nedir bu sezeryan düşmanlığı bilmiyorum ki. Madem bu kadar çok fanatiksiniz o zaman zorunluluk halinde de asla sezeryan yaptırmayın. Herkesin başına gelebilir. kimsenin normal doğum yapacağının da garantisi yok ayrıca. Bunu paylaşanlar bunu da düşünerek paylaşsınlar.. Dünkü ziyarete gittiğim arkadaşım sancısını heyecandan hissetmemiş bebeğini de strese sokmuş kalp atışları anormalleşince hemen sezeryana almışlar..
Demem o ki 1. yi normal yaptım 2. de öyle olur veya ben normalden korkmuyorum kesin normal yaparım gibi kesin düşüncelerle doğuma odaklanmayın. Çünkü Allahtan başka kimse bilemez bebeğin nasıl gelmek istediğini!!!!
EML_84, karanfil belli ki biri canınızı sıkmış, son derece haklısınız, bu foruma giren her anne adayı zaten internetin altını üstüne getiriyor, tekrar ortalığı germenin felaket senaryoları üretmenin hiç bir anlamı yok. ama sizden rica ediyorum, normal doğumla ile ilgili negatif görüşlerinizi paylaşmayınız. geçenlerde emel normal doğumu niçin istemediğini açık açık yazmıştın, biri sormuştu, o yazı beni o kadar korkuttu ki anlatamam. bende de sezeryan korkusu var, hani yazmışsın ya zorunluluk halinde yaptırmayın diye, ben onlardan biri olabilirim, uykularım kaçıyor sezeryan olmak zorunda kalırsam diye. zaten anksiyete bozukluğum ve panik atağım var, yani benimki ciddi anlamda fobik bir durum..
fakat dediğin gibi doğum şekline biz karar veremiyoruz, ama bırakında o zamana kadar huzur içinde normal doğum yaptığımı ve sorunsuz geçtiğini hayal edebileyim..