canım ben önermiştim, annesi bu konuda çok bilgili. ben daha ek besine gecmedim ama blw için doğru zaman bebeğin kendi kendine dik durmasıyla anlaşılıyor. yani yemek borusunun düz/dik durabiliyor olması lazım. o yüzden kendi kendine desteksiz oturabiliyor olması şart boğulmalara karşı. ayrıca minik minik önüne koyarak başlıyoruz. benim hedef blw..
oyy masallah kuzulara ya ne tatlilar..
Benim kizim da cok sacli dogdu ama cogu dokuldu suan kel gibi kizlar cok canim sikiliyor hala da dökülüyor niye böyle oldu ki bizimsizin bebislerin dokuldu yenileri mi cikti?
akşam üşümez mi banyo yapmak tabiki iyidir de bizim cildi sıkıntılı diye demişti.evet aslında rahat uyur banyodan sonrada ne bilim daha havalar tam ısınmadı ya akşam üşüyebilir.
Henüz c.baskanı onaylamadı canım ondan bir ilerleme yok onaylanıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra ilerleme olur mebbis den takip edersin.Öğretmenim ben malesef hiçbir ilerleme yok
hemen bakıyorum ben de o zaman..Ben ek gıda konusunda anilittaya ve kızı Derin'e bayılıyorum.
aynen ... Hatta çok rahat olduğumu söylüyorlar ama elhamdülillah oğlumu hiç hasta etmedim,Ben rahat bir anneyim canım.Hastaneden çıkıp eve geldiğimiz ilk günden beri her akşam yıkıyorum, hiç aksatmadım diyebilirim. İnan maşallah diyimne hasta oldu ne başka bir şey. Dışarı çıkarkende o kadar hassas davranmıyorum, üzerimize kar yağarken çıktığımı biliyorum. Sakınan göze çöp batar felsefesini benimsedim ben.
canım blw (baby led weaning), bebek önderliğinde memeden kesme. ama türkçe de bebek önderliğinde katı gıdaya geçiş demek. ek besine geçerken bebeği biz doyurmuyoruz, bebeğin kendi kendine yiyerek doymasına yardım ediyoruz. oldukça ayrıntılı bir konu, araştırmanızı tavsiye ederim. bu felsefede püre yok mesela, katı gıda gerçekten katı. önüne koyuyorsun ve kendi kendine yemesini bekliyorsun. ilk haftalar el kol göz ağız koordinasyonu gelişiyor dolayısıyla yemesini değil oynamasını bekliyorsun. sonra sonra yemeyi öğreniyor. tamamen gelişim odaklı. böylelikle bebek kendi kendine uyumasını öğrenmesi gibi yemek yemesini de öğreniyor.bebeğin buna hazır olmalı ama. dediğim gibi dik durmalı, sen yerken sana bakıp ağzını açmalı, uzanmalı vs.Bu blw ne arkadaşlar. Konuyu kaçırmısım bn ilk defa duyuyorum
Aynı korku bende de var. Çok dikkat etmek lazımhep diyorum Allah'ım evlat sahibi olmak isteyenlere ver şimdi. 2. Bebiş isteyenlere de vakti gelince hayırlı, sağlıklı bir şekilde nasip etsin Rabbim.
ben de böyleyim. bebeğim şu an kısa kollu mesela. her akşam istisnasız yıkanır yoksa ayarı kaçıyor. bizdeki uyku rutininin başlangıcıaynen ... Hatta çok rahat olduğumu söylüyorlar ama elhamdülillah oğlumu hiç hasta etmedim,
aynen ... Hatta çok rahat olduğumu söylüyorlar ama elhamdülillah oğlumu hiç hasta etmedim,
ben de böyleyim. bebeğim şu an kısa kollu mesela. her akşam istisnasız yıkanır yoksa ayarı kaçıyor. bizdeki uyku rutininin başlangıcı
ay bu sevimli palmiye ağacının gamzesi de var ne tatlı masallahmaşallah bebişlerin hepsine buda benim prensesim
Aynen bende oyleyım canm hep yatrmadan once yıkıyorum daha rahat guzel uyuyo. Bende daha bırkere yelek patık gıydrmiş degılım. Ne sıcaga ne cok soguga alışmasn Cok sakınmıyorum bu konudaBen rahat bir anneyim canım.Hastaneden çıkıp eve geldiğimiz ilk günden beri her akşam yıkıyorum, hiç aksatmadım diyebilirim. İnan maşallah diyimne hasta oldu ne başka bir şey. Dışarı çıkarkende o kadar hassas davranmıyorum, üzerimize kar yağarken çıktığımı biliyorum. Sakınan göze çöp batar felsefesini benimsedim ben.
Doğum günün kutlu olsun cnm sağlıklı,mutlu,hayırlı bir ömür diliyorum sevdiklerinle...Gunaydın herkeze. Bıgun dogum gunum ve eşim galıba hatırlamadı. Normalde saat 12 yı gecer gecmez kutlardı. Sabah işe gonderdm tık yok. Akşamı beklıyorum eger unuttuysa cok uzulurım gercekten. Ki normalde özel gunlerı hiç atlamaz benden daha düşüncelidir
onların cıplak totolarını yerimmmmmmmmm... babası yandı onun, giysin valla minileri :)seni seviyorum kuzuMelis'te kısa kollu şuan, ve hayatından çok memnun. Babası "mini etek giyemez" dedikçe bizim kız cıbıl cıbıl olmaktan hoşlanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?