Hoş bulduk kızlarHoşgeldın canım.
Hoş buldum canımHoşgeldin
canım o kişi bendim, 4-6 ay arası 18 gr/gun yazıyor sadece anne sütü alanlar için. bizde de durum benzer. 2370 ile hastaneden çıktık. ilk ay 1300, ikinci ay 1200, üçüncü ay 800 gr aldı (ki o ay sünnet oldu bilmiyorum bunun etkisi var mı). bizde de şu an inanılmaz bir kilo sıkıntımız var, alıyor mu almıyor mu diye. sanki sütüm de azaldıkizlaaaar geçen ay yani 3. ay kontrolde 600 gram alan oglusum geçen hafta 4. ay sağlık ocağı kontrolunde 300 gram almisbir arkadaş 4.aydan sonra günde şu kadar gram almalı diyordu ne kadardı o rakam?
aynı sağlık ocağına son ölcümden bir hafta sonra yani bugün yine gittim aynı tartı olsun diye 30 gram almış sadece. çevremdeki herkes ek gıda baskısı yapmadan siz bir yol gösterin kilo alması doğru orantılı gitsin diye ne yapmalıyım.
sadece anne sütü alıyor ilk ay 1.250 2. ay 1.000 kilo almıştı. 2 aydır çok az alıyor. Bu ay içinde sünnet oldu ve geçen sağlık ocağına gidisimizden bu yana da grip bunlar da etkilemiş olabilir mi
Bedduaya bak canım yaaSlm kızlar yazıları okuyorum ama motive olup yazamadım kv o kadar sinirlendim ki sabah sinirimden ağladım aksama kadar öfkemin geçmesi lazım esime yansıtmak istemiyorum.ya bu kadını inek içsede dağa kaçsa keske çok içten diyorum.
hoşgeldiiiinnnnn :)Meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldımm 27 ekim doğumlu bir oğlum var adımız Yiğit
Şöyle canım 1 lt için 1 yemek kasığından biraz fazla yoğurt yeterli.önceki yogurttan kalan maya olur. Hergün mayalamak gerekirmi bilmem ki eksime olmadığı sürece yoğurt yenilir ve bebeğe de verilebilir bence. Eskiden annelerimiz hergün mü yoğurt mayaliyorlardi. 3. 4. Güne bir mayala yeter. Bu arada sakın hazır yoğurt kullanma maya olarak tutmuyor çünkü.Cok sagol canım. Şimdi sorularım sunlar. Kac lıtre sute nekadr yogurt koyucaz. Yanı bizde yogurdu bır ben bır bebişim yıcez. Yanı 1 litre sut bile yeter bıze ona nekadar yogurt koymalıyım.ve bırgun oncekı yaptıgımız yogurttan kalanla mayalayabilirmıyız acaba. BİŞey olurmu.
Şimdi hergun. bu şekılde yogurtmu yapmamız gerekıyo iki gun yıyemezmı o yogurdu. Annelik guzel oldugu kadarda zor gercektenya.
sagdigimda sütüm var olduğunu gördüm 100cc çıkmıştı ama bu deneyim bir ay önceydi şimdi durum nasıl bilmiyorum. emerken agzini cekince agzindan sut akiyor ve bazen kusunca cok icti diye dusunup sutum olduguna inaniyorum bezi cisi fln da iyi. süt icin sagip bakayım en iyisi.canım o kişi bendim, 4-6 ay arası 18 gr/gun yazıyor sadece anne sütü alanlar için. bizde de durum benzer. 2370 ile hastaneden çıktık. ilk ay 1300, ikinci ay 1200, üçüncü ay 800 gr aldı (ki o ay sünnet oldu bilmiyorum bunun etkisi var mı). bizde de şu an inanılmaz bir kilo sıkıntımız var, alıyor mu almıyor mu diye. sanki sütüm de azaldı( offfffff offff. doktorun ek gıda dese bile bence bu işi emzirmeyle, ama sürekli emzirmeyle atlatabiliriz. ben artık sürekli sağma, emzirme, sağdığımı verme modundayım. akşam sütüm gitti diye o kadar ağladım ki hala sersem gibiyim. ben ki ciddi ciddi sağıp stok yapmıştım, o kadar çoktu sütüm. ama bu son gafta ne olduysa azaldı. senin süt durumun nasıl?
Hoş bulduk canım teşekkürler yazyrm şimdihoşgeldiiiinnnnn :)
eger doğum tarihini isminin altına yazarsan ileride sana yapılacak olan yorumlar daha sağlıklı olur. hepimiz yazıyoruz, bilgin olsun :)
ayy çorbayı hiç düşünemiyorum zaten işin içinden hiç çıkamayız herhaldeHe ya sabahtan beri, hatta akşamdan beri yoğurda takıldık kaldıkBir yoğurda bu kadar kafa yorduk çorbalar falan girince işin içine yandık valla. Arada sebze çorbası tarifi falan paylaşın kızlar.
merhba hoş geldin bizde 27 ekim doğumluyuzMeraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldımm 27 ekim doğumlu bir oğlum var adımız Yiğit
Öyle deme ya bende sünnet yaptırmak istiyorumcanım o kişi bendim, 4-6 ay arası 18 gr/gun yazıyor sadece anne sütü alanlar için. bizde de durum benzer. 2370 ile hastaneden çıktık. ilk ay 1300, ikinci ay 1200, üçüncü ay 800 gr aldı (ki o ay sünnet oldu bilmiyorum bunun etkisi var mı). bizde de şu an inanılmaz bir kilo sıkıntımız var, alıyor mu almıyor mu diye. sanki sütüm de azaldı( offfffff offff. doktorun ek gıda dese bile bence bu işi emzirmeyle, ama sürekli emzirmeyle atlatabiliriz. ben artık sürekli sağma, emzirme, sağdığımı verme modundayım. akşam sütüm gitti diye o kadar ağladım ki hala sersem gibiyim. ben ki ciddi ciddi sağıp stok yapmıştım, o kadar çoktu sütüm. ama bu son gafta ne olduysa azaldı. senin süt durumun nasıl?
Kızlar ek gıda konuşulmuş ben yavaştan başladım sonra alışması yutmadı zor olur diye tattryrm sadece öyle doyumluk vermiyorum elma verdim önce 3 gün kuralını uyguluyorum sadece 3 gün elma veryrzalerji olursa hangi besinden oldugunu anlamak
İçin. Sonra elmanın yanına armut ekledim ayrı ayrı öğünlerde veryrm tabi onuda 3 gün verdim sıkıntı olmadı şimdi sıra yoğurtta böyle böyle ekleyerek gidiyosun yoğurdu keçi sütünden mayalamayı düşünüyorum ben
Ben hep kendim yapıyorum kızlar çok zor değil ya yaparız becerikli hatunlarız biz.aynen denemekte fayda var ilk deneyen yazsın sonucu baklm nasl yoğrutlar çıakcak ortaya
Hoşbulduk canım ne güzelmerhba hoş geldin bizde 27 ekim doğumluyuz
1 hafta oluyor 4 buçul aylığız anne sütü+mama yiyor sadece anne sütü alsaydıda başlardım çünkü etrafmda okdr çok örnek varki sütüm var deyip ek gıdaya geç başlayıp çocuklarına hiç bir şey yediremeyen malesefNe zaman başladın ek gıdaya bir de anne sütü ile mi besleniyor bebeğin yoksa mama ile mi
Hoşgeldin :)Meraba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldımm 27 ekim doğumlu bir oğlum var adımız Yiğit
He ya sabahtan beri, hatta akşamdan beri yoğurda takıldık kaldıkBir yoğurda bu kadar kafa yorduk çorbalar falan girince işin içine yandık valla. Arada sebze çorbası tarifi falan paylaşın kızlar.
Aynen kızlar sebze corbası falan bilen varsa paylaşsın lütfen
ayy çorbayı hiç düşünemiyorum zaten işin içinden hiç çıkamayız herhaldeama burada paylaşımlar yapılırsa çok güzel olur gerçekten
Öyle deme ya bende sünnet yaptırmak istiyorumgaliba ilk aylar çok alıyor sonra aynı hızda alsalar obez olurlar Allah korusun hem sünnet olan daha da toparlanır diyor eskiler hep
sağmak net bilgi değil diyor her taraf ama benim sağımlarda artık az geliyor. çiş bizde de iyi ama mesela uyutuyorum hemen uyanıyor, ama sağdığımı biberınla verırsem derin dalıyor. gögüslerim hiç sertleşmiyor beni en çok kıllandıran busagdigimda sütüm var olduğunu gördüm 100cc çıkmıştı ama bu deneyim bir ay önceydi şimdi durum nasıl bilmiyorum. emerken agzini cekince agzindan sut akiyor ve bazen kusunca cok icti diye dusunup sutum olduguna inaniyorum bezi cisi fln da iyi. süt icin sagip bakayım en iyisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?