günaydın mart anneleri: )
bu sene erkek senesi zaar: ))
özellikle mart bebişleri
banada doktor kesin olmamakla beraber erkeğe benziyor dedi :)
kızlar sağ kalçama bıçak saplanır gibi acılar giriyor son 1 haftadır.
araştırdım rahim genişlemesindenmiş sanırım.
mide bulantılarımsa hala devam(hatta şu satırları yazarken bi kusma molası verdim)
bu arada günde kaç saat uyuyorsunuz?
benim sabah hiç kalkasım olmuyor.9 10 saatten az uyuyunca sersem gibi oluyorum.
bu çok uyuma durumu hamilelik boyunca sürüyor mu yoksa sadece bu aylar mı böyle acaba?
Kızlar ben uçuk çıkarttım. İlaç da kullanamıyınca nası geçircem bi fikri olan var mı
Ateş de yaptı bende bebeğe zararı olur mu
Bi soru daha önceden zona geçiren annelerde bebekte gelişim problemi oluyormus dedi biri böyle bişey duydunuz mu hiç
kızlar özel olucak ama kimseye soramıyorum ve merak ediyorum.biz eşimle severek evlendik ilk evlilik dönemlerinde cinsel yaşantımız çok gzeldi ve çok zevk alıyodum hiç bir sorun yoktu.3-4 ay böyle devam etti ve isteksizlikler başladı bende.eşimi hep erteleyip durdum hastayım yok halsizim vs dedim hep derken son 1,5 yıldır bu isteksizliğim devam ediyor.eşimdede artık eskisi gibi istek yok neden böyle olduk normalmiyiz bilemiyorumeşim şuan hamişsin dye bebeğe zarar vermemek için yapmayalım dyo ama inandırıcı gelmiyor.en son ilişkiden sonra banyoda okadar ağladımki çünkü zorla yaptım çok kötü bi duygu.yani ayda 2 defa yapıyoruz onda bile istemeyerek yapıyorum varmı benimle aynı durumu yaşayanlar??
çok kötü bi durum kesin bigün evliliğim bitecek diyorum.aslında eşimle çok mutluyuz birbirimizi çok çok seviyoruz canımı istese veririm ama biz eşten çok ev arkadaşı gibi olduk çok iyi iki arkadaşız ama cinselliğe gelince ikimizdede tık yok
Kızlar ben uçuk çıkarttım. İlaç da kullanamıyınca nası geçircem bi fikri olan var mı
Ateş de yaptı bende bebeğe zararı olur mu
Bi soru daha önceden zona geçiren annelerde bebekte gelişim problemi oluyormus dedi biri böyle bişey duydunuz mu hiç
kızlar 14.haftada cinsiyet kesin belli olurmu ?
benim ikinci hamileliğim hanımlar ilkini normal doğum yaptım ikincisindede normal doğum düşünüyorum geçenlerde hepimizin kullandığı meşhur sosyal paylaşım sitesinde ssvd grubuna girdim ssvd sezeryan sonrası vajinal doğum demekmiş.2.veya 3.doğumlarını normal yapmak isteyenlerin üye olduğu bir grup.ordaki annelerin çabalarına hayran kaldım ilginç bilgiler var doğuma hazırlık kampüsü gibi:) normal doğum yapabildiğim için ayrıca kendimi çok şanslı hissettim.üyeler arasında doktor ve ebeler de var.dogum hikayeleri var özellikle evde doğum hikayeleri çok ilgimi çekti hatta bende bilmediğim şeyleri öğrendim diyebilirim ilgilenen varsa üye olabilir.malesef bizlere abartıla abartıla korku filmi gibi anlatılan normal doğum hikayelerini birde orda okuyun derim.sevgiler..
Valla eve ultrason alasim varrr ya aynen cinsiyet onemli degill sagligi yerinde olsunda ben bu zamana lkadar sormadim bile doktoruma ama artik bilmek istiyorum ki minigime ismiyle sesleniyim ciciler aliyimm
Kizlar bilgisi olan varsa yardimci olursa cok mutlu olurum..dun evimin yanina yeni acilan bir tip merkezindeki jinekologa gorundum aslinda devamli gittigim kendi doktorum farkliydi.ama dun onunden gecerken burdada bi goruneyim dedim..bebegim 17 haftalik bugune kadar bulantiydi kanamaydi dusuk tehlikseydi bir suru sorun yasamistim neyseki son 2 haftadir tamda sorunlar bitti derken kadin moralimi altust etti..bebegin boynuna kordon dolanmis dedi,suyun az ustelikte filan diye ekledi..tehlikesi nedir napabilirim diyincede bol su ic dedi..bide baska doktor olsa kordon dolanmis filan demez korkutmamak icin dedi..ordan nasil ciktim kadin baska ne dedi devamini bile hatirlamiyorum cok kotu oldumsabah ilk is kendi doktoruma gittim..bakti ve ne suyunda nede kordonla ilgili bisey yok dedi..bebek kordona dolanadabilir geride cikabilir kafana takicagin bsy yok dedi..kordon dolanmasila bebekler hemen ölseydi gebeliklerin % 50 si bebek olumuyle sonlanirdi dedi..o an icim rahat etti ama simdi diger doktorun soyledikleri aklima geldikce yine panik yapiyorum napmam lazim sizce baska bi doktorada gitsemmi..gerci gitsemde dolanmis olsa dahi yapcak bsy yokmus yaptigim arastirmalara gore
cnm kendi doktorunu dinle bence farklı doktorlara gidip kafanı karıştırma.kordon dolanması normal bir durum kordondan çıkabilirde devamlı hareket halindeler minikler. bu şekilde normal doğum yapanlar var veya bebek makat gelişken baş geliş dönebilir benim doktora sorduğum sorulara aldığım cevaplara göre.bende kızımda 7.ayda bebek tersti üzülmüştüm normal yapamayacağım diye ama döndü neyseki:=)Kizlar bilgisi olan varsa yardimci olursa cok mutlu olurum..dun evimin yanina yeni acilan bir tip merkezindeki jinekologa gorundum aslinda devamli gittigim kendi doktorum farkliydi.ama dun onunden gecerken burdada bi goruneyim dedim..bebegim 17 haftalik bugune kadar bulantiydi kanamaydi dusuk tehlikseydi bir suru sorun yasamistim neyseki son 2 haftadir tamda sorunlar bitti derken kadin moralimi altust etti..bebegin boynuna kordon dolanmis dedi,suyun az ustelikte filan diye ekledi..tehlikesi nedir napabilirim diyincede bol su ic dedi..bide baska doktor olsa kordon dolanmis filan demez korkutmamak icin dedi..ordan nasil ciktim kadin baska ne dedi devamini bile hatirlamiyorum cok kotu oldumsabah ilk is kendi doktoruma gittim..bakti ve ne suyunda nede kordonla ilgili bisey yok dedi..bebek kordona dolanadabilir geride cikabilir kafana takicagin bsy yok dedi..kordon dolanmasila bebekler hemen ölseydi gebeliklerin % 50 si bebek olumuyle sonlanirdi dedi..o an icim rahat etti ama simdi diger doktorun soyledikleri aklima geldikce yine panik yapiyorum napmam lazim sizce baska bi doktorada gitsemmi..gerci gitsemde dolanmis olsa dahi yapcak bsy yokmus yaptigim arastirmalara gore
inşallah istediğin gibi olur hayırlısıyla çok güzel hikayeler var pozitif doğum hikayeleri Allahım kolay doğum nasip etsin inşallahBende uyeyim canim ve onlardan biriyim insallh bu bebisimi normal dogumla dunyaya getrmek istiyorum.
Kızlarrrr bu gün öğrendim bebeşimin cinsiyetini önceki kontrolümüzde dr.kıza benzetmişti emin olmamakla beraber ama bu sefer kesin erkek pipisini gördüm dedi.....ve biz şok olduk kesin kızdır diye düşünmüştük belirtilerim hep o yöndeydi ilk çocuğum da hiç aşermemiştim midem falan hiç bulanmamıştı şimdiki beni yerlerde sürüklüyor resmen bulantıdan iştahsızlıktan herşeyi tam tersiydi ve rüyamdada erkek bebek görmüştüm tersi olur diye düşündük ama anladım ki belirtiler falan hepsi fasa füsoymuş...yani 2. oğlum geliyor Allah nasip ederse....birde her dr. gittiğimde bebeşim çok hareketli hiç yerinde durmuyor kordonunu tutmuş çekiştiriyordu baya bir izletti dr.umuz öbür çocuğum böyle değildi bu çok mu yaramaz olacak ne ? sizde bebeşinizi ultrasonda izlediğinizde bu kadar çok hopur hopur hopladığını gördünüz mü merak ettim ........
Kizlar bilgisi olan varsa yardimci olursa cok mutlu olurum..dun evimin yanina yeni acilan bir tip merkezindeki jinekologa gorundum aslinda devamli gittigim kendi doktorum farkliydi.ama dun onunden gecerken burdada bi goruneyim dedim..bebegim 17 haftalik bugune kadar bulantiydi kanamaydi dusuk tehlikseydi bir suru sorun yasamistim neyseki son 2 haftadir tamda sorunlar bitti derken kadin moralimi altust etti..bebegin boynuna kordon dolanmis dedi,suyun az ustelikte filan diye ekledi..tehlikesi nedir napabilirim diyincede bol su ic dedi..bide baska doktor olsa kordon dolanmis filan demez korkutmamak icin dedi..ordan nasil ciktim kadin baska ne dedi devamini bile hatirlamiyorum cok kotu oldumsabah ilk is kendi doktoruma gittim..bakti ve ne suyunda nede kordonla ilgili bisey yok dedi..bebek kordona dolanadabilir geride cikabilir kafana takicagin bsy yok dedi..kordon dolanmasila bebekler hemen ölseydi gebeliklerin % 50 si bebek olumuyle sonlanirdi dedi..o an icim rahat etti ama simdi diger doktorun soyledikleri aklima geldikce yine panik yapiyorum napmam lazim sizce baska bi doktorada gitsemmi..gerci gitsemde dolanmis olsa dahi yapcak bsy yokmus yaptigim arastirmalara gore
Kızlarrrr bu gün öğrendim bebeşimin cinsiyetini önceki kontrolümüzde dr.kıza benzetmişti emin olmamakla beraber ama bu sefer kesin erkek pipisini gördüm dedi.....ve biz şok olduk kesin kızdır diye düşünmüştük belirtilerim hep o yöndeydi ilk çocuğum da hiç aşermemiştim midem falan hiç bulanmamıştı şimdiki beni yerlerde sürüklüyor resmen bulantıdan iştahsızlıktan herşeyi tam tersiydi ve rüyamdada erkek bebek görmüştüm tersi olur diye düşündük ama anladım ki belirtiler falan hepsi fasa füsoymuş...yani 2. oğlum geliyor Allah nasip ederse....birde her dr. gittiğimde bebeşim çok hareketli hiç yerinde durmuyor kordonunu tutmuş çekiştiriyordu baya bir izletti dr.umuz öbür çocuğum böyle değildi bu çok mu yaramaz olacak ne ? sizde bebeşinizi ultrasonda izlediğinizde bu kadar çok hopur hopur hopladığını gördünüz mü merak ettim ........
ah canım sen kendı doktoruna gıttıgın ıcın hemen ınanmıssın erkek deyınce pıpısını de gostermıs zaten ne guzel ıcınde bı merak kalmamıs.
bende aynı senın gıbı oldum emın degılım ama kız gıbı dedı doktorum ekım 10 a randevu verdı tekrardan. bende annemle devlet hastanesıne annem ıcın gıttım gıtmısken acaba randevusuz bakarlarmı bebege dıye heveslendık neyse aldılar bızı ıcerı. ama oyle suratsız bı ınsanla karsılastım kı yaklasık 5 dk ultrasonda karnıma baktı ustelık bı noktaya bastıra bastıra. ama 1 sn bıle bebegı cevırıp gostermedı bana olcum yaptıysa bıle soylemedı hıcbıryerını ultrason kagıdı bıle vermedı sadece cınsıyetını gorebılıyormuyuz dıye utanarak sordum erkek dedı sonra kalktı cıktı odadan. bebegımın cınsıyetını ogrendıgım ana bakarmısın ınansam mı ınanmasam mı adam nereye nasıl baktı ne yaptı hıcbırsey bılmıyorum kı. ıcımı rahatlatayım derken ıyıce meraka dustum of allahım su doktorlar bu kadar odun olmak zorunda mı
Zehracım doktora alıştım da hani detaylı bakmaması çok hasta olması beni endişelendiriyor.yoksa doktor çok iyi.yani bir çok kişi doktorunu anlatınca bende acaba oluyor.ben de senin ilacın şurubunu içiyorum.çiğneme tabletinden haberim yoktu.illa sabah aç karnına al dedi.sabah işe çok erken gidiyorum.o saatte de alamıyorum midem kabul etmiyor.öğlen aç karnına alıyorum.
Özcan beyin hastanesinde mi doğum yapacaksın? Ya orası bana pek temiz gelmiyor.bir de kalabalık olmuyor mu? Yani kalabalığa rağmen çok mu detaylı inceliyor?evet arada baktırmak lazım başka doktora. Ayy inşallah herşey yolundadır.ben de yakında gideceğim.bu aralar biraz stresliydim.okulda sorunlar yaşadım.insanlar çok anlayışsız.nöbet konusunda sorun yaşadım.beni bahçe nöbetine yazmışlar.ama normalde dönüşümlü oluyor .bir hafta bahçe,bir hafta bina diye.diğer hoca ben hep binada olacağım sen bahçe de dur demez mi! Kan beynime sıçradı.kendine rahat yeri aldı , ben hep bahçede tutacakmışım.itiraz edince de o zaman tek tut.ben seninle tutmam demez mi! Üstelik bu erkek hoca . Durumumu biliyor ve normalde nöbet dönüşümlü olur.ben de idareye düzeltilmesini rica ettim.nefret ediyorum bencil insanlardan .hala sinirden başım ağrıyor.işte iki arada içimi dökeyim dedim.
amaaaaan canım madem seni bahçeye yazmışlar, bahçede bank vardır, geç otur banka, zilin çalmasını bekle,beni de bu hafta bahçeye yazmışlar, ben de gittim bütün gün bankta oturdum, nöbet yerinde miyim evet nöbet yerindeyim, ben müüdür beye nöbet tutmamam için özel rica da bile bulundum, öğretmen ihtiyacı olmadığı halde , karşıma yönetmeliği getirdi, buyrun okuyun ....hanım dedi, ben de yönetmelik değil de insanlık beklemiştim dedim içimden ve ısrar etmedim, şimdi hiiiç te mühimsemeden, kenardan kıyıdan tutuyorum nöbetlerimi
bizde 13 gün önce gittik kontrole bizimkide maşallah çok hareketli hıçkırıyo tekme atıyo hatta el salladığını bile gördük bi tek cinsiyetini göremedik pazartesi kontrol var inşallah oda belli olur
Geçen ay bende devlet hastanesine gittim düşük tehlikem vardı birde başka bir dr.baksın dedim.dediğin gibi dr.bana hiç bir bilgi vermedi ve bebeğide göstermedi herşeyin normal dedi ve çıktı...cinsiyetini soramadım bile hem düşük tehdimin geçtiğini öğrenince sormak bile istemedim sevincimden hemde devlet hastanesindeki dr.cinsiyetini söylemiyorlar diye duymuştum fırça yemim dedim :))) hem ekimin 10 kadar baya zaman var dr.gittiğinde cinsiyetini kesin olarak söyler sende emin olursun .)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?