2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
herkese musmutlu yeni bir hafta diliyorum
zuzumanji çok geçmiş olsun cnm bebişin vaktinde gelsin bidahada annesini üzmesin inşallah
amargicim yazın beni çok duygulandırdı gerçekten bir çoğumuzun yaşadıklarına tercüman olmuş yüreğine ve eline sağlık cnm
kızlar hergün gelip yazamasamda yazılarınızı takip etmeye çalışıyom evdeki minik canavarımdan vakit buldukça tabii
havalar soğuyunca eve tıkılıp kaldık oğluşu eğlendirmekte bana düşüyor haliyle
nihayet oğluşumun ismine karar verebildik oy çokluğuyla ahmet kaan olucak nasip olursa
çarşamba günü kontrolum var aslında cuma günüydü ama dktrumun acil ameliyatı çıkınca randevuyu çarşambaya aktardılar çok özledim kuzumu inşaalah sağ salim görürüm o gün
kızlar akik kurbanını konuşmuşunuz bende oğlumunkini 6 aylıkken kestirmiştim kurban bayramında illaki 7 günde kesilcek diye hiç duymadım ben:26:kırk mevlütümüzde kırk içinde okunmadı onuda sonradan okuttuk Allah kabul etsin bundada kendimi iyi hissettiğimde okutmayı düşünüyorum lohusayken de ruhsal olarakta bedenende zor oluyor zaten toparlanınca okutmak en iyisi bence :26:birde benim annecim yok malesef yardım edenim yok herşeyle kendim ilgilenmek zorundayım o yüzden de sonraya kalıyor iş

Son düzenleme:
günaydınnnn annelerrrr nasılsınızz bebeişleriniz nasıll

günaydın uykusuzuz :)
bebişimizde kıpır kıpır
ben hep aşağıda hissediyorum yani çok az göbeğimin çevresinde hareket hissediyorum sizde nasıl

Teşekkür ederim canım inşallah iyi haberler alırız ikimiz de

Uyku konusunda ben de aynıyım 1-2 saat arayla uyanıyorum vücut kendini doğum sonrasına ayarlıyo belki

daha 3 ayımız var ya şimdiden ne doğumu ki ayarlamasın
hem zaten ben doğurmak istemiyom biz böyle çok yakıştık kızımla böyle iyi :)

Merhaba canim. Benim de 2. Oglus geliyor. İlki 17 aylik su an. Biz daha isme karar veremedik. Kozlar alisveristen bahsetmissiniz bence erken değil. Ben ilkinde 5 ayda baslamistim. Agirlasinca zor oluyor. Şimdi herseyimiz var cinsiyet ayni olduğu için.

hoşgeldin canım tekrar geçmiş olsun rüyan hayır olsun inşallah.ya ben bebek ağlayınca kötü oluyorum hiçbi bebek ağlamasın istiyorum biliyorum bebekler ağlar ama elimde değil nasipse bebeğimiz doğunca napıcam artık bilmiyorum
mesela eşime diyorum bizim bebeğimiz doğduğu an bile ağlamasın gülümsesin sadece diyorum
yeni doğan bebeklerin ağlaması ciğerlerinin sağlıklı olduğuna iaşrettir öyle düşün diyor

Günaydın kızlar
Biz de güya birşey almadık sanıyoruz hala ama büyük işleri halletmişiz. Odası geldi cuma günü önceki gün de boyasını yaptrımştk. Bebek arabasını oto koltuğunu almışız.. Ana kucağınızı halamız almış. Yanımda yatacağı beşiği ablamdan almışım. Ee ne kalmış ki kıyafet az aldm ben daha ama inanılmaz hediye geldi şimdiden teyZE hala annane babanne derken oğluşum gelmeye hazır nerdeyse.. Bundan sonra yetleştirmete başlıcam yavaş yavaş..çantamızı hazırlarız eksikleri görürüZ. Eh baby shower yaparız belki:) dışardan çok talep var yoğun istek üzerine yapacağım sanırım:) güzel şeyler bunlar Allah ağzımızın tadını bozmasın güzelce tamamlayalım bu süreci.. Ben şimdi bebiş sevmeye gidiorum:) arkadaşm doğum yaptı ya 3 gün önce, bahsetmiştim:) öptüm hepinizi...

canım ben şimdiden çarşıya çıkamıyorum otobüste dolmuşta kalabalıkta tansiyonum düşüyor baş dönmesi yaşıyorum.
hem bize bebişlerimize bişey almak terapi gibi geliyor şuan zaten evdeyim.yavaş yavaş netten almayı düşünüyorum aynen bir de indirimdeyken almak bütçemize daha uygun , son dönemde zor indirimli almak ozaman araştırmadan bakamadan alıp geçmemiz gerekecek , ancak son dönem eksik kalan ufak tefek eşyalarımız için arabayla eşimle almaya gidebilirim.amin canım rabbim hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

merhaba cnm ne güzel ikimizin ortak noktası varmış burdaki arkadaşların çoğu ilk bebişleri bize göre daha heycanlılar haliyle
bizimde çoğu eşyamız abiden kalma kişisel eşyalarına önem vericez sadece biberon emzik vs. gibi
bencede erken değil artık son aya kaldımı zor olur daha kılık kıyafetler yıkanacak tek tek ütülenecek çok iş var çok ama tatlı yorgunluk bunlar o minicik kıyafetleri ütülemek çok zevkli benim için aslında ütüden nefret eden benim için

Kizlar gunaydin acil yardim onceki sayfalarda bebek yatagi ile ilgili paylaşımlar vardi hangisi oneriliyordu bir arkadas alıntı yapmisti

Kizlar disim tuttu yine ya aksamdan beri agriyor bu agriya nasil dayancam doguma kadar bilmiyorum tuzlu suyla gargara yaptim biraz daha iyi ama iste.karanfil zararli mi acaba hamilelere? Agriyi alirdi ama tam net bisi bilmeden de denemek istemiyorum
Geçmiş olsun hamilelikte çok karşılaşılan bir durum diş ağrısı(
Karanfilin bence bir tehlikesi yoktur ki sonuçta dişinin üstüne koyup çıgniceksin. Ben denerdim sonuçta bir bitkisel ürün..

Merhaba mart anneleri.zuzumanjı çok geçmiş olsun.arkadaşlar 1 haftadır el bileklerimde agrı var.hareket ettirince oluyor sadece.nette araştırdım.normalmiş.sizde de böyle bir durum var mı?varsa dr. ne önerdi? randevuma 1 hafta var.dr o zaman soracağım.iyi pazarlar :)

Mevlut 40 icnde yapilcak die bi sart yok.kurban 7 gun icinde kesilecek diede bi sart yok.bole rakamlarla kendinizi sartlandirmayin..
Bende kurbani mevlude denk getirip gelenlerede kavurma yapmayi planliyorum

Bişey sorcam peki kesilen kurbandan kesenin yemesi caiz mi ki. Ben adak gibi birşey olarak algıladığım için kesip sonrasında hiç eve sokmadan ihtiyacı olanlara dağıtmayı düşünüyorum.

günaydın kızlarr sabaha kadar ağladım şu an gözlerim ve başım ağrıyor, ilgisizlik, umursanmamak çok kötü birşey...

Canım benim yaaaa. İlgisizlik eşinden dolayı mı? Neden duygularını eşinle paylaşıp neden ilgisiz olduğunu ögrenmiyorsun. Belki kendince haklı bir nedeni vardır. Belki ilgisiz oldugunun farkında degildir. Sebebini bilmedigin birşey için kendini harap etmenin bir anlamı yok bence((

Canim erkekler eğer bekarken de evlendikten sonra da evde hic bir sorumluluk almamişsa, dünyanın artık 40 sene önceki gibi olmadigini,erkekler oturur herhizmet ayağına yapılır modunda takılmaya alışmışsa sana verdigi her destek onun için çok önemli ve hayati bir önem taşır çok iş yapmiş gibi görür. Sen sonuna kadar haklısın Allah korusun sen ev işleri yaparken falan bebeğine birşey olsa bu sorumluluğu yine sana yükleyecek kendine bakmadın diye. Senin kesinlikle evdeki sorumluluklari tek başına üstlenmen buna neden olmuş. Devranın böyle sürmeyecegini ögrenmeli ve seninle birlikte onun da sorumluluk alması gerektiğini bilmeli. Nasıl ögrenir o da sana kaldı elbet ama başarmalısın.

Bişey sorcam peki kesilen kurbandan kesenin yemesi caiz mi ki. Ben adak gibi birşey olarak algıladığım için kesip sonrasında hiç eve sokmadan ihtiyacı olanlara dağıtmayı düşünüyorum.

akika kurbanından sizde dahil herkesin yiyebileceğini biliyorum
yemesi gerek diye bişey yok, sadece yiyebilir ama gönlünden dağıtmak geçiyorsa bence bu daha iyi olur
yılda bir kez et yiyebilen insanlar var

yalnız aklıma bişey takıldı
geçenlerde eşim kötü bi rüya görmüş anlatmak istemiyorum
uyanınca beni aradı rüyasını anlatmadı
bende o gün gebelik şekeri çıktığını öğrenmiştim onu söyledim
sonra eşim rüyasını anlattı çok korkmuş ve kızımız sağ sağlim doğunca kurban keselim dedi

şimdi biz hem akika kurbanı hemde eşimin bu sözünden dolayı kızımız sağlıklı doğunca kurban mı kesmeliyiz

Kızlar bu anlattıklarınıza aklım ermiyor gerçekten. Onlara hiç mi kimse hamilelik psikojisinden, bebeğin ruhsal bağından söz etmemiş? Allahım inşallah tez zamanda kıymetinizi bilirler. Senin de söyledigin laf bence çok dogru degil bebegim dogsun senle ilgilenmicem demişsin resmen. Arkadaşlar bebek evlilik birlikteliğini sağlamlaştırır şu kurdugun cümle ile bebek dogunca evlilik birliginize zarar vereceginin işaretini vermişsin. Bana bu hiç dogru gelmedi ama senin için doğruysa eleştirim için özür dilerim şimdiden.

hadi bakalım aramıza tekrar hoş geldin zuzum:) bu arada çok güzel bir rüya görmüşsün Rabbim hayırlısıyla 3 ay sonra o anları yaşamayı nasip etsin hepimize

hoşbuldum teşekkür ederim canım.amiiiin inşallah meleklerimizi sağlılka kucağımıza alıcaz.

Canim tekrar geçmiş olsun. Ben de ilk oğlunda 2 kez hastanede yattim kanamadan dolayı. Alla çok şükür bisey olmadi.

benim de 2. kanamam.6 haftalıkken de kanamam olmuştu.çok şükür biz de iyiyiz şimdi.

Geçmiş olsun zuzu
Çok şükür iyi olmana çok sevindim

çok teşekkürler canım.hayırdır inşallah.çok güzel rüya görmüşsün muntazar.benim eşim de başta ilgisizdi,şimdi maaşallah göbüşümle konuşuyo bile erkekler de bizim gibi ruhsal olarak değişime uğruyor.doğumdan sonra da olsa mutlaka düzelir

çok teşekkür ederim canımcım.inşallah bu son olur dediğin gibi.gerçi kanama ve sancı esnasında kızım çok hareketliydi.o beni tekmeledikçe korkum azaldı.bebeğim iyi diyerek gittim dr a.bebişinin ismi de hayırlı olsun canım.adıyla yaşasın çok güzel ismi.

teşekkür ederim elam.eşin doğru söylüyor.ben de minicik bedenden çıkan o sese ve hayata tutunmak için çığlık atmasına bayılıyorum.benim karnım acıktııı diyor,bu da beni gülümsetiyor hep

teşekkür ederim canım.benim de var bileklerim de ağrı.dr la konuşrum bol kalsiyom ve magnezyum önerdi.dereoyu,ceviz beyaz leblebi.bi de benexol b12 alabilirsin günde 1 tane dedi..geçmiş olsun.sen gene de dr unla konuş bakalım ne diyecek.

çok yaş farkınız yok.bence senin yaklaşımından dolayı öyle davranıyor.dudaklarını büzerek çocuk gibi ama sen bana çocuk gibi davranıyosun desene yani ciddi ciddi değil de şakayla karışık daha farklı ilgi beklediğini söylesen..?

Bu konuda yazdıklarina noktasi ve virgülüne kadar katılıyorum. Neden hamileyim diye hep ben birseyler bekleyeyim ki.? 2 hafta önce esime dedim ki 30 kasımda hiç birşekilde plan yapma. O gün kaçıyoruz istanbuldan. Ağvada jakuzili şömineli bir otel odası ayarladım. Şişko bile olsam en güzel geceliklerimi de koyfum koydum çantama. Ona şarap aldım şömine başınfa keyifli olur diye. Kendime de şarap süsü vermek için vişne suyu aldım. Koyulduk yola. Hiç bebeğin ihtiyaçlarından bahsetmedim sadece kızın tekme atıyor diyerek elini koydum karnıma mutlulugumu paylaşması için. Şömine karşısında o şarap ben vişne suyu içtik. Kadehleri tokuşturduk sevgililer gibi. Zekai tunca dan gülu susuz seni aşksiz birakmam şarkısı eşliginde romantik bir dans sonrasında güzel bir jakuzi keyfi sonrasi biraz daha romantizm. Müthiş bir gündü. Aşkıma aşk kattı. Demem o ki herşey erkeklerin görevi değildir. Sizler de hamileyken seksi olabileceginizi gösterin lütfen. Tamam riskli gebelik geçiriyor olabilirsiniz ama seks sadece birleşme hali degildir. Saatlerce sevişerek de erkeginizi memnun edebilirsiniz.
Amargicim eşinin ruhunu okşaman müthiß bir durum. Hep böyle olunmalı evlilik. Evlilikleri canlı tutmak sadece erkegin degil amarginin de yaptigi gibi kadının da görevidir.

Canım zuzummm çok şükür aklım sendeydi. Rüyasını okuyunca da ayrıca boğazım dügümlendi çok güzel bir rüya.keske ben de bebegimi görsem bir kerecik 2 sn ligine bile olsa:$

Estagfrlla canim ama hamileligimin ilk basindan beri o kadar cok doldum ki o laf az bile geldi icimdeki hirsi sondurmeye zaten anneme de soyluyorum ben esime guvenip de yapmadim cocugu adim gibi eminim tembellikten hersey bana kalacak esim iyidir hostur ama acikcasi ayni annesi ve babasi gibi asiri derecede patavatsiz 28 yasina gelmis ama hala lafi soylerken nereye gidecegini bilmiyor yazin annemle babamin yaninda su kiziniza fazla yuz vermeyin sonra bas basa kalinca nazini ben cekmek zorunda kalicam demisti babamin agzi acik kalmisti annem 9 ay boyunca beni dogurmak icin resmen olumlerden donmus babam anneme bakmak icin isini bile birakmis adam bu lafi duyunca sok oldu tabi
Keza kayinvalidemler de oyle yazin ilk zamanlar kasik agrim cok oluyordu oturamiyorum uzaninca geciyordu kayinvalidem esimin yaninda bizim zamanimizda yoktu boyle seyler abartma diye laf isitmistim e esim de boyle boyle gordukce benim yaptigimin anormal oldugunu dusunmeye basladi
Aman cok konustum bu saatten sonra biseyleri duzeltemem zaten oyuzden en iyisi hic konusunu bile acip canimi sikmamak ama arada dayanamiyorum patliyorum iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…