2014 Kasım Anneleri

Ya bende carputi miydi sen miydin hatırlayamadım :) bende henüz ek besin vermiorum ama önceden bakiniyorum işte. Oturma konusunda benimki henüz tek başına duramıyor bu bilgiyi aldigim iyi oldu bu yüzden Sağol cnm...

oyy masallah kuzulara ya ne tatlilar..
Benim kizim da cok sacli dogdu ama cogu dokuldu suan kel gibi kizlar cok canim sikiliyor hala da dökülüyor niye böyle oldu ki bizim sizin bebislerin dokuldu yenileri mi cikti?

Döküldü yeni çıkıyor bir yandan da dökülmeye devam ediyor :)

akşam üşümez mi banyo yapmak tabiki iyidir de bizim cildi sıkıntılı diye demişti.evet aslında rahat uyur banyodan sonrada ne bilim daha havalar tam ısınmadı ya akşam üşüyebilir.

Ben rahat bir anneyim canım.Hastaneden çıkıp eve geldiğimiz ilk günden beri her akşam yıkıyorum, hiç aksatmadım diyebilirim. İnan maşallah diyim ne hasta oldu ne başka bir şey. Dışarı çıkarkende o kadar hassas davranmıyorum, üzerimize kar yağarken çıktığımı biliyorum. Sakınan göze çöp batar felsefesini benimsedim ben.

Uykuya rahat geçmek için banyo yaptırılıyor. Benimki de banyo yapınca çoksık uyanıyor. O yüzden akşam yaptırmıyorum. Kızım da bir enteresan yani :)

aynen ... Hatta çok rahat olduğumu söylüyorlar ama elhamdülillah oğlumu hiç hasta etmedim,

Slm herkese buraya günaydın yazdıktan sonra uyuya kalmısız oğlusumla dün öyle yorulduk ki awm de ilk defa pusetten dısarı çıkardım kucağımda gezdi keyfi nesesi aman Allahım carrefoursa ya rezil olduk sevinç çığlıklarından...bi ara kolumun betonlastığını hissedip arabaya koymaya çalıstım ama nafile üstüme tırmandı ellriyle yüzümü tutup kemirdi , yüzüm gözüm salye içinde saçım dağınık o awm ye daha gitmem kesin tanırlar bizi

Bu blw ne arkadaşlar. Konuyu kaçırmısım bn ilk defa duyuyorum
canım blw (baby led weaning), bebek önderliğinde memeden kesme. ama türkçe de bebek önderliğinde katı gıdaya geçiş demek. ek besine geçerken bebeği biz doyurmuyoruz, bebeğin kendi kendine yiyerek doymasına yardım ediyoruz. oldukça ayrıntılı bir konu, araştırmanızı tavsiye ederim. bu felsefede püre yok mesela, katı gıda gerçekten katı. önüne koyuyorsun ve kendi kendine yemesini bekliyorsun. ilk haftalar el kol göz ağız koordinasyonu gelişiyor dolayısıyla yemesini değil oynamasını bekliyorsun. sonra sonra yemeyi öğreniyor. tamamen gelişim odaklı. böylelikle bebek kendi kendine uyumasını öğrenmesi gibi yemek yemesini de öğreniyor.bebeğin buna hazır olmalı ama. dediğim gibi dik durmalı, sen yerken sana bakıp ağzını açmalı, uzanmalı vs.

aynen ... Hatta çok rahat olduğumu söylüyorlar ama elhamdülillah oğlumu hiç hasta etmedim,
ben de böyleyim. bebeğim şu an kısa kollu mesela. her akşam istisnasız yıkanır yoksa ayarı kaçıyor. bizdeki uyku rutininin başlangıcı

Kendim gibi rahat anneleri görmek güzel. Ya benim düşüncem şu, tamam ben kat kat giydiririm, evin ısısını, nemini ayarlarım, eline aldığı her şeyi steril ederim üşenmem yani. Ama bu ne zamana kadar devam edebilirim. İşte bak büyüdüler, dış dünya ile iletişim kuruyorlar artık. Ellerine her geçeni ağızlarına götürüyorlar, dışarıya çıkartmaya da başladık, misafirliğe yada annelerimize gidiyoruz. Evde sağladığım şartları dışarıda yada başkasının evinde sağlamam mümkün değil ki. E tabi evde ki titizlik ev dışında olmayınca çocuklar direk hasta oluyor, yada alıştıkları ortamı arıyorlar gittikleri yerlerde huzursuz oluyorlar.O bakımdan bir tık rahat olmakta fayda var gibi geliyor bana. Neyse çenem düştü, uzatmayayım rahatsız olanlar olabilir.

ben de böyleyim. bebeğim şu an kısa kollu mesela. her akşam istisnasız yıkanır yoksa ayarı kaçıyor. bizdeki uyku rutininin başlangıcı

seni seviyorum kuzu Melis'te kısa kollu şuan, ve hayatından çok memnun. Babası "mini etek giyemez" dedikçe bizim kız cıbıl cıbıl olmaktan hoşlanıyor

Aynen bende oyleyım canm hep yatrmadan once yıkıyorum daha rahat guzel uyuyo. Bende daha bırkere yelek patık gıydrmiş degılım. Ne sıcaga ne cok soguga alışmasn Cok sakınmıyorum bu konuda

Doğum günün kutlu olsun cnm sağlıklı,mutlu,hayırlı bir ömür diliyorum sevdiklerinle...

seni seviyorum kuzu Melis'te kısa kollu şuan, ve hayatından çok memnun. Babası "mini etek giyemez" dedikçe bizim kız cıbıl cıbıl olmaktan hoşlanıyor
onların cıplak totolarını yerimmmmmmmmm... babası yandı onun, giysin valla minileri :)
love you

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…