2014 Kasım Anneleri

Canım benımkı alerjı olayı cıktıgından berı yanı nerdeyse 1 aydr oyle aglıyo emzırrlen. Uyku sonraları yada araları emzıriyorum ancak oyle aglamıyo. Inan hastanede emzırme odasındakı sessızce emen cocuklara ımrenır oldum yanı. Ben kucagmda bagıran cocukla onlar cokur cokur emen bebişlerle. Ah oyle ozledımkı ılk zamankı gibi yatırınca emen kızımı. Ama çok şükür oylede boylede emişiyoruz.

Bir tane bebis bize fazlasiyla yetti Allah buna saglik sihhat versin acisini gostermesin ikinci fazla gelir gibi geliyo canim tesekkur ederim sagol bilgi icin
Arabanda hayirli olsun gule gule kullan

Kızlar internetten oyun Halısı siparişi vericem. Neler kullanıyorsunuz?
Biz de bundan var canım. Hediye gelmişti. Bi tane sulu dişlik, bi tane içi cın cın eden civciv, bi tane ışıklı ve müzikli kaplumbağa, bi tane ışıklı ve müzikli ayrıca kanatları hışırdayan uçak var. Çok güzel

Eklentiler

• lBON-BP3014_1.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 100
Günaydın herkesee. Dün eve geldiğimden beri ağlıyordu oğlum. Daha önce bir kaç kez olmuştu böyle. Dayanamıyorum yaa ağlamasına gece biraz nane çayı verdik. Hiç bir şekilde emmek istemiyor. Gazdan ağlayıo duruyor. Zor bela emzirip yatırdım ama uykuya dalışı hiç dr kolay olmadı. Gece rahatladı sanırım. Gülerek uyandı bebeğim benim :)

inek sütü yerine keçi sütü, tabii bulabilirsen bazıları da nasıl beceriyor bilmiyorum ama anne sütünden yapıyormuş galiba yoğurdu.

Bir tane bebis bize fazlasiyla yetti Allah buna saglik sihhat versin acisini gostermesin ikinci fazla gelir gibi geliyo canim tesekkur ederim sagol bilgi icin
Arabanda hayirli olsun gule gule kullan
kıyamam yaaa :) forum bebekleri yaramaz öıktı, kardeşsiz kalacaklar haberleri yok :)
teşekkür ederiz bu arada

ya hani bitiyordu bu gaz üç aydan sonra? inş ağlamaz minik aslan böyle. hepimizin derdi ayrı offfff

benim kızımda ayni yaa ikki uchaftadir duzen falan kalmadi hep kucakta birak agliyo gece saat basi uyaniuor suan kv yanimda biraz dnlendm o gidince napcambilmiuorum keske benimde annem yakin olsa arada bi dinlenmeye giderdm yada o gelirdi,

Bizim de 5.ay bitmesine az kaldi daha hicbir sey tattirmadim.. Sut urunu yiyemez.. Sebzeyle baslarim ek gidaya sanirim ama simdi ne tattirsam ki acaba agzina ne sursem.. Bu arada tabisiii ben nobetciyimm hatta daha nobet icin cok erken :)
Tavsiye edilen meyveyle baslamak. Meyveyi de cam rendeden gecircekmisiz. Vitaminleri kaybolmasin diye. Bize hemsiremiz elma suyu ike baslayalim dedi ama henihenuz 4 ayliklar ben kiyamiorm. 2 ay daha beklicm.

ben keci sutu diye biliyorum

inek sütü yerine keçi sütü, tabii bulabilirsen bazıları da nasıl beceriyor bilmiyorum ama anne sütünden yapıyormuş galiba yoğurdu.

Eveeettt uzun bir araştırma, sayısını bilmediğim kadar çok siteye giriş ve makaleler sonunda ulaştığım sonuç şu arkadaşlar.

1- Keçi sütü bulabiliyorsanız keçi sütü ile mayalayabilirsiniz. Ama malum kolay bulunur birşey değil, hele bir de günlük falan arıyorsanız hiç yok.

2-Formül mama ile mayalayabilirsiniz, ancak çoğu kişi tutturamadığından yakınmış.

3-1 yaşına kadar inek sütü yasak arkadaşlar. Süt, mayalanıp yoğurt ve peynir olduktan sonra tamamen formülü değişiyor. O artık süt değil, yoğurt. Yani sütü direk içmekle, süt ürünlerini yemek aynı değilmiş. O yüzden yoğurdunuzu inek sütünü ile mayalayabilirsiniz.

4-Bu arada bazı kaynaklar , günlük süt ile ; bazı kaynaklar ise UHT sütler ile yoğurt mayalanmasının doğruluğunu savunuyor. Ancak sütçüden alınan sütü hiç kimse onaylamıyor bu da dip not olsun.

Bu arada yoğurdu kendiniz mayalayacaksınız, UHT sütü kaynatmanıza gerek yok. Sadece mayalanacak kadar ılıtılması yeterli. Günlük sütü veya açık sütlerinizi ise kaynatın ki yoğurdunuz olabildiğince katı olsun. 5 saatten fazla mayalandığında yoğurt biraz ekşi oluyormuş. İşte edindiğim ufak tefek bilgiler. Umarım işinize yarar.

""İnek sütü 1 yaş sonrasında da mucizeler yaratan, boyu acaip uzatan bir şey değildir aslında. Evet kalsiyum kemik gelişimi için gerekli kabul, ancak doğada yeşil yapraklı sebzeler, narenciye, yumurtada orta miktarda, susam yani tahin, badem gibi bazı kuruyemişlerde ise çok yüksek miktarda kalsiyum vardır. Süt sevmeyen, süt ürünü sevmeyen ancak bunları tüketen bir çocuğunuz varsa içiniz rahat olsun, çocuğunuzun boyu kısa falan kalmayacak. Genetik potansiyeli neyse sağlıklı beslenen herkes o noktaya erişecektir. ""

emeğine sağlık güzel açıklayıcı bi paylaşm olmş bnmde en çok aklımı karştıran şu formül mamayla yapılan olmştu ama normal günlük inek sütüyle yaparm artk şimdiden başlaym diyrm zaten bir kaç mayalamaya ancak düzen tutturm sanırm bide az az mayalamak gerekiyrmş sanrm çabk ekşidiği için küçük cam kaplara bide bi yerde okumştm yoğrdu mayaladıktan sonra kapağının altına peçete serilir kapak öyle kapatılır ve kaloriferin üzerine mayalnmaya bıraklır akşamdan sabah oluncada kapağı açık bi şekilde dolapta bekletilince taş gibi oldğunu yazmşlar denemek de fayda var

Allah hepimize sabır versin cnm annelik gerçekten kolay değilmiş.o kadar ağlıyor beni yoruyor ben ise onun ağlayıp yorulmasına üzülüyorum.bir büyüsünler bende ağzıma emzik alıp defalarca tükürük tekrar isticem bakalım napacak o zaman:)

Canım ben bu yoğurt makinesinden aldım, içinde 6 tane küçük kavanoz var. İster onlarda istersen geniş kabında mayalayabiliyorsun. İnternette fiyat aralığı 69-90Tl arası ben Teknosa'nın internet sitesinden kampanya ile 55 TL'ye aldım dün geldi henüz denemedim bakalım nasıl olacak. Daha önce evde kendim mayalardım tutardı ama son yaptıklarım tutmadı hiç. Deniycem bakalım bende makine de nasıl olacak görücez.

Eklentiler

• 86654078639947074796.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 118
Ya kızlar en hayatımda yogurt falan yapmadım. Nasıl yapıcam nasıl tutturcam. Annemde uzakta o biliyo yaparken gorsem bikere çözerim olyı. Bilen bırı varsa. Adım adım detaylı anlatabilirmı. Sıfır bilgı benımkı. Netten araştıım biarada video dalan izlim barı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…