sanada günaydın cnmm=)) benimde beklenen doğum tarihim 3 mart ama iki gün sonra sezeryan ile doğumum olcak inşallah =) senin nasıl olcak doğum cnm?
günaydın herkese banada dua edermisiniz suyum bittiği için erken doğum yapmak zorunda kalacağım doktorum 40. haftaya kadar suyun dayanmayacığını söyledibüyük ihtimalle pazartesi günü hastaneye yatacağım çok karışığım ne hissedeceğimi şaşırdım
bu durum ortaya çıkmadan önce kesinlikle normal doğum istiyordum ama doktorum suni sancıyla doğumu başlatacaklarını eğer açılma olmazsa sezeryana dönebileceklerini söyledi benim suyum günden güne azalıyor onun dışında sancı kanama yada suyun kendiliğinden gelmesi gibi bir durum yok offf rabbim hangisi hayırlıysa ona yönlerdirsin beni hiçbirşey planladığın gibi olmaz diyorlardı doğruymuşcnm canını sıkma hiç bak bugün itibariyle 21 günün kalmış zaten benim ablamın 21 gün kala suyu geldi normal doğum yaptı pırt diye iki saat içinde gayette sağlıklı bi bebeği oldu inşallah seninde öyle olucak
bu durum ortaya çıkmadan önce kesinlikle normal doğum istiyordum ama doktorum suni sancıyla doğumu başlatacaklarını eğer açılma olmazsa sezeryana dönebileceklerini söyledi benim suyum günden güne azalıyor onun dışında sancı kanama yada suyun kendiliğinden gelmesi gibi bir durum yok offf rabbim hangisi hayırlıysa ona yönlerdirsin beni hiçbirşey planladığın gibi olmaz diyorlardı doğruymuş
cnm bebeğin sağlıkla gelisnde dr.unun dediği gibi doğum için hangisi uygunsa o olsun varsın,suyunda daha yeterli demkki dr. bi kaç gün daha beklediğine göre, sen moralini yüksek tut yinede, benimde 25 günüm kaldı bizim ailede de hep erken doğurur hatunlarablam 21 gün önce kuzenim bir ay önce doğurdu benimde iki haftadır sancılarım başladı iki cm'lik açılmamda var ve bebeğin kafası iyice aşağı inmiş yerleşmiş doğum kanalına her an geliyorum diyebililr yani ve ben normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum, demek istediğim sağlıklı sıhhatli gelsin nasıl gelirse gelsin herşey nasip kısmet
Kizlar benim dogumum zor gecti cok agrim kanamam oldu sabah bebegimi aldilar ben 4.5 saat kaldim gozlemde surekli kontrol falan zaten bebegimin boynuna kordon dolanmis kac kere doktorum tam zamaninda almisiz dedi masallah cok tatli bir kizimiz oldu ayni babasi:)ama benim hala sulu kanamam ve agrim var zorla kalkip yatiyorum kizlar dualarinza ihtiyacim var cok sagolun darisi basiniza ins
Kizlar benim dogumum zor gecti cok agrim kanamam oldu sabah bebegimi aldilar ben 4.5 saat kaldim gozlemde surekli kontrol falan zaten bebegimin boynuna kordon dolanmis kac kere doktorum tam zamaninda almisiz dedi masallah cok tatli bir kizimiz oldu ayni babasi:)ama benim hala sulu kanamam ve agrim var zorla kalkip yatiyorum kizlar dualarinza ihtiyacim var cok sagolun darisi basiniza ins
Kızlarrr bilmiyorum aranızda beni hatırlayan varmı erken doğum tehlikem vardı ve yatıyordum!!!!! bebeğimin kafası erken aşağıya inmişti ve sürekli yatıyordum kasılaa kasılaaaaaaaa doktorum sürekli yatmamı ısrarla önermişti o kadar dikkat etmeme rağmen bebeşim erken geldi ve çok şükür çok sağlıklıyız.........doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum nede olsa her türlü sorunlarımızı aylarca burda paylaştık ve hep o anı merak edip bekledik sizlerede moral olacağını sanıyorum Allah sizleride kurtarsın en sağlıklı şekilde......
Gelelim konuya sürekli kasılmam olmama rağmen nst de hiç sancım çıkmıyordu 30.haftamdan beri bebeğin kafası aşağıdaydı ve bu beni çok zorluyordu sürekli ağrım oluyordu sağolsun doktorum nagihan hanım benimle çok güzel ilgilendi hamileliğimin başından beri :))) ilk başlarda hastaneyle ilgili tereddütlerim vardı yeni bir yer diye ama netten baya bir araştırmıştım ve şikayetlerin genelerde randevu alamamaktan ve fiyat konusundan olduğunu görüyordüm ve randevu almak gerçekten zordu kendi doktoruma çünkü çok iyi ve tecrübeli doktor zaten asla boş olmaz olamazdı mantık olarakta...neyse geçen hafta başı gece sancım oldu sabahı bekledim arada bir oldu bu sancı aralarda uyuduğum için hissetmedim sabah olunca drumu aradım doğumdaymış bir süre sonra yardımcısı aradı ve hastaneye gelmemi söyledi bende hemen hastaneye ulaştım ve doğumdan çıkar çıkmaz hemen odasına koştu beni muayene etmek için hiç dinlenmeden baktı ve suyumda sorun olduğunu her ihtimale karşılık ayrıntılıya girmemi ve peşinden nst ye girmemi istedi..ayrıntılıyı prof.sabahat hanım vardı hemen hiç bekletmeden baktı ve çok güzel ilgilendi benimle işinin tamda ehli nede olsa Türkiyenin en donanımlı üni hastanesinde prof.tu gerçektende suyumda sorun olduğunu ama bebekte sorun olmadığını söyledi ve ardından nst ye girdim hastane o kadar büyük ki herşeyden fazla fazla var yaniiibir sürü nst odası varmış ben sadece 2-3 tane var sanıyordum kayıt yapar yapmaz hemen çağarıyorlar zaten beklemiyorsunuz kesinlikle hiç bir yerde ve 20 dk.nst de durdum sonucu hemen doktoruma gösterdim ve bir baktı Veeee hazırmısın Asude cim dediiiiii!!!!! böylece bakındım neyeee dedimmmmm bebeğini kucağına almayaaaa demesinmi !!!!! ama ama ama dedim kaldım !!! daha erken değilmi !!! ya bebeğe birşey olursa ! dedim asıl içinde kalmaya devam ederse iyi şeyler olayacak dedi!!! sancım ve açılmam vardı bebeğimde kordona dolanmış strese girmişti suyumda azalmıştı !!! Doktorum kapıyı açtı ve randevusunu bekleyen hastalarına ''çok özl dilerim biraz beklemek zorunda kalacaksınız acil doğuma girmem lazım ''dediii ve sesler yükseldiiiiii vay biz niye bekliyoruz başka doktor yapsın doğumu diyeeee söylendiler doktorumda sakin bir şekilde ''acildeki hasta benim hastam tıpkı siznki gibi sizde acillik olduğunuzda başka bir doktorun ilgilenmesinimi isterdiniz yoksa benim mi ? ''dediii ve biraz anlayışlı olmalarını hastalarını Asla ve Asla acil durumunda yalnız bırakamayacağını ve bunu kendine yakıştıramayacağını sakince söyledi :)))) ve gönlümü bir kes daha fethetti!!! iyiki iyiki iyikiiiiii doktorumu iyiiii seçmişim Allah ım dedim içimden!!! Ama bir eksiklik vardı sanki ne olduğunu bilmiyordum sonra yanımda bulunan eşim ve ablama biz birşeymi unuttuk evde diye sordum? ablam çığlığı basmasın mı hastane çantasını almadık diye doktorum eve gidecek kadar beklemeyeceğini söyledi yani benim için tehlikeliydi! ablam eve döndü çantayı almak için ve bende ameliyathaneye girdim ağlaya ağlaya tabi doktorum bir yandan eşim bir yandan beni sakinleştirmeye çalışıyorlar ama nafile sanki bayılıp hiç ayılmıcakmışım gibi geliyordu bana :)) eşim sürekli annesini kardeşlerini ve beni ailemi arayıp durumu bildiriyordu.genel anasteziyle uyutuldum sakinleşememden dolayı ve ayıldığımda odamdaydım üşüyordum gözlerimin üstünde tonlarca ağarlık var ve sezeryan yerim feci şekilde acıyordu!!!! hemen ağrıkesici iğnelerin vurulmasıyla hafifledi ve kendimdeydim artık!!! bitmişti bütün korkularım sanki bir rahatlama vardı içimde birde yorgunluk gözlerimi iyicene açtım ve karşımda doktorum vardı güler yüzüyle nasılsın bakalım güzel anne dedii :)) oğlun aynı sana benziyor şimdi göreceksin dedi ve gülümsedim sadece yorgunca :))) ve bebeğimi getirdiler yanıma hemşireler hemen kucağıma verip ''annesi bu bebeş çok acıkmış hemen emzirmen lazım '' dediler :)) ve onların üstün ilgisi ve alakasıyla bebeğimi emzirmeye başladım sabırla tabiki bu çoookk zor oldu...Anne olmak bu duyguyu tatmak harikaaa !Rabbim isteyen herkese versin kzılar..Allahım sizleride bir avazda sorunsuz kurtarsın...Benim doğum maceram böyle işte şimdi evimizdeyiz tek derdimiz gaz sancısı ve gece uyumaması :) İnanın kızlar hastanemden ,doktorumdan,hemşirelerden hasta bakıcılardan ve hastanenin tüm personellerinden aşırı derecede çok memnun kaldım anlatamam 2 gece kaldık gündüz ayrı ilgilendiler gece ayrı yanımda refakatçi olmasına rağmen bebeğin bütün bakımını onlar yaptılar ağladığında bile hemen anında hemşireler başımıza geliyordu sorun varmı diye ve işlerimi gerçektende severek yapıyorlar ayrıca doktorum gün içersinde her fırsat bulduğunda yanıma gelip benimle ilgileniyordu çocuk doktoru ayrı gelip ilgileniyordu güler yüz muamele 10 numaraydı :) yanıma gelen ailem olsun arkadaşlarım olsun hepsi hayran kaldı gördüğüm muameleye lohusa şerbetine oda süsüne zaten bayıldılar bir daha doğum yaparsam yine aynı doktoruma giderim :))) bu arada reklam yapmış gibi mi oldum neeee :))) sakın öyle düşünmeyin zaten hepinizin doğum yapacağı yerleriii bilirlidir zaten çok az zamanınız kaldı hanımlar Rabbim sizleride bir an önce kurtarsın ben kurtuldummmmmm :)))
Doktorum simdilik normal dogum dedi ama bizim bebegin kafa capi 99 ve 105 i gecerse normal dogum riske girermis.kilosu da 3400 gr biraz zor olacak gibi gozukuyor korkuyorum bazen her an sezaryen olabilir ikisine de hazirlamaya calisiyorum kendimi:)
Kacinci haftadasin göremiyorum telefonla girdiğim icin ama üzülme yakinda bebegini kucagina alacaksın er ya da geç. Doğumun nasil olduğu cok da önemli değil söz konusu sağlık olunca. Simdiden gecmis olsun ve Allah yardimcin olsun canım.günaydın herkese banada dua edermisiniz suyum bittiği için erken doğum yapmak zorunda kalacağım doktorum 40. haftaya kadar suyun dayanmayacığını söyledibüyük ihtimalle pazartesi günü hastaneye yatacağım çok karışığım ne hissedeceğimi şaşırdım
19 şubatta kontrolüm vardı herşey normal çıkmıştı gece 3 de uyandım altım ıslanmıştı suyumun geldiğini anlamadım tuvalete gittim bişey yok ayağa kalktım sızıntı halinde gelmeye devam ediyordu eşimi uyandırdım hastaneye gittik devlet hastanesi erken diye almak istemedi başka yerlere göndermek istedi ama suyum geldiği için de o kadar zamanım olmayabilir diye özel hastaneye başvurduk zaten saat 5e gelmişti doktor geldi ultrasonla kontrol etti bebeğin durumu iyi ama yola gelmiş dedi almakta sakınca görmediler ama her ihtimale karşı küvez hazırda tutuldu. hiç sancım olmadan gittim hastaneye bana serum bağladılar suni sancı verdiler 6buçuk civarında sancılarım başladı 8gibi doğumhaneye aldılar beni 9u 4 gece kızım dünyaya geldi çok şükür küveze de ihtiyaç olmadı. doğum bana epey zor geldi.iltihap varmış o yüzden sorunlu olduğunu söylemiş doktor. bide benim astımım var ıkınamadım nefesim tıkanıyordu. ebeler karnıma bastırdılar. dikişim fazla yokmuş çok duymadım dikişleri zaten estetik yapmışlar kuyruk sokumumda 1 dikiş var geriliyor o canımı acıtıyor ve otururken kemiğim ağrıyor. ben iyiyim kızım iyi çok şükür.36 hafta 2 günlükken doğdu 2820 gr 48 cm doğdu. yazamadım kaç gündür fırsat bulunca yine yazarım Allah hepinizin yardımcısı olsun bi solukta kurtulursunuz inşallah..
günaydın herkese banada dua edermisiniz suyum bittiği için erken doğum yapmak zorunda kalacağım doktorum 40. haftaya kadar suyun dayanmayacığını söyledibüyük ihtimalle pazartesi günü hastaneye yatacağım çok karışığım ne hissedeceğimi şaşırdım
biz de kontrolden geldik az önce,oğluşum henüz 2800 olmuş,doktorum çok iyi diyor gelişimine,bizim için 17 mart büyük gün,sezeryanı spinal yapalım diye ısrar etti ama ben genel anestezi istiyorum panik anne olarak.:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?