2014 Kasım Anneleri

canımm lütfen öyle şeyler düşünme
yalan yok benim de aklıma geliyor bu soru ama dile getirmeye cesaret edemedim
doktora girince ultrasonda hemen kalp atışlarını dinlemek istediğimi söylüyorum ama bunu düşünmemeye çalış bebeği etkileme olumsuz ruh hali ile

Benim ilk gebeliğimde kalbi durmuştu bebeğimin kontrolde öğrendim 1 hafta önce kalbi durmuş dedi doktor hiç bişey hissetmedim..ama o zmn 9 haftalıktı benim şimdi nerdeyse yarıladık farklı belirtiler verir mi kanama v.s bilemiyorum..
Geçen kontrole gittiğimde önümde bi bayan vardı telaşlı karnı ağrıyor gibi tüm ailesi ordaydı muayeneden ağlayarak çıktı 22. haftada bebeğin suyu bitmiş ölmüş..şaşırdık eşimle

Ya zaten ilk başlardan beri sürekli pozitif olmaya çalışıyorum, hatta çokça pozitif olduğum bile söylenebilir. Ama insan merak ediyor, yani aslında bu da bir rahatlama stratejisi, hani insanın aklına kötü birşey gelse bile "ya zaten aksi bir şey olsa vücudum sinyal verirdi, rahat ol birşey yok " şeklinde. Ama şu an da bu bilgiden emin olamayınca, ve ister istemez kötü düşünceler aklımıza üşüşünce bunları kovacak bir tez yok ortada, tabi ki Allah'a emanet diyoruz, du ediyoruz ama, işte net birşeyler de bilmek istiyor insan.

bence anlamı güzel. ama yere işaret için dikilen bir çubuk diyede anlamı var.

Hayir cnm arda guzel isim yeryuzu demektirr. Bence tek olarak arda olsa daha guzel olur. Diiger sml beraber soylenmesi zor olur gibi geldii bana. Hem sonra kiizin olursa onunda adi sema olur isterseen onunda anlami gokyuzu demk:)

anlattıkların çok üzücü.
ve doğrusu beni çok etkiledi

Allaha emanet bebişlerimiz

canım bir arkadaşım 12. haftada doktora ikili test için gittiğinde 9. haftada kalbinin durduğunu öğrendi ne kanaması ne ağrısı oldu ne bişey...
ama bunları düşünerek yaşanmaz..
bir şey olucağı varsa ne yaparsak yapalım olur..
biz sadece dua edebiliriz elimizden başka bir şey gelmez..
Allah ne kadar ömür biçtiyse o kadar yaşıycaz hepimiz..bebeklerimizde...
hiç bir şeyi net bilemeyiz ki...2 dakika sonra ne olacağını hiç bir şekilde bilemeyiz..
senin düşündüklerini emin ol hepimiz düşünüyoruz..
insan bilmek istiyo emin olmak istiyo..
ama kendimizi rahatlatmamız lazım...
ben doktora gidiyorum mesela odadan çıktıktan hemen sonra yine başlıyorum aynı şeylere acaba iyiler mi hala iyiler mi..
ama hatalıyız yani bu kadar kendimizi yemememiz lazım..
annelik hormonları işte..
bir ömür böyle geçicek artık..
o ikinci çizgiyi gördüğün andan itibaren koruma içgüdüsüne giriyosun...

Ya bak şimdi bu kötü hikayeye hiç gerek yoktu. Yani tamam bende çok iç açıcı birşeyden bahsetmedim ama, bu hikaye burada olmamış. Allah herkese sabır versin, kötü şeyler yaşatmasın, çok zor mutlaka ama böyle şeyleri paylaşmayalım burada. Vücut belli ediyormuş yada etmeyebiliyormuş demeniz yeterliydi.

anlattıkların çok üzücü.
ve doğrusu beni çok etkiledi

Allaha emanet bebişlerimiz
Arkadaşlar üzücü bir durum ben birebir yaşadımda engellemek gibi bir durum yok Allah sana ne uygun görüyorsa onu yaşıyorsun stresin sonu yok o yüzden bol bol dua edelim artık bebeklerimiz bizi bu haftalarda duymaya da başlıyor olumsuz konuşup düşünüp üzmeyelim yavruları kapatalım bu konuyu güzel şeylerden bahsedelim

Günaydın,Selam güzel kasım anneleri. İşlerin yoğunluğundan dolayı gelemiyorum.

17 haftalığım hala bulantılar devam ediyor. Bu aralar aşırı yorgunluk var üzerimde.

Benimde aklıma hep,bebeğin kalbi durdu mu gibi sorular geliyor, bir an önce hissetmeye başlasak ne güzel olucak. O zaman en azından hareket ettiğinde anlarız.

Doktor benden geçen hafta kan aldı, afp değerine mi ne bakılacakmış galiba. Prenses gelecek nasipse :)

haklısın bir ömür böyle artık

Haklısın sanırım, neyse cumartesi göreceğim bende bebeişimi inşallah. benim pek iç açıcı olmayan sorumla beraber kötü hikayeler gelmeye başladı, zaten hepimizin yüreği hop hop şimdi okuyanlar etkilenecek boşuna. Kapatalım konuyu. Allah'ın izniyle sağlıkla aşacağız bebeklerimizi kucaklarımıza.

hava kapalı yağmur yapıyor gözlerim bile sanki yarım görüyor içim de iyice karardı yani arkadaşlar
biz burada birbirimizi rahatlatmak ferahlatmak için konuşalım birbirimizi üzmek daraltmak için değil...

hahahahaha hani hem dedikodu konusu açıp hemde aa ben hiç dedikoduyu sevmem diyen teyzeler gibi oldun
bu konuda bir sürü hikaye gelir yani..
evet hadi güzel şeylerden konuşalım

ay bendede yorgunluk halsizlik yeni başladı resmen :26:
galiba 3lü test yaptırdın canım sende...
ne güzel Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin süslü kızınızı

Yazdım bi anda evet kötü bi paylaşım düşünemedim gözlemlediğim bayanda bir karın ağrısının olduğuydu aslında dikkat çekmek istediğim..
Kalp durmasıyla ilgili yazı görünce gözlerim doluyor ama bende okumak istemiyorum..çünkü benim doğrudan yüzümede söylendi..
Neyse Allah sağ salim kucağımıza alacağımız günleri göstersin

Benimde annem bir sürü şey almış, ilk don al falan diyolar , donansın diye :)

heee aynen ilk don almış annemde..
biz daha cinsiyeti bilmiyoruz ama gitmiş dantelli kız donu almış çok tatlı
napıyım çok beğendim diyo hahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…