mercimeği ocaga koydum bilepişsede yesek
Aayyy ins buyur cumaya kadar :))Evet ama hrrgun bir organi kol bacak gibi düşün. Dun yazdım gormedin sanirim oglum 9+2 de 2, 28 cm ve 53 cm dogdu.takilma bunlara
Ben de aksama erişteli mercimek çorbasi yapim bak ne pisirsem diye dusunup dusunuorumbenim yapmaya mecalim bile yok
ben çok severim bu yemeği de eşim karaşimşek diye diye soğuttu ya ama olsa yine de yerim hele şehriyeli bayılırım
komsu olsak sanada getrrdım canımvalla hıc sehrıyelı yemedım bu sefer koyacaktım ama mercımegım fazlaydı ıyıce cogalmasın dıye koymadımbuzlukta vardı benım haslanmıs hazır cıkardım hemen soganı kavur koy ıcınecok kolay aslında yaa bes dak yaparsınbenim yapmaya mecalim bile yokben çok severim bu yemeği de eşim karaşimşek diye diye soğuttu ya ama olsa yine de yerim hele şehriyeli bayılırım
komsu olsak sanada getrrdım canımvalla hıc sehrıyelı yemedım bu sefer koyacaktım ama mercımegım fazlaydı ıyıce cogalmasın dıye koymadımbuzlukta vardı benım haslanmıs hazır cıkardım hemen soganı kavur koy ıcınecok kolay aslında yaa bes dak yaparsın
valla ben hasta olsam temızlık yapılcaksa duramıyorum yerımde kalkıp yapıyorumhalsızlıgım yok benım sanırım arada kendımı ordan oraya atıyorum ama yapacak bıseyım varsada yerımde duramam bıraz karakterım acelecı ılla kendım yapcam ısımı gucumuondan hasta olsam hastalıgımı bıle yasayamam ıllakı halsızlık yapıyordur hamılelık,ben kızımda calısıyordum yıne halsız olmadım bunda ılk uc ay eve denk geldı ama yıne ıyıyım hamdolsun.ınsallah bundan sonra agırlasmayalım hep ıyı olalım.sağol canım düşünmen önemliönceden hiç üşenmezdim yemek yapmaya hamilelik beni mahvettigerçi deli gibi sevdiğim yemekleri bile yiyemez oldum artıkbi cesaret bende yaparım belki bugün evim çok pis temizlik yapamıyorum kalkamıyorumsizlerde de halsizlik varmı sadece bana özgü bişeymi bu ya
Aayyy ins buyur cumaya kadar :))
Ben de aksama erişteli mercimek çorbasi yapim bak ne pisirsem diye dusunup dusunuorum
evet haziranda negatifti hatta oraya topiğe de yazdım mucize diye :) adetim 4 gün geçti 3 ayrı test aldım hepsi çift çizgi bi gün sonra yine 3 ayrı test aldım yine çift çizgi. sabah kaldık doktoruma gittim sandı ki tüp bebek için geldim telefonda konuşuyordu içeri geç dedi bende konuşmamız lazım dedim. anlattım bunları hemen kan istedi ama eeşim ameliyata gircek hemen öğrensek bize moral olur dedim. keseyi gördü. hatta kızdı bana herşeyi biliyorsun neden bi gün geçince kan vermedin cahil olsan hadi neyse dedi.2 saat donra kan 3118 öğrendik. doktora teşekkür ettim ben bişi yapmadım ki bunu siz yaptınız dedi :)
Kiz cikiyor canim
valla ben hasta olsam temızlık yapılcaksa duramıyorum yerımde kalkıp yapıyorumhalsızlıgım yok benım sanırım arada kendımı ordan oraya atıyorum ama yapacak bıseyım varsada yerımde duramam bıraz karakterım acelecı ılla kendım yapcam ısımı gucumuondan hasta olsam hastalıgımı bıle yasayamam ıllakı halsızlık yapıyordur hamılelık,ben kızımda calısıyordum yıne halsız olmadım bunda ılk uc ay eve denk geldı ama yıne ıyıyım hamdolsun.ınsallah bundan sonra agırlasmayalım hep ıyı olalım.
aslında görümcem ve kuzenim hemşire önermiyorlar ama ben yaptırcam çünkü cinsiyet için de gitcem zaten
sen yaptırcan mı
kızlar benim bulantılarım baya azaldıdarısı sizlerin başına. ancak protein içeren besinlere karşı tiksintim hala devam ediyor. nasıl çözüm bulacağımı bilmiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olur musunuz?
caım neden isteimorlar.bebeğe veya bize zararı olabilr diye mi? (nasıl yapıldığını bilmediğim için soruyorum)
eğer bebek engelli olsa da aldırmayı düşünmeyenlerin yaptırmasına gerek yokmuş
anne veya baba tarafında zihin engelli yoksa ve anne 35 yaş üstü değilse zaten risk çok azmış
ayrıca kuzenim hemşire ve bazen yanlış testle engelli çıkıyor tekrar bakmak için bebekten su örneği alınıyor bebeğe zarar veriyor demişti
mesela bi kadının çocuğu ense kalınlığına falan bakılarak tamamen down sendromul demişler kadın doğurmuş çocuk gerçekten benziyormuş ama beyninde sorun yokmuş şuan üçe gidiyormuş
mesela down sendromlu ise 5. ayda da diğer taramayla çıkmış olsa da o şekilde erken doğum yaptırıp müdahale etmeden bebeğin ölmesini bekliyorlarmış bunu yapan da varmış
ben çocuk engelli olsa da aldırmayı düşünmediğim için aslında çok da yaptırmak istemiyorum ama aynı zamanda o hafta cinsiyete de bakılacağı için doktora gitmişken yaptırcam
eğer bebek engelli olsa da aldırmayı düşünmeyenlerin yaptırmasına gerek yokmuş
anne veya baba tarafında zihin engelli yoksa ve anne 35 yaş üstü değilse zaten risk çok azmış
ayrıca kuzenim hemşire ve bazen yanlış testle engelli çıkıyor tekrar bakmak için bebekten su örneği alınıyor bebeğe zarar veriyor demişti
mesela bi kadının çocuğu ense kalınlığına falan bakılarak tamamen down sendromul demişler kadın doğurmuş çocuk gerçekten benziyormuş ama beyninde sorun yokmuş şuan üçe gidiyormuş
mesela down sendromlu ise 5. ayda da diğer taramayla çıkmış olsa da o şekilde erken doğum yaptırıp müdahale etmeden bebeğin ölmesini bekliyorlarmış bunu yapan da varmış
ben çocuk engelli olsa da aldırmayı düşünmediğim için aslında çok da yaptırmak istemiyorum ama aynı zamanda o hafta cinsiyete de bakılacağı için doktora gitmişken yaptırcam
bende senin gibi düşünüyordum ama doktor bana şöyle dedi. bu test sadece down sendromu için değilmiş bebeğin akciğer gelişimi filan ölçülüyormuş gebelik esnasında ilaçla filan düzeltilebilecek bir durum olursa düzeltiyorlarmış onun için bende yaptırmaya karar verdim. ama amniyosentez yaptırmam düşük riski oluyormuş
canım vallah ben de aldırmayı düşünmem de eşimin ailesinde engelli var.teyzesi öyle kız kardeşi de teyzesine çekmiş sanırım yani görümcem o da boyu kısa ve tüm organları rahtsızmış zaten ilk bakışta engelli olduğu belli.bir tek kızkardeşleri öyle mesela.... Rabbim bilir en iyisini de ben korkmuyor değilim bu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?