2014 Kasım Anneleri

canım yok kesinlikle sıcağa gelemıyorum zaten,,,,bugün 6 kere duşa girdim ılık su sonra bacaklarıma soğuk su...biraz rahatlatıyor tabii ama geçici....

Günaydın arkadaşlar. Tikita çok geçmiş olsun. Insanın neresi ağrırsa, canı ordadıdr gerçekten.. Rabbim acil şifalar versin..

kızlar nevresım takımı ya da uyku setı ne alacaksınız? bırde marka tavsıye eder mısınız??

Nevresim takımını kendmz dikcez yatağımz braz büyük,uygun ölçülerde nevresim bulamadk oyun parkı için.hem kumaş rengi kalitesine kendm karar verceğm içn dikmek dha iyi gbi geldi bna.
Uyku seti konusunda dha fikrim yk snn gbi alan olsa da paylaşşa dye beklyorm.

Kızçemle herkese merhabalarrrr. :)

Eklentiler

• CYMERA_20140922_111428.webp
    CYMERA_20140922_111428.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 95
Annen çok haklı canım maalesef, ama bu eşinin ve senin karakterinle çok alakalı. Biz çok sıkıntı çektik o konuda ama benim eşim genelde sorumluluk sevmez pek. Ben idare ederim. Aksi olsa zaten sürekli kavga, hır gür anlaşamayız yani.. O yüzden benim annem de sinir olur ben seni o rahat etsin diye mi doğurdum der ama yapacak bişey yok benim açımdan..

Ben genelde gece oğlumu ağlatmamak için saat kurar acıkıp ağlamadan emzirir, altına bakıp geri yatırırdım. Ama bazen ne yapsam susturamadığım olurdu eşim kalkardı onun kucağında uyurdu. Ama işte bu bile sorun olabiliyordu bazen. İlk günler gerçekten zor.

Eşini en iyi sen tanıyorsun, dışarıdan söyleneceklere çokta kulak asma bizimki şu an büyük oğlumla ilgili alıyor sorumluluk. Gece hep o çişe kaldırır mesela.. Herşeyi tamamen ona bırakma, ama hayatını zorlaştırmaya da gerek yok. İki taraf içinde farklı bir hayat başlıyor çünkü..

sağol cnm tecrubelerını aktardıgın ıcın, esım cocukları cok sever, sımdıden heveslenıyor bakıcam dıye, ama ıs basa dusunce neler yapar bılemıyorum. ılk etapta deneyelım o zaman ben hıc o rahatsız olacak mantıgı ıle hareket etmıyım, duruma gore davranırız artık. ya ben hıc kıyamıyrm ona, sabah ıse gıtcek dıye dusunuyrm sımdıden :) :KK23:

yok yok tutcam kendımı, saat kurarım bende senın gıbı aglatmam baska odada emzırırım yatırırım ozaman :D

alta cevapla butonun yanında dosya yukle butonu var, ona tıkla fotoyu sec sonra kucuk resım e tıkla, cevapla butonuna bas olur
biliyorum canım sağol ilgilendiğin için hep öyle yapıyordum zaten ama bu sefer fotoyu bile eklemiyor. o_O

günaydın güller dinlenmek amaçlı otura bildim birazdan temizliğe devam yavrular okuldayken işlerimi halletmem lazım hafta sonu malum ders, çamaşır, ütü ve yemek derken ev işleri ptesi ye kalıyor ne olur kusura bakmayın fazla okuyamadım hepinizi öpüyor ve sevdiklerinizle birlikte Rabbime emanet ediyorum Allah a emanet olun

Sana bişe sorucam arkadaşım..
iki çocukla ev hayatını nasıl organize ediyorsun? Çalışıyor muydun ? tam hatırlamıyorum kusura bakma. Birda hamilelik zor olmuyor mu?
Ben kendimi çok yetersiz hissediyorum. Ben de bir tane olduğu halde o evin işini bitiremiyorum. Çamaşırı , ütüsü, yemeği, bulaşığı, okulu, evin temizliği vs. Ölüyorum.. Bir çok işi hafta içi yapmaya çalışıyorum ama yinede evim hiç derli toplu tertemiz ev olamadı. bir taraftan yaparken öbür taraftan batıyor..

Canım çalışabilirmi alcaksın sen ben 31+5 te aldm çalışabilir raporumu devlette veriyor özelde farketmiyor sonrasında çalışamaz alcaksan istediğin zaman alıp izne ayrılabiliyosun ama çalışabiliri alman lazım önce
evet canım çalışabildiğim kadar çalışıyım diyorum malum doğuma para lazım :) vede bebeğimle daha çok vakit geçiririm diye düşündüm hım bu arada 32. hafta dolunca alınabiliyor sadece sanmıştım peki bu raporu almaya giderken iişyerinden herhangi bir evrak vs götürüyor muyuz canım

İyiyiz valla birgen kuzu, muhabbet halindeyiz, ben konuşurken o dinliyo, o oynarkende ben dinliyorum böyle yuvarlanıp gidiyoruz. Bu arada farkettimki oğlan arabada gezince neşesi pek bi yerinde ne hareketler aman görme :) senin oğlan napıo bakalım
Aynen canım benim oğlanda arabadayken dalgalanma moduna geçiyor hoşlarına gidiyor demek ki kerataların araba sesi şimdiden:KK48: Bende hafif bi üşütmüşüm hafta sonu dinlendim bol bol bu arada şafak son 9 iş günü:D

sağol cnm tecrubelerını aktardıgın ıcın, esım cocukları cok sever, sımdıden heveslenıyor bakıcam dıye, ama ıs basa dusunce neler yapar bılemıyorum. ılk etapta deneyelım o zaman ben hıc o rahatsız olacak mantıgı ıle hareket etmıyım, duruma gore davranırız artık. ya ben hıc kıyamıyrm ona, sabah ıse gıtcek dıye dusunuyrm sımdıden :) :KK23:

yok yok tutcam kendımı, saat kurarım bende senın gıbı aglatmam baska odada emzırırım yatırırım ozaman :D

İnşallah kendiliğinden girer canım yükün altına. Sende rahat edersin. Çünkü anne için durum gerçekten daha zorlayıcı mutlaka destek olan biri olması lazım. Benim annem vardı hep yanımda 40 ım çıkana kadar kalmıştı eşim birazda ona güvenmiş anlaşılan.
Geceleri zor geçiyor gerçekten. uyku çok sık bölündüğü için neyin gerçek neyin rüya olduğunu ayırt edemecek hale geliyorsun. Kaç kere yatakta bebek aramışlığım var. Hep düşürdüm sanıyorsun.
O yüzden şimdiki uykusuzluklarımıza şükür edelim..

Canim31+ lardan enson 32+0a kadar raporunu alman gerek bende henuz almadim benim drum 32+0 a randevu verdi rapor için.. bir de herhangi bi dr olur tabi ki devlet özel farketmez
anladım canım. benim doktorumun muayenehanesi var o yüzden özel bi tıp merkezine yönlendirdi beni belli bi ücret ödüyormuşsun diye duydum o yüzden devletten alayım diyorum cevabın için çok teşekkür ederim :):KK15:

Günaydın Günaydın Günaydın :)
Bugünn keyfim çok yerindee. Yarın doğum iznine ayrılıyorum inşallah.

Ben hiç takmıyorum valla. 4 ya fa 5 kilo aldm. O illa ki kendini doyurur bence :KK66: doktorum da kilo almaktan korkma diyor ama benim midenin kapasitesi bu yani.

Canım sende çalışamaz raporu mu alacaksın? Ben de Cumartesi günü doğum iznine ayrılıcam inşallah. O zaman 31+4 oluyorum. Sen kaçta almış oluyorsun?

Aynen canım benim oğlanda arabadayken dalgalanma moduna geçiyor hoşlarına gidiyor demek ki kerataların araba sesi şimdiden:KK48: Bende hafif bi üşütmüşüm hafta sonu dinlendim bol bol bu arada şafak son 9 iş günü:D
birgencim seninle doğum tarihlerimiz aynı :) beni de listeye ekleyebilir misin bir ara yazmıştı ama o zaman site fln değişmişti arada kaynadı sanırım.. beklenen tarih 31.10.2014, istanbul, ilk çocuk, yaş 24, cinsiyetimiz kız..

Milimetreye çevirip yazdım yine çıkartamadımdı:oops:Sağol canım içim rahatladı

yapabildim canım noktaları yanlış yazdığım için sonuç çıkmazmış:confused::confused::confused:sağol
rica wderim tatlım herzaman maşallah bebişinede kocaman olmuş ayyy bende çarşamba günü.gitcem ne kadar oldu acap 31 de 1.627 gr dı kızım offfff 38. Haftam hemen gelsin yaaaa:KK51::KK68:

Canım ben geçen hafta cuma günü aldım çalışabilir raporumu, doktorum en son kontrolümde 19 Eylül Cuma günü 32 haftan doluyor , raporunu almak istersen gel dedi. Bende çalıştığım için cumartesi gelsem olur mu dedim olur olur istediğin zaman gel dedi. Yani illa ki 31+ 'larda alınması gerekmiyor.

Ancak, ileride izin sonrası doğum izinlerinin parasını alırken zorlanmamak adına Ziraat bankasında hesap açtım, oradan da SGK'ya giderek hesabımı tanımlattım. Orada da sordum "ben birazdan çalışabilir raporumu almaya gideceğim, buraya bildirmem gerekiyor mu_?" diye. Gerek yokmuş, hem hastane hem işyeri bildirim yapıyormuş.
canım detaylı yazman çok iyi olmuş :) çok teşekkür ederim :) benim ziraat bankasında hesabım var rapordan vs sgk para yatıracağı o zaman o hesaba yatıryor muhtemelen bunda da öyle olur o hesaba yatar bu arada doğum parasıda toplu olarak doğum izninin sonunda yatıyormuş o kötü yaa :( bütün ödemeler alt üst olacak

Bebekler duyuyor artık canım. Bizim baba konuşuyor ama kızımın tepiklerinden dirseklerinden korkuyor. Elini karnıma koyduğumda. Bebiş artık kemikleştiği için sert sert vuruyor maşallah
canım kemikleşmeyi çok net hissediyorum ve sanırım bu beni biraz korkutuyor doğurabilecek miyim kiii
Ayyy çok sevimli bi tablo olmuş buu ne güzel işte alışıyo babalar vakit yaklaştıkça :KK37: Benm afacan oğluş bu aralar babasına pas vermyor sanırım paylaşamıcak bni babasyla :-)
yerim ben onu babişkosunu mu kıskanacakmış şeker kuzuu:KK73:

Back
X