• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
nedir bu sezeryan düşmanlığı bilmiyorum ki. Madem bu kadar çok fanatiksiniz o zaman zorunluluk halinde de asla sezeryan yaptırmayın. Herkesin başına gelebilir. kimsenin normal doğum yapacağının da garantisi yok ayrıca. Bunu paylaşanlar bunu da düşünerek paylaşsınlar.. Dünkü ziyarete gittiğim arkadaşım sancısını heyecandan hissetmemiş bebeğini de strese sokmuş kalp atışları anormalleşince hemen sezeryana almışlar..
Demem o ki 1. yi normal yaptım 2. de öyle olur veya ben normalden korkmuyorum kesin normal yaparım gibi kesin düşüncelerle doğuma odaklanmayın. Çünkü Allahtan başka kimse bilemez bebeğin nasıl gelmek istediğini!!!!

EML_84, karanfil belli ki biri canınızı sıkmış, son derece haklısınız, bu foruma giren her anne adayı zaten internetin altını üstüne getiriyor, tekrar ortalığı germenin felaket senaryoları üretmenin hiç bir anlamı yok. ama sizden rica ediyorum, normal doğumla ile ilgili negatif görüşlerinizi paylaşmayınız. geçenlerde emel normal doğumu niçin istemediğini açık açık yazmıştın, biri sormuştu, o yazı beni o kadar korkuttu ki anlatamam. bende de sezeryan korkusu var, hani yazmışsın ya zorunluluk halinde yaptırmayın diye, ben onlardan biri olabilirim, uykularım kaçıyor sezeryan olmak zorunda kalırsam diye. zaten anksiyete bozukluğum ve panik atağım var, yani benimki ciddi anlamda fobik bir durum..
fakat dediğin gibi doğum şekline biz karar veremiyoruz, ama bırakında o zamana kadar huzur içinde normal doğum yaptığımı ve sorunsuz geçtiğini hayal edebileyim..

güüünaydıııın heyecanlı anneler :49:umarım herşeyin yolunda gittiği bir gün olur:46: bi arkadaş demir hapını günde iki defa aldığını yazmışta, bende ilaçlarla ilgili bişiler yazmak istiodum; bana dr.um bi elevit birde gyno ferro sanol yazmıştı,aile hekimimde arada bir bacak kramplarım olduğunu söyleyince cals-d diye bi kalsiyum ilacı yazdı, ama ben hiçbir ilacımı düzenli kullanmıyorum:17: vitamini iki-üç güne bir içiyorum demir hapınıda gün aşırı içiyorum, bu cals-d ye daha hiç başlamadım:26: dr onuda gün aşırı içebileceğimi söylemişti, dr.uma ilaçlarımı düzenli içmediğimi söyleyince bana önemli değil nasıl rahat edersen öyle yap annelerimiz zamanında böylemiiymiş fln gibi bi cvp verdi bana, ki zaten çok rahattır sağolsun benim gibi:27: neyse demir hapının ve elevitin çok kilo yaptığını biliyorum zaten günde iki defa alınması gereksiz diye düşünüyorum gurbet'ti galiba yazan, siz ilaçlarınızı nasıl alıyosunuz? birde ben balık yağı flnda kullanmıyorum balıkta anca 10 15 güne bir yiyorum aslında:26: ceviz yemeğe çalışıyorum arada 2 tane fln, ama hergün bir bardak süt, bir activia yoğurt,ve bol meyve yiyorum hı birde ayran içiyorum, hamileliğimin başından beri çok sevmeye başladım milli içeceğimizi:52:

bende bazen 2 gunde 1 alıyorum cunkuuu o ılaclar benı cok kotu kabız yapıyor vee cok cok ozur dılerım sabah sabah ama resmen wc de demır kokusunu duyuyorum:):)))

bende sut ıcemıyorum onun yerıne ayran, peynır yumurtayıda haftada 3-4 kez alıyorum kaynamıs yumurtayı sevmıyorum dıgerıne bayılırım ama ıstede onu yemek mumkun degıl

Yaa benim de tansiyonum senin gibi, azıcık heyecanda tavan, her Dr muayenesi yüksek çıkıyor, evde 12 6, napçaz bilmiyorum

Aynı şekilde canım bende tansiyon aleti aldım evde hep normal 11 7 en fazla 12 8 ama doktorda 15 9filan şu anlık tuz yemiyorum hiç birde benim ailemde hep hipertansiyon rahatsızlığı var oda korkutuyor biraz.. Bu sebeble de kendime güvenemiyorum normal doğum konusunda ayrıca nabzımda 100 ün üstüne çıkıyor..Allah yardım etsin cnm dikkat edicez işte

günaydın hayırlı cumalar güzel annişler bakalım neler yazmışsınız bir geriye gidip geleyim :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar şu Demir ilaçlarını açmı kullanıyorsunuz ben normalde zaten ilaç pek yutamam ilk olarak hap şeklinde verilmişti sabah aç karınla onu yutamadım midemi bulandırdı diye şurup olarak verdi doktor oda sabah aç karınla ve benim hala sabah midem tuhaf şekilde ve onuda içemiyorum çıkarıyorum hemen.. Ama son tahlillerde bayağı Demir eksikliği çıkmış doktor kesinlikle kullanman lazım diyor bu ilaçların gün içinde tok karınla olanları yokmu acaba..

EML_84, karanfil belli ki biri canınızı sıkmış, son derece haklısınız, bu foruma giren her anne adayı zaten internetin altını üstüne getiriyor, tekrar ortalığı germenin felaket senaryoları üretmenin hiç bir anlamı yok. ama sizden rica ediyorum, normal doğumla ile ilgili negatif görüşlerinizi paylaşmayınız. geçenlerde emel normal doğumu niçin istemediğini açık açık yazmıştın, biri sormuştu, o yazı beni o kadar korkuttu ki anlatamam. bende de sezeryan korkusu var, hani yazmışsın ya zorunluluk halinde yaptırmayın diye, ben onlardan biri olabilirim, uykularım kaçıyor sezeryan olmak zorunda kalırsam diye. zaten anksiyete bozukluğum ve panik atağım var, yani benimki ciddi anlamda fobik bir durum..
fakat dediğin gibi doğum şekline biz karar veremiyoruz, ama bırakında o zamana kadar huzur içinde normal doğum yaptığımı ve sorunsuz geçtiğini hayal edebileyim..

Canım çok haklısın ben zaten ne normal doğumla nede sezeryanla ilgili kötü bişey demiyorum ikiside benim için aynı bende de biraz panik atak var ve bu durumda tansiyonuma yansıyor çok yükseliyor ben kendime güvenemiyorum bu konuda.. Herkesin fikrinede saygı duyarım zaten hepimiz hassas dönemdeyiz ne normal doğumla ilgili nede sezeryanla ilgili olumsuz şeyleri konuşmak bencede hoş değil.. Rabbim nasıl verdiyse elbette yardım edicek şimdiden bende hiç düşünmek istemiyorum..

günaydın güzel hamişler nasılsınız keyifler yerindedir umarım hepinize hayırlı cumalar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle :)))

günaydın canım keyifler güzeldi de sanırım topikte biraz gerginlik olmuş
doktorum son gittiğimde sordu doğumu nasıl istiyorsun diye ben de fark etmez bebeğim bilir dedim sonuçta ikiside olur bu normal doğum yapanlar illa hava atacak çatır çatır doğurdum diye aferin sana diyorum bende sonuçta sağlıklı bir doğum olsunda nasıl olursa olsun eml_84 takma sen sonuçta sezeryan istiyorsun sana bırakılıyor her şey başka kimseye de ilgilendirmez senin nasıl doğum yapacağın

kv de devlet hastanesi para almıyormuş diye duymuş biz özelde yapıcaz inş. doğumu devlet para almıyor olabilir ama ben devlet hastanesinde doğumu yapmak isteseydim oraya giderdim eşim özelde olucaz dedi ve konu kapandı bazı konular kimseyi ilgilendirmez.sonuçta bebk kararını eşimizle verdiysek bu konularıda eşlerimizle paylaşıp konuyu sonlandırıcaz :42::42::42::42:

Günaydın canım, yaaa biri sezeryan ile normal dogumun farkını yazmiş.burda olan herkes bana kalirsa bunu biliyor bunu paylaşmanın anlamı yok. Hadi benim kulaklarım kapalı zaten.kim ne derse desin umurumda değil ama ben zorunluluktan sezeryan olanları üzmelerine kızıyorum. Yoksa benim keyfim yerinde canım benim:)))
Bugün egitimdeyim spagetti den kule yapıyoz:)))

iyi çok sevindim hamişler üzülmesin onlar çiçektir ben de komik bir olay anlatayım bu arada dün sabah eşim kireç gibi bir suratla uyandı noldu ne bu halin dedim ''gece çok kötü bir rüya gördüm sen doğum yaptın ama bebek karnından çıktı ayağını gördük önce sonra sana dedim sen doğuruyorsun bir anda bebek çıktı sapsarı saçları mavi gözlü sonra 1 yaşına geldi ertesi gün bir uyandık 14-15 yaşlarında kapkara bir kız oldu dedim biz böyle olursa bu çocuğa nasıl bakıcaz hergün büyüyor bu :))))'' canım benim çok korkmuştu ben de çok güldüm bu olaya :1::1::1: bakarsın karnımızdan pırtlayıverir bizimkiler :)))
spagettiden nasıl kule yapılıyor kız anlamadım :53:

Kızlar şu Demir ilaçlarını açmı kullanıyorsunuz ben normalde zaten ilaç pek yutamam ilk olarak hap şeklinde verilmişti sabah aç karınla onu yutamadım midemi bulandırdı diye şurup olarak verdi doktor oda sabah aç karınla ve benim hala sabah midem tuhaf şekilde ve onuda içemiyorum çıkarıyorum hemen.. Ama son tahlillerde bayağı Demir eksikliği çıkmış doktor kesinlikle kullanman lazım diyor bu ilaçların gün içinde tok karınla olanları yokmu acaba..

bana hiç hap şeklinde değil direk solüsyon olanı verdi aç karnına iç bunu dedi ben sabahları içince çıkarıyordum öğlen aç karnına içiyorum şimdi yemek yemeden yarım saat önce sonuçta sabah ta aç öğlen de aç karnına aynı şey ne farkeder tok karnına olanını hiç duymadım bazen unuttuğumda tok karnına da aldığım oldu ama

Bende anlamıyorum neden sezeryana bukadar farklı gözle bakılıyor..bence oda enaz normal doğum kadar zor..ayrıca dediğiniz gibi kimsenin garantisi yokki illa normal olucak diye herkesin bünyesi farklı heyecan stres korku da normal doğuma çok etkisi var.. Benimde biraz panik ve heyecandan tansiyonum hemen tavan yapıyor.. Niye inatlaşim illa normal diye hem kendimi hemde bebeğimi niye riske atim.. Bende kendi isteğimle sezeryan olacağım kısmetse.. Yani bence kimse hiçbirşeyi eleştirmesin herkesin bedeni psikolojisi neyi kaldırıyorsa öyle yapsın..

Benim de anlatmaya çalıştığım bu. Herkesin psikolojisu farklı niye sezeryan kötü bişeymiş gibi davranılır ki. Senin benim psikojim sezeryanı kaldırırken, kimileri de sezeryandan korkuyor. Brn hiç sezeryanın yararlarını birilerine ispatlama ihtiyacı duymadım. Kimse de normal dogumun avantajlarını ispatlamaya gerek duymasın bence.

EMELLL of of aynı durum bendede var atasehırde oturup beyazıta gelıyorum nefret ettım trafıkten bıde soluk soluga kalıyorum kı kendıme acıyorum yahu... dun esım dıyorkı" nesabırlısın bu cıleyı cekıyosun"

Oyyyy seninki daha uzak. Servis var mı bari? Yol hakikaten çok sıkıntı hemen zaman gecsin izne cıkayım istiyorum:))

Kesinlikle haklısın yazdıklarımdan sonra farkına vardım durumun.kendimden yana eğer moralini bozduysam paylaşımlarımdan dolayı çok özür diliyorum çünkü yaşadığın sezeryan doğumun fobi olma durumu benim için de normal doğum için geçerli. O yüzden seni çok iyi anlıyorum :(( hakkını helâl et lütfen moralini bozmak asla istemem.

günaydın canım keyifler güzeldi de sanırım topikte biraz gerginlik olmuş
doktorum son gittiğimde sordu doğumu nasıl istiyorsun diye ben de fark etmez bebeğim bilir dedim sonuçta ikiside olur bu normal doğum yapanlar illa hava atacak çatır çatır doğurdum diye aferin sana diyorum bende sonuçta sağlıklı bir doğum olsunda nasıl olursa olsun eml_84 takma sen sonuçta sezeryan istiyorsun sana bırakılıyor her şey başka kimseye de ilgilendirmez senin nasıl doğum yapacağın

kv de devlet hastanesi para almıyormuş diye duymuş biz özelde yapıcaz inş. doğumu devlet para almıyor olabilir ama ben devlet hastanesinde doğumu yapmak isteseydim oraya giderdim eşim özelde olucaz dedi ve konu kapandı bazı konular kimseyi ilgilendirmez.sonuçta bebk kararını eşimizle verdiysek bu konularıda eşlerimizle paylaşıp konuyu sonlandırıcaz :42::42::42::42:

canım benim allah ne yazdıysa alnımıza onu görücez diyorum ya ben normal istiyorum ama belki de sezaryen olucam hiç belli olmaz bu işler senin kv de herşeye burnunu sokmasın bi zahmet sen nereyi istiyorsan orda yaparsın ayrıca ücret almıyor devlet ama her hastane de çok iyi olmuyor şans işi biraz özelde yapınca en azından diyorsun ki parama sözüm geçer kv den de ucuza getiricem diye napıcanı şaşırmış zaten eskisi kadar fazla ücret talep edemiyor hastaneler sanırım en fazla 3000 tl gibi rakamlara yapıyorlar çok çok özel hastanelerde 8000-9000 e çıkıyor da orta hallilerde böyle

kızlar ya bu benim prenses hiç durmuyo sürekli tekliyo 3 saattir sanki rahmimde bişey atıyor oraya vuruyo sanırım
bişey yoktur dimi normaldir ilk kızım bukadar oynamıyodu ondan bilmiyorum :44:

ben de öyle Maltepe de oturuyorum Maslak'a işe gidiyorum nerdeyse hergün 2 saat. İşe gittiğimde saat 10a kadar kendime gelemiyorum. önceden dokunmazdı da hamilelikten bu yana beni sersemletiyor.aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse.. hele yürüme işi ayrı bir mesele 2 adım atıyorum nefes nefese kalıyorum sanki 10 km yol yürümüşüm gibi.
eşlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz sahiden de dün eşim tüm buz dolabını boşaltıp raflarını yıkamış dolabı temizlemiş geri yerleştirmiş. Bugün de tüm evi temizlemiş. Ben napiyim şimdi bu kocaya canım yaaa :)))
soğukkanlı erkek her daim iyidir iyi maşalllahhh:nazar:

gerçekten nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz:) hehehh sen şimdi buzdolabını temizlemiş deyince hayal ettim baya komik oluyo :) yok cnm benm eşim o kadar ince işleri beceremez:) yani yapar ama benim içime sinmez :p elinden geleni yapıyor zaten bıktırmim adamı :D

Merhaba, ben sabah aç karnına başka ilaç aldığım için demir ilacını akşam yatarken alıyorum ama 2 saat hiçbir şey yememek gerekiyor ilaçtan önce. en son 20de yiyorum, 22de demir ilacını içip yatıyorum öyle dedi doktorum.

ben gece yatarken 2sını bır alıyorum

Back
X