeki herkes ek gıda baskısı yapmadan siz bir yol gösterin kilo alması doğru orantılı gitsin diye ne yapmalıyım.
sadece anne sütü alıyor ilk ay 1.250 2. ay 1.000 kilo almıştı. 2 aydır çok az alıyor. Bu ay içinde sünnet oldu ve geçen sağlık ocağına gidisimizden bu yana da grip bunlar da etkilemiş olabilir mi
canm sen sadece probiyotik mayayla mı mayalıyosn yoğrut kullanmıyomsnTatlım günlük şişede sütler varya ondan al bize haftada 4 kg süt gidiyor size çoksa 2 kg ile yap kaynatma kıvamından bir tık düşük hale getir tencerede yani parmağının ucunu hafif sokacak şekilde ısıt mayalayacağın ağzı kapaklı saklama kabına dök sütünü içinede probiyotik maya at bir yemek kaşığı dolu dolu, üzerinede metal makarna süzgeçleri varya onunla kapat ki örtü sütün içine batmasın hemde hava almış olur iyicene kapat sar sarmala sütünü ben geceden yapmışsam sabaha kadar sabahtan yapmışsam akşam 9 a kadar falan mayalandırıyorum. Ha kabını örtünün ortasına koyup etrafını öyle sarmak daha kolay oluyor
Gece iki kere bazen birSadece anne sütü verenler gece ne sıklıkta emzırıyosunuz.
Tatlım ilk mayaladığım sadece probiyotik yoğurt oluyor diğer mayaladıklarım zaten evde yapılan probiyotik yoğurt ya o zaman kendi yoğurdumu kullanıyorum arkdaş ilk defa yapacak diye probiyotik yazdımcanm sen sadece probiyotik mayayla mı mayalıyosn yoğrut kullanmıyomsn
dene bakalm cnm sonucu yaz güzel olursa almak da fayda var
Bende alicaktim cnm senden hber bekliyorm nasil olduguna dair :)
çok teşekkür ederim canım bilgiler için haftaya kontrolde özellikle soracağım hangi süt diye??
bende ilk kez yapacağm ama ben hazır yoğurt kullanmayı düşünüyordm ondan tutmaz mı acaba bu toz nerde satılıyo bide bu tozu kullanınca gerek kalmıyomı yoğurt kullanmaya ay hazr yiye yiye bi haberim bu tarz şeyleredn k.bkma çok sordm amaTatlım ilk mayaladığım sadece probiyotik yoğurt oluyor diğer mayaladıklarım zaten evde yapılan probiyotik yoğurt ya o zaman kendi yoğurdumu kullanıyorum arkdaş ilk defa yapacak diye probiyotik yazdım
en iyisi ben de güneşli günler alayım. inş sever miniğim de ben de biraz işlerimi yapabilirimBence değmez ama oyalanınca çok rahatlıyorsun
Anladım canım cok sagolTatlım günlük şişede sütler varya ondan al bize haftada 4 kg süt gidiyor size çoksa 2 kg ile yap kaynatma kıvamından bir tık düşük hale getir tencerede yani parmağının ucunu hafif sokacak şekilde ısıt mayalayacağın ağzı kapaklı saklama kabına dök sütünü içinede probiyotik maya at bir yemek kaşığı dolu dolu, üzerinede metal makarna süzgeçleri varya onunla kapat ki örtü sütün içine batmasın hemde hava almış olur iyicene kapat sar sarmala sütünü ben geceden yapmışsam sabaha kadar sabahtan yapmışsam akşam 9 a kadar falan mayalandırıyorum. Ha kabını örtünün ortasına koyup etrafını öyle sarmak daha kolay oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?