Saglik calisani olman anestezi hakkinda yetrli bilgiye sahip oldugunu gostermiyo olabilirms demekki saglik calisani diilm ama iyi bi arastirmanim.. Ve kendimden de biliorm 6 ay arayla aneztezi almak zorunda kaldim ve unutkanligm kat safada artti etkisi bizzat hissettim .. Biarada igne olurken yanindaydim bn tuttum kasik bolgesi diildi hatta tam pipisinin hafif ustunee iki tarafli yaptilar kuyruk sokumu belde oluo sanirim.. Ve 1 saat sonra agrilari basladi 6 saat uyusturmadi yanii..
Ameliyata gelen hastalarımıza anestezi aydınlatılmış onam formalarını bazen biz imzalatmak durumunda kalıyoruz kişiden imza alırken neyin altına imza attığının bilgisini verebilmem için o konuda yeterli bilgiye sahip olmam gerekir gerek okulda ki eğitimlerim de gerek sahada işim gereği yeterli bilgi birikimine sahip olduğumu düşündüğüm için yazmıştım çünkü afaki konuşmaktan hoşlanmam bilmediğim konu Hakkı'nda geri durur yeterli kaynaklardan araştırma yaptıktan sonra cevap vermeyi uygun görürüm -bir sağlık çalışanı olmadığımı düşünürsekte bir anne olarak oğlum sünnet olurken anestezi doktoru anestezinin riskleri Hakkı'nda bizi yeterli şekilde bilgilendirdi-
Anestezi alacak hastalarda en çok bize sorulan sorular bir daha uyanmazsam veya beynim hasar görür mü oluyor anestezi ilaçları günümüzde son derece gelişmiş olduğundan bir Yenidoğana bile uygun dozlarda güvenle uygulanıyor bilimsel olarak anestezi yapılan hastada hücre ölümü olduğuna dair bir bilgi yok
Anestezi 3 şekilde yapılıyor -genel anestezi -bölgesel anestezi -lokal anestezi
Oğlunuza sünnet yapılacak bölge etrafına lokal anestezi uygulandığını biliyoruz bu da oğlunuz bir anestezi türünü vücuduna almış olduğunu gösteriyor
Burda lokal anestezinin genel anesteziden bir üstünlüğü olduğunu söylemek yanlış olur önemli olan çocuğun konforudur sizin oğlunuz daha küçük aylarda yapıldığı için lokal uygulanmış benim oğlum daha hareketli bir dönemde olduğu için anestezi hekimiyle beraber genel olması yönlünde karar verdik
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan bir analjezi den bahsetmiştim kuyruk sokumu belde oluyor herhalde diye sormuşsunuz -hayır kuyruk sokumu omurların en son kısmı kabaca tarif etmek gerekirse oturduğunuz bölgeye denk gelir bu bölgeye yapılan kaudal blok tan bahsetmiştim ben 6 saat boyunca Ağrı'yı bloke ediyor -görüntü dosyası olarak daha iyi anlamak için resim gönderdim oradan inceleyebilirsiniz-
Kendinizde anestezi sonrası unutkanlık olduğundan bahsetmiştiniz ben yine bir sağlık çalışanı olarak kanda b12 vitamininin hangi seviyede olduğuna baktırmanızı tavsiye edicem zira doğum ve emzirme dönemi çocuklarla ilgilenirken yeterli ve kaliteli beslenememe b12 eksikliğine neden olmuş olabilir ki en önemli belirtisi unutkanlık
Sizinde söylediğiniz gibi araştırdığınız kaynakları gönderirseniz bende incelemek bilgi sahibi olmak isterim