2014 Kasım Anneleri

Pek bi farkı yok ki canım zaten...
İyi yani..

gerçekten çalışan anne olmak zor
benim annem bakıyo ona bile çok kızıyorum bazen
annemin bakmasının tek avantajı güvenilir ve sevgisinin gerçek olması, nerdeyse bazen işi bırakmsammı diye düşündürüyor beni
ablam çocuklarıyla bize gelse aklım onlarda kalıyo yavruma bişey yaparlarmı diye
bütün gün çocuklarla kaldığını düşünemiyorum
çok çok zor çocuğu bırakmak
ama yılbaşında 3 günlük tatile tamam çok güzeldi kızımla olmak ama çokta sıkıldım evde ya
ne öyle ne böyle karmaşık durumlar

Anneciği yakınında olanları o kadar şanslı görüyorum ki...
Bebeğime bakamasa bile yanımda varlığını her an çat kapı gidebileceğimi hissetmek çok güzel bir duygu olurdu herhalde...

Ben sıkılmıyorum.. Oğlumla vakit çok güzel geçiyor.. Hele o olumsuz 10 günden sonra kimseyle muhatap olmasın istiyorum.. Ben bakayım her şeyiyle ben ilgileneyim istiyorum..
Bu kışta buz gibi soğukta her öğlen araba bekliyorum eve onun yanına gitmek için..
1 saat 1 saattir diye..
Ne bileyim..
Keşke ailem yakınımda olaydı, keşke bebeğime ben bakabileydim..

Canım bence çalışınca insan kendini yeniliyor. Ortam değiştiriyorsun vs. Ben ucretsız ızındeyım cocuklsrı bırakabileceğim biyer yok markete bile gıdemiyorum. Cocuklarla vakit gecırmek cok guzel evet ama bunaldıgım zaman cok oluyor bazen nefes alamıyorum sanki. alışverıse doktora heryere 4 kişi gıdıyoruz hıcbir işimi halledemiyorum. Cocuklar peşimde sefil oluyor resmen

Canım hastalık cok kötü cok uzuluyorsun elinden bişey gelmeyınce ama inan hasta olmaması da kötü. Benim kızım da cok hasta olurdu bu yaşlarda eşimin ailesi cok kalabalık her gırustugumuzde kuzenlerınden vs bişey kapardı doktordan cıkamszdık. Ben de cok uzulurdum ama krese başlayınca farkettım ki bağışıklıgı guclenmiş. Butun cocuklar krese başlayınca hastalıktan kurtulamazkrn biz cok iyi atlattık bu surecı kalabalık ortama alışık oldugu için cok nadir hastalık kaptı.
Senin kuzun da öyle olacak inşallah. Ben de kızımı bi akrabanın evine bıraktım onlar baktı 2.5 sene ilk başta cok rahatsız oluyordum ama o kalabalıkta kuzum inanılmaz mutluydu cok sey ogrendi onlardan.cok kıskanırdım onları ama Cok cabuk buyuyorlar ben şimdi guluyorum o zamanki kıskançlıklarıma :)

Kızlar ben oğlumu uyutamıyorum ya. Gun içinde 1 saat uyuyor sadece yarım saat uyutmaya calısıyorum zaten. Uykuya dalamıyor. Akşam da cok gec yatıyor 10 hatta bazen 11 i buluyor. 2.30 gibi uyanıyor emmeden uyumuyor asla ve sabaha kadar ıkı uc kere daha uyanıyor emzik niyetıne emiyor resmen. bı gece inatla emzşrmedim 5 e kadar uyutamadım. 8 de zaten tamamen uyanıyor. Bu yaşta bi cocuk ıcın bu uyku cok az. Ne bir iş yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum. 4 te kızım okuldan geliyor onla ilgileniyorum akşam da. Sonra zaten halim kalmıyor. İşe başlayana kadar bı duzen sağlamam lazım ama hergecen gun daha kötüye gıdıyor

Benim oğlum da orda mutlu...
Değişik oyunlar oynuyorlar, kalabalık...
Evinde bir sürü oyuncak var ama canı sıkılabiliyor..
Oraya hiç oyuncak bile vermediğim oluyor ama hiç canı sıkılmadan akşamı ediyor..
Çok şey öğreniyor çocuklardan buna bir şey diyemem ama nasıl anlatsam ki komşumun çocukları da aşırı seviyor...
Yani demem o ki bir öpmeye bir kere değil en az bi yanağından yapışıp 5-6 kere öpüyorlar..
Bi rahat bırakmıyorlar kendi haline dolansın...
Sürekli dibindeler sürekli sevmek istiyorlar..
Bu da beni aşırı rahatsız ediyor..
Hastalığımız bahane oldu da öpmek kesinlikle yasak dedim..
Dokunmalarını bile istemiyorum bir kere korkmuşum ya..
Bir an önce büyüse de gerçekten ne bileyim of..
Bazen tükendiğimi hissetmiyor değilim...
Senin hele iki çocuk Rabbim yardımcın olsun...

Arkadaslar kanguru kullanan var mi?
Momfortbaby ergobaby bu markalar pahali ama deger mi acaba? Oglumu pusette küçük bebegimi de kanguruda tasisam diye düşünüyorum da bilemedim :/ fikri olan varsa yardimci olabilir mi

Momfortbaby ergobaby bu markalar pahali ama deger mi acaba? Oglumu pusette küçük bebegimi de kanguruda tasisam diye düşünüyorum da bilemedim :/ fikri olan varsa yardimci olabilir mi

Bak bak...
Bebişi için heyecanlanırmış da, gezmelerde hayaller kurarmış : )

Canım ben kullanmadım hiç...
O yüzden bir fikir veremeyeceğim...

Arkadaslar herkese merhaba. KızıM bensiz hiç durmuyor artık,. Onsuz yemek bile yapamıyorum. Ancak kucagimda olduğunda yapabildiğim kadariyla yapıyorum. Bir iş yaparken yanlışlıkla kucagimdan bırakSam katılarak ağlıyor resmen. Yaptığım her şeyi görmek istiyor ondan sebep bu ağlamalar. Bu yüzden hiç birşey kolay kolay yapamıyorum. Sizler Nasılsıniz bu konuda.

benim kızımada halası bakıyor o da orda çok mutlu büyük kızımıda 5 yaşına kadar annannesi büyüttü.pericim çok sakınma bence ne kadar çok sakınırsan o kadar hasta olur akışına bırak

Bizim yeğenler de öyle seni çok iyi anlıyorum canım. Buyuyorlar artık anlıcaklar yavas Yavas oğluna da kendini öptürme diye öğret benim kızım öptürmezdi aklı ermeye başlayınca iterdi herkesi. Kendini rahatlatmaya calış düşündükçe kendını yersin oğluna da yansır.

Benim oğlum da aynı canım. Mama sandalyesine koyup çubuk kraker verıyorum bu ara bıraz oyalıyor onu. Köpük tabağa delikler açtım pipetlerı kestım deliklerden gecırmeye calısıyor bu hafta boyle oyalanıyoruz. Çubuk krakeri tavsiye ederim :)

Canım çok sakınmıyordum başlarda...
Bir de çocuklar kıskanır diye tahmin etmiştim tam tersi oldu...
Kardeşleri gibi seviyorlar...
Kapıya bile kimse zile basmasın diye "Umut'umuz uyuyor zile basmayın" yazmışlar bi kağıda hala duruyor kapının zilinin orda...
Dışarda başka çocuk görse sevmeye çalışsa o benim Umut'um diyorlar...
Çok öpüyorlar..
Bu kadar sahiplik bana aşırı geldi...
Bir de hasta oldu ya öyle değerleri çok düşük gelince öpücük virüsü denen şey de sebep olabiliyormuş o günden beri daha bir hassas oldum...

Yani evet.. Aradığımda komşum "uyuyor" dediğinde öyle rahatlıyorum ki...
Diyorum en azından az muhatap olacak : )
Ne bilim ay çok mu takıntılıyım ne...
Bebeğim hasta olunca tüm bam tellerim geriliyor inan ki..

Ben kızım da chicco uou&me kullandım bel destekli oldugu için rahattı onu bir sitede satıp Oğluma babasling aldım erkek için daha uygun geldi. Pratik ama rahat tasıyamadım ben tek elle desteklemek ıhtıyacı hıssedıyorum.

Ergobaby almadıgıma pişmanım cunku ergobaby bebeği bscak arasından değil poposundan tutuyor. Tek problem sadece ice dönük tasıyabılıyorsun dısa dönük tasımanın guvenli olmadıgını savunuyor ergobaby :)

Çift yönlü oldun dersen chicco you&me tavsiye ederim. Bazı cocuklar sevmeyebikiyor yanlız kanguru. Alıp da elinde kalan cok arkadasım oldu bebişleri sevmediği için.

P plannera arkadaşımın dediği gibi çubuk krakeri benim oğlum da çok seviyor... Üstündeki tuzları alıyorum veriyorum..
Oğlum da merakından bazen kucak istiyor ben alıyorum ona da gösteriyorum...
Merak ettiği şeyleri benimleyken baksın öğrensin merakı gitsin ki sonra tek başına bişi yapmaya kalkmasın diye çabalıyorum..
Dikkatini çeken bir şey olursa kendi başına güzel oynuyor yani genelde bişileri sürmeyi, sürüklemeyi ucundan tutup çekmeyi seviyor..
Bir de ona özel mutfak dolabım ve çekmecem var...
Oraları açması dağıtması oynaması serbest öyle güzel oyalanıyor canım...
Değişik şeylerle dikkatini çekersen ona da merakla bakar incelerken bir çok şey yapabilirsin...
Şu bir gerçek ama yalnız kalmak istemiyorlar..
Ne yapsalar da yanlarında olacaksın..
Benim oğlum öyle en azından..

Cnm mama sandalyesi almadım durmaz diye. Fikrin çok güzel. Kepçe tekne oyununu oynatiyorum maksimum 10 dk. Çabuk sıkılıyor sanirim

Kesinlikle öyle yalnızlık istemiyor. Genelde birsey yapamıyorum eve ilgili. Dolapları dagittiriyorum dediğiniz gibi. Bu arada çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırizbu hastalığını bebisin

Ben de benim oğlum gibi bu kadar az uyuyan çocuk yoktur diye düşünüyordum. Aynı durumdayız malesef benimki de gündüz 1 defa en fazla 1,5 saat uyuyup, gece de en erken 11 de uyuyor hatta çoğu zaman 11:30 da uyuyor. Sabah 8:30- 9 arası Uyanıyor. Gerçekten az uyuyan çocuk çok zor, çoğu işim yarım kalıyor. Nasıl çözüm bulabiliriz bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…