2014 Kasım Anneleri

Geçmiş olsun hasta bebişlere ya annelik çok güzel ve çok zor onlara azıcık birşey olsa oyyy ölüp bitiyorum elim ayağım boşalıyor oyuncu annenin ıyuncu anne kitabını getittirdim birkaç sayfa okudum çok güzel çok beğendim etkinlikleri çok öğretici bahseden arkadaşlardan Allah razı olsun burdan gördümde aldım yoksa hiç bilmiyordum

Sağol bakayım bende kitaba, oğlum oyuncaklarla tek başına oynamayı sevmiyor. Akşamları topunu bana veya Babasına verip, oynamamızı istiyor. Bizde eşimle karşılıklı koltuklardan birbirimize topu atıyoruz, Eren'in nasıl hoşuna gidiyor anlatamam. Top yere düştümü de her defasında bana getiriyor:)) beraber oynanan oyunlar çocukların daha çok dikkatini çekiyor. Oyuncu annenin Kitabı'nı o Yüzden alayım diyorum.

Doğru söylüyorsun canım...
Zaten Umut Aras da hiç tek başına oynamaz her oyununu beraber oynuyoruz..
Babasıyla maç yapmaya bile başladı ayağında sürüyor topu...
Tek başına kim neyden zevk alıyor ki canım onlar da bi birey...

Sağol canım ya.
Zaten önceki hastalığı için doktor immunomax diye bişi vermişti onu ve balık yağını veriyoruz sürekli ona rağmen hasta oldu işte ne bileyim..

Gecmia olsun Allah acil sifalar versin yakisikli yavruna
Allah acil şifalar versin bütün bebişlere. Eren'in de burnu nerdeyse 10 gün olacak hala tıkalı, sf ile bin bir güçlükle temizliyoruz. Onun haricinde çorbalarına küçük Soğan koyup, piştikten sonra çorbasından çıkarıyorum. @ isyanın dediği gibi soğan doğal antibiyotik. Tek Sıkıntımız oğlum tarhana Hariç hiçbir çorbayı içmiyor. Ilk defa yeşil mercimekli Çorba yaptım, hiç içmedi. Benim oğlumun en büyük sıkıntısı farklı hiçbirşey yemiyor(

O da çok zor canım ya gerçekten yemeyen çocuk çok zor.. Dün anladım yani akşam hiçbişi yediremedik neler ettim yok bir türlü yemedi...
Aç olduğunu biliyorum bir yandan hasta..
Çaresiz olmak kadar kötü bişi yok..
Allah esirgesin hepsini..

günün her öğünü derken ayrıntılı yazabilirmisin acaba canım günlük ne verisun
biz hala 3 saatte bir devam sütü arada meyve yoğurt çorba kahvaltıdada yumurta zeytin seviyo
devam sütü vermekle hatamı yapıyorum acaba

günün her öğünü derken ayrıntılı yazabilirmisin acaba canım günlük ne veriyosun
biz hala 3 saatte bir devam sütü arada meyve yoğurt çorba kahvaltıdada yumurta zeytin seviyo
devam sütü vermekle hatamı yapıyorum acaba

geçmiş olsun gerçekten çok zor bizde geçirmiştik inşallah bidaha uğramaz

Bende bunu soracaktim yaa sizler gunluk nekadar ve ne siklikta veriyrsunuz acaba

Sağol canım evet herkes hasta malesef hafta sonu acillerde sıra bulamadık hastaneler ağzına kadar doluydu 3hastane gezdik çocuklar hep hasta, ama bu bizibaya sarstı canım yaa bende çok yıprandım 1haftadır gece gündüz uyumuyorum birde okula gidyrm, yiğit çok şükür iyi ateşi yükselmiyor ama iştah sıfır yeni yeni huylar çıkardı resmen grevde yaa çok üzülüyorum:-( inş düzelir ve birdahada uğramaz bize de tüm bebişlerede
Teşekkürler canım bilmyrmki bakıyrm ama şişmemiş dişleri bende azılardan şüphelendim ama şuan yok
Amin canım sizede geçmiş olsun, inş çabucak atlatırlar kılı bu yüzden sevmiyorum artık oysa en çok sevdiğim mevsimdi kış, iştahsızlık ve yemek krizleri beni en çok bunlar yordu halada devam ediyor:-(

Bende bunu soracaktim yaa sizler gunluk nekadar ve ne siklikta veriyrsunuz acaba

Benimde mamayla ilgili kafam karıştığında doktora sordum ve günlük 500 cc süt, eğer süt içmezse 500 cc mama dedi.ben sadece sabahları 180 cc veriyorum gün içinde kahvaltısını yemeğini yoğurdunu meyvesini yiyor.eğer ısrarla yemek yemezse aç kalmasın diye mama veriyorum.süt içse mama derdindende kurtulucimmm.

Bide daktırr mamayı biberonla değil bardakla alıştırr Dedii.kulak iltihabıı olmuş dedi biberonda yapabiliyormuş ama nasıl bardakla içicekki mamayııı.

Günde 500 ml inek sütü mü ver dedi doktorun süt Dediğin inek sütü MÜ
Pipetle icmeye Alıştır istersen oyun gibi iciyorlar severek

Arkadaşlar bir kere yazmıştım sanırım yine yazayım ayrıntılı olarak kendi günlüğümüzü (Tabi genelleme arada istisnalar oluyor canlar)

8:30-09:00 gibi kalkıyor,

09:30 gibi kahvaltısını yiyor
[Bazen karışım şeklinde (Bisküvi,pekmez,yumurta,peynir,süt ya da ıhlamur,tereyağı, zeytin gibi) Bazen de normal yiyor (peynirli yumurta, krep, patates kızartmasına bayılıyor böyle parça parça)

11:30-12:00 gibi meyveli yoğurdunu yiyor bir kase (Kivi, elma, muz vs) Doktorumuzun tavsiyesiyle içine biraz da tarçın atıyoruz her seferinde...

Bu arada öğle uykusu var uyuyor...

14:30-15:00 gibi sulu öğünümüz.. Onun için yaptığım ne çorbası varsa bir kase içine fırında kuruttuğum ekmeklerden de biraz atıyoruz yiyor... (Et suyu ya da tavuk suyundan çorbalar)

18:00-18:30 gibi muhakkak yemek yiyor yani evde ne yemeğim varsa yiyebileceği (Havuçlu Makarna, mısırlı pilav, etli karnabahar, pırasa, türlü, ıspanak vs...)

Akşamüstü tekrar uyumadıysa zaten 20:00-21:00 gibi gece uykusuna yattığı için,
20:00-20:30 gibi yaklaşık 210-220 cc bir tane bisküvi ve bir tatlı kaşığı ballı sütünü içiyor ve uyuyor..
Gece de 02:00-03:00 gibi bazen daha geç tekrar kalkıyor yine sade yaklaşık 210 cc sütünü içiyor...

Eğer akşamüstü tekrar uyuduysa 21:30 gibi muhallebi yapıyorum onu yiyor biraz.. Sonra bizimle meyve tabağından atıştırıyor Mandalina, portakal vs.. Sonra yine yatıyor.. (2-3 gecedir nerdeyse 11 - 12 yi buluyor yatması neden bilmiyorum)

Arkadaşlar bizim düzen böyle gidiyor..
Aralarda muhakkak boş durmuyor bişiler yiyor yine ufak tefek...
Komşumun çocukları da var ya onlar yerken heves ediyormuş bazen yani onların öğünlerin de de ufak tefek öyle atıştırmalık yapıyormuş...

Gerçekten insan fiziken yorgunluğu hissetmiyor bile ruhen çok yoruluyorsun...
Bi de bizi düşün canım kışımız ne kadar uzun sürüyor...
Biran önce geçse de bahar gelse..

Günaydın arkadaşlar...
Oğlum 2-3 gecedir acaip huy değiştirdi...
Gece 11-12 ye kadar uyutamıyoruz..
Gözleri kapalı öyle mızırdanıyor sonra kalkıyor biraz etrafta dolanıyor sonra yine ağlıyor alıyorum uyutmaya çabalıyorum bi ara uyur gibi oluyor sonra yine başa sarıyoruz..
Neden böyle problem oluyor anlamadım bir türlü..
Ben artık gündüz uykularını 1'e indireceğim..
2 kere uyumasın demekki enerjisi bitmiyor ki uyuyamıyor..
Aklıma başka bişi gelmiyor gerçekten mahvoldum
Sabaha kadar da sık sık uyanıyor mızırdanıyor..
Anlamadım sıkıntısı ne..

bizimkide biberonla içiyo ya off büyüselerde kurtulsak şu dertlerden

perikanadi canım çocuk rahatsız diyedir o hasta demiştin galiba yanlış hatırlamıyosam çok mızmız oluyolar
benimkide çok fenaydı hastayken tamamen başka bir çocuk olmuştu
geçti çok şükür iyileşince
gündüzleri iki kere uyuyo hala ve gecede sorun yok bu aralar gerçi geceleri meme emmek istiyo sık sık büyüdükçe öyle olurlar demişti annem doğruymuş

Canm seninkinin yaninda benimki bise yemiyr geldi ama bize gun yetmiyr yedirmem icin:)))yiyor uyuyr ondanmi acaba
Bana gore iyiydide seninkini gorunce hicc gibi geldi:)))

Valla bilmiyorum canım ya...
Of çalışan anne olmak da ayrı bir zor..
Kendimi geçtim oğlum bir çok insanla muhatap olmak zorunda kalıyor..
Komşumun 3 çocuğu var bu kış da kaynanası onda...
Evde herkes hasta.. Biri hapşuruyor birinin burnu akıyor birinin sesi kısılmış bilmem ne...
Offf..
Çocuk iyileşemeyecekki...
Gerçekten elimden bir şey de gelmiyor deli oluyorum ya..
Yavrum toparlasa biran önce de düzelse..

Canm seninkinin yaninda benimki bise yemiyr geldi ama bize gun yetmiyr yedirmem icin:)))yiyor uyuyr ondanmi acaba
Bana gore iyiydide seninkini gorunce hicc gibi geldi:)))

Canım valla herkesin her bebeğin düzeni farklı oluyor muhakkak...
Ben çalıştığım için elimden geldiğince işte doyumluk değil de besleyici olarak geçirmeye çalışıyorum günü..
Bu yüzden afedersin p.pom yere değmiyor yani oraya koştur buraya koştur Umut Aras la keyifli oyun oyna vs vs...

Bizimkide soyle
Sabh 7 30 uyanma 8gibi kahvalti bazen bulamc bazen omlet seklinde bazende tek tek yumurta labne ceviz buskuvi tereyag pekmez bunlar yani
9 30 uyuyr 11 30 veya 12 de uyaniyr meyve pekmez ceviz karisimi veriyrum 2de corba icer 2 30da uyur 5gibi uyaniyr yogurt ekmek veya buskvi karsimi veryrum 7de de ne yemk varsa onu yiyor 7 30da uyuyr sabha kadar 300 cc buskuvli sut iciyr
Bazen yogurdu veya mevyeyi veremedigim oluyr
Aradada yedigi tek sey cubuk kraker ve ekmek
Bana gore iyi ama oyle azda degil bi tabk veya bi kase dolu yiyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…