Hocam merhaba. Sanırım okul yönetiminizin "mobing" kavramı ve mobing yasasından haberi yok. Siz açken derse girip sınıfta bayıldığınızda bunu söyleyen yönetici sorumluluk alacak mı? Anlayış göstermek zorundalar, sizin yasal haklarınız var. Okulunuzdaki sendikalı öğretmenlerden (hangi sendika olduğu önemli değil) isim isteyip bir ilçe sendika yöneticisi ile görüşmenizi öneririm, okul idaresine yasal sınırları hatırlatmanıza yardımcı olurlar.
teşekkür ederim arkadaşlar.Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Okula gelince... Onların sana ücretsiz izin VERMEME gibi bir hakları yok, tabi eğer devlet okuluysa. Sen ücretsiz izin talebin için herhangi bir mazeret göstermek zorunda hiç değilsin. Sadece istemen yeter. Eğer vermezlerle sorumlu idari amirler hakkında GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA nedeniyle soruşturma açılır. Onlar bir grup cahil. İdarecilikten anlamıyorlar. Geçen yıl bir üniversitede asistan ücretsiz izin hakkını kullanmak isteyince bölüm başkanı dilekçesini onaylamamış (dekana gitmeden önce bölüm başkanının onayı gerekiyor). Kavga dövüş onaylattıktan sonra dekanlık toplantısında bölüm başkanı dekanı da yönlendirip izin verilmemiş. Arkasından çocuk şikayetçi oldu. Sorumluluların neden ve mazeretleri bile dinlenmeden ceza verildi, görevden alındılar. Çünkü her devlet görevlisinin ücretsiz izin hakkı vardır. Lütfen önce internetten bir araştır. Milli eğitim müdürlüğü personel işleri dairesini ara birilerine sor. Tekrarlıyorum: ücretsiz izin için mazeret göstermek zorunda bile değilsin.
amargi hocam belli koşulları oluyormuş ücretsiz iznin ve o koşullar olmuyorsa vermiyorlarmış.
ben bu okula bu sene geldim geldiğim ilk sene böyle zıtlaşmak istemediğim için sesimi çıkarmıyordum ama olacak gibi değil. ilk defa böyle bir idareyle karşılaşıyorum. dediğim gibi ben ayrıcalık değil anlayış bekliyorum ama kimsenin umrunda değil. bundan sonra bende yumuşak yüzlü olmayacağım artık inceldiği yerden kopar.