• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Arkadaşlar benim kızım 21 haftanın sonunda 323 gr cıktı.Gelişimi de iki hafta geriden geliyor.Çünkü bacak ve kollarının uzunluğu 3 hafta geriden geliyor.Ortalamayı da bu etkiliyor.Ayrıca 18.haftadan itibaren de suyum azaldı.Şu an sınırda ve inanılmaz korkuyorum.Çünkü bu ikinci bebeğim.İlk bebeğimi nisan ayında 27.haftasında kaybettik,karnımda öldü,erkek bebekti,gelişimi 5 hafta geri kalmıştı.Yine aynı durumları yaşamaktan çok korkuyorum. Şu an 22 hafta 3 günlüğüz,her hafta kontrole gidiyoruz.Bakalım cuma günü nasıl çıkacak ölçümleri.Bu arada ilk bebeğimden sonra bir sürü araştırma yapıldı ve hatta geçen hafta yine bazı tahliller yapıldı ama bir şey bulunamıyor.Bebeğim yeteri kadar beslenemiyormuş,plasental yetersizlik denmişti bir öncekinde.Doktorum bundan endişeleniyor yine.Ama ben umudumu kaybetmemeye çalışıyorum.1 aydır evde yatıyorum,heyet raporu aldım işimi bıraktım.Sürekli soluma yatıp günde 5 litreye yakın sıvı tüketiyorum,beslenmeme de çok dikkat ediyorum.Benimle benzer durum yaşayıp bebeğine sağlıkla kavuşan yakınlarınız var mı?TESELLİYE VE DUAYA COK İHTİYACİMİZ VAR!

mrb. tıpatıp aynısını değil ama bir benzerini arkadasım yasadı. onunda hamileliğinin 18. haftasında suyu gelmeye basladı. yırtılma olmus. o en basta enfeksiyon zannetti doktora gidince anladı. suyu azaldı oda işi bırakıp evde dinlendi. Şimdi 34. haftasında 2-3 hafta sonra dünyaya gelecek bebeği inş. Ümidini kaybetme ve bolbol dinlen. İnşallah bebeğini sağsalim kucağına alırsın.

Tüm güzel annelere günaydınlar..Bugün sitede bi anormallik var sanki? iki saatte zar zor giriş yaptım.zar zor cevap yazıyorum gitmiyor,beğenemiyorum sayfa değiştiremiyorum vs...:41:

good morning herkese... cumartesi detaylıya giricem inş. heyecan en üst seviye. 1aydır görmüyorum oğluşumu :( eskiden olsa dayanamazdım görmeden ama şimdi hareketlerini hissettiğimden iyi nasılsa deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Oğlum anneannesi ve babaannesiyle tanışacak cumartesi :)

$1186321_361514980647514_972668142_n.webp $1000712_330834533715559_30676154_n.webp sizce oğlum kime benziyor :) yada bizden nasıl bişey cıkar ? :D

kızlar nasılız bugün... ben birkaç gündür aşırı terliyorum ve çok kötü kokuyor :26: ateş basıyor

Arkadaşlar benim kızım 21 haftanın sonunda 323 gr cıktı.Gelişimi de iki hafta geriden geliyor.Çünkü bacak ve kollarının uzunluğu 3 hafta geriden geliyor.Ortalamayı da bu etkiliyor.Ayrıca 18.haftadan itibaren de suyum azaldı.Şu an sınırda ve inanılmaz korkuyorum.Çünkü bu ikinci bebeğim.İlk bebeğimi nisan ayında 27.haftasında kaybettik,karnımda öldü,erkek bebekti,gelişimi 5 hafta geri kalmıştı.Yine aynı durumları yaşamaktan çok korkuyorum. Şu an 22 hafta 3 günlüğüz,her hafta kontrole gidiyoruz.Bakalım cuma günü nasıl çıkacak ölçümleri.Bu arada ilk bebeğimden sonra bir sürü araştırma yapıldı ve hatta geçen hafta yine bazı tahliller yapıldı ama bir şey bulunamıyor.Bebeğim yeteri kadar beslenemiyormuş,plasental yetersizlik denmişti bir öncekinde.Doktorum bundan endişeleniyor yine.Ama ben umudumu kaybetmemeye çalışıyorum.1 aydır evde yatıyorum,heyet raporu aldım işimi bıraktım.Sürekli soluma yatıp günde 5 litreye yakın sıvı tüketiyorum,beslenmeme de çok dikkat ediyorum.Benimle benzer durum yaşayıp bebeğine sağlıkla kavuşan yakınlarınız var mı?TESELLİYE VE DUAYA COK İHTİYACİMİZ VAR!

Allah bebişine can versin inşallah ben daha önce 2 düşük yaptım bu hamileliğimde hep böyle dua ediyorum Allah isterse olur canım bunu söylemek zor tabi ama üzme kendini Allahtan ümit kesilmez inşallah herşey yolunda gider bebeğini sağsalim kucağına alırsın dualarım seninle

merhabalar hamiledaşlarım
işyerinde netim zırtpırt koptuğundan pek giremiyorum konuya.inşaallah her hamile ve kuzucukları çok çok iyidir.
biz 25 inci haftamızdayız ve maaşallah pek hareketliyiz.ali balam annesini çok seviyor habire pıtır pıtır annesiyle oynuyor oğluşum.elimi koyup konuşuyorum bir bakıyorum başlıyor pıtır pıtır annesiyle oynamaya.babacı değil şimdilik babası elini koyuyor ama bizimki ona pek pas vermiyor
hele bir doğsun o tekme atan ayakların o parmaklarını tek tek yiyeceğim inşallah
kızlar ya aranızda benim gibi sırt ağrısı çeken varmı ya
sağ boşluk yerim varya kaburganın altı deliniyor resmen
oturamıyorum doğru düzgün
e ayaktada duramıyorum
evde sırt üstüde yatıp uzanmak yok
siz bi çare buldunuzmu?birde bişey soracağım:maden suyu içmenin bir sakıncası varmı arkadaşlarr?ben akşam yemeğini yediğimde acayip sıkışıyorum.nefesimde çok daralıyor
amaaa durun hep yok şu bu deyip dert yandım sanki sabahsabah
yooooo asla şikayetçi değilim
balıkım olsun büyüsünde önemli değil bunlar

günaydın canım
maşallah oğluşuna:nazar: bel ağrılarını hiç sorma dün kötü bir gece geçirdim inleyerek resmen sabah oldu dönemiyorum kalkamıyorum oturamıyorum:5:bizim doktor maden suyu günde 1 tane içebilirsin demişti.bu aralar bende içmeye başaldım tekrar mide ekşimesi bulantısı başladı bende tekrar maden suyu iyi geliyor aynen çok yakınıyoruz ama herşey balıklarımız için.....:16:

amanın 1.76 lık bir hatun ve onun biraz daha üstü bir adam. Onlardan çıkacak çocuğu düşünemiyorum. Tamam canım oldu bu iş bu yazılarını sözleşme olarak kabul ediyor ve kertme işlemine başlıyorum:))

heh şöyle yaa bi kendine gel ölüm falan deme valla herşey kabusum oluyor onu da kabusumda görürürm beni üzersin aaaaa..
dün akşam hissetti ama çok az hissetti. Hala tarifini yapıyor şöyle oldu böyle oldu diye:)) inanamadı çünkü tekme olduğuna. ama çok şükür hissetti

oldu bu iş o zaman sevgili dünürüm :))benim eşim de aynı şeyi yapıyor işte bak burda kafası var galiba şu ayağı mı acaba batın muayenesi yapar gibi elini karnımın bi o tarafında bi bu tarafında gezdiriyor :1:

isim konusu konusuldumu bılmıyorum ama dusuncelerınızı merak ediyorum.

ben kızıma NISA SU vermeyı duasunuyorum. su ısmını kullanmak istsyorum. sizler ne düşünüyorsunuz.....

günaydın canım
çok güzel isim seçmişsin :nazar: adı gibi bahtı da güzel olsun inşallah
biz nasipse ELA ismini koymayı düşünüyoruz:nazar:

anladım cnm.peki ilk etapta neler alacaksın ve kaç tane.sürekli çok alma çabuk büyüyolar falan diyolar kafam karıştı.

valla eşimin kuzeninin yeni bebeği oldu onlara da çok bişey almayın dediler almadı onlar da ama bebek bu devamlı altını batırıyor kusuyor falan bikaç kıyafetle geçmiyormuş bebek daha hastanedeydi kıyafet sorunu yaşadılar hemen gidip tulum vs aldılar sonuçta aldıklarımı yine en az 1-2 ay giyicek öyle hemen kocaman olucak hali yok :) ben ilk etapta odama koyacağım yatağı alıcaktım ama almicam arkadaşım da doğum yaptı onların çok güzel ufak bambu beşikleri var almayın isterseniz size verelim dediler onu almicam sonra kıyafetlerini alıcam ben bebekte tulumu çok seviyorum bol bol tulum alıcam işte kişisel bakım eşyalarını(tırnak makası,tarak şampuan vs.) alıcam aklımda çok şey var ama oturup liste yapmadım henüz erken olduğu için aklıma gelmiyor şuan :)))

selam camlarım
dün akşam afedersiniz küçük tuvaletim geliyor tuvalete gidiyorum azıcık yapıyorum kalkıyorum içeri geliyorum on dakika sonra bi daha gidiyorum yine azıcık yapıyorum kalkıyorum ama on dakika sonra tuvalet hissi tekrar geliyor.
üç beş kez böyle oldu ardarda. herhangi bir acı yanma yada başka bir sorun yok gereğinden fazla akıntım koku falan da yok. bugün de öyle ardarda gelmiyor da eskiye göre daha az yapıyorum küçük tuvaletimi. sizce bunun sebebi ne olabilir ?
ayrıca kasiklarımda hafif bi sızı bazen karıncalanma gibi birşey oluyor. kasılma olup olmadığını anlamıyorum ben açıkçasi korktum size bi danışmak istedim var mi benim gibi olan ?

canım günaydın bende de oluyor o dediğin ama ne zaman çok aşırı sıvı tükettiğimde(ağzım çok kuruyor hamileliğimi öğrendiğimden beri bazen abartıp 4 litre falan su içtiğim oluyor:( ) ayaklarım üşüdüğü zaman (bunu önlemek için ev botu giyiyorum evde) bir de yemeği fazla kaçırdığım zaman

valla cnm bizim bebiş doğdu doğmaz beşikte uyudu :) yanıma almadım hiç uyurda Allah korusun üstüne binersem diye.. birde az mıkırdasa beşikte sallıyodum.. arabamızıda hastaneden çıktıktan 3.gün sonra kullandık :) hastaneden çıktıktan 3 gün sonra sarılık için tekrar hastaneye gittik arabayıda aldıkki dönüşte gezeriz diye ama tabi ağustos ayıydı yeşilköyde doğum yapmıştım sahilde gezeriz mantığı vardı :) dönüştede avm ye uğrayıp mama önlük vs almıştım. bebeğimin odasındaki mobilyadan yatağı vardı onda ilk zamanlar pek yatıramadım ama odamdaki hasır beşiği çok kullandım tavsiye ederim.

canım ben de öyle yapıcam odama hasır beşik koyup onda yatırıcam yanımda yatırmayı düşünmüyorum hiçbir zaman (umarım mecbur kalmam) çünkü nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya sonra hep yatakta uyumak ister büyüyünce falan yerini yatağını bilsin çocuğum :)

good morning herkese... cumartesi detaylıya giricem inş. heyecan en üst seviye. 1aydır görmüyorum oğluşumu :( eskiden olsa dayanamazdım görmeden ama şimdi hareketlerini hissettiğimden iyi nasılsa deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Oğlum anneannesi ve babaannesiyle tanışacak cumartesi :)
bende seninle aynı durumdayım canım.1 aydır göremiyorum cumartesi ayrıntılı var ve acaip heyecanlıyım.sağlıkları da yerindedir inşallah.inşallah her yeri görünürde tekrar gitmek zorunda kalmayız. bi arkadaşımın bebeği sırtını dönememiş bir türlü tekrar gitcek.

aynen canım benimde 2 haftadan beri gece dönüşlerim pek bi inlemeli oluyor ayrıca uzun süre işyerinde oturunca kalkarken zorlanıyorum sonra geçiyorr p.tesi sorucam dr a normalmi diye bu arada karnıma hep lierac jel kullandım iyide geldi ama göğüsü hiç akıl etmedim ve bu sabah işe gellirken bi baktımki çatlamışımmmm:(((((

aa ben hamile kaldığımdan beri göğüslerimden başlayıp dizlerime kadar yağlanıyorum.banyodan bi çıkıyorum pehlivan gibiyim :9:
sen de öyle yap.çatlaklara da iyi gelir hem daha fazlası da olmaz.

merhabalar hamiledaşlarım
işyerinde netim zırtpırt koptuğundan pek giremiyorum konuya.inşaallah her hamile ve kuzucukları çok çok iyidir.
biz 25 inci haftamızdayız ve maaşallah pek hareketliyiz.ali balam annesini çok seviyor habire pıtır pıtır annesiyle oynuyor oğluşum.elimi koyup konuşuyorum bir bakıyorum başlıyor pıtır pıtır annesiyle oynamaya.babacı değil şimdilik babası elini koyuyor ama bizimki ona pek pas vermiyor
hele bir doğsun o tekme atan ayakların o parmaklarını tek tek yiyeceğim inşallah
kızlar ya aranızda benim gibi sırt ağrısı çeken varmı ya
sağ boşluk yerim varya kaburganın altı deliniyor resmen
oturamıyorum doğru düzgün
e ayaktada duramıyorum
evde sırt üstüde yatıp uzanmak yok
siz bi çare buldunuzmu?birde bişey soracağım:maden suyu içmenin bir sakıncası varmı arkadaşlarr?ben akşam yemeğini yediğimde acayip sıkışıyorum.nefesimde çok daralıyor
amaaa durun hep yok şu bu deyip dert yandım sanki sabahsabah
yooooo asla şikayetçi değilim
balıkım olsun büyüsünde önemli değil bunlar

maden suyu içmen yararlı bile.magnezyum almak açısından.bir taşla 2 kuş :40:

Eki Görüntüle 867796 Eki Görüntüle 867797 sizce oğlum kime benziyor :) yada bizden nasıl bişey cıkar ? :D

detaylıda daha çok belli olur kime benzediği benim detaylı ultrason çıktısında kızım kime benziyor tespit edildi ağzı burnu kafa yapısı aynı babası :54: şimdiden babası kılıklı diye seviyorum balıkımı :36: bana neresi benziyor çok merak ediyorum:5: bizim de ilk bebeğimiz hep aynı soruyu soruyoruz bizden nasıl bişey çıkar :16: diye
aman sağlıklı olsun da babasına benzesin:))))):nazar:
bence de sizinkisi sana benziyorrrrrrrrrrrrr :nazar:

Tabiki de çok tatlı bir küçük prens çıkar bu karışımdan ve bence oğluşun sana benzicek annesi ;) Tabi bunu ultrason fotosuna bakıp demiyorum iç sesim öyle dedi :16:Ultrason fotoğrafından da şunu çıkardım uzun boylu olucak ;) nasıl tespitlerimi beğendin mi :49::52:

çokkk beğendim :) babasına da benzesin azcık ya :D bal oğlum benimmm bakalım detaylıdan sonrada resim eklicem öylede bir tespit yapalım :D

Back
X