bir arkadaşımda da senin gibi olmuş, ama bir belirti olmayınca da kendimi hamile gibi hissetmiyorum, annelik duygusu, vs birşey yok içimde, oysa çocukları ne çok severim.
anneme de sordum, onun 3 hamileliğinde de kusma, vs olmamış.
Kizlar annem ogrenmis hamile oldugumu.gelinimize soylemistik.asla soyleme dedim.aa soylemem asla biliyrm hassasiyetini dedi.ama bin yemin verdirerek soylemis sakin bildigini belli etme diye tembihlemis..ama annem dururmu.acti agzini yumdu gozunu.cok kalbimi kırdı. Iki cocuk senin neyine den basladi daha neler neler.cok uzuldim.moralim altust.aglamaktan basim agridi..
melek ilk bebeğimiz olmasına rağmen günüm geçti deyince aynı şeyleri ablam bana dedi
bebeği öğrendiğimde nasıl moralim bozuldu eşim moralimi bozuyorum diye çok üzüldü
zehir oldu bize müjde yerine abllam yüzünden
ama şimdi takmıyorum merak etme sana bak demem kendim herşeyine yeterim dedim
kendimde o gücü buluyorum dedim
sen kendini motive et olur mu
Allah vermiş sana bir melek kimi napacan herkes ne derse desin
onlar bize Allahın emaneti değil mi
boşver birlikte büyürler birbirlerine destek olurlar
karşılarında dağ olsa duramaz
Zaten kimseden medet ummuyirum.ama moral olarak yanimda olsalar destek olsa ne var..nolucak moral bozunca.benden medet umma dedi.ummuyorum zaten..gelme istemuyosan doguma da dedim..ne diye sakliyon diyo bide.iste boyle moral bozacaksin diue sakladim dedim..yine senin ablan.anne yaninda destek olmayinca cok kotu oluyo..
Kizlar annem ogrenmis hamile oldugumu.gelinimize soylemistik.asla soyleme dedim.aa soylemem asla biliyrm hassasiyetini dedi.ama bin yemin verdirerek soylemis sakin bildigini belli etme diye tembihlemis..ama annem dururmu.acti agzini yumdu gozunu.cok kalbimi kırdı. Iki cocuk senin neyine den basladi daha neler neler.cok uzuldim.moralim altust.aglamaktan basim agridi..
s.a kızlar trabonda tatıldeyım o yuzden pek fazla gıremıyorum takıp edemıyorum nasılsınız ıyısınızdır ınsallah butun sayfaları okuma fırsatım olmadı
sıze basımdan gecen bı olayı anlatacagım yaklasık 1 hafta once ılıskı esnasında goguslerımden esımın agzına sut geldı. aslında tadı pek sute benzemıyor tuzluymus dedıgıne gore ama gorunumu aynı sut gıbıydı. zaten goguslerım dolgunlasmıstı bayagı bugun 11+0 dayım. sıze tavsıyem bızım gıbı yapmayın esınızın gogusten sut emmesı haramdır cunku o sut yavrunuzun hakkıdır zaten bu sebeple emzıren anneler gebe kaldıgında 2 ay ıcınde bebegı sutten kesmelerı lazım yoksa buyuk kardes dogmamıs bebegın hakkına gırmıs oluyor dınen. zaten esımde hemen cıkardı ama beklemedıgımız bır olaydı sızınle paylasıp bılgılendırmek ıstedım...
bu arada dedıgım gıbı 11+0 dayım buranın havasının temızlıgınden mıdır yoksa gebelıgın ılerlemesınden mı bılmyorum bulantılarım azaldı hele kusma yok denecek kadar az eskıye gore gunde 1 kere falan yani :) sımdıye kadar henuz kılo almadım ama sanırım artık yavas yavas almaya baslarım 12. hafta ıcındeyım sonucta.
ayrıca sıze sormak ıstedıgım bısey var 3 aylık hamıleyım dıyebılmem ıcın kacıncı haftayı doldurmam gerekıyor
melek ilk bebeğimiz olmasına rağmen günüm geçti deyince aynı şeyleri ablam bana dedi
bebeği öğrendiğimde nasıl moralim bozuldu eşim moralimi bozuyorum diye çok üzüldü
zehir oldu bize müjde yerine abllam yüzünden
ama şimdi takmıyorum merak etme sana bak demem kendim herşeyine yeterim dedim
kendimde o gücü buluyorum dedim
sen kendini motive et olur mu
Allah vermiş sana bir melek kimi napacan herkes ne derse desin
onlar bize Allahın emaneti değil mi
boşver birlikte büyürler birbirlerine destek olurlar
karşılarında dağ olsa duramaz
Canim ayni sey benim solumda oluyor hatta belimin sol tarafi eskiden hic agrimazken simdi agrisiz gunum gecmiyor bebek bende de sol tarafta :)bak ben az önce ne farkettim
doktor ultrasonla bakarken kasığımın sağ tarafına tutup bebeği görüyor
az önce elimi doktorun ultrasonla baktığı yere koydum ve diğer taraflardan daha sert olduğunu farkettim
sanırım bebiş orda
istersen dene hissetmek için
ama acele etme olur mu zaten kocaman bi göbek taşıyacaksın ilerde istemesende hissedersin o zaman
12 hafta bitiminde ilk trimester bitmiş oluyor. Yani 3 aylık hamileyim diyebilirsin.
Hamile iken diğer çocugu emzirmek konusu bilimsel olarak hiç bir sakınca içermiyor.
Zaten mantık olarak da; daha doğmamış olan fetüsün, besin ihtiyacı annenin göğsündeki süt değil, annenin yediklerinden karşılanıyor. Bazı bebekler anneleri hamile iken, sütün tadı yaklaşık 5. ay civarı değiştiğinden, kendiliğinden emmeyi bırakabiliyormuş.
Ama bırakmasalar da hiç bir sakınca yokmuş.
Emzirme konusu ile ilgili daha detaylı bilgiler için tavsiyem; Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris'in Emzirme Notları
komsu kafamdan tuz dokmus bende yuzumu kasıdım :)) bu teze gore bı kızım daha olacak
komsu kafamdan tuz dokmus bende yuzumu kasıdım :)) bu teze gore bı kızım daha olacak
kıslar bende eşimin ailesine kimseye söylemeyin, yaymayın dedim ama bizimkide maalesef yayıldı.yani gelininizin yayması çok normal.bide görümcem de aynı muameleyi görmüş 2.çocuk senin neyine,zaten maddi durmunuz kötü falan denmiş.üstelikte öncesinde düşüğüde varmış 5 aylıkyani moralinin düzgün olması gereken zamanlarmış.her neyse 2 .çocuk doğmuş ve açık kalp ameliyatı,reflü,bademcik ameliyatı,testisleri dışarıya çıkarılması ameliyatı gibi bir sürü ameliyat geçiren sağlık yönünden problemli bir çocuk.ama şimdi ailede ne çok sevilen en çok üstüne titrenilen çocukta o.bütün bunların yanında görümcemin inancının kuvvetlenmesine ve kapanmasına neden olmuş bütün bunlar.yani anneniz bile olsa ne derse desin Allah onun yiyeceği ekmeği içeceği suyu nasip etmişse gerisi boş.bize düşen gönüllerimizi rahat tutmak ve gerisini Allah'a bırakmak...
canım benim annem yok zaten
ablam annem gibidir
o da bana aynısını dedi niye saklıyosun en son gelmiş bana diyosun herkese demişsin zaten dedi
bende bi düşün neden acaba dedim
görürsün sen kolay sanıyosun hamlileliği bebeği diyo sanki beddua ediyo
ama inan umrumda değil
görecem tabi hepsini öğrenecem Allah nasip ederse
senin keyfini mi beklicektim dedim
bizede erken diye eziyet ediyorlar moralimi bozmaya çalışıyorlar ama takma işte olmaz biliyorum ama bebek için kendini üzmemeye çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?