Canim ne demek. Sabah cikmistim yazamadim. Ben normal doğum için bekledim canim. Herşey yolundaydi. Ama olmadi. 39u tam doldurmuştu. Suyum geldi. Hastaneye gittik.sancim basladi ama 9 saat kadar sanci çekmeme rağmen yeterli acilma olmadi. Sezeryan oldum. Planli olmadi
O bir hafta kesin bi tarih değil. Bazi doktorlar uzatabiliyo.
aynen canım bende çok heves ediyorum bir de nolur nolmaz hazır olsun istiyorum hastane çantası hazırlamak için ciciler sipariş ettim kızıma bebek arabası taşıma koltuğu için annemler bile erken henüz diyor
ben de bileemdim napsam:44:
geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkürler;geçtihastaneden çıktım,evimizdeyiz nihayet.kanama olmadı bir daha.her şey yolunda.gece uyuyamadım diye yorgunum sadece.ama bana hastanede olduğumu unutturan bi tek şey vardı;bitişik odadadaki 2 günlük bebişin ağlama sesi çok güzeldi çok .. etkisinde kalmışım herhalde,eve gelip uzanıp uyudum biraz.rüyamda kızım dünyaya gelmiş,yan odada ağlıyormuş.ilk kez emzirmek için yan odaya geçiyormuşum,bembeyaz bir oda.eşyalar,örtüler bembeyaz.kızım da minicik bir melek.dua ediyorum kucağıma alırken sütüm olsun,memem acımasın diye.ağlarken biranda mememe yapışıp emmeye başlıyor.sonra uyuya kalıyor göğsümün ucunu bırakıyor ve göğüs ucumda 1 damla bembeyaz süt görüyorum.şükrederken uyandım...hala etkisindeyim rüyanın
selam kızlar..bugün kızımı gördüüm elleri kafasında kapattı yüzünü resim alamadık :) şükürler olsun dr. herşey yolunda dedi yalnız 50 lik şeker yüklemem biraz yüksek çıkmış o yüzden arayıp hafta içi tekrar gel 100 lük yapıp emin olalım dedi ben burdan yazdığınız kadarıyla hepsi aynı gün olcak die beklemiştim.yüklemeden önce bi kan verdim bide sonra ..hayırlısı inş. çok yüksek sonuçlar çıkmaz..bu arada bebek odası beşik araba vs. baktık..hem katalog hem mağazalardan en çok beğendiğimiz çilek bebek odaları oldu ..arabada da düşündüğümüz fiyat aralığında chicco,casual ve johnson arasında karar vercez çünkü fiyatlar ,kalite ve özellikler aynı ..travel sistem taşıma puseti dahil 600 tl...kesin aldığımız zaman resimlerini paylaşırım sizlerle...bu aradaa doğum fiyatı**** MEMORİAL: 1500-2000 miş ..vip paket istersek oda süsleme vs. vs......3000 olurmuş :) Allahtan hayırlısı diyorum..hayırla sağlıkla hepimize kolay doğumlar inşallah...
evet onlar erken dedikce bide korkuyorum allah korusun bisey mi olur diye bebisime yok dun kv gorumcemler besiklere bakmislar cekmeceli mobilya begenmisler hediye almak istemisler esimi aramislar bir de benim gormemi istemisler kv gorumcem cok heveslendi hayirlisi bakalim evet bebek kiyafet daha bir suru eksigimiz var yavas yavas kimseye solemeden ayarlayalim biz bence:)evet hep erken hep erken diyolar insanın hevesini kırıyolar :) daha hastane çıkışım la bikaç bişey hazır.hep ıvır zıvır ...beşiği bile almak istiyorum herhalde ona tam karşı çıkarlar :)
Ne yazık ki erkeklerin çoğu aynı demek.Benim de riskli gebelik ve evde yatıyorum.Eşim tüm işleri yapıyor şikayette etmiyor ama oturup bir sohbet etmiyor.Elinde sürekli bilgisayar veya telefon ya facebook ta yada oyun oynuyor.Bende kendimi çok yalnız hissediyorum.Durumumdan dolayı dışarı çok nadir çıkıyorum burada çevrem de yok.Bende hep bebeğimi düşünmeye çalışıyorum.Bebeğim doğduğu zaman onunla paylaşacaklarımı düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.Hiç bu şekilde bir hamilelik yaşayacağımı düşünmemiştim.Üstelik her işini kendi yapmaya alışkın biri olarak eşimde olsa birşeyler istemek zor geliyor.Hayırlısı ile meleklerimiz bir doğsaydı.Bu şekilde kısıtlanmak çok zor.
geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkürler;geçtihastaneden çıktım,evimizdeyiz nihayet.kanama olmadı bir daha.her şey yolunda.gece uyuyamadım diye yorgunum sadece.ama bana hastanede olduğumu unutturan bi tek şey vardı;bitişik odadadaki 2 günlük bebişin ağlama sesi çok güzeldi çok .. etkisinde kalmışım herhalde,eve gelip uzanıp uyudum biraz.rüyamda kızım dünyaya gelmiş,yan odada ağlıyormuş.ilk kez emzirmek için yan odaya geçiyormuşum,bembeyaz bir oda.eşyalar,örtüler bembeyaz.kızım da minicik bir melek.dua ediyorum kucağıma alırken sütüm olsun,memem acımasın diye.ağlarken biranda mememe yapışıp emmeye başlıyor.sonra uyuya kalıyor göğsümün ucunu bırakıyor ve göğüs ucumda 1 damla bembeyaz süt görüyorum.şükrederken uyandım...hala etkisindeyim rüyanın
evet onlar erken dedikce bide korkuyorum allah korusun bisey mi olur diye bebisime yok dun kv gorumcemler besiklere bakmislar cekmeceli mobilya begenmisler hediye almak istemisler esimi aramislar bir de benim gormemi istemisler kv gorumcem cok heveslendi hayirlisi bakalim evet bebek kiyafet daha bir suru eksigimiz var yavas yavas kimseye solemeden ayarlayalim biz bence:)
Tanışıp harika birşeyler paylaşmak, kalbini açmak sonra ise cinselliğini birbirinle paylaşmak. Yaşadıkça aşkı pekiştiren bir dizi deneyim. Aynı evde yaşamak, birlikte sofraya oturmak, kısacası birbirinin ailesi oluvermek. Hebiri birbirinden güzel, öyle değil mi? Ama belki de en güzeli de bebek yapmaya anne baba olmaya karar vermektir. Hani bilgisayar tekleyince yeniden başlatırız ya, ya da format atarız. İte gebe kalmak bir kadının hem ruhs
al hem de bedensel bütünlüğüne yine kendi doğasının yeniden bir format atması, hatta yazılımı komple değiştirmesidir. Bunu yaşamayan kimse elbette anlayamaz, hele erkekler hiç anlayamaz. İlk aylarda kadın heyecan duyar, midesi bulanır, herşeyi anında sevebileceği gibi aynı hızda nefret de edebilir. Sağı solu hiç belli olmaz. Birden kocasına bağırırken buluverir kendisini, nedenini kendi bile hatırlamayabilir. İkinci üç ayda kendini yeni baştan tanımya çalışır. Zayıf olsada artık kalça kemikleri açılacak, ödemi olacak, memeler ve ayaklar büyüyecek, bedenler genişleyecektir. Kadın yine hayal kurmaya devam eder. Hayatta en güzel ve en iyi ne varsa önce bebeği için ister. Çevresindekiler de pek anlayışlıdır hani: çok şişmişsin, götün büyümüş, tek gebe sen misin çok nazlanma... Vs. Daha niceleri. Bir gebe gebe olmanın duygu durumsal ve beraberinde fiziksel değişimleriyriyle yüzleşmeye çalışır bir taraftan. Yaşı sosyal statüsüs ne olursa olsun yüzüne bile görmediği kendi gibi gebe kadınlara açar kalbini, yaşadığı deneyimleri. Aksi taktirde talnız hissedebilir kendini, onu kendi gibilerinin anlayacağını düşünür, haklıdır da... Bu sefer aşırı duygusallaşma ve alınmalar başlar, çoğunda bir gebe sadece gebe olduğundan yine haklıdır. Kocasına küser, sitem eder. Ama genelde letişimsizlikten şikayet eder. Yine haklıdır. Son üç aylar gebe için vücudundaki değişimleri kabul ettiği, bununla yaşamaya alıştığı zamanlardır. Ayakkabısını bağlayamamayı normal karşılar. Halbuki Eğilip doğrulamaz, yere düşen birşeyi hemen alamaz, yatakta bir taraftan diper tarafa dönmek artık merasimle olmaktadır. Bunlar bile travmatik gelmez, normal karşılar, güler geçer. Artık herşeye üşenir, epilasyon yaptırmaya, kaş bıyık almaya, evi toplamaya, meyve yediği tabağı mutfağa götürmeye... Bir kadın hem bedebsel hem de duygusal olarak ağırlaşmaya başlar artık. Ama iş bebeği için alışveriş yapmaya gelince uzun mesafe koşucularına toz yutturur enerjikliğe sahip olur birden. Tüm bunları yine yaşamayan anlamaz ki... Hele erkekler hiç anlamaz.
Peki ya erkekler???
Çok sevdiği karısı her geçen gün başka bir şeye dönüşmektedir, adam ne yapsa suçtur. İk üç ay zaten adam açısından kabus gibi geçer, karısının siniri, duygusal gidip gelmeleri... Sonra kadının bedeni ile ilgili kaygıları başlar??? Orada adam ne derse desin faydası yoktur. Gebeliğin ilerlemeyi boyunca kadının ihtiyaç duyduğu aevgi ve ilgi sürekli artmaktadır.
Kızlar erkekler bir anlamda sevgilileribi geçici bir süre de olsa kaybediyorlar, o kadınlarla sevişemiyorlar, eski alışkanlıklarını birlikte yapamıyorlar. Onlar da "baba" olacak ve bunun ne dememk olduğunu gerçekten bilmiyorlar. Bir avantajlıyoz çünkü annelik büyük ölçüde biyolojiktir, babalık ise toplumsaldır yani öğrenilir. Korku ve endişe duyuyor olabilirler. Onlar neler yaşıyor bilemiyoruz ki? Eski sevgililerini geri istiyor olabilirler, eski ilgi ve sevgiyi geri istiyor olabilirler. Dün sabah eşim öptü sarıldıbana, ben de bu arada bebeğin monta ihtiyacı olur mu acaba, şubat ortasında doğacak falan diye konuşuyordum. Sonra memelerimi elleyince ellerini ittirip birden bağırdım, şu an oğlumla ilgili birşey söylüyorum herhalde!!!!! Diye. Eşimin yüzündeki şaşkınlık ve arkasından gelen üzüntülü ifadeyi asla tarif edemem. Çok utandım. Sonra sarıldım, özür diledim ama bir kere ağızdan çıktı. Kabalık ettim. Bizler de belki de daha özenli davranmalıyız ne dersiniz? Arkadaşlar yine eksiği gediğiyle yine bile iyi idare ediorlar. Hdi benimki neyse, sizlerin eşlerinizin yaşları da daha küçük. Toplum babalara karşı da çok acımasızdır, bir baba ailesi için maddi manevi herşeyi temin etmek zorunda hisseder kendini. Aynı zamanda koca ve sevgiliidir de, oğuldur, vs. Herkes birşey bekler.
Sık sık onlarla sohpet edip ciddi ciddi hal hatır sormak gerekir diye düşünüyorum. Az sonraki cümleler az sonra eşime kuracağım cümlelerdir. Yemin ederim.
Nasılsın, hayır gerçekten nasılsın? Gebelik benim içinbaşından beri çok yeni ve bir ilkler karmaşasıydı, çok teşekkür ederim sevgilim bana iyi kötü katlandığın için. Değiştiğimin farkındayım, sürekli senden birşeyler de bekliyorum, biliyorum. bazen çok sinirli oluyorum, bazen histerik oluyorum. hepsini o an farketmesem de sonrasında farkına varıyorum. çoğunda iş işten geçmiş oluyor. Bu süreçte ben seni sevmenin ve seninle evlenmenin ne de kadar doğru bir karar olduğunu tekrar tekrar anladım sevgilim. Hayat herkesin çocuğuna doğru seçimlerle dolu bir dolu deneyim çıkarsın. Seni çok seviyorum. Bu bebeği de senin genlerini taşıdığı için istiyorum, yine bunun için seviyorum. Şimdi bana portakal soyar mısın?
Ayy evet beni de goren Allah kurtarsin diyor iyi bisey soyluyorlar galiba:)benim esim de benden hevesli hatta netten almami istemiyor bebek magazalarina gidelim toplu herseyini alalim herseyi tam olsun eksik biseyi olmasin diyor:) ben durduruyorum yavas yavas aliriz diyorumevet az daha bekle daha erken ne olur ne olmaz diyolar birde hamile olduğumu öğrenenler Allah kurtarsın diyolar ya çok korkuyorum evet ben bu ay bişeyler almayı düşünüyorum gerçi eşim benden hevesli onu hep ben durduruyorum :)
kızlar ben sağ tarafıma yattığımda göğsümün altında acı oluyor bazen, hani bi yere çarpmışım da çürümüş gibi bi acıma.Soluma dönünce bir süre sonra geçiyor, sizde de oluyor mu buna benzer şeyler niye oluyor acaba ?
kızlar haftaya bebişime bebek arabası puset ve küvet almak istiyoruz sizce erken mi çok heves ediyoruz almak istiyoruz hemen herşeyi :)
aynen canım bende çok heves ediyorum bir de nolur nolmaz hazır olsun istiyorum hastane çantası hazırlamak için ciciler sipariş ettim kızıma bebek arabası taşıma koltuğu için annemler bile erken henüz diyor
ben de bileemdim napsam:44:
evet hep erken hep erken diyolar insanın hevesini kırıyolar :) daha hastane çıkışım la bikaç bişey hazır.hep ıvır zıvır ...beşiği bile almak istiyorum herhalde ona tam karşı çıkarlar :)
Naz kaç çokmış şekerin bemimki 137 çıktı da doktor 100lüğüdr ister mi acaba
Teşekkür ederim canım inşallah iyi haberler alırız ikimiz deBenim anlamadığım biz dahada ağırlaşınca üstelik havalarda iyice buzz gibi oluna kim gezip beğenip alıcak? Yani düşününce marta kadar sanki zaman çokmuş gibi ama ihtiyaçlar bitmiyoki hepsini bi anda almak mümkün değil ..Eşim önceleri bana erken diyodu sonra baktıkça benle beraber anladı ki son zamana bırakılıcak bişey değil şimdi benden daha hevesli bebek odası beşik araba vs. gibi büyük eşyalarını alalım sonra sen eksiklerini yavaş yavaş alırsın diyo.E birazda bütçeye uygun olsun die araştırcaksak hiç de erken değil.Amaan milleti boşverin kızlar .Bebişlerimiz için bişeyler almak bizi çok mutlu ediyor o halde yapalım:) Allah yavrularımızı en güzel en hayırlı şekilde kucağımıza almayı nasib etsin..
Benimki 148 netten araştırdığım kadarıyla 140 ın üstündeyse gebelik şekerinden şüphe edilirmiş o zamanda 100 gr lık test yapılırmış dr.un yinede gerek görürümü bilemiyorum canım..
Uyku konusunda ben de aynıyım 1-2 saat arayla uyanıyorum vücut kendini doğum sonrasına ayarlıyo belkibüroda çalışmakla geçirilecek bir pazar gününe günaydın arkadaşlar
şükür ki bugün babamızda çalışıyor yani aklımız evde değil
ama ben hiç uyuyamıyorum ya lavabo ihtiyacı değil su değil sebebini bilmediğim bir huzursuzluk var uyurken sürekli uyanıyorum
bugün benden başka çalışanda yok işleri sallasamda kestirsem mi akşama kadar şurda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?