2014 Kasım Anneleri

evet çok bilinçli bir annesin teşekkür ederiz
paylaşımlar için çok güzel şeyler yazıosunuz da
ben çalıştığım için mi bilmiorum emzirmek için can atıroum resmen
zaten bulamıcak bol bol emsin diorum bol bol dediğime bakma çok sütüm yok
yanii ama olsun onun keyif yapmasıda güzel :) bende 6 dan sonra pek bişey vermem
sadece emio oda ne kadar rahatsız eder bilmiorum onu bırakması şuan için zor görünüo
eve gidince atlıo resmen napım kıyamıorum öle olunca zaten daha erken komple bırakmak
için gündüz de olmadığımız için böle oluo..

Nasil yani hasta olmadan once agizlarimi kokarmis bebeklerin

Cokmu agliyordu geceleri canim
Benimki bazen deliksiz uyuyo bazende mizirdaniyo surekli memeye koyuyorum susuyo
kizimdadami ole bisey var acaba

Ben bu konuda yol gösterecek tecrübeye sahip değilim. Sizin düzeninizi ve bebeğinizi bilmiyorum. Her ailenin ve her bebeğin düzenini farklılık gösteriyor. Bazı bebekler çok rahat uyum sağlarken bazı bebekler direniyor. Bebeğinize, yaşam şartlarınıza uygun bir yöntem mutlaka vardır ama bunu ancak siz bulup uygulayabilirsiniz. Ağlamasına izin vermek bazen buna dayanmak ilk işiniz olabilir. Ama dediğim gibi bu tamamen sizin düzeniniz ile ilgili.

pekı bunları sen uygulayabılıyor musun
neler yapıyorsun
bu arada cok akıcı ve duzgun ıfade edıyorsun kendını
cok hosuma gıttı
meslegın nedır*?

Selamlar; olabildiğince uygulamaya çalışıyorum diyelim. Bende çalışan bir anneyim, tüm gün uzak kalmak çok zor. İnsan akşam olup eve gidince yapamadığı ne varsa yapmak istiyor. Ama kendimi frenliyorum çoğu zaman. Örneğin ben doktorumun söylediklerinin çok dışına çıkmadım çoğu zaman. 2 saatte 1 emzirmek gerekiyorsa öyle oldu. Çok emzirmenin bebeğin midesinde nelere yol açtığını bilgisayar ortamında izletmişti. Olabildiğince bir düzen oluşturmaya çalıştım. İlk zamanlar bu düzene uymak tabi ki mümkün değildi. Ağlamalar,uykusuz geceler. Ama ben memeyi hiç bir zaman susturucu olarak kullanmadım. Gece beslenmesini kesmek biraz zahmetli oldu diyebilirim. Açlıktan değil, tamamen duygusal olarak uyandığına karar verdim. Uyandığı zaman beslemedim,sırtını okşayıp,yanında olduğumu hissettirmek yeterli oldu. Arada bir ufak denemeleri olsa da, geceleri uyku düzenimiz şimdilik iyi gibi.

Bu arada güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Mesleğimle ilgili midir, bilemiyorum ama avukatım.

Bazen keyif yapmalarını da izlemek hoş tabi, ben biraz da ileride bu davranışlarından vazgeçirmeye çalışırken daha çok üzülürler ve yorulurlar diye korkuyorum açıkçası. Bir çok forumda veya blogta 4-5 yaşlarına gelmiş hatta daha ileri yaşlarda ki çocukların halen daha düzenli bir uykusunun olmadığını, cicibebeli sütlerle beslendiklerini okuyunca biraz frenleyip duygusaldan ziyade gerçekçi düşünmeye çalışıyorum. Ama sonuçta bende bir anneyim, arada bizimde kızımla kaçamaklarımız olmuyor değil.

çok güzel valla bravo size
çok düzenli gibi görünüyor bende
çoğu şeyi vermek istemedim biizm babannemiz baktığı için
pek mümkün olmadı sizin bebeğinize kim bakıyor peki.
hiç mi emmio bebeğiniz ben toplamda 4 kere falan veriorum
sabaha kadar yani akşam7 den itibaren.

Çok teşekkürler. Bebekken bu kadar sık emzrmezdim,3 saatte bır verirdim. Şimdi büyümşler herşeyin farndalr doyup doymsma kapasitesi gelişmş küçükkn bilmiyolr Çnkü. Onun için istediği kadar süt veriyorum fakat gece vermemeyi öğretcm kendsne.
Evet herşey bzm elmzde,çocuğa onun istekleri doğrultusunda bşylr öğrtmktense, vermejtense,kendı bldiğimz yolda ilerlemesnı sağlamalıyz. Eğer bu şekilde olursa annenin ne kadar istikrarlı ve karalı old farkna varırlar. Alşkanlklar anck böyle değişir. ;(

Olabildiğince düzenli diyebiliriz. Benim kızım şua an masada biz ne yersek ondan yiyor. Zaten yemeklerimi de artık ona göre yapmaya çalışıyorum. Sabah evden çıkmadan emiyor, akşam üzeri saat 4-5 gibi tekrar anne sütü alıyor (sağıp dolaba koyduklarımdan), akşam yemeğinden sonra bir keyif için emiyor. Geceleri uyanmıyor, sık sık uyandığı dönemler oldu tabi ki hep emzirdim. Doktorumuz artık gece beslenmesini kesiyoruz dediği için artık gece uyku arası beslemiyorum. Böylelikle sabah kahvaltısını çok daha iştahla yiyor.
Kızıma babaannesi bakıyor şimdilik.

Siz de burdayken sorayim kizim yaklasik 3 hafta önce emmeyi birakti..
Sut alerjisi var piyasadaki normal mamalari alamiyor 1hafta ozel mamasini alabilmek icin rapor cikmasini bekledik bu surecte sadece ek gidayla beslendi.. Mamaya bugün kavustum ama kokusu bu kadar mi igrenc olur kizima verdim az kaldi kusacakti neye ugradigini sasirdi.. Internetten okudugum kadariyla vanilya surubuyla tatlandiranlar varmis onunla da icmezsr ne yapacagim bilmiyorum.. Sadece ek gidayla gelisimi geriler mi yani sut ve sut ürünleri de alamiyoruz ki elim kolum baglandi

babanne size uyuyorsa çok iyi
bizimki pek uymaz çünkü dedim
çok şeyi yapamadım bile yani.
dolaba koyduysanız çok iyi bu valla
geceleri uyanmaması emme alışkanlığının olmadığından heralde
biraz geçsin bende bıraktırcam inş bakalım başarabilirsem.
benimkide yer masada ne versek çok şükür elimizden geldiğince dikkat
ediyoruz yemeklerine falan.

babanne size uyuyorsa çok iyi
bizimki pek uymaz çünkü dedim
çok şeyi yapamadım bile yani.
dolaba koyduysanız çok iyi bu valla
geceleri uyanmaması emme alışkanlığının olmadığından heralde
biraz geçsin bende bıraktırcam inş bakalım başarabilirsem.
benimkide yer masada ne versek çok şükür elimizden geldiğince dikkat
ediyoruz yemeklerine falan.

Geçmiş olsun diyorum öncelikle, süt alerjiniz oldukça ileride boyutta demek ki, rapor çıkarttığına göre doktorunuz. Açıkçası bu konu ile ilgili çok bilgim yok. Duyduğum kadarını aktarmak isterim. Keçi sütü veya manda sütünü denedinizz mi? Hoş bazı doktorlar inek sütü alerjisi olan bebeklerin keçi ve manda sütün de alerjisi olabileceği düşüncesini savunur ve bu diğer ikisini de yasaklar.
Vanilya şurubu ile tatlandırma olayını bilemeyeceğim, inanın hiç bilgim yok. Bu konuda size verebileceğim tek bilgi, pirinç sütü, hindistan cevizi sütü tercih edebilirsiniz. Tabi ki mutlaka doktorunuza danışın derim ben. Bir de oğlak eti ve kuzu eti verebilirsiniz. Badem ve fındık vermeye çalışabilirsin. Şimdi bir kaç yerde okudum bebelac'ın mısır çavdarlı kahvaltısı varmış ıhlamurla yapıp verenler varmış. Tüm sebzeleri yiyebilir ayrıca, karnıbahar,ıspanak,kereviz,brokoli gibi. Ya da mamayı meyvelerle tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Kıvamı katı olabilir bu durumda ama kaşıkla verirsiniz.

Şüphesiz zor bir süreç ama kendinizi üzmemeye çalışın. Gelişemeyecek geri kalacak diye de düşünmeyin. Öyle yada böyle geçici bir durum, her bebek farklı dönemlerde de olsa atlıyor bu durumu. Annemin gözlerinde hep mutluluk ve neşe arardım ben küçükken. Belki de atladığımız en önemli şey bu, onların bizden asıl istedikleri neşe ve mutluluk dolu gözler. Ve unutmayın her bebek özeldir.Bu yüzden sakın ola ki kimsenin bebeğinin gelişimi ile kıyaslamayın.

Korkudan uyuyor, ne yapsın :) Fettan bir gelinim sanırım...

pulmicort
ventolin ilaçların ismi canım
Doktorun tavsiyeleri önce gelir diyerek bende şunları Söyleyeyim biz ventolini bire bir serum fizyolojik ile sulandırıp veriyoruz çünkü çocuklarda çarpıntı yapıyor direkt verilince yani 1 cc ventolin 1 cc sf çekip hazneye koyup öyle solutuyoruz
Pulmicort 0.25 dir zaten onu yarım kullanıyorsundur onu biz sulandırmıyoruz ama pulmicort solurken Gözlerine gelmemesine dikkat et birde bittikten sonra yüzünü yıka ara ara maskeyi kaynar suyla yıkarsın
Ağzı açık alsa iyi olur ama bebekte bunu Sağlamak zor tabi ama ağlıyorlar genelde solurken o Yüzden ağızları açık oluyor

Son düzenleme:
Korkudan uyuyor, ne yapsın :) Fettan bir gelinim sanırım...

keşke benimkide biraz korksa bu konuda :)
ama hiç şunu yemesin diyorum mesela şeker
olabildiğince uzak dursun onada ihtiyacı var dio
vermek istiyor 1 yaşına kadar tuttum da daha fazla bişey diyemiorum
sen yemedn mi neyin var oda can onu yemesin bunu yemesin nereye kadar büyüyünce
zaten alışıcak deyip sinir bozuyo oyüzden aman diorum çocuğum iyi olsunda napım.
kaç yaşındasın peki.

Çok teşekkürler bir de benim için arastirmissiniz.. Keci sutuyle de denemeler yaptik malesef o da olumsuz.. Dana eti de yasak olduğundan kuzu eti veriyorum haftada bir ya da iki kere somon yediriyorum.. Sebzeleri de ayri sevmiyor mesela karnabahari kerevizi ben de karistirip kuzu kiyma da koyup farkli tatlar halinde sunuyorum..
Son yazdiginiz paragraf da gercekten cok önemli.. Her daim gozlerimize bakip mutluluk ariyorlar.. Malesef yeri geliyor cileden ciktigim oluyor ama Rabbim sabrini veriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…