• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Kızlar mrb nasılsınız çok sayfa birikmiş okuyamadım inşallah kötü haber yoktur aramızda. Beni sorarsanız suyuma en son dr nispeten az demişti doppler falan yapıldı çok şükür kordon akışı ve plasentadan kaynaklanan bişey yok ama bu su neden azaldı onuda bilen yok:KK43: Ertesi gün tekrar kalktım gittim bana idrar kültürü yapın dedim internette enfeksiyondanda olabileceği yazıyor suyuna o günde baktılar bir gün öncekinden biraz daha fazla çıktı dr bebek değerlendirmesi ve nst ye bağlı olarak 10 üzerinden 10 veriyorum bebeğine dedi bi dahaki kontrol 2 hafta sonra dedi ama ben bugün idrar sonucumu almaya gideceğim ve sonucu gösterirken tekrar suya bakılmasını isteyeceğim. Ne olur dua edin günlerdir zombi gibiydim insanın elinde olmuyor düşünmemek ya bebeğimin suyu aniden biterse diye korkmaya başladım dr iki hafta sonra rutin kontrole gel dedi ama ben bugün gösterip haftaya tekrar gidicem:KK42: Alakası yok deselerde bol bol su içtim, nette suyu hiç azalmadan 37lere 38 lere kadar gidenler var umarım bebeğim sağlıkla gelir ne olur dula edin. Birde şu ciğer geliştirici iğneye taktım onun konusunu açacağım dr a,niye önermedi acaba:nazar:

canım benim çok samimi arkadaşımında 32. haftada suyu sınırın çok altında çıktı..
33 te ciğer geliştirici yaptılar..
34+1 de tekrar yapıldı ve 34+3 te bebek alındı..
5 gün küvezde kaldı ama sadece kontrol içindi..
şimdi tosun gibi..
kendini çok sıkma sıkarsan ve takarsan bebekle bağlantı daha çok kopuyor..
hepimizde bu riskler var canım..
sağlıkla gelsinlerde dünyaya geliş zamanları Rabbime bağlı..

canım benim çok samimi arkadaşımında 32. haftada suyu sınırın çok altında çıktı..
33 te ciğer geliştirici yaptılar..
34+1 de tekrar yapıldı ve 34+3 te bebek alındı..
5 gün küvezde kaldı ama sadece kontrol içindi..
şimdi tosun gibi..
kendini çok sıkma sıkarsan ve takarsan bebekle bağlantı daha çok kopuyor..
hepimizde bu riskler var canım..
sağlıkla gelsinlerde dünyaya geliş zamanları Rabbime bağlı..
Bana dr un söylediğne göre sınırın altında değil dedi diğer gebelere göre az dedi beneğin gelişimine engel olmuyorken bu bebeği anne karnında tutmaktır amacımız dedi ve iki hafta sonra gel dedi benim korkum bu iki haftada ya biterse ciğer geliştirici yapalım demedi aklımda bi ton soru var off:KK42:

Ben Bursa Medical Park hastanesinde doğum yapacağım, rahatsızlandığım dönemde doğumhane bölümünde yatmıştım. Orada ki uygulama şu şekilde, bebek geliyor yıkanıyor, aileden kıyafetleri isteniyor , kıyafetler ısıtılıp giydiriliyor ve anne uyanıp odasına gelene kadar bebek orada kamaya devam ediyor. Görmek isteyen aile üyelerine bebek odasının camından gösteriyorlar bebeği. O sırada da asla mama vermiyorlar, tabi ki bebek ağlıyor, ilgileniyorlar hemde nasıl güzel ilgileniyorlar. Asla anne odasına gelmeden bebeği teslim etmiyorlar. her hastanenin uygulaması farklı olabilir ama.
nill bence hemşirelere söle hemen yıkamasınlar..bir gün kalmalıymış verniks

Kızlar rutin kontrollerinize gidin bir sorun olmasada gidin 33 ten sonra haftalık çağırıyorlar isterlerse günlük çağırsınlar hiç riske atmayın ben 10 gün önce bunları duymadım ne olduysa bu 10 günde oldu bakalım bugün suyumuz nasıl çıkacak.Allahıma emanet meleğim

Kızlar mrb nasılsınız çok sayfa birikmiş okuyamadım inşallah kötü haber yoktur aramızda. Beni sorarsanız suyuma en son dr nispeten az demişti doppler falan yapıldı çok şükür kordon akışı ve plasentadan kaynaklanan bişey yok ama bu su neden azaldı onuda bilen yok:KK43: Ertesi gün tekrar kalktım gittim bana idrar kültürü yapın dedim internette enfeksiyondanda olabileceği yazıyor suyuna o günde baktılar bir gün öncekinden biraz daha fazla çıktı dr bebek değerlendirmesi ve nst ye bağlı olarak 10 üzerinden 10 veriyorum bebeğine dedi bi dahaki kontrol 2 hafta sonra dedi ama ben bugün idrar sonucumu almaya gideceğim ve sonucu gösterirken tekrar suya bakılmasını isteyeceğim. Ne olur dua edin günlerdir zombi gibiydim insanın elinde olmuyor düşünmemek ya bebeğimin suyu aniden biterse diye korkmaya başladım dr iki hafta sonra rutin kontrole gel dedi ama ben bugün gösterip haftaya tekrar gidicem:KK42: Alakası yok deselerde bol bol su içtim, nette suyu hiç azalmadan 37lere 38 lere kadar gidenler var umarım bebeğim sağlıkla gelir ne olur dula edin. Birde şu ciğer geliştirici iğneye taktım onun konusunu açacağım dr a,niye önermedi acaba:nazar:
28. Haftada riskli bir durum varsa yapiolar. Bana da teklif etti dr ben istemiorm ama 2 hafta sonra kararim degisebilir hocam dedim. 30 dan sonra da ben yapmam gerek yok dedi.32 den sonra da yapmiolarmis.sanirim belli haftalarda oneriolar.

Bana dr un söylediğne göre sınırın altında değil dedi diğer gebelere göre az dedi beneğin gelişimine engel olmuyorken bu bebeği anne karnında tutmaktır amacımız dedi ve iki hafta sonra gel dedi benim korkum bu iki haftada ya biterse ciğer geliştirici yapalım demedi aklımda bi ton soru var off:KK42:

canım rikste olsa öle bitme durumu olsa doktorun zaten söylerdi s.ğer geliştirici..
o sadece bunu sölemiş önlem almak için..
o arkadaşımıa hemen ciğer geliştirici dedi çünkü suyu baya azdı..

28. Haftada riskli bir durum varsa yapiolar. Bana da teklif etti dr ben istemiorm ama 2 hafta sonra kararim degisebilir hocam dedim. 30 dan sonra da ben yapmam gerek yok dedi.32 den sonra da yapmiolarmis.sanirim belli haftalarda oneriolar.
Öyle mi o zaman ciğerlerini kurtarmış mı oluyorlar

kızlar günaydın:) benim doktorum bu ayın sonunda çağırdı muayene için en son 29+1 de gitmiştim bu ay sonu 33+1 olucam uzun bir ara değil mi :( hoş salı günü çalışabilir raporumu almaya gideceğim belki o zamanda bir bakar ama hiç bakacakmış gibi konuşmadı,sen gelmeden ara ben hazırlatayım raporunu dedi:(

canım rikste olsa öle bitme durumu olsa doktorun zaten söylerdi s.ğer geliştirici..
o sadece bunu sölemiş önlem almak için..
o arkadaşımıa hemen ciğer geliştirici dedi çünkü suyu baya azdı..
Allah ım inşallah... Bende suyumun değeri artmış mı düne göre dedim artmış dedi beni rahatlatmak için söylemiyorsunuz değil mi bile dedim dr a o da öyle şey olur mu sen eve gitsen bebeğine bişey olsa ben bunun riskini nasıl alırım dedi o an rahatladım nispeten

Öyle mi o zaman ciğerlerini kurtarmış mı oluyorlar
Ben de tam olarak anlamis degilim. Cigerler en son gelisen organiymis bebegin. Ablamin bebegi 36. Haftada dogdu ama ciger probleminden 15 gun yatti. Ama dr benimle 28. Haftada oyle bi konusma yapti. Bilemedim. Ilerleyen zamanlarda ben de konusurum dr ile.

Ben de tam olarak anlamis degilim. Cigerler en son gelisen organiymis bebegin. Ablamin bebegi 36. Haftada dogdu ama ciger probleminden 15 gun yatti. Ama dr benimle 28. Haftada oyle bi konusma yapti. Bilemedim. Ilerleyen zamanlarda ben de konusurum dr ile.
Acaba senin erken doğurma ihtimalinin 30 dan sonra azalacağından mı önermem dedi o da olabilir

Emzirme isi kolay bi is degil. Sabir gerektirio. Benim pompali olanlar vardi hastanede onlarda canim cok yaninca medelada rahatladim acikcasi. Hatta o pompali kendi elini calistirarak yapiosun tam hatirlayamiorm nasil bisey olduğunu o kadar canim yandi ki gogus kremi kullanmaya baslamistim. Gogus kremi de garmastan p....die bi marka bu dogumumda da ayni kremi alacam. Hemen acisini alio.medeladan memnundum.

Çoook teşekkür ederim cvbın için :)

bak şimdi bebek çıktı sana gösterildi (genelde emzirme işlemi o an yaptırılmıyor aslında esas olan ilk yarım saat içinde anneyi emmesi kolostrumu alması bebeğin) yanda ısıtıcının altına alınacak göbeği kesilecek, silinme işleri doğum skoru değerlendirmesi çocuk doktoru muayenesi (ağız burun makat kapalı vs. kontrolleri yapılıyor) yapılıyor hemşire bebeği alıp bebek odasına çıkıyor.. yıkanıyor ayak izi alınıyor aşıları boy kilo baş çeveresi ölçümleri vs. giydirme falan ...o esnada zaten sen kapatılıyorsun.. toplamda zaten 20 dk sürüyor ayılman beklenmicek genel olmadığının için odaya çıkıp yatağına alınınca hemen getirip emzirmeye başlanıcak.. Allah korusun ameliyatında olumsuz bi durum gelişmediği sürece o arada bebeğe hiç bişey vermezler zaten sen çıkana kadar onun işlerini hallederler uzuun uzuun anlattım doğum sıkıntısız geçerse 20 dk da buluşacaksınız..

çooook teşekkür ederim carputicim :) ay böyle yazı okuyunca çok kolay olacakmış gibi geliyor ama insan küçük küçük korkuyor yaaa.. dilerim her şey hepimiz için kolaycacık gerçekleşir.

çooook teşekkür ederim carputicim :) ay böyle yazı okuyunca çok kolay olacakmış gibi geliyor ama insan küçük küçük korkuyor yaaa.. dilerim her şey hepimiz için kolaycacık gerçekleşir.
aslına bakarsan çok zorda değil ne ilk doğum yapanlar biziz ne son olucaz bişekilde hepimiz minikleri dünyaya getiricez Allah kazasız belazsız doğumlar versin :nazar:

IMG_139402434451944.webp
Kızlar çok tatlı değil mi :KK36:kendimi bazen böyle hissediyorum kalkmaya çalışırken yuvarlanıyorum :-)

kızlar günaydın:) benim doktorum bu ayın sonunda çağırdı muayene için en son 29+1 de gitmiştim bu ay sonu 33+1 olucam uzun bir ara değil mi :KK43: hoş salı günü çalışabilir raporumu almaya gideceğim belki o zamanda bir bakar ama hiç bakacakmış gibi konuşmadı,sen gelmeden ara ben hazırlatayım raporunu dedi:KK43:
ben 32. haftaya kadar ayda bir gidiyordum normal bence.. 32 den sonra iki haftada bir geleceksin dedi

Günaydın hayırlı cumalar bi gün daha yaklaştık kızlar yavrularımıza :KK76:
Günaydın kızlarrr hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalarrr :KK36:
saolasın balım sanada hayırlı cumalar

:KK37:günaydınn annişlerr..öğleden sonra kızımı görmeye gidiyorum..herşey yolundadır umarım..bu arada ördüğüm bebek battaniyesi finito..eklicem birazdan
güzel haberlerini bekliyoruz canım benim:KK68:

Kızlar herkese günaydın. Dün gece bi Soru sormuştum iki arkadaş cavap vermişti. Ama sabah sabah herkes burdayken tekrar sormaları istedim. Ben hastahanede giyebilir mıyım diye düşünemeden kompedan dan ekru renk sabahlıklı pijama takımı aldım amca herkes kan olur o renk giyemezsin dedi. Şimdi sizce onu hastahanede kullanabilir mıyım? Yoksa koyu renk sabahlıklı bi takım daha mı almam lazım? Yanıma gecelik te aldım ayrıca. Cvaplarınz çok önemli teşekkür ederim

Bu kadar olumsuz düşünmeyin kızlar, geçen sene kasım'da doğum yapan arkadaşımın hemen geldi, aynı şekilde iş yerinde iki arkadaşımın da kız kardeşi10ar gün arayla doğum yaptılar ikisinin de hemen gelmiş, yanımda iş arkadaşım var o da 3 sene önce sezaryen ile doğum yapmış hemen gelmiş. Aklımıza kötü şeyler getirmeyelim.
aynen ya bazen daralıyorum forumda valla olumsuz düşünmek en kolayı zaten..

Back
X