günaydınnnn annelerrrr nasılsınızz bebeişleriniz nasıll
Teşekkür ederim canım inşallah iyi haberler alırız ikimiz de
Uyku konusunda ben de aynıyım 1-2 saat arayla uyanıyorum vücut kendini doğum sonrasına ayarlıyo belki
Merhaba canim. Benim de 2. Oglus geliyor. İlki 17 aylik su an. Biz daha isme karar veremedik. Kozlar alisveristen bahsetmissiniz bence erken değil. Ben ilkinde 5 ayda baslamistim. Agirlasinca zor oluyor. Şimdi herseyimiz var cinsiyet ayni olduğu için.herkese musmutlu yeni bir hafta diliyorum
zuzumanji çok geçmiş olsun cnm bebişin vaktinde gelsin bidahada annesini üzmesin inşallah
amargicim yazın beni çok duygulandırdı gerçekten bir çoğumuzun yaşadıklarına tercüman olmuş yüreğine ve eline sağlık cnm
kızlar hergün gelip yazamasamda yazılarınızı takip etmeye çalışıyom evdeki minik canavarımdan vakit buldukça tabii
havalar soğuyunca eve tıkılıp kaldık oğluşu eğlendirmekte bana düşüyor haliyle
nihayet oğluşumun ismine karar verebildik oy çokluğuyla ahmet kaan olucak nasip olursa
çarşamba günü kontrolum var aslında cuma günüydü ama dktrumun acil ameliyatı çıkınca randevuyu çarşambaya aktardılar çok özledim kuzumu inşaalah sağ salim görürüm o gün
kızlar akik kurbanını konuşmuşunuz bende oğlumunkini 6 aylıkken kestirmiştim kurban bayramında illaki 7 günde kesilcek diye hiç duymadım ben:26:kırk mevlütümüzde kırk içinde okunmadı onuda sonradan okuttuk Allah kabul etsin bundada kendimi iyi hissettiğimde okutmayı düşünüyorum lohusayken de ruhsal olarakta bedenende zor oluyor zaten toparlanınca okutmak en iyisi bence :26:birde benim annecim yok malesef yardım edenim yok herşeyle kendim ilgilenmek zorundayım o yüzden de sonraya kalıyor iş
geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkürler;geçtihastaneden çıktım,evimizdeyiz nihayet.kanama olmadı bir daha.her şey yolunda.gece uyuyamadım diye yorgunum sadece.ama bana hastanede olduğumu unutturan bi tek şey vardı;bitişik odadadaki 2 günlük bebişin ağlama sesi çok güzeldi çok .. etkisinde kalmışım herhalde,eve gelip uzanıp uyudum biraz.rüyamda kızım dünyaya gelmiş,yan odada ağlıyormuş.ilk kez emzirmek için yan odaya geçiyormuşum,bembeyaz bir oda.eşyalar,örtüler bembeyaz.kızım da minicik bir melek.dua ediyorum kucağıma alırken sütüm olsun,memem acımasın diye.ağlarken biranda mememe yapışıp emmeye başlıyor.sonra uyuya kalıyor göğsümün ucunu bırakıyor ve göğüs ucumda 1 damla bembeyaz süt görüyorum.şükrederken uyandım...hala etkisindeyim rüyanın
Benim anlamadığım biz dahada ağırlaşınca üstelik havalarda iyice buzz gibi oluna kim gezip beğenip alıcak? Yani düşününce marta kadar sanki zaman çokmuş gibi ama ihtiyaçlar bitmiyoki hepsini bi anda almak mümkün değil ..Eşim önceleri bana erken diyodu sonra baktıkça benle beraber anladı ki son zamana bırakılıcak bişey değil şimdi benden daha hevesli bebek odası beşik araba vs. gibi büyük eşyalarını alalım sonra sen eksiklerini yavaş yavaş alırsın diyo.E birazda bütçeye uygun olsun die araştırcaksak hiç de erken değil.Amaan milleti boşverin kızlar .Bebişlerimiz için bişeyler almak bizi çok mutlu ediyor o halde yapalım:) Allah yavrularımızı en güzel en hayırlı şekilde kucağımıza almayı nasib etsin..
Benimki 148 netten araştırdığım kadarıyla 140 ın üstündeyse gebelik şekerinden şüphe edilirmiş o zamanda 100 gr lık test yapılırmış dr.un yinede gerek görürümü bilemiyorum canım..
merhaba cnm ne güzel ikimizin ortak noktası varmış burdaki arkadaşların çoğu ilk bebişleri bize göre daha heycanlılar haliyleMerhaba canim. Benim de 2. Oglus geliyor. İlki 17 aylik su an. Biz daha isme karar veremedik. Kozlar alisveristen bahsetmissiniz bence erken değil. Ben ilkinde 5 ayda baslamistim. Agirlasinca zor oluyor. Şimdi herseyimiz var cinsiyet ayni olduğu için.
Geçmiş olsun hamilelikte çok karşılaşılan bir durum diş ağrısıKizlar disim tuttu yine ya aksamdan beri agriyorbu agriya nasil dayancam doguma kadar bilmiyorum tuzlu suyla gargara yaptim biraz daha iyi ama iste.karanfil zararli mi acaba hamilelere? Agriyi alirdi ama tam net bisi bilmeden de denemek istemiyorum
Kizlar gunaydin acil yardim onceki sayfalarda bebek yatagi ile ilgili paylaşımlar vardi hangisi oneriliyordu bir arkadas alıntı yapmisti
Mevlut 40 icnde yapilcak die bi sart yok.kurban 7 gun icinde kesilecek diede bi sart yok.bole rakamlarla kendinizi sartlandirmayin..
Bende kurbani mevlude denk getirip gelenlerede kavurma yapmayi planliyorum
günaydın kızlarr sabaha kadar ağladım şu an gözlerim ve başım ağrıyor, ilgisizlik, umursanmamak çok kötü birşey...
canım bende erken doğum riski var doktor sürekli oturacaksın ve yatacaksın dedi, evdeki bütün işleri de eşim yapıyor haliyle, yapıyor yapmasına Allah razı olsun ama hadi bi sinemaya gidelim desem yada çok sıkıldım beni arabayla bi markete götür yada bebek mağazasına götür desem azıcık yürüyeyim hemde açılmış olayım desem hemen başlıyor kızmaya evi bile ben süpürüyorum sen gezmek istiyorsun diye, bu saydıklarım ayda yılda bir yapılacak ve 5-10 dk lık işler ve üstelik arabayla gidilip kapısında inilip binilecek yerler. bende en sonunda patladım ev işini de kendim yaparım sürekli başıma kakıyorsun istemiyorum dedim ağlamaya başladım , suç bende yada onda ama sabaha kadar tek bırakılmam inan çok koydu bana
Bişey sorcam peki kesilen kurbandan kesenin yemesi caiz mi ki. Ben adak gibi birşey olarak algıladığım için kesip sonrasında hiç eve sokmadan ihtiyacı olanlara dağıtmayı düşünüyorum.
Ayni bizde olan olaylar bu sene calistigim okulda ogrenci profili sorunlu oldugu icin kaldiramam stres olurum bebege bisi olur diye ucretsiz izine ayrildim hafta ici tek basima gitmek istemiyorum hafta sonunu beraber bisiler yapariz diye iple cekiyorum beyfendinin hicbiseyini eksik birakmadigim bi gun dahi yemeginin saatini bile gecirmedigim halde hala bana laf ediyor dedigi de su milletin karisi hamile hamile bagda bahcede calisiyor sen evinde yedigin onunde hala naz yapiyorsun naz dedigim de iki sohbet muhabbet basbasa bisiler yapmak yani hem anlamiyo hem de ustune cemkiriyor ben de dedim hayirlisiyla cocugum bi olsun surekli onunla zaman geciricem o zaman gorursun pesimde dolanirsin ilgi ilgi diye simdi yaptiklarini hatirlaticam sana
hadi bakalım aramıza tekrar hoş geldin zuzum:) bu arada çok güzel bir rüya görmüşsün Rabbim hayırlısıyla 3 ay sonra o anları yaşamayı nasip etsin hepimize
Canim tekrar geçmiş olsun. Ben de ilk oğlunda 2 kez hastanede yattim kanamadan dolayı. Alla çok şükür bisey olmadi.
Geçmiş olsun zuzu
Çok şükür iyi olmana çok sevindim
günaydın arkadaşlar
namazdan sonra uyumadım bugün bir akrabamızın mevlütü var:bebek mevlütü oraya gideceğiz
rüyamdada oğluşum doğmuş kara mara bişey
bir kakasını yapıyor ki sormayıın
koca adam gibi ıkınıyor bezden taşıyor kkakası:kaka demek para demek.oğluşum kısmetiyle bereketiyle gelecek inşallah
kızlar ya hepiniz eşinizi anlatmışsınızda vallah ben bakıyorumda benim ormantiğim gibisi yok aralarında
adamın hiç ilgisi yok ya ben demesem elini tutupp karnıma götürdüğü de yok şunu alalım bunu alalım diye hevves ettiğide yok
ben bazen oğlumuz falan diye başlıyorum konuşmaya birde bbakıyorum ki o teknolojik bir olaydan bahsediyor
ah ah aaahhhh
zuzmanje bu arada çok geçmiş olsun allah hepimizin hamileliğini tamamına erdirsin inşaallah
herkese musmutlu yeni bir hafta diliyorum
zuzumanji çok geçmiş olsun cnm bebişin vaktinde gelsin bidahada annesini üzmesin inşallah
amargicim yazın beni çok duygulandırdı gerçekten bir çoğumuzun yaşadıklarına tercüman olmuş yüreğine ve eline sağlık cnm
kızlar hergün gelip yazamasamda yazılarınızı takip etmeye çalışıyom evdeki minik canavarımdan vakit buldukça tabii
havalar soğuyunca eve tıkılıp kaldık oğluşu eğlendirmekte bana düşüyor haliyle
nihayet oğluşumun ismine karar verebildik oy çokluğuyla ahmet kaan olucak nasip olursa
çarşamba günü kontrolum var aslında cuma günüydü ama dktrumun acil ameliyatı çıkınca randevuyu çarşambaya aktardılar çok özledim kuzumu inşaalah sağ salim görürüm o gün
kızlar akik kurbanını konuşmuşunuz bende oğlumunkini 6 aylıkken kestirmiştim kurban bayramında illaki 7 günde kesilcek diye hiç duymadım ben:26:kırk mevlütümüzde kırk içinde okunmadı onuda sonradan okuttuk Allah kabul etsin bundada kendimi iyi hissettiğimde okutmayı düşünüyorum lohusayken de ruhsal olarakta bedenende zor oluyor zaten toparlanınca okutmak en iyisi bence :26:birde benim annecim yok malesef yardım edenim yok herşeyle kendim ilgilenmek zorundayım o yüzden de sonraya kalıyor iş
hoşgeldin canım tekrar geçmiş olsun rüyan hayır olsun inşallah.ya ben bebek ağlayınca kötü oluyorum hiçbi bebek ağlamasın istiyorum biliyorum bebekler ağlar ama elimde değil nasipse bebeğimiz doğunca napıcam artık bilmiyorum
mesela eşime diyorum bizim bebeğimiz doğduğu an bile ağlamasın gülümsesin sadece diyorum
yeni doğan bebeklerin ağlaması ciğerlerinin sağlıklı olduğuna iaşrettir öyle düşün diyor
Merhaba mart anneleri.zuzumanjı çok geçmiş olsun.arkadaşlar 1 haftadır el bileklerimde agrı var.hareket ettirince oluyor sadece.nette araştırdım.normalmiş.sizde de böyle bir durum var mı?varsa dr. ne önerdi? randevuma 1 hafta var.dr o zaman soracağım.iyi pazarlar :)
selam kızlar
ben bu tapıgın en kucuk annelerınden bırıyım yasım 22 unıversıte son sınıf ogrencısıyım.
eşimle diyalogum sarsıntıya ugramadı gebelıkde allaha sukur ama nasıl desem cocuk sever gıbı sevıyor benı sankı benden 5 yas buyuk ondan mı acaba dıyorum ama bılmıyorum.
bugun elıne almıs koca bı ıgneyı kovaladı benı evın ıcınde ıllede ısıracam dıye yanaklarımı curuttu. hareketlerıme de bebek gıbısın falan dıyor. kotu anlamda demıyor bellı ılgılı alakalı ama bı aşkla bakmak var bi sevgi ile.
hani derler ya kocanızın annesı gıbı olmayın aşkla sevgi ayrı bırsey dıye sankı benı cocugu gibi seviyor. belkı dedıklerım sacma gelecek sıze ama acaba hareketlerımı bıraz degıstırmelı mıyım nazlı bı cocuk edasıyla yaklasıyorum bende hep ona. o yuzden mı bole sızce ne dersınız?
Tanışıp harika birşeyler paylaşmak, kalbini açmak sonra ise cinselliğini birbirinle paylaşmak. Yaşadıkça aşkı pekiştiren bir dizi deneyim. Aynı evde yaşamak, birlikte sofraya oturmak, kısacası birbirinin ailesi oluvermek. Hebiri birbirinden güzel, öyle değil mi? Ama belki de en güzeli de bebek yapmaya anne baba olmaya karar vermektir. Hani bilgisayar tekleyince yeniden başlatırız ya, ya da format atarız. İte gebe kalmak bir kadının hem ruhsal hem de bedensel bütünlüğüne yine kendi doğasının yeniden bir format atması, hatta yazılımı komple değiştirmesidir. Bunu yaşamayan kimse elbette anlayamaz, hele erkekler hiç anlayamaz. İlk aylarda kadın heyecan duyar, midesi bulanır, herşeyi anında sevebileceği gibi aynı hızda nefret de edebilir. Sağı solu hiç belli olmaz. Birden kocasına bağırırken buluverir kendisini, nedenini kendi bile hatırlamayabilir. İkinci üç ayda kendini yeni baştan tanımya çalışır. Zayıf olsada artık kalça kemikleri açılacak, ödemi olacak, memeler ve ayaklar büyüyecek, bedenler genişleyecektir. Kadın yine hayal kurmaya devam eder. Hayatta en güzel ve en iyi ne varsa önce bebeği için ister. Çevresindekiler de pek anlayışlıdır hani: çok şişmişsin, götün büyümüş, tek gebe sen misin çok nazlanma... Vs. Daha niceleri. Bir gebe gebe olmanın duygu durumsal ve beraberinde fiziksel değişimleriyriyle yüzleşmeye çalışır bir taraftan. Yaşı sosyal statüsüs ne olursa olsun yüzüne bile görmediği kendi gibi gebe kadınlara açar kalbini, yaşadığı deneyimleri. Aksi taktirde talnız hissedebilir kendini, onu kendi gibilerinin anlayacağını düşünür, haklıdır da... Bu sefer aşırı duygusallaşma ve alınmalar başlar, çoğunda bir gebe sadece gebe olduğundan yine haklıdır. Kocasına küser, sitem eder. Ama genelde letişimsizlikten şikayet eder. Yine haklıdır. Son üç aylar gebe için vücudundaki değişimleri kabul ettiği, bununla yaşamaya alıştığı zamanlardır. Ayakkabısını bağlayamamayı normal karşılar. Halbuki Eğilip doğrulamaz, yere düşen birşeyi hemen alamaz, yatakta bir taraftan diper tarafa dönmek artık merasimle olmaktadır. Bunlar bile travmatik gelmez, normal karşılar, güler geçer. Artık herşeye üşenir, epilasyon yaptırmaya, kaş bıyık almaya, evi toplamaya, meyve yediği tabağı mutfağa götürmeye... Bir kadın hem bedebsel hem de duygusal olarak ağırlaşmaya başlar artık. Ama iş bebeği için alışveriş yapmaya gelince uzun mesafe koşucularına toz yutturur enerjikliğe sahip olur birden. Tüm bunları yine yaşamayan anlamaz ki... Hele erkekler hiç anlamaz.
Peki ya erkekler???
Çok sevdiği karısı her geçen gün başka bir şeye dönüşmektedir, adam ne yapsa suçtur. İk üç ay zaten adam açısından kabus gibi geçer, karısının siniri, duygusal gidip gelmeleri... Sonra kadının bedeni ile ilgili kaygıları başlar??? Orada adam ne derse desin faydası yoktur. Gebeliğin ilerlemeyi boyunca kadının ihtiyaç duyduğu aevgi ve ilgi sürekli artmaktadır.
Kızlar erkekler bir anlamda sevgilileribi geçici bir süre de olsa kaybediyorlar, o kadınlarla sevişemiyorlar, eski alışkanlıklarını birlikte yapamıyorlar. Onlar da "baba" olacak ve bunun ne dememk olduğunu gerçekten bilmiyorlar. Bir avantajlıyoz çünkü annelik büyük ölçüde biyolojiktir, babalık ise toplumsaldır yani öğrenilir. Korku ve endişe duyuyor olabilirler. Onlar neler yaşıyor bilemiyoruz ki? Eski sevgililerini geri istiyor olabilirler, eski ilgi ve sevgiyi geri istiyor olabilirler. Dün sabah eşim öptü sarıldıbana, ben de bu arada bebeğin monta ihtiyacı olur mu acaba, şubat ortasında doğacak falan diye konuşuyordum. Sonra memelerimi elleyince ellerini ittirip birden bağırdım, şu an oğlumla ilgili birşey söylüyorum herhalde!!!!! Diye. Eşimin yüzündeki şaşkınlık ve arkasından gelen üzüntülü ifadeyi asla tarif edemem. Çok utandım. Sonra sarıldım, özür diledim ama bir kere ağızdan çıktı. Kabalık ettim. Bizler de belki de daha özenli davranmalıyız ne dersiniz? Arkadaşlar yine eksiği gediğiyle yine bile iyi idare ediorlar. Hdi benimki neyse, sizlerin eşlerinizin yaşları da daha küçük. Toplum babalara karşı da çok acımasızdır, bir baba ailesi için maddi manevi herşeyi temin etmek zorunda hisseder kendini. Aynı zamanda koca ve sevgiliidir de, oğuldur, vs. Herkes birşey bekler.
Sık sık onlarla sohpet edip ciddi ciddi hal hatır sormak gerekir diye düşünüyorum. Az sonraki cümleler az sonra eşime kuracağım cümlelerdir. Yemin ederim.
Nasılsın, hayır gerçekten nasılsın? Gebelik benim içinbaşından beri çok yeni ve bir ilkler karmaşasıydı, çok teşekkür ederim sevgilim bana iyi kötü katlandığın için. Değiştiğimin farkındayım, sürekli senden birşeyler de bekliyorum, biliyorum. bazen çok sinirli oluyorum, bazen histerik oluyorum. hepsini o an farketmesem de sonrasında farkına varıyorum. çoğunda iş işten geçmiş oluyor. Bu süreçte ben seni sevmenin ve seninle evlenmenin ne de kadar doğru bir karar olduğunu tekrar tekrar anladım sevgilim. Hayat herkesin çocuğuna doğru seçimlerle dolu bir dolu deneyim çıkarsın. Seni çok seviyorum. Bu bebeği de senin genlerini taşıdığı için istiyorum, yine bunun için seviyorum. Şimdi bana portakal soyar mısın?
geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkürler;geçtihastaneden çıktım,evimizdeyiz nihayet.kanama olmadı bir daha.her şey yolunda.gece uyuyamadım diye yorgunum sadece.ama bana hastanede olduğumu unutturan bi tek şey vardı;bitişik odadadaki 2 günlük bebişin ağlama sesi çok güzeldi çok .. etkisinde kalmışım herhalde,eve gelip uzanıp uyudum biraz.rüyamda kızım dünyaya gelmiş,yan odada ağlıyormuş.ilk kez emzirmek için yan odaya geçiyormuşum,bembeyaz bir oda.eşyalar,örtüler bembeyaz.kızım da minicik bir melek.dua ediyorum kucağıma alırken sütüm olsun,memem acımasın diye.ağlarken biranda mememe yapışıp emmeye başlıyor.sonra uyuya kalıyor göğsümün ucunu bırakıyor ve göğüs ucumda 1 damla bembeyaz süt görüyorum.şükrederken uyandım...hala etkisindeyim rüyanın
Kızlar bu anlattıklarınıza aklım ermiyor gerçekten. Onlara hiç mi kimse hamilelik psikojisinden, bebeğin ruhsal bağından söz etmemiş? Allahım inşallah tez zamanda kıymetinizi bilirler. Senin de söyledigin laf bence çok dogru degil bebegim dogsun senle ilgilenmicem demişsin resmen. Arkadaşlar bebek evlilik birlikteliğini sağlamlaştırır şu kurdugun cümle ile bebek dogunca evlilik birliginize zarar vereceginin işaretini vermişsin. Bana bu hiç dogru gelmedi ama senin için doğruysa eleştirim için özür dilerim şimdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?