2014 Kasım Anneleri

Ya doktorumda 22. hafta dedi hatta işaretlediği kağıtta 22.-24. hafta taraması yazıyor perinatologa gün al dedi kafam karıştı araya da tatil giriyor yer ayırttık
bidaha sorayım olmadı..

canım 23 te de olur nolucak takma kafana hatta daha netleşir bile görüntü..

merhabalr ben bişy sormak istyrm doktoruma da soracağım fakat sizlerden de bi fkir almak istedm belki daha önce böyle bişy başına gelen olmşutr diye şimdi doktor bana demir ilacı yazı içersinde de folikasit ve b12 de vardı fakat kullandıktn sonra kabızlk ve şişlknlk yptı daha sonra doktor başka bi ilaç verdi oda aynısını yaptı artık 3.de de sadece demir ilacı olan bi ilaç yazdırdım aile doktoruma fakat sonradanda aklıma geldi ki bunn içerinde folk ve b12 yok bu şeiklde kullanmalyım karar veremedim bi türlü böyle bişey başına gelmiş olan varmı (bu arada b12 vit.mn düşük çıkmştı kan testinde sadece ve b12 ilaçları ciddi anlamda yan etki yaptığı için tek başına da kullanamıyrm)başına böyle bişy gelen varsa yardmcı olursanz sevinirm

Evet işte ben!!!!

Gerçi önceki halim ilkikadar zayıf değildi ama son halim son fotodaki gibi ayyynısı ..

ikinciden sonra artık bana estetik ameliyat yolu açılmış oluyor

canım günaydın senin ilk bebeğin mi?

İkinci olacak canım inşallah, 4,5 yaşında bir oğlum var.2009 kasım doğumlu. Kardeşi de kasım doğumlu olacak inşallah..

Birde şu açıdan düşünelim,

Biz anne adaylarını bu kadar evhamın içine sürekleyen şey teknoloji, gebeliği öğrendiğimiz an itibariyle sürekli araştırıyoruz, sürekli ultrasonlar testler bilmem neler.. Hep bir stres.. ilk 6-8 hafta kese göreceğiz, kalp atışı duyacağız diye geçiyor.. Ondan sonra ikili test sonucu nasıl çıkacak, cinsiyeti belli oldumu ,ayrıntılı ultrason zamanıbi yerinde bir sorun varmı ? hep sorular hep endişeler..

bundan 25- 30 yıl önce tek merak edilen bebeğin kız mı oğlan mı doğacağı, çoğu gebe doktoru doğumda bile görmüyor.. baştan sona tüm kontrolleri ebeler yapıyor.. Gebelik haftası karın ölçüsünden anlaşılıyor, kalp atışı karından dinleniyor.. Cinsiyeti için doğuma kadar sabrediliyor..

Ve kimsenin aklına kötü şeyler gelmiyor.. Dışardan konuşan aile bireylerince susturulup gebeye yakaştırılmıyor.. Hep moral hep motivasyon.. GEbeye hasta gibi davranılmıyor. günlük hayatına normal devam ediyor.. Endişe yok.. Sakinlik sukünet var..

Şimdide öyle olalım.olabildiğimiz kadar. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Hepimiz sağlıklı sihhatli kucağımıza alalım bebeklerimizi.

İlk gebeliğimde bende çok takıntılı olmuştum. Sürekli kötü bişey olacak hissi ile yaşanmaz.. Kötü şeylerin olacağı varsa olur. Ne yapsak engelleyemeyiz.
Küçük bir hikaye var hep aklıma gelir. Anlatayım izninizle..

Bir adama bir gün azrail gelmiş, senin canını su ile alacağım demiş.
Adam çok zenginmiş, o günden sonra suyu bile damla damla içmiş, banyo yapmamış, ıslak yere bile basmamış..böyle böyle yıllar geçmiş.
Adam bir gün evlenmiş eşi ile balayına çıkmışlar gemi yolculuğuna, adam gemiye bindikten sonra azrail gelmiş, hazır mısın demiş. Adam bu gemide binlerce insan var bir benim canımı almak için bin kişiyi heba mı edeceksin demiş.
Azrail adama bu insanların hepsine zamanında sana söylediğim şeyi söylemiştim , hepinizin kaderinde su ile ölmek var demiş.

Düşünmeyin böyle şeyleri boşverin :)

kesinlikle katılıyorum bende attım evhamı 2,çocukta hepimizin atması dileğiylee

inşallah ben de atarım kreşe vermem lazım doğmadan önce yanımda kimse yok çocugum cok hareketli ve dikkkatsiz bir cocuk güvenip gönderemiyorum nolucam böylee

Canım ya ben sana onu soracktm doğum fiyatlarğ ne kadar? Osman bey de aynı mı? Bide doktrm gider doğma degil mi başkasnda rahat edecğmi sanmyorm

Herkese merhaba,

Bende bugün aranıza katıldım. 18 haftalık hamileyim ve erkek bebek bekliyorum. Elinizde alışveriş listesi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim ilk bebeğm 3aylıkken karnımda ölmüş 1içmde ölü kalmş o anlara dair hatrladğm şikytlerm sağ yumurtalğma feci ağrı saplanyordu bi anda sol tarafa atyrdu ağrıyı orasıda direk yukarı çıkp kalbme saplanyordu bi an nefesm keslyodu. Çok farklı oluyo en büyk sıkntı yumrtalk kask ağrları dayanlmz oluyo

Benim ilk bebeğm 3aylıkken karnımda ölmüş 1içmde ölü kalmş o anlara dair hatrladğm şikytlerm sağ yumurtalğma feci ağrı saplanyordu bi anda sol tarafa atyrdu ağrıyı orasıda direk yukarı çıkp kalbme saplanyordu bi an nefesm keslyodu. Çok farklı oluyo en büyk sıkntı yumrtalk kask ağrları dayanlmz oluyo

Herkese merhaba,

Bende bugün aranıza katıldım. 18 haftalık hamileyim ve erkek bebek bekliyorum. Elinizde alışveriş listesi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Hoşgeldin canım, Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Burada öyle çok liste paylaşıldı ki Dün vardı bir liste oldukça detaylı dur ben sana yazıyı

GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Yeni doğan bezi
Body
Geniş yakalı fanila
Tulum
Pijama
Önlük
Yumuşak çorap
Külot
Mendil
Şapka
Hırka yelek eldiven

BANYO İHTİYAÇLARI
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek bornozu
Bebek şampuanı sabunu
Losyon pişik kremi
Bakım yatağı
Banyo termometresi

BESLENME İHTİYAÇLARI
Biberon
Biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı taşıyıcısı
Emzirme minderi
Mama tabağı kaşığı
Mama sandalyesi

BAKIM İHTİYAÇLARI
Yalancı emzik
Emzik kutusu
Dişlik
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
İlaç kaşığı
Beden termometresi
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Islak mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı
Steril pamuk toplar
Çeşitli boyda tülbentler
Güneş kremi ve losyon

MOBİLYA YATAK İHTİYAÇ.
Bebek karyolası
Yatak
Yastık
Gardırop
Şifonyer
Yorgan nevresim takımı
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu
Portbebe
Kanguru
Bebek arabası

ELEKTRONİK İHTİYAÇLAR
Bebek telsizi
Oda nemlendirici

Oyuncaklar

Bir arkadaş böyle bir liste paylaştı. Gerekli yada gereksizlileri kendine göre planlayarak listeyi kendine göre uyarlayabilirsin.

merhaba arkadaşlar hastane çantalarını ve ıhtıyac lıstelerını paylasmıssınız..
ben bı yerde gordum tum lazım olacakları şeffaf poşetle uzerıne anne nın susu bebegın busu
yazmışlar cok akıllıca geldı bana ...

Hoşbulduk canım, çok teşekkür ederim liste için. İnşallah Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin , beklemek gerçekten çok zor...

Ah bide kaçar tane ve kaç aylık olacak belli olsa bize bence deneyimli bir anne lazim asiriya kacmadan birşeyler alinmali, bebek hizla buyuyor. Mesela yeni dogan pek almayin diyorlar. Almayacam ben yeni dogan.. zaten 2tane hastane cikisi alacam.

Kizlar bu ayrıntılı degil diye biliyorum. Bu 3ya da 4 boyutlu. Bunlarda zaten bebeğin ic organları görünmüyor. Biz ayrıntılıda ic organlarina bakmıyormuyuz. Ki bu görüntü en az 7 aylik...

Kizlar bu ayrıntılı degil diye biliyorum. Bu 3ya da 4 boyutlu. Bunlarda zaten bebeğin ic organları görünmüyor. Biz ayrıntılıda ic organlarina bakmıyormuyuz. Ki bu görüntü en az 7 aylik...

20 haftalık detaylı ultrason görüntüsü ekledim şimdi..
ayrıca tabiki kan akışına baktıkları, organları inceledikleri görüntü daha farklı olur...
ama 3-4 boyutluda bakıyolar...

Kizlar kaçta kahvalti yapiosunuz, öglen yemegi yiyormusunuz ne yiyorsunuz, akşam ne yiyorsunuz kaçta..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cnm biz kendi arabamızka gittik uçakla değil onunla ilgili bi bilgim yok ama bence hava alanında yardımcı olurlar diye sanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…