2014 Mart Anneleri, Doğuma Kadar Birlikte Yürüyelim mi?


başka dra da gıt bazıları bastan savıo bazıları bılmıo bazıları pat soyuo en ufk bı rıskı sonucta onlar da ınsan etrafında tavsıye edılen 3 4 yıılık dr lara gt hem daha mesleklerınden sıkılmamıs oluolar yenıler hem de bılgılerı taze oluo yaslılardan hayır gelmez inşallah sen üzülmessın canım bebısın tutunur sana da zamanında gelır dunyaya
 

tatlım canını sıkma bende de myom var ve hamilelikten önce 4.5 cm di .. biliyorsun hamilelik te hormonların yükselmesi ile daha da büyüye biliyor.progesteron hormonu büyütüyoo diye araştırmıştımm.. ben daha önceleri hamile kalmadan önce özel hastanelere gittim myom için pek içime sinmemişti hatta bana sen hamile kalamazsın kalsanda düşürürsün dedi.bana bu lafı söyledikten 10 gün sonra ben hamile kaldım hamile kalınca tesadüf devlet hastanesine gittim Allahtan karşıma iyi bir doktor çıktı (gittikten sonra öğrendim kadın bayağı iyi biriymiş giden herkes memnunmuş ablamın arkadaşları özeli bırakıp bu hastaneye gitmeye başlamışlar) neyse ilk gittiğimde dr söyledim oda korkma bişey olmaz dedi erken doğum veya geç doğum olabilir dedi.
yarın bakalım ultrason günümüz orda ne kadar büyümüş ne olmuş göreceğiz... myomuda bebişide hayırlısı diye düşün Allahım istedikten sonra sana her türlü erir bu bebişi sen dikkat et kendine ama asla umutsuzluğa kapılma olurmu..... moral çok önemli
 

bencede başka doktorlarada görün bebek olmasını kararlaştırdığımız zaman bende genel muayene için doktora gittim mayıs ayında bana tüm testlerden sonra doktor çocuğumun olamayacağını değerlerimde sıkıntı çıktığını gecikmeden tüp bebek merkezine gitmem gerektiğini söyledi.tüm dünyam yıkılmıştı.hemen başka bir ilde başka bir doktora gittik oda aynı test sonuçlerına bakarak hiç bir sorun olmadığını hemen hamile kalabileceğimi söyledi ve ben hamileyimmmmmm
 
Benim kahverengi lekelenmem de oluyor :-( doktor erken doğum ya da düşük riski olduğunu söyledi.. bekleyecez sürekli yat dedi... Bakalım Mevlam neyler?
Hayırlısı olsun canım, bende lekelenme yok ama düşük riskim varmış, kanama olabilir dedi doktor. O yüzden progesteron verdi. Allah'ım kucaklarımızı boş bırakmasın, bizi hayırlısıyla bebeklerimize kavuştursun inşallah

benimki de 8,3 mm miş
progestan verdi bana da, ama ağızdan alma, fitil olarak al dedi. Kanama olursa dozu arttıracağım dedi. Ben de çok uyuyorum, 24 saat uyusam doymam sanki:26:
 
Deryaw ,lekelneme olmadığı halde düşük riskinin olduğu nasıl anlaşılıyor acaba :26:
Canım benim kandaki progesteron hormonum düşük çıktı, o yüzden doktor kanama olabilir dedi. Çok şükür şimdilik yok, inşallah olmaz da.
Sağlıklı bir gebelik olabilmesi için 25in üzerinde olmalı, benimki 16 çıktı.
 

canım benim hormon sonuçlarım geldi ve şöyle ;

TSH 1,68
Serbest T4 1,17 yazıyor ???
 

Amin canım aminnn... Sana doktor progestanı günde ne kadar kullanmanı önerdi.
 
Günaydın kızlar,

bu ara hiç iyi değilim kendimi bunalımda hissediyorum, hiç bişeyle ilgilenmek istemiyorum, hem çok mutlu hem çok tedirginim. Aklıma herşey takılıyor, Allahım hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin. Hakkıyla annelik yapabilmeyi de nasip etsin.

Bebeğiniz için okuduğunuz dualar var mı? Örneğin evladınızın sabırlı bir insan olması için Asr Sûresini elinizi karnınıza koyup okumanız tavsiye ediliyor.
 
canım benim hormon sonuçlarım geldi ve şöyle ;

TSH 1,68
Serbest T4 1,17 yazıyor ???

kandaki progestan hormonu ne ile gösteriliyor yani nasıl yazılıyor bir bakayım ben de?

canım progesteron aynen böyl yazılıyor, kısaltması yok yani. Ama herkesde bakılmıyor bu hormon. Benim beta hcg değerim yüksek olduğu halde kese görülmediği için baktırmıştı doktorum. Sende bi problem görmediyse istememiştir.
TSH ve T4 de tiroid hormonların. Sonuçları da bence normal görünüyor, gerçi hastanenin referans aralığı önemli olan.
 

benim kese görülmediği halde istemedi ama... gerçi su içip gel dedi acaba yarın mı gtsem p.tesi mi? biraz zamn geçmesini beklemem mantıklı olur mu?
 
Amin canım aminnn... Sana doktor progestanı günde ne kadar kullanmanı önerdi.
heyecandan hatırlamıyorum tam ama sadece geceleri 1 tane dedi sanırım. Ama burda 2-3 kez kullananlar varmış. Eczacı da 1 kez kullanacaksın dedi. Ben ağızdan almıyorum, vajinal kullanıyorum canım. Ağızdan kullanıldığında mide bulantısı baş dönmesi yapıyormuş, bir de vajinale göre etkisi daha az oluyormuş.
Sana nasıl önerdi doktor?

günaydın canım, annelik zor iş. Endişe, evham, stres, sevinç, üzüntü, heyecan hepsi bir arada...
 
benim kese görülmediği halde istemedi ama... gerçi su içip gel dedi acaba yarın mı gtsem p.tesi mi? biraz zamn geçmesini beklemem mantıklı olur mu?

Canım bu aylarda idrara sıkışık olduğunda daha net gözüküyormuş kese.. Bir dahakine kesin sıkışık git. Kanaman ağrın falan yoksa pazartesini bekle derim.
 
benim kese görülmediği halde istemedi ama... gerçi su içip gel dedi acaba yarın mı gtsem p.tesi mi? biraz zamn geçmesini beklemem mantıklı olur mu?
belki küçük olduğu için görünmemiştir canım, evham yapma, bende problem var diye sende de olacak diye bişey yok. Seni doktorun ne zaman çağırdıysa o zaman git. Ben dün gittim ve gördüm kesemizi
Ben de sabredemedim pazartesi gidecektim, iyi ki gitmemişim de dünü beklemişim. Belki pazartesi gitseydim yine göremeyecektim, daha çok moralim bozulacaktı.
Senin en son yapılan beta hcg değerin kaç?
 

Valla benim kafama takılan da bu bende kahverengi lekeler oluyor ve miyom olduğu halde bana günde bir kez ağız yoluyla verdi. üç gündür kullanıyorum ama lekelerde azalma olmadı
 
Valla benim kafama takılan da bu bende kahverengi lekeler oluyor ve miyom olduğu halde bana günde bir kez ağız yoluyla verdi. üç gündür kullanıyorum ama lekelerde azalma olmadı
belki de miyom olduğu için günde 1 demiştir canım, hani progestan miyomu büyütür fln diye mi düşündü acaba:26: Kafana takılıyorsa doktoruna telefon etsen, benim lekelenmem geçmedi, günde 2 kez alayım mı fln desen.
 
bende 7 hafta 5 günlük ,allah nasip ederse mart 7 gibi 2014 annesi olmaya adayım ,paylaşımlarınızdan yararlanmaya calıuşıyorum,bu dönemde karında şişlik ,gaz ve geğirti sıkıntısı yaşıyorum geceden beri normal mibir durummudur,yaşayan varmı,onun dışında folik asit kullanıyorum ve çok şükür hafif iştahsızlık dışında bulantı vs, gibi şikayetlerim yok



çok sevgiler hayırlısıyla kucağımızda görmek temennisiyle
 
Hayırlı olsun, sağlıkla al kucağına
Bende de felaket gaz var.:26:
Ben folik asit haricince bir de elevit kullanıyorum
 

yapılmadı ki Beta hcg..onu istemmiş dr.um ben de merakla onu bekliyordum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…