2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
insallah duyarim pit pitlari kizlar
siz yine kalbini dinlediniz ben daha onu bile duymadim:26:hem biliyosunuz tedavi falan oldum kesedeki sorun yuzunden simdi daha da korkuyorum:18:

canım ukalalik olarak algılama söyleyeceklerimi ama bırak. ben öyle yapıyorum sahsen böyle olması zaten senin psikolojin için de gerekli ilk mesajımda da yazdım ben çok umursamazim bu gebeliimde. olursa süper olur olmazsa da hakkımda hayırlı değilmiş derim.allah ömür verdi ise zaten gelir kollarına. allah herkes hakkında hayirlisi ne ise onu versin inşallah

Kızlar selam herkese iyş bayramlar bn geçen cuma bebeğimin kalp atışlarını duydum çok şükür herşey iyi doktorum bndn bir çok test istedi onları yptıtcam bugün 7+5 günlüğüz ve cips yedim yedikten sonra içime bi sıkıntı geldi ve bnde duş aldım çıktıktan sonra ağladım ve kustum sadece cips çıkardım eşim bile cips mi yedin dedi bnim gibi olan varmı?
:18::18:

Korkma bişey cik olmaz pit pitlarida duyarsin gelirsin sevincle yazarsin inşallah
insallah canim ya odum kopuyo:18:
bu arada artik Ayetul kursiyi de ezberledim
her aksam 10 kere soyluyorum
bismillah da cekiyorum insallah ALLAH im bi daha o aciyi yasatmaz:26:
canim nye ukalalik olsunama ben de sunu soyliyim bundan onceki hamileligimde hic bir seye dikkat etmedim
yeri geldi kizimi ve gorumcemin oglunu birlikte aldim kucagima yeri geldi kaynimin dugununde koyluk yerde 12 santimlik topuklularla gezdim sabahdan aksama kadar ama noldu bebegimin 8 haftalikken kalbi durdu
o yuzden simdi ustune titriyorum insanin basina gelmeden bilmiyo
Allah kimseye yasatmasin
tabi alacagi nefes varsa yasar da biz de dikkat etmeliyiz ama
soyle dusun biniyosun arabaya en sona kadar skiyosun gazi diyosun ki Allah beni koruyacaksa korur zaten ecelim gelmishse de olurum
ne kadar dogru bi laf olur sence?
ne demisler Allah der ki senden haraket benden bereket
her seyi Allahtan beklemicez biz de gayret edicez
korkma canim ben kizimda da yemistim gecen de 6-7 tane yedim napiyim canim cekti

Ciips yaglu canim ya yeme bir daha zararli hem.iyi olmus cikardigin.midenide rahatsiz etmis demekki

kizlar bu arada sizde de oluyo mu bilmem acaip terliyorum deodorant kullanmama ragmen hemen de kokuyo
neredeyse her gun dus aliyorum:26:

kizlar aranizda uzun yolculuk yapan varmi acaba?
bide iki gündür bulanti icin hap kullaniyorum tamamen bitkisel ama yinede endiseleniyorum.
midemde acayip yanma var sizdede oluyormu?

aslında dikkat etmek lazım evet, benim çevremdeki arkadaşlar da böyle söylüyorlar, sebeplere tutunmak lazım diyorlar ama ne bileyim ben akışına bıraktım herşeyi, tabi bu akışına bıraktım demek hoplayıp zıplayıp abuk subuk şeyler yapmak değil, ayrıca diğer hamileliğindeki yaptığın şeyler için kendini suçlama, çünkü bir yerde okudum, bebeğin annenin hareketleriyle hiçbir alakası yoktur diyordu, yani anne yüksek bir yere uzandı diye anne gerindi diye yada anne ıkındı diye bebek düşmezmiş, belki ben biraz da o yüzden böyle düşünüyorum bilemiorumki yaa böyle hissediyorum işte ben. yada belkide kendimi savunma mekanizmasıdır bu

kizlar aranizda uzun yolculuk yapan varmi acaba?
bide iki gündür bulanti icin hap kullaniyorum tamamen bitkisel ama yinede endiseleniyorum.
midemde acayip yanma var sizdede oluyormu?

uzun yolculuk için erken değilmi, druna sormuşmuydun, ben eylülün 2. haftası bir yerlere kaçmak istiyorum ama daha henüz dra sormadık, o zamana 8 hftalık civarı olucam kaba taslak, yakın biryerlere gitmeyi düşünüorum, yolculuk sevmem zaten, bir de dr izin verirse dalmak da istiyorum, hiç denemedim ama kardeşimden çok heves etmiştim, sorun olmaz inşalla, bende bulantı yanma gibi birşeyler pek olmuyor, olacakmı hiç bilmiyorum, ama yolculuk olayını istersen druna söyle

daha önce 4 saatlik bi yolculuk yapmistim ama pek bi zorluk yasamadim.
tatile cikmadan önce tabiki randevu alip doktorumla görüsücem.haftaya cikarsak tatile o zaman 11 haftalik olucam bende allahin izniyle.ilk hamileligimde cok ucak yolculugu yaptim bi problem yasamadim ama her hamilelik bir degil ve bu kez arabayla olacagi icin nasil olacak bilmiyorum.
gebelikte dalis yapiliyormu?

evet canım sor bence de, ne olur ne olmaz işini grantiye almış olursun, bilmiyorum dalış yapılıyormu, ama iki yıldır heves ediyorum, erkek kardeşim iki yıl kadar önce marmarise gitmişti, bir arkadaşlarıyla grup halinde gitmişler, eşi dalış deyince gitmek isteememiş korkmuş :) facebooka videosunu koymuş, izlerken hevese gelmiştim, bir de bana kendisi canlı canlı anlatmıştı, abla küçücük bebeler bile dalış yapıyorlar filan dedi, batık bile görmüşler :) eğer dr sorun olmaz derse oğlumla birlikte dalmak istiyorum, iki yıldır aklımda hep dalış var, çocuklar için özel kıyafetleri oluyormuş, iki kişiye de bir hoca veriliyormuş, zaten en küçük bir sorunda saniyeler içinde yüzeye çıkartıyorlarmış seni, eşim pek sıcak bakmıyor gerçi, o hiçbir zaman işini riske atmaz garanticidir:) ben yeni şeyler denemeyi risk almayı severim, eğer gebelik olmamış olsaydı kesinlikle dalacaktım ama şu anda durum belirsiz, dra soracağım bakalım

kızlar bugün burası acaip sıcak hem sıcak hem hamilelik beni bugün yataklara düşürdü tansiyonum 8e 4 tü perişan haldeyim yenice hava serinlemeye başladı kendime gelir gibi oldum doktor kontrolüne 12gün var acaba pazartesi tansiyon için gitsem mi bilemedim benim gibi olan var mı aranızda ?

zannımca dalış tehlikeliymiş, şöyle bi yazı buldum ramazandan önce spora gidiyordum, nisan ayı başında kaydımı yaptırmıştım, birkaç hafta gittikten sonra müfettişler geldiği için 3 hafta gidemedim, snra yeniden başladım, ramazana doğru yine işler yoğunlaştığı için bir hafta kadar gidemedim, ramazandan sonra gitmeyi düşünüyordum hamile olduğumu öğrendim, en az 3 hafta alacağım var spor salonundan, o da yalan oldu

TÜPLÜ DALIŞ SAKINCALI

Hamile ya da hamile kalmayı planlayan bir kadının, scuba diving (tüplü dalış) yapmasının kesinlikle sakıncalı olacağının altını çizen Dr. Mumcu, "Dalış sırasında kanda meydana gelen minik gaz kabarcıkları erişkin bir insanda sorun yaratmazken, akciğerlerini kullanamayan anne karnındaki bir bebek için hayati tehlike yaratabilir. Öte yandan, hamilelikte hareket yeteneğinin azalması, solunum fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesi gibi nedenler de gebelik sırasında tüplü dalış yapılmasının karşısında engel oluşturur. Benzer şekilde yaşanan basınç değişiklikleri de gebelik üzerinde olumsuz etki yaratabilmektedir. Su kayağı, jet-ski gibi yaz sporları da hamile kadınların kaçınması gereken aktivitelerdendir" şeklinde bilgi verdi.

Aferem sana bak nasil ezberleniyor Allah sana bunu nasip edecekmis demekki canim.sakinma konusuna gelince koruyacaksin gercektende bir kayip olunca her an bişi olacak diye korkuyor insan.ben subhanallah cekiyom daha .oglumda ne güzel okurdum simdi firsat vermiyor oglum okuyayim.bir tek yusuf suresini okudum daha iki defa 41 re tamamlicam
kizlar bu arada sizde de oluyo mu bilmem acaip terliyorum deodorant kullanmama ragmen hemen de kokuyo
neredeyse her gun dus aliyorum:26:

Ter bende de oluyor sabah su foldoce yi icince nasil ağır kokuyo ter koltuk altinda .dus almassam rahatlayamiyorum .

canım normal ağustos sıcağını yaşıyoruz, hemde hamilelik daha bir etkiliyor, ilk gebeliğimde yaz mevsimini devirmiştim karnım burnumdaydı, tansiyon düşüklüğüm az da olsa olmuştu, sıcağa çıktığımda daha çok yaşamıştım, yaşadıkların normal yani, ama sen yine de bence dra git çünkü yüksek tansiyon da düşük tansiyon da gebelikte dikkat edilmesi gereken birşey, istersen önce drunu ara, tansiyonunun düştüğünü filan söyle, bende tansiyon düşüklüğü değil de ara sıra kalp çarpıntısı oluyor, netten araştırdım bu normalmiş, kadının kalbi daha fazla kan pompaladığı için arada olabilirmiş

Benimde 10 /6 genelde canim halsizlik oluyor arada .gittigim doktor hic olmedi ya.eski doktoruma gidecegim gunu iple cekiyorum .tuzlu ayran ic sende .soda da icebilirsin biraz rahatlatir.gitmesen bile telefonla sor canim .beslenmene dikkat et canim.sarimsakli seyler yemetansiyon dusuyor genelde bende

bak aynı yazıda senin içinde bunu buldum

Hamileliğin seyahat etmeye engel bir durum olmadığını, herhangi bir komplikasyon yoksa ve doktorunuzun aksini belirtmediği sürece her türlü ulaşım aracıyla seyahat etmenin mümkün olduğunu da belirtilen Mumcu, "Hamilelik sırasında da uçak yolculuğu oldukça güvenlidir. Ancak seyahat edilecek uçağın kabin basıncı ayarlı olması gereklidir. Günümüzdeki hemen hemen tüm sivil uçaklarda kabin basıncı ayarlıdır. Hamilelik sırasında araba, otobüs, uçak ya da trenle seyahat ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Herhangi bir yerde uzun süre oturmak bacaklardaki kan dolaşımını etkiler ve ayak ile bileklerde şişmelere neden olabilir. Bu nedenle her türlü yolculukta her 1.5-2 saatte bir mola vererek hafif yürüyüş yapılmalı ve kan dolaşımınızı uyarılmalıdır. Bu kısa yürüyüşler sırasında bacaklara germe egzersizleri de yaptırılmalıdır. Yolculuk sırasında otururken de bazı germe hareketleri yaparak uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltılabilir. Bunun için oturur pozisyondayken bacaklarınızı iyice ileriye doğru uzatın, topuklarınız merkez olacak şekilde ayağınızı yavaşça kendinize doğru kuvvetice çekerek baldır kaslarınızı gerin. Daha sonra ayak bileklerinizi sağa sola çevirin ve parmaklarınızı açıp kapatın" şeklinde bilgi verdi.

evet sormadan olmaz zaten.
doktorun izin verdikten sonra vede bi tehlike olusturmadiktan sonra neden olmasin.

gecmis olsun sicak havalar insani cok zorluyor.benimde tansiyonum hep düsük ayran ve uzanip ayaklarin altina yastik koymak cok iyi geliyor.kendini cok kötü hissediyorsan tabikide doktora git.

teşekkürler arkadaşlar destekleriniz için bakalım yarında geçmezse arayıp sorayım doktora ayran içiyorum ama sodayı bilmiyordum onu da deneyeyim ama akşam serinliği çökünce rahatladım biraz

mrb arkadaşalr bu yıl aralık ayında boş gbelik geçirdim, çocuk ssahibi olmayı çok istiyordum, sonra temmuzda tekrardan hamile olduğumu öğrendim,mutluluktan havalara uçtum sonra bayramın ilk günü kahverengi lekelenmem oldu,doktora gittik, son adet tarihime göre 8 haftalık hamilydim ama ultrasonda 6+2 çıktı ve bebeğin kalp atışı yoktu doktor hemen alınmalı dedi, başka bir doktora daha gittim oda yineultrasone göre 6 haftalık ahmile olgumu söyledi bebeği ve yok sacı gördüğünü kürtaj için bir kaç gün daha bekleme gerektiğini söyledi, belki geç döllenmedir dei, şimdi lekelenmem devam ediyor ve çok kötü kokulu sizce benim bu yaşadıklarım nedir acil cevap

canım birkaç dra daha git, hemen karar verme, ultrason her zaman net sonuçlar vermeyebiliyor, zannımca beta hcg hormonundan da anlaşılabilir diye düşünüyorum ama tabi drlar daha iyisini bilirler, her doktorun da görüüşü ayrı oluyor, mesela bir arkadaşım yakınının başına gelen bi olayı anlatmıştı, dr aylarca bu çocuk sakat alalım demiş durmuş, ama o allahın verdiği cana kıymam ben deyip aldırmamış, çocuk sağ salim doğmuş, şimdi hiçbiryerinde hiçbir arızası yokmuş, benimde hesaplarıma göre arefe günü itibariyle 6. haftaya girmek üzereydim, dr kese 5 haftalık bir görüntü dedi, zaten ilk başlarda net birşey söylemiyorlar, kalp atışlarını duyana kadar beklemek lazım diyorlar, bana bu ay sonuna randevu verdi kalp atışlarını duymak için, o zamana 7 haftalık olacak drun hesabına göre, ama senin de dediğin gibi geç gebelik oluştuysa kalp atışlarını hemen duyamayabilirsiniz, lekelenme de tutunma kanaması da olabilir düşük tehdidi de olabilir, kötü kokulu olması konusunda birşe y diyemeyeceğim, belki iltihabi bir durumdan dolayı da kötü koku oluşuyor olabilir, drum bana arefe günü muayeneye gittiğimde kanama olmadığı sürece sorun yok, sancı da olabilir akıntı da olabilir korkma demişti, benim ilk gebeliğimde lekelenmem olmuştu, tabi korkup hemen druma koştum, düşmesin diye iğne vermişti, haftada 2 kere o iğneden kullanmıştım, 8. hatfalık olana kadar aralıksız kullandım o iğneyi, bu gebeliğimde drum ilk muayeneye gittiğimde gebeliklerin %80i bebekten %20si anneden düşer demişti, benimde ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı, zaten bebekten kaynaklı bir sorun varsa yapılabilecek birşey yok, benim ilk gebeliğimde 6 haftalık hamileyken 3 haftalık gibi görünüyor demişti dr, döllenme sağlıklı olmadıysa zaten düşermiş, bu bi nimet aslında ve ayrıca ne güzel bir nimet ki doğurganlığımız var, üzülmemek lazım bu konuda, neyse canım sen dediğim gibi başka drlara da git, beta hgc hormonunun yükselmesi lazım, eğer düştüyse gebelik sağlıklı değil anlamına geliyormuş bildiğim kadarıyla, bir de 6 haftalık hamilelikte kalp atışları duyulamayabilir, bir süre daha bekleyip yeniden ultrasona girsen daha sağlıklı olur diye düşünüyorum, moralini de yüksek tut bakayım, hiç belli olmuyor allahın işi, çocuk sakat aldırın diyorlar ama sağlıklı doğabiliyor dediğim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…