2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Kızlar bebeğim ilk önce 2 hafta önden gidiyordu.doktorun dediğine göre.. doktora ilk gittiğimde 27 mart tarihinde doğum yapabileceğimi söyledi 1 ay sonra gittiğimdeyse 17 martta ve yeni gittiğimdeyse 7 martta doğumum görünüyor böyle giderse doktor beni şubatta doğurtacak zaten sezeryanla doğum yapıcam ilk çocuğum öyle doğduğu için eee 1 hafta daha erken alınırsa çocuk o zaman şubatta doğurmuş olucam...aklım karıştı yaa bu doktor çocuğumu ya erken almış olursa ? başına böyle bir şey gelen varsa lütfen cevap yazsın ((

Son düzenleme:

okuyunca sanki benim yaşadıklarımı yazıyormuşsun gibi hissettim birden. Bizde de tam tersi benim annem erkek bebek bekliyordu kayınvalidem için hiç farketmiyordu. Anneme kız çocuk müjdesi verince şaka yapıyosun dimi diyerek şaka yaptığımı sandı sağolsun.. Kayınvalidem de yerlere göklere sığdıramadı. ama onların akrabalarından birine müjdeyi verince biraz duraksayıp olsun o da güzel dedi. o da imiş valla deliriyorum. Nedir bu cinsiyet ayrımı yaa o kadar kızıyorum ki böyle şeylere

bende hissetmek istiyorum bebeğimi 15 haftalığız henüz

benim de 16. hafta ama ben hissetmeye başladım çookk hafiften. Böyle içimde damar seyirmesi gibi bişey oluyor. Onu büyüklere sormuştum. Bebeğin hareketleri öyle başlar demişlerdi. arada da içimden hafiften bişey kayıyormuş gibi geliyor. ama çok derinden hissediyosun. onlar bebeğin hareketleriymiş

Benimde 2.oğlum geliyor....cinsiyetini öğrenenler neredeyse bozuldu aynen benim kayınvalidede kız bekliyormuş! zaten oğlumda doğru dürüst bir şey yapmamıştı neymiş efendim kız olsaymış yaparmış herşeyini ! bahanemiz bu oldu birde utanmadan söylüyor şimdikinin erkek olduğunu da duyunca haliyle bozuldu yine! bende takmıyorum aslında hamile kalana kadar canım çıktı ilk oğlum 10 yaşında kaç sene beklemişim bende hamile kalmayı bazıları cinsiyetine taktı kafayı yakınlarım bile tuhaf karşıladı sanki cinsiyetini biz belirliyoruz bende senin gibi düşünüyorum sağlıklı hayırlı evlat olsunda gerisi boş.....

benim de başıma geldi ancak benim riskli değildi arkadaşım doktordu ve o riskli olduğunu ve sana amniyosentez yapacaklar demişti. yanlış alarmmış ve doktorum sonradan tehlikenin olmadığını söylemişti. Amniyosentezde bebeği düşürme olasılığım 200 de 1.. senin sonuçlarında da 204de 1 miş. Eğer benim de riskli çıkmış olsaydı amniyosentez yaptırmayacaktım. Çünkü benim inancım güçlü Allah böyle bir evladı nasip ettiyse eğer vardır bir bildiği deyip kabullenirdim. ama doğduktan sonra öğrenirdim. ki benim bir kaç tanıdığımın bebeği için down sendromlu denilmesine rağmen sapasağlam doğdular.. ben down sendromu olduğunu öğrenseydim eğer ya sağlıklı olursa diye düşünmeden kendimi alamaz ve o sebep için bile yine aldırmazdım.
Yani bir seçim yapman gerekiyorsa eğer eğer down sendromu olduğunda bebeğe bakamam diye düşünüp aldırmayı düşünüyotsan eğer amniyosentez yaptır mutlaka %99 sonuç çıkıyor. Ancak ne olursa olsun bu çocuğu doğurcam diyorsan da hiç 200de bir düşük riskini göze alıp amniyosentez yaptırma derim..
Tabii yine de sen bilirsin.

kilo alımına bir dur demek için ve maratonu 10kg ile tamamlamak için leslie yapmayı düşünüyorum bugün başladım.hamilelikte yeni bir spora başlanmaz diye duydum kafam karıstı

tebrik ederim canım Allah sağlıkla sıhhatle doğduğunu da görmeyi nasip etsin hepimize..

son anlara doğru kız sayısında artış olacak gibi geliyor:)) ben de geçen hafta öğrendim. Bize doğru dönük ve bacakları açıktı bariz anne bak cinsiyetime de artık baba ciciler almaya başla der gibiydi :)
kızçem oluyormuş benim de :))

Birr erkekte bendenn bu aksam netlestii bacaklarini acmis keyif yapiyodu harika pozlar yakaladik hepsini videoya aldik

kilo alımına bir dur demek için ve maratonu 10kg ile tamamlamak için leslie ya pmayı düşünüyorum bugün başladım.hamilelikte yeni bir spora başlanmaz diye duydum kafam karıstı
bende düşündüm leslie yapmayı ama sakıncası olur mu bilmiyorum o baya tempolu yapıyor çünkü??? yaparsan ve memnun olursan banada yazar mısın???

ne güzel darısı bize....

Sevgili mutiksa;
seni çok iyi anlıyorum , öncelikle sakin ol , ben 2-3-4 lü testlerin hiçbirine inanmıyorum ,çünkü kızıma hamileyken 2 li test sonucum 1:124 çıkmıştı o an yıkıldık resmen nasıl olur ben genc anneyim dediğimde doktora, daha çok genç bayanların başına gelir dedi ,eşim ve ben çok ama çok üzüldük dünya başıma yıkıldı sanki , sonra başka şehirde prf. bir doktora gittik ayrıntılı ultrasona girdim , orada bebeğin kanına kadar gösterdi %95 sağlıklı bir bebeğin olacak dedi ,önemli olan burun kemiği ve ense kalınlığı parmak sayısı vs. ,istersen amniyosentez yaptırabilirsin dedi ,% 1 düşük ihtimali olduğu için yaptırmadım , 1 ay sonra 3lü test yaptırdım sonuç temiz çıktı kurbanlar kestik boşuna üzülüp bebeğimi üzdüm,sonuç bebeğim sağlıklı iri ve çok zeki doğdu ,bu sonuçlar tamamen yanıltıcı önemli olan detaylı ultrason ,içini rahat tut ultrason gününe kadar dua et ,içimden bir ses bebeğinin çok zeki olacağını söylüyor ,hoşçakal

ayyy çok güzel bi duygudur eminim rabbim biz bekleyenlerede nasip etsin :)

Kizlarrrr dun doktora gittim ve cinsiyeti tam olarak ogrendik kizimmm olucak insallah saglikli sihatli olarak kucağıma alirim cok mutluyum bide hareket lerini hissetsemmmn

ayyy çok güzel bi duygudur eminim rabbim biz bekleyenlerede nasip etsin :)

Ben de 16. Haftanın bitişine yakın hissettiğimi sanıyordum. Bagırsak hareketleriyle karıştırmışım. Aslına bakarsanız son iki gündür şaşkınlıklar içerisindeyim. Bebeğin el, kol ve bacak hareketlerini değil de yer değiştirmesini hissediyorum. Çok değişik bir duygu. Yani arkadan öne gelmesini soldan sağa gitmesini hissediyorum. Kızlar harika birşey. İnsan kendini harika hissediyor. Ama laf aramızda eşimvsürekli 20. Haftaya doğru hissedersin diyordu, karşı çıkıyordum. Doğruymuş. 19. Haftanın içindeyim ve hissetmeye başladım. Önceki hissettiklerimden tamamen farklı. Önemli bir not: kimi bunu 20. Haftada da hissedebilir. Bebişin boy ve kilosu ile de ilgili olabilir. Ama hepinizin hissetmesine çok az kaldı. Garanti veriyorum kendinizi harika hissedeceksiniz.

kilo alımına bir dur demek için ve maratonu 10kg ile tamamlamak için leslie yapmayı düşünüyorum bugün başladım.hamilelikte yeni bir spora başlanmaz diye duydum kafam karıstı

Leslie nedir canım?
Ben en az haftada 4 gün 30 ila 45 dk egzersiz yapıyorum.
3 kg aldım 17.haftaya giriyorum.
Ama bazen pis şeyler çekiyor canım ya üff yediğim oluyor

günaydın güzel hamişler
geçen cuma ebeciğim çağırdı kan testi yaptırdım kanım 12.5 a düşmüş
kalp atışlarını duyduk
ekim sonu gel tetanos aşın var dedi bakalım doktorum önerecek mi önermeyen de varmış aşıyı sizinki bir şey dedimi?

içim birazcık da olsa rahatladı, desteğinize ne kadar teşekkür etsem azdır

cnm sakın üzme kendini... sana bir örnek vermek isterim. benim arkadaşım hamileyken neredeyse bütün testleri riskli cıktı ve hamileliğini zehir ettiler kıza.... hergün ağladı. şimdi bebeği 3 bucuk aylık maşallah cok tatlı bir bebek ve sapasağlam.... ama dediğim gibi o kadar stresli bir hamilelik geçirdi ki bebeği çok gazlı doğdu. gazını cıkrıcam diye de bebek kucağa alıştı ve şimdi oturmasına dahi izin vermiyor.... yasadığımız her stres bebeğimize yansıyor... ben inanıyorum hiçbirsey olmayacak... kalbini ferah tut...

Arkadaşlar, hamile olan arkadaşlarımı (hep özelde muayene olmuşlar, hiç sağlık ocağına gitmemişler) Sağlık ocağından Aile Hekimleri aramış ve detaylı bilgi vermiş hamilelikle ilgili. Sorular sormuş. Aşılar ve zamanları hakkında bilgi vermiş. Beni kimse aramadı Böyle aranmayan var mı acaba, 15. haftaya girdim ben.

Bu arada benim doktorum cinsiyet için 18. hafta gelmemi istedi, o da bayram tatiline denk geldiği için 21 Ekim'de gel dedi, çok geç değil mi, 21 Ekim de neredeyse (Allah izin verirse) 19. haftama girmiş olacağım. Başka bir doktora gitsem, acaba cinsiyetini öğrenebilir miyim? Yoksa 15. hafta öğrenmek için erken mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…