2014 Kasım Anneleri

Sonunda irisi beğenen birilerini buldum :)) cok teşekkür ederimmmmm

İki isimde yabancı kökenli, İris diye Alman bi tanıdığım vardı, kadın çok güçlü bir karakterdi feci pozitif insancıl harika bi kadındı. Ondan da etkilenerek İris isminin türkçeye en uygun bitki adı olduğunu düşünüyorum. Bence çok güzel olur :)

İki isimde yabancı kökenli, İris diye Alman bi tanıdığım vardı, kadın çok güçlü bir karakterdi feci pozitif insancıl harika bi kadındı. Ondan da etkilenerek İris isminin türkçeye en uygun bitki adı olduğunu düşünüyorum. Bence çok güzel olur :)

Yabancı kökenli olduğunu bilmiyordum canım karakterler onemli tabi. Ismin cocugun üzerinde ki etkilerine gercekten inanıyorum. Bide gözbebeği demek ya öyüzden iris sıcak geldi bana :)

Yabancı kökenli olduğunu bilmiyordum canım karakterler onemli tabi. Ismin cocugun üzerinde ki etkilerine gercekten inanıyorum. Bide gözbebeği demek ya öyüzden iris sıcak geldi bana :)

İris latince, hena da yabancı ama ne olduğunu bilmiyorum, isimler kesinlikle karakteri etkiliyo arkadaşım. Ben tam ismimin kızıyım, dedelerin babanelerin isimleri koyuluyo bebelere, kaldıramayabiliyo bebekler zor hayatları olabiliyo. Mümkünse hafif isimler koyulsa daha iyi olur. Eşimin 6 yaşında adını değiştirmişler sürekli hastanelik olduğu için. Değiştikten sonra hastalık kesilmiş :D

İris latince, hena da yabancı ama ne olduğunu bilmiyorum, isimler kesinlikle karakteri etkiliyo arkadaşım. Ben tam ismimin kızıyım, dedelerin babanelerin isimleri koyuluyo bebelere, kaldıramayabiliyo bebekler zor hayatları olabiliyo. Mümkünse hafif isimler koyulsa daha iyi olur. Eşimin 6 yaşında adını değiştirmişler sürekli hastanelik olduğu için. Değiştikten sonra hastalık kesilmiş :D

Huu bak bu cok daha ilginçmiş. Senin ismin ne :) iris hafifmi sence? Ya bana hena cok ilginç geliyor acıkcası ama herkes tutturmuş hena hena diye, aslında daha bi sürü isim vardı. Tilya, sare, selay, tusem, simre, belis, ilay dı. Hepsi değişik isimler ama herkes hena dedi. Bende iris diyorum bakalım ne çıkcak :)) ayy seninle konuşmak cok güzel geldi bana

Son düzenleyen: Moderatör:
Huu bak bu cok daha ilginçmiş. Senin ismin ne :) iris hafifmi sence? Ya bana hena cok ilginç geliyor acıkcası ama herkes tutturmuş hena hena diye, aslında daha bi sürü isim vardı. Tilya, sare, selay, tusem, simre, belis, ilay dı. Hepsi değişik isimler ama herkes hena dedi. Bende iris diyorum bakalım ne çıkcak :)) ayy seninle konuşmak cok güzel geldi bana

canim bana kizmaz gucenmezsen kendi adima ikisinede icim isinmadi benim. Belki ben daha genel isimleri seviyorum ondandir. Ama anladigim kadariyla sen zaten daha farkli isimleri dusunuyosun. İlla ikisi arasinda isen hena bana daha sempatik geldi.

İris güzel isim, bende eski isimler yerine daha farklı az duyulmuş bir isim düşünüyorum. Önce cinsiyeti öğreneyim tabi bakacam.
Özelden sana bişiyler yazıcam bekle :)
:34:

İris güzel isim, bende eski isimler yerine daha farklı az duyulmuş bir isim düşünüyorum. Önce cinsiyeti öğreneyim tabi bakacam.
Özelden sana bişiyler yazıcam bekle :)
:34:

Ben 12+1 de öğrendim kızım olacağını 4D ultrasonla sana da az kalmış canım öğrenirsin yakında :)) tamm bekliyorumm

anammmm erken değilmi hissetmeleri için...
ben çok zayıf değilim ya sanırım geç hissedicem...
yap dokusu az olanlar daha erken hissediyomuş..

Canım onunla hiç alakası yok. Genelde 20. haftadan itibaren hissediliyor zaten dışardan değil içinde hissediyorsun bambaşka bişe o duygu. Yağ tabakalarının içinde ve arasında bir o yana bir bu yana kayan bir balık gibi :)

2. gebelikte daha erken hissedilir diyorlar (14. haftadan sonra )sabırsızlanıyorum ama daha .ok erken.

1 ay sonra tatlım
ben en son 6+2 de gitmiştim şimdi bu cumartesi gidicem 11 haftalıkken

Himm ben ozaman mayıs ortasına falan alayım 11. Haftanın ortası gibi o zaman..

Canım onunla hiç alakası yok. Genelde 20. haftadan itibaren hissediliyor zaten dışardan değil içinde hissediyorsun bambaşka bişe o duygu. Yağ tabakalarının içinde ve arasında bir o yana bir bu yana kayan bir balık gibi :)

Balık tabirine bayıldım, sonradan tekmeler acıtacak dimi 8-9. aylarda? :26:

Mimozacicegi seninle ayni kafadanmisz bende az bulunan isim koyacm insllh bende tilyayi begendim benm isimde hulya anali kizli uyumlu:)))cinsiyeti ogrenelimde bakacz hicc dusunmedim daha banada iris daha hos geldi

İlk bebeğini bekleyen anneler daha sabırsızız galiba. Hareket ettiğini hissetmek güzel olacak. :) Cinsiyet belli olmadığı için isim düşünmüyorum ama belli olduğunda da epey düşüneceğim ne koysak diye. Kararsızlık diz boyu olur. İsmin fonetiğini ve manasını önemsiyorum. Hena ilginç İris'in " gözün ön bölümünde saydam katmanın arkasında bulunan ve göze rengini veren damarlı bölge" diye de bir anlamı olduğu için ona pek ısınmadım. Tabi diğer anlamları güzel: "1. Mitolojide geçen, Tanrıların elçisi ve gökkuşağının simgesi olarak bilinen kızın adı. 2. Çiçek adı." En yakışan ve onları en mutlu edecek isimleri seçelim inşallah.

Balık tabirine bayıldım, sonradan tekmeler acıtacak dimi 8-9. aylarda? :26:

Tabiki atacak hatta o kadar bekletmeyecek merak etme :) 6 aydan itibaren falan tekme atacak kadar güçleniyorlar.

8. 9. ayda başı nerde poposu nerde biliyorsun. dizini dirseğini falan ya bağırsağına ya midene dayıyo anlıyorsun, canını bile yakıyor senin. Her dönüşünü hareketini birebir hissediyorsun. Ben poposunu severdim karnımdayken, pıt pıt vururdum şimdi 4,5 yaşında uyuturken bazen hala pıt pıt vuruyorum poposuna hoşuna gidiyor :)

canım ishalim diye sakın suyu kesme bol su iç..
muz ve haşlama patates yemeye çalış..
düzelir inşallah...
kabız olmak sıkıntı, ishalde 2 günden fazla sürmezse sıkıntı olmaz...

benimde geçen hafta 3 gün aşırı yoğun bir ishalim söz konusuydu..çok şükür fazla sürmedi.doktorum prebiyotik yoğurtlar varya meyveli filan onlardan yiyebilirsin etkili olabilir dedi.muz ve patates de çok tükettim.inşallah sizinde bir an önce geçer.ishalimden doktora bahsedince bir haftayı bulursa dışkı testi yapılması gerekir hemen gel demişti bilginiz olsun.

anne adayları merhaba size bir sorum olacak ishal durumu olan var mı benim bugün başladı bebeğe zararı olur mu acaba?

benimde geçen hafta 3 gün aşırı yoğun bir ishalim söz konusuydu..çok şükür fazla sürmedi.doktorum prebiyotik yoğurtlar varya meyveli filan onlardan yiyebilirsin etkili olabilir dedi.muz ve patates de çok tükettim.inşallah sizinde bir an önce geçer.ishalimden doktora bahsedince bir haftayı bulursa dışkı testi yapılması gerekir hemen gel demişti bilginiz olsun.

Tabiki atacak hatta o kadar bekletmeyecek merak etme :) 6 aydan itibaren falan tekme atacak kadar güçleniyorlar.
:16:
8. 9. ayda başı nerde poposu nerde biliyorsun. dizini dirseğini falan ya bağırsağına ya midene dayıyo anlıyorsun, canını bile yakıyor senin. Her dönüşünü hareketini birebir hissediyorsun. Ben poposunu severdim karnımdayken, pıt pıt vururdum şimdi 4,5 yaşında uyuturken bazen hala pıt pıt vuruyorum poposuna hoşuna gidiyor :)

Bir arkadaşım hamileyken yemek yaptığı sürede göbeğini bulaşık makinesine dayarmış, makine çalışırken çıkan sesi duyuyo tabi bebek. 2-3 yaşlarında çocuk bazen gider bulaşık makinesine dayarmış kafasını. Bunu duyunca çok şaşırmıştım. Huzur buluyo orda

Back
X