Canm ben ferramat magnorm yeni verdigi imom omega kullnyrm vitamine gerk yok var zaten icnde dedi ben drmmdn cok memnm cok ilgili muaynmde oyle kisa surmuyo eglnceli gecyo
arkadaslar merhaba doktordan geldım
oglum olacak inşaallahh
ancak miyom varmış rahım duvarında, ultrasondada goruluyor bebege dogru buyums
doktor erken dogum ya da dusuk tehlıkesı olablır dedı
progestan verdı
korktum
bılgınız var mı bu konuda??
Plasenta ya karın tarafında olurmuş ya da arka tarafında. arka tarafında olunca net görülürmüş ama karın tarafında olursa bebeği görebilmek için engel olan plasentayı görürmüşüz, flulaşırmış görüntü. Plasenta nerede olursa orada kalırmış sonradan değişme şansı yokmuş. Benimde önce, göbek yağlarım plasenta rahim derken, bebişin organlarını zor görmeye başladı. Önemli değil ya takılma.
oglum olacak inşaallahh
progestan verdı
korktum
20.hafta canımm
hayırlı haberlerini bekliyoruz canım..
İkili testin normal çıkmış ama üçlü testinde down sendromu açısından risk biraz sınırın üzerinde çıkmış. Ama ikili testin doğruluk oranı üçe göre daha fazla canım, doktorun zaten aydınlatır seni bu konuda
hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin
günaydınlar
ayyy canım dün akşam aynen benim de bacağıma kramp girdi uykumdan uyandım. Çabuk geçti şükür, sonra ayağa kalkıp wc ye gittim topallaya topallayabugün de üzerine basınca kendini hissettiriyor resmen
Hamilelikteki ilk krampımı yaşamış oldum böylece
Ben de henüz ayırt edemiyorum canım ama bebişten olabilir, artık 18. haftaya yol almışsın
Günaydın
Benim ikinci gebeliğim ama hala ayırtedemiyorum bende16. haftadayım
HERKESE GÜNAYDINLAR
ben 20. haftadayım doktor aşı maşı demedi, 22. haftada gidicem gene o zaman sorarım bakiim
Lilipitcim öncelikle gözün aydın oğlun oluyormuş
Benim konu hakkında bilgim yok açıkcası :44:
Öncelikle hayırlı olsun oğlun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
Canım miyom bende de çıktı, hatta ilk kontrolde de görünüyordu. Ben bir sorun olup olmadığını sordum şu an risk oluşturmuyor dedi. Diğer kontrollerde de baktı, ama bir büyüme olmadığı için bu ne sana ne bebeğe engel değil dedi. Eğer sezaryan olursa doğumun bunu da alırız demişti. Ama senin durumun biraz farklı sanırım, bebeğe doğru büyümüş. Ne oranda risk var bunu biz bilemeyiz. Doktorun en iyisini biliyordur, en uygun tedaviyi uygulayacaktır.İçini ferah tut lütfen.
canım gözün aydın öncelikle öğrenmişsin cinsiyetini. benim kardeşimin eşinde de miyom vardı. bildiğim kadarıyla miyom da büyüyor bebekler birlikte biraz agrı yapıyor zaman zaman. başka bir sıkıntısı olmadı 38. haftada doğum yaptı o da bebek hareketleri azalmıştı o yüzden aldılar miyomla ilgili bi sorundan değil. aynı şekilde bir arkadaşımda da miyom var o da şu an 32. hafta da hiç bir sıkıntısı yok şükür. kendine dikkat et kontorllerine git farklı bir ağrın olursa doktoruna git mutlaka.
benim de rahmimde perde var rahim yapısı dar. ilk bebeğime hamileyken farkedildi erken doğum riskim vardı korkudan 32. hafta da izne ayrıldım herseyı hazırladım çok şükür 39 a kadar durdu bebişim. sadece dönemedi rahim dar oldugu için. o yüzden sezeryana girdim olsun dedim buna da şükür.
içini ferah tut allahın izniyle bir terslik olmaz inşallah.
Canım öncelikle hayırlı olsun oğluşun
miyom konusunda hiç bir bilgim yok,fakat endişe etme canım,içini ferah tut,doktorun ne gerekiyorsa yapacaktır
ben 20. haftadayım doktor aşı maşı demedi, 22. haftada gidicem gene o zaman sorarım bakiim
canım sağlık ocağına kayıt yaptırdınmı? ben bugün sonuclar çıkınca ebenin yanına gittim bana aşı için gün verdi. Sen 19. haftayı bitirdiğin için 19 sayılıyormuşsun bugün sordum öyle dedi doktor. 1 hafta sonra yaptırırsın..
ama şart diil tatlım mesela kzııma hamileyken yapmadılar bana
bunda da mecbur kaldım dizime paslı demir battı mecbur 14.haftada yapıldı
ama bi sorun yokken 20 de yapıyolarr
eğer istersen yani mecbur diil
Evet cnm ab lamine Doktoruda üçlü istememiş sanırım biraz benim doktorundan kaynaklanıyor yaşadığım yerde ondan başka gidebilecegim doktor yok malesef ve çevremde o doktora gidip de aynı şeyi yaşayan bir sürü insan varmış o yüzden biraz daha rahatladım yinede pazartesi üç boyutlu yâ giricem içim rahat etsin diye ebede yüzde 90 yoktur yasin küçük korkma dedi inşallahCanım ilk testinde risk çıkmadığı halde dr un neden üçlü testi istedi ki :44: üçlü test ikili temiz çıkarsa istenmiyor yani benim dr um öyle demişti duyarlılığı az olduğu için çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar veriyor boş yere stres yaşanıyor ailelerde demişti bende yaptırmadımüçlü testi? Bu donuca görevsana amniyosentez önerilmiş ama bence başka bi dr a daha söyle ikili temiz çıktı üçlü riskli amniyo gerekir mi diye sor sirek yaptırma amniyo biraz riskli fiyorlar çünkü
canım ben mp3e dolsurdum Mozart bach kulaklığı koyuyorum göbeğime işyerinde zaten bol giyiyioruz sıkıştırıyorum mp3 de cebimde kimse bişey anlamıyo bebiş dinliyo 2 saat müzik sende böyle bişey yapabilirsin ya da işyerin müsait değilse eve gelince koy karnına kulaklığı dinlesin kuzucuk.benim müzik dinletmeye vaktim yokk
gözün aydın canım darısı başımıza benim de 16 haziranda randevum özledim bebişimikızlar şimdi doktorumla görüştüm 4 lü test sonucumda temiz çıkmış çok sevindim
benim sadece çok su içtiğimden tuvaletimi tutarsam aşırı baskı yapıyo geldiği an gitmeliyim tuvalete yoksa başlıyo kasıkta ağrıkızlar kasık agrılarınız oluyor mu önceden yoktu bu haftalarda basladı benım sankı.:26:
aynen benim bebek de saklanmış arkasına hiç net değildi görüntü.Benimde en son gittiğimde plasenta engelliyordu görüşü hatta dedim doktora bu ne yaa bebekten büyük bi göremedik.
benim doktorum da güneş kremi olarak solante kullan dedi çatlak kremi bella b dedi çok iyi ürünlermiş onu aldım bende hamiller için ve bebkler için çok iyidir zararı yok dedi onu önerdi aklınızda bulunsun eczanelerde var bir araştırınheee tamam canım.. çatlak kremi varmı peki önerceğin?.Yazdım kremi.
benm de akşamları oluyordu sordum zaten akşam olur magnesium eksikliğinden kaynaklanır dedi magnesiyum verdi bana onu içiyorum şimdi baya azaldıevet canım soda bende içiyorum günde 1 tane...
ama dün akşam ilk defa oldu..
gece uykudan uyandırdı ben anlayamadan girdi zaten kıvrandımm fenaydı ya
Plasenta ya karın tarafında olurmuş ya da arka tarafında. arka tarafında olunca net görülürmüş ama karın tarafında olursa bebeği görebilmek için engel olan plasentayı görürmüşüz, flulaşırmış görüntü. Plasenta nerede olursa orada kalırmış sonradan değişme şansı yokmuş. Benimde önce, göbek yağlarım plasenta rahim derken, bebişin organlarını zor görmeye başladı. Önemli değil ya takılma.
Yoo sağlık ocağına hiç gitmedim. Gereklimiymiş, yaptırmazsam ne olucak. Sağlık ocağına mı gidicem bide, o bana gelsin.
oglum olacak inşaallahh
progestan verdı
korktum
oh kızlar 3'lü test sonucum iyi şükür amniyon sıvım azdı normale dönmüşyalnız bebeğim hep uyuyor... çok tembel ya doktor karnımı bayağı bir dürtükledi paşam lütfedip hareket etti.. böyle tembel bebeği olan var mı benim gibi yahu...
tşk ederim canım peki kaçıncı ay kullanalım şimdiden başlayım mı?canım ben mp3e dolsurdum Mozart bach kulaklığı koyuyorum göbeğime işyerinde zaten bol giyiyioruz sıkıştırıyorum mp3 de cebimde kimse bişey anlamıyo bebiş dinliyo 2 saat müzik sende böyle bişey yapabilirsin ya da işyerin müsait değilse eve gelince koy karnına kulaklığı dinlesin kuzucuk.
gözün aydın canım darısı başımıza benim de 16 haziranda randevum özledim bebişimi
benim sadece çok su içtiğimden tuvaletimi tutarsam aşırı baskı yapıyo geldiği an gitmeliyim tuvalete yoksa başlıyo kasıkta ağrı
aynen benim bebek de saklanmış arkasına hiç net değildi görüntü.
benim doktorum da güneş kremi olarak solante kullan dedi çatlak kremi bella b dedi çok iyi ürünlermiş onu aldım bende hamiller için ve bebkler için çok iyidir zararı yok dedi onu önerdi aklınızda bulunsun eczanelerde var bir araştırın
benm de akşamları oluyordu sordum zaten akşam olur magnesium eksikliğinden kaynaklanır dedi magnesiyum verdi bana onu içiyorum şimdi baya azaldı
ee şimdi hep böylemi kalcak değişmezmiymiş önceki kontrollerde nasıl net görmüştüm bebeğimi son kontrolde hiç net değildi .aaaa bundan sonra böylemi olcak eh be bebeğim ne işin var arkasında çık önüne de annen rahat görsün seni. şimdidien kız kaprisli bzim saklanıyo:)
:) şimdiden bizi panik yapıyorlar doğunca merak ediyorum nasıl olcaz. doktora diyorum aa neden girmiş oraya bişey mi var doktor dio kendi mekanı değil mi istediği gibi gezer istediği yere girer çıkar keyif onun:)aynen bizde de öyleydi ama ben sormadım
Evet cnm ab lamine Doktoruda üçlü istememiş sanırım biraz benim doktorundan kaynaklanıyor yaşadığım yerde ondan başka gidebilecegim doktor yok malesef ve çevremde o doktora gidip de aynı şeyi yaşayan bir sürü insan varmış o yüzden biraz daha rahatladım yinede pazartesi üç boyutlu yâ giricem içim rahat etsin diye ebede yüzde 90 yoktur yasin küçük korkma dedi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?