2014 Kasım Anneleri

Ay ne biliyim kızlar yaa ayrı yatamıyorum. Yani aslında ayrı yattığımızda bende daha çok uyuyorum ama uyandığımda yanımda olmaması huzursuz ediyor beni, mutsuz oluyorum. Gündüz araba kullanıyor çok, uykusunu alması lazım o yüzden bir şey de demek istemiyorum. Haftasonu yanımda oluyor.
Amannn ne biliyim öyle koca delisi biri değilimdir normalde ama o yanımda olmayınca mutsuz oluyorum. Aramızda 9 yaş var, ben onun minik bebişiyimm gibiydi hep, şimdi kazık kadar oldum sanırım. Zaten 1-1,5 ay sonra pabucum dama atılacak. :63:
Evin birinci prensesi ben değilim artık. :KK48:

Valla canım eşim benim evde davul çalsan uyanmaz, o yüzden bizde öyle ayrı gayrı yatmak pek olmadı. Ben yatak odasına klima takılmadan önce salonda klima var diye bir kaç gece ayrı yatmıştım salonda, eşimde dayanamadı ayrı yatmaya yatak odasına klima aldı :KK48: Aslında seni anlıyorum, bizde eşimle ayrı yatmaya alışkın değiliz hiç, ama geçecek bugünlerde.Üzme kendini.

benm de eşim doğumdan snra başka odada yatmak istiyo.vardiyalı calıştığı için uyku onun için en hassas nokta.Alınıp gücenmedim doğrusu,haklı çalışacak evi geçindirecek napalm bi süre sabırr :)

Cnm sana sey sorcam annem benı sımdıden tembıhlıyor sakın ayrı yatmayın dıye, sorumluluk almazmıs o zaman falan fılan.

bende dusunuyrm bebek aglayacak onun yapacagfı bırsey yok ben kalkıp emzırcem bakıcam bebege, o bosuna uyancak sabah kalkıp ıse gıdecek, ben kıyamam dıye dusunuyrm, annemde kızıyor kalksın uyansın yoksa farkında olmaz hıcbırseyın dıyor.

senın gorusun ne bu konuda?

Ben bu konuda farklı düşünüyorum biraz, hamileliğin ilk zamanlarında burada bir yazı paylaşmıştım burada, bebek olduktan sonra asla yatak ayırmayın diyordu. Baba olduğunun farkına varmalı öncelikle, sorumluluk almalı. Yoksa ilerleyen zamanlarda bir bakmışsın herşey senin üzerinde. Ve artık bu saatten sonra şikayet etmek anlamsız. Ben,m eşim her zaman, uyanırsak beraber uyanacağız, o ikimizin prensesi, belki emziremem ama en azından seninle ilgilenirim, sana masaj yaparım seni sakinleştiririm dedi. Ben tüm sorumluluğun sadece annede olmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

günaydınlarrrrr:KK68:
kızlar gece ne oldu biliyor musunuzzz
ben eşim gelmeden yatağıma geçtim uyuyakalmışım bi ara uyanır gibi oldum bir baktım eşim bebiğimle oynuyor elini koymuş onunla konuşuyor o da babasına cevap veriyor pıt pıt vuruyor ama hemen uykuya dalmışım tekrar sabah uyanınca nasıl mutluyum nasıl anlatamam eşim de öyle
ilk kez bebeği ile bu şekilde bir iletişim kurdu babamız :KK51::KK51:
sizleri seviyorumm:KK68::KK68:

Harika bir görüntüdür kesinlikle :KK68::KK68:

canım detaylı yazman çok iyi olmuş :) çok teşekkür ederim :) benim ziraat bankasında hesabım var rapordan vs sgk para yatıracağı o zaman o hesaba yatıryor muhtemelen bunda da öyle olur o hesaba yatar bu arada doğum parasıda toplu olarak doğum izninin sonunda yatıyormuş o kötü yaa :KK43: bütün ödemeler alt üst olacak

Ben iş yerim ile görüştüm her ay normal maaşım yatacak, izin parasını ben çekince iş yerime vereceğim. Böylesi bizim daha çok işimize geldi. En azından düzenimiz bozulmayacak, bir de Allahın izniyle bebek eklenince masraflar daha farklı dağılacak, o yüzden iyi oldu bizim için.

Herkese günaydın.Doktora gittim çalışabilir raporu almak için.Aldım raporumu. Nst ye falan bağladılar normal çıktı. Fakat bebeğin suyunu yüzünü falan sorarken kilosunu unutmuşum. Bazen ultrasyon kağıdında yazıyordu. Ondada diğer ölçüler var ama kilosu yok. Daha önce bi arkadaş sanki burda hesaplamasını biliyordu. Kimdi o anniş. Nette baktımda bulamadım hesaplayıcı. Bir hafta geriden gidiyor yine ölçülerde 31 haftalık çıkmış çünkü.Hesaplamasını bilen varmı.

Günaydın...

Günaydın...

Günaydın... Güzel günlerde uyusun büyüsün minişin annesi

Günaydın...

Günaydın...Ya bendede başladı bulantılar.Acaba son aylara girdimmi diye düşünmüştüm

günaydın...amin canım...

Günaydın....

günaydın kızlar
benimde büyümedi inşallah sütle ilgisi yoktur
Benim karında bişe yokta popo kötü çatlamış zaten basenli biriydim.

Günaydın...

Geçmiş olsun canım

Günaydın...

Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyor[/QUOTE]

Canım raporu devletten almışsın ya, normalde Dr un özelde mi devlette mi? Benim Dr um özelde ama 1 saat sürüyo yol. Acaba devletten mi alsam diyorum, kararsız kaldım.. Raporu devletten alıp, doğumu özelde yapmanın bi sakıncası yoktur herhalde..

canım kemikleşmeyi çok net hissediyorum ve sanırım bu beni biraz korkutuydogğurabilecek miyim kiii

yerim ben onu babişkosunu mu kıskanacakmış şeker kuzuu:KK73:
Bebeklerin kemik yapisi dogana kadar anne karninda esnek ve daha yumusaktir asil kemiklesme dogduktan sonra oluyor yoksa
dogum cok cok zor olur endise etme Allah herseyi o kadar guzel dusunmus ki hersey cok sistemli..

evet canım çalışabildiğim kadar çalışıyım diyorum malum doğuma para lazım :) vede bebeğimle daha çok vakit geçiririm diye düşündüm hım bu arada 32. hafta dolunca alınabiliyor sadece sanmıştım peki bu raporu almaya giderken iişyerinden herhangi bir evrak vs götürüyor muyuz canım
Yok canım doktorundan gidip alıyosun raporu onuda iş yerine veriyosun tabi ben öğretmen oldgm için böyle yaptım sizin prosedür nadıl bilmyrm ama haastaneye giderken hiç bişeye gerek yok

Sana bişe sorucam arkadaşım..
iki çocukla ev hayatını nasıl organize ediyorsun? Çalışıyor muydun ? tam hatırlamıyorum kusura bakma. Birda hamilelik zor olmuyor mu?
Ben kendimi çok yetersiz hissediyorum. Ben de bir tane olduğu halde o evin işini bitiremiyorum. Çamaşırı , ütüsü, yemeği, bulaşığı, okulu, evin temizliği vs. Ölüyorum.. Bir çok işi hafta içi yapmaya çalışıyorum ama yinede evim hiç derli toplu tertemiz ev olamadı. bir taraftan yaparken öbür taraftan batıyor..
bende aynıyım tatlım lu tertemiz ve çocuklu evlerin nasıl.durduğunu gerçekten merak ediyorum bizim evde günlük çamaşır kıyanıyo haliyle ütüm hiç bitmiyo ben süpürüp topluyorum oğluş arkadan heryere oyuncak dağıtıyo elinde ne varsa parçalıyo elindeki biberonu halının üstüne boşaltıyo sabret küçük daha büyüyünce düzelir diyolar ama şimdi bitane daha geliyo bi püf noktası varsa şu işin nolur banada verin

Ben bu konuda farklı düşünüyorum biraz, hamileliğin ilk zamanlarında burada bir yazı paylaşmıştım burada, bebek olduktan sonra asla yatak ayırmayın diyordu. Baba olduğunun farkına varmalı öncelikle, sorumluluk almalı. Yoksa ilerleyen zamanlarda bir bakmışsın herşey senin üzerinde. Ve artık bu saatten sonra şikayet etmek anlamsız. Ben,m eşim her zaman, uyanırsak beraber uyanacağız, o ikimizin prensesi, belki emziremem ama en azından seninle ilgilenirim, sana masaj yaparım seni sakinleştiririm dedi. Ben tüm sorumluluğun sadece annede olmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum arkadaşım .ben ve eşimde aynı düşünüyoruz.bu aralar ben lavaboya kalktığımda o da gözünü açıyor ve uykusuzluğa alışmamız lazım diyor.geceleri biz bakacağız bebişlere de sanki biz gündüz bütün gün uyuyacakmışız izlenimi doğuyor nedense.o bizim bebeğimizse beraber bakacağız ben zaten biliyorum ki inanın emzirme şansı olsa emzirir bile benim kocacım :nazar:.gceleri bu lavaboya kalkma işi de bize şu an eziyet gibi geliyorsa da bünye alışıyor bebiş doğduktan sonra zorlanmayacağız bence.

rica wderim tatlım herzaman maşallah bebişinede kocaman olmuş ayyy bende çarşamba günü.gitcem ne kadar oldu acap 31 de 1.627 gr dı kızım offfff 38. Haftam hemen gelsin yaaaa:KK51::KK68:
Sabret annesi çok çok çoğu gitmiş azıcık kalmış. Desemde aynı sabırsızlık hepimizde var:KK45::KK45:
canım kemikleşmeyi çok net hissediyorum ve sanırım bu beni biraz korkutuyor doğurabilecek miyim kiii
yerim ben onu babişkosunu mu kıskanacakmış şeker kuzuu:KK73:
Aynen..Bi ittiriyorki Bazen ben bile korkuyorum hehe

Benim karında bişe yokta popo kötü çatlamış zaten basenli biriydim.

Günaydın...

Geçmiş olsun canım

Günaydın...

Ben gittim devletten aldım şimdi.32+0 da gel demişti doktor.Doktora diyorsun oda yönlendiriyor

Canım raporu devletten almışsın ya, normalde Dr un özelde mi devlette mi? Benim Dr um özelde ama 1 saat sürüyo yol. Acaba devletten mi alsam diyorum, kararsız kaldım.. Raporu devletten alıp, doğumu özelde yapmanın bi sakıncası yoktur herhalde..[/QUOTE]
Doktorum özelde. İlçede olduğum için 1,5 saat sürüyor ve yolu kaldıramıyorum kusmaktan içim dışıma çıkıyor. Devlet hastanesi iş yerimin hemen yan tarafı. Ordan aldım .Yok canım ne sakıncası olacak.
Bebeklerin kemik yapisi dogana kadar anne karninda esnek ve daha yumusaktir asil kemiklesme dogduktan sonra oluyor yoksa
dogum cok cok zor olur endise etme Allah herseyi o kadar guzel dusunmus ki hersey cok sistemli..
Öyle tabi canım. Ama iyi dirsek diz çakıyo. Nerde o eski tekmeler yumuşak yumuşak:KK46::KK46:

Valla canım eşim benim evde davul çalsan uyanmaz, o yüzden bizde öyle ayrı gayrı yatmak pek olmadı. Ben yatak odasına klima takılmadan önce salonda klima var diye bir kaç gece ayrı yatmıştım salonda, eşimde dayanamadı ayrı yatmaya yatak odasına klima aldı :KK48: Aslında seni anlıyorum, bizde eşimle ayrı yatmaya alışkın değiliz hiç, ama geçecek bugünlerde.Üzme kendini.

annemde aynılarını soyluyor, tembıhlıyor benı. aslında kesınlıkle mantıklı

Herkese günaydın umarım güzel haberler aldığımız mutlu olduğumuz bi gün olur. Ben arkası magnetli bebek şekeri yaptım ama bunları da yeni yaptım sadece arkadaşlrma vermeyi düşündüm olur herhalde :-) IMG_20140920_224617.webp

Herkese günaydın umarım güzel haberler aldığımız mutlu olduğumuz bi gün olur. Ben arkası magnetli bebek şekeri ama bunları da yeni yaptım sadece arkadaşlrma vermeyi düşündüm olur herhalde :-)Eki Görüntüle 1249529
ya ne kadar guzel olmus bunlar elıne saglık, anlatır mısın nasıl yaptıgını nerden aldıgını malzemelerını falan malıyetını

Cnm sana sey sorcam annem benı sımdıden tembıhlıyor sakın ayrı yatmayın dıye, sorumluluk almazmıs o zaman falan fılan.

bende dusunuyrm bebek aglayacak onun yapacagfı bırsey yok ben kalkıp emzırcem bakıcam bebege, o bosuna uyancak sabah kalkıp ıse gıdecek, ben kıyamam dıye dusunuyrm, annemde kızıyor kalksın uyansın yoksa farkında olmaz hıcbırseyın dıyor.

senın gorusun ne bu konuda?

ben de eşimden ayrı yatmak istemiyorum kızlar.. :KK43: arada şaka yollu bebek doğunca ben şu odada yatarım diyor ama bence nasıl alışırsa öyle gider bebeğimiz gece uyandığında ben alır başka odada emziririm onu diye düşünüyorum yoksa gece kalkıp eşim ne yapabilir ki ancak gazı fln varsa yardımcı olabilir.. onlara da yazık kaç saat çalışacaklar..
bir de benim eşim yenidoğan bebeklere karşı hassas biraz hep uzaktan sever çok çekinir kafası gövdesi bir yere gidiyor zarar veririm diye.. ben de korkuyorum inşallah bizim bebeğimize de öyle olmaz diye çünkü yeğenine bile öyle olmuştu.. :KK43:

merhaba kızlar

biz de hiç odaları ayırmayanlardanız ilk günlerde dahi beraberdik. ben ağlayınca alır başka odaya giderdim. uyutup geri getirirdım yatağına. cok ağlar susturamazsam eşim de kalkardı. benim eşim çok ilgilidir bir de cocuklara. hala daha yıkar tırnaklarını keser, oynar, parka götürür. biz bir de yanlız kaldık kızım 24 günlüktü annem gitti daha fazla kalamadı. o yuzden eşim de sorumluluk aldı mecburen. o da yardımcı olmasa napardım bılmıyorum :S

ilk günler ayrı odalarda kalınabılır belki 1-2 ay ama bence sureyı fazla uzatmamak lazım. zaten cocukla ılgılenmekten hiç vakit ayıramıyorsun eşine odalar da ayrılırsa eşlerin iletişimi için sağlıklı olmaz diye düşünüyorum ben.

Annen çok haklı canım maalesef, ama bu eşinin ve senin karakterinle çok alakalı. Biz çok sıkıntı çektik o konuda ama benim eşim genelde sorumluluk sevmez pek. Ben idare ederim. Aksi olsa zaten sürekli kavga, hır gür anlaşamayız yani.. O yüzden benim annem de sinir olur ben seni o rahat etsin diye mi doğurdum der ama yapacak bişey yok benim açımdan..

Ben genelde gece oğlumu ağlatmamak için saat kurar acıkıp ağlamadan emzirir, altına bakıp geri yatırırdım. Ama bazen ne yapsam susturamadığım olurdu eşim kalkardı onun kucağında uyurdu. Ama işte bu bile sorun olabiliyordu bazen. İlk günler gerçekten zor.

Eşini en iyi sen tanıyorsun, dışarıdan söyleneceklere çokta kulak asma bizimki şu an büyük oğlumla ilgili alıyor sorumluluk. Gece hep o çişe kaldırır mesela.. Herşeyi tamamen sen yapma, ama onun hayatını da zorlaştırmaya gerek yok. İki taraf içinde farklı bir hayat başlıyor çünkü..

innuk canım ben de hıcbıseye yetişemiyorum. evim darmadağan malesef. ne kadar yapsan da cocuk olunca malum evde düzen olmuyor. odanın bırınde süreklı çamaşır yıgını utü için bekliyor. ıkı tane cocuk olunca napıcam bılmıyorum. :(

Kızlar bu ağrılar normalmi ya sürekli kasık bel ağrısı bişeyde çıkmadı ama niye böyle oluyo acaba sizdede varmi???

ben eşimden ayrı yatamıyorum hatta uykuya bile geçemiyorum illa gelecek yataga ayrı yatmayı düşünmüyorum sabah işe gidecek ama onun da çocuğu en olmadı salonda uyutur gelirim ama eşmden ayrı yatmam

Sen benim haftama gelde bi gor amanin neler yapiuor iyce sertlesti ve cikacak gibi itiyo kendini
Sabret annesi çok çok çoğu gitmiş azıcık kalmış. Desemde aynı sabırsızlık hepimizde var:KK45::KK45:
Aynen..Bi ittiriyorki Bazen ben bile korkuyorum hehe

Canım raporu devletten almışsın ya, normalde Dr un özelde mi devlette mi? Benim Dr um özelde ama 1 saat sürüyo yol. Acaba devletten mi alsam diyorum, kararsız kaldım.. Raporu devletten alıp, doğumu özelde yapmanın bi sakıncası yoktur herhalde..
Doktorum özelde. İlçede olduğum için 1,5 saat sürüyor ve yolu kaldıramıyorum kusmaktan içim dışıma çıkıyor. Devlet hastanesi iş yerimin hemen yan tarafı. Ordan aldım .Yok canım ne sakıncası olacak.

Öyle tabi canım. Ama iyi dirsek diz çakıyo. Nerde o eski tekmeler yumuşak yumuşak:KK46::KK46:[/QUOTE]

Back
X