• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
insanları anlamıyorum ya hakkaten anlamıyorum bir daha sağlık sektöründe çalışmak mı asla tövbe yeter ya hele bir daha psikiyatri servisi mi trilyonlar verseler de asla çalışmam 11.45 teki randevusuna 12.20 de gelip bir de üstüne beni neden aramadınız arayıp haber vermiyor musunuz böyle hizmetiniz yok mu diye paylamaya çalışan kadın sana sesleniyorum
'' GERİZEKALI BEYİNSİZ APTAL BEN HER GÜN SADECE SENİNLE DEĞİL SENİN GİBİ 30 KİŞİYLE UĞRAŞIYORUM HEPİNİZE YETMEM İÇİN BENİM DE SİZİN GİBİ HUNİ TAKIP GEZMEM LAZIM HER DEDİĞNİZİ SİNEYE ÇEKMEM LAZIM Kİ SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ DAVRANAYIM ANLAYIŞ GÖSTERDİKÇE TEPEME ÇIKIYORSUNUZ BİR DE ÜSTÜNE HALA ANLAYIŞ BEKLİYORSUNUZ SORUN O VERDİĞİNİZ PARALARSA ONLARI TEK TEK KIVIRIP K.....NIZA SOKUN ÖFFFF YETER BE BIKTIM YA !!!'' ağlicam artık niye insanlar anlayış göstermekten çok anlayış bekliyor biri beni kurtarsın burdan!!!

Canım ya, inan her işin kendine göre zorluğu var. Hayat işten ibaret değil ya. Sen bebişini düşün, rahatla. Gerginlik sana da bebeğe de zararlı...

Aynı şekilde canım bende tansiyon aleti aldım evde hep normal 11 7 en fazla 12 8 ama doktorda 15 9filan şu anlık tuz yemiyorum hiç birde benim ailemde hep hipertansiyon rahatsızlığı var oda korkutuyor biraz.. Bu sebeble de kendime güvenemiyorum normal doğum konusunda ayrıca nabzımda 100 ün üstüne çıkıyor..Allah yardım etsin cnm dikkat edicez işte

Aynen beim hikayeme benziyor birde panik atak ta var üstüne, daha ne olsun, Allah yardımcımız olsun kolaylıkla atlatalım inşallah bu günleri....

Bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, bizim kız suratını gömmüş kollarını kavuşturmuş, doktor biraz salladı da az biraz burnunu ve gözleini gösterdi. Pek tatlıydı. Ama daha da önemlisi her şeyin yolunda olduğunu öğrendim:nazar::nazar::nazar:
biraz haftasına göre önde gidiyormuş 550 gr. olmuş 22.haftada :17:

ne güzel herşey yolundaymış maşallah :nazar::nazar::nazar: bende haftaya görücem prensesimi :21::21::21::21:

Moral bozmamak lazım, bu dünyadaki milyarlarca insan bir şekilde doğdu. Bundan 1000 yıl önce de insanlar doğum yapıyordu. Biz şimdi kendi seçtiğimiz doktorlarla, steril hastanelerde, dışarıda eşlerimiz, sevenlerimiz beklerken, Allah'ın izniyle kolaylıkla yapacağız doğumlarımızı inşallah.

Ben daha hiç müzik dinletmeye başlamadım. Dinleten var mı aranızda sahi?

Biz Mozart dinliyoruz, Mozart bebeğin anne karnında duyduğu kalp sesi, ritmik hareketlerin sesleri v. S en yakın sesmiş, birde Mozart dinleyen bebeklerin daha Zeki old. Yönünde çalışmalar var ama bence en önemlisi sakinleştirici etkisi:35:

selam kızlar

dünden beri benim moralim çok bozuk. şimdi yazarken bile ağlıyorum. dün eşimin ailesi video konuşma yapmak istediler eşim aradı konuştular. bende diğer kanepede oturuyorum. önce 10-15dk annesiyle konuştu sonra abisiyle konuştu sonra babasıyla konuştu. yaklaşık bi 20-25dk görüştüler. hiçbiri ne beni ne bebeğimi sormadılar. bırakın sormayı selam bile göndermediler. şok oldum hiç böyle yapmazlardı çok alındım. alındığımı eşime belirttim eşim önce hergün konuştuğunuz için sormamışlardır dedi selam bile göndermediler dedim. bir saat kadar önce abisi facebookta sormuştu nasılsın vs diye. ama bi selam gönderilmez mi. her neyse ben hamileliğin etkisiyle ağlamaya başladım yatıyoruz bu arada. eşim bir iki ağlama filan dedi ama istediğim gibi teselli etmedi beni bende ağlayarak odadan çıktım. arkamdan gelir sandım gelmedi. bende kanepede yattım. ilerleyen saatlerde gelmiş beni yatağa götürmeye çalışıyor ona da kızdım iyice ağladım. ağladıkça rahatsızlandım. çok ağrıma gitti. eşimin ardımdan gelmemesinin açıklaması gelseydim daha kötü kavga ederdik nerden bileyim senin yatağa gelmeyeceğini diyor(daha önce hiç yatağı terketmemiştim). uykumu iyi alamadım bugün okulda çok kötüydüm son ders izin aldım. birazdan yatacağım sizinle paylaşmak istedim. biliyorum belki çok saçma ama böyle bir moral bozukluğu içindeyim. eşime de rahatsız olduğumu söylemedim hala kırgınım ona. :43::43::43:

Canim biz bunu cogu zaman yasiyoruz selam soyleseler bile her defasinda olmuyor hatta cogu zaman soylemedikleri halde esim uzulmeyeyim diye yalandan seni sordular selam soylediler dedigi bile oluyor ama ben esime de onlara da tek laf soyluyorum kim ne ekerse onu bicer dusmez kalkmaz bi allah zamani gelince hatirlatmasini bilirim herseyi

kızlar bu arada bebeğimi sadece ben değil eşimde hissediyo artık. Dun resmen tekmeleyip durdu beni. Eşim elini karnıma koydu oda hissedıyo artık:1::1::1::1::1:Kasık bölgemden hissediyoruz ama daha. KArnımdan hissedemiyoruz. Ama cok super bişey. Dun bebişime aldıgım tuluma sarılarak uyudum.

Canim ben de kasik bolgemde hissediyorum hatta bazen oyle cosuyo ki asagidan firlayip gidicek saniyorum :)))))

canim biz bunu cogu zaman yasiyoruz selam soyleseler bile her defasinda olmuyor hatta cogu zaman soylemedikleri halde esim uzulmeyeyim diye yalandan seni sordular selam soylediler dedigi bile oluyor ama ben esime de onlara da tek laf soyluyorum kim ne ekerse onu bicer dusmez kalkmaz bi allah zamani gelince hatirlatmasini bilirim herseyi

canim ben de kasik bolgemde hissediyorum hatta bazen oyle cosuyo ki asagidan firlayip gidicek saniyorum :)))))

bi yerde okudum. Ikinci hamilelikde dah cabuk hissedilirmiş. Kaslar gevsek oldugu için. Benim daha ilk hamileliğim.benim kaslarım gevsekmi yani şimdi...

kızlar bişey soracağım,benim pazartesi ayrınıtılı ultrasonum vardı.
özel hastanede oldu.
fakat hiç sizin anlattığınız gibi uzun sürme,cd alma,bebişi detaylı görme olmadı: (
10 dk zor bela sürdü.bakan doktor hiç konuşmadı,kendi kendine mırıldanıp durdu :19:
bana hiç göstermedi zaten göremedim,eşim görmüş o anlattı bana.
hiç bilgide vermedi.bi zarf içinde bebeğin değerleri ve 3 ultrason görüntüsüyle(ki bu renkli falan değil bildiğimiz siyah beyaz olandan) beni doktoruma yönlendirdi o bilgi verecek diye.doktorum herşey gayet iyi dedi.
fakat ben bi kere sinirlendimya durduramaz beni kimse: ))
doktoruma dedimki,
radyologtaki doktor bana yetersiz gibi geldi,hiç bilgi vermedi,10 dk ya baktı ya bakmadı,bende hiç birşey görmedim dedim.
güldü:''bu bebeğin organlarını görmek için yapılıyor,doktor konsantre olmakta zorlanır bi yandan da sizinle konuşsa.sizin bahsettiğinizi anladım ben,4 boyutlu ultrasonla karıştırdınız herhalde.o isteğe bağlı yapılıyor,isterseniz öbür ay onu da yaparız''dedi.
ben anlamadım sizde nasıl oldu?
ayrıntılı ultrasonla 4 boyutlu farklı şeyler mi?
sizin bahsettiğiniz detaylı ultrason aslında 4 boyutlumuymuş? :44:
birde hiç bi ücret almadılar ayrıntılı ultrason için.

Kizlar gulsem mi paniklesem mi bilemedim :)))) bugun itibariyle tam 22 haftalik olduk 21. Haftadan beri net hissetmeye baslamistim ama son bikac gundur bizimki o kadar kuduruk hareketler yapiyor ki ucan tekme atiyo resmen kolayini bulsa asagidan firlayip gidicek gibi :D bu simdiden boyleyse 1-2 ay sonra halimi dusunemiyorum hala ihtimal veremiyorum yaaa şaka gibi :)))))

Biz Mozart dinliyoruz, Mozart bebeğin anne karnında duyduğu kalp sesi, ritmik hareketlerin sesleri v. S en yakın sesmiş, birde Mozart dinleyen bebeklerin daha Zeki old. Yönünde çalışmalar var ama bence en önemlisi sakinleştirici etkisi:35:

Güzel tiyo :) Ben de internetten şöyle bir cd yapayım kızıma. Teşekkürler

Kizlar gulsem mi paniklesem mi bilemedim :)))) bugun itibariyle tam 22 haftalik olduk 21. Haftadan beri net hissetmeye baslamistim ama son bikac gundur bizimki o kadar kuduruk hareketler yapiyor ki ucan tekme atiyo resmen kolayini bulsa asagidan firlayip gidicek gibi :D bu simdiden boyleyse 1-2 ay sonra halimi dusunemiyorum hala ihtimal veremiyorum yaaa şaka gibi :)))))

AYNEN CANIM YAA. kİ BİZ SENDEN GERİDEYİZ. BAZEN OYLE YERLERİME VURUYO Kİ AĞRIDAN KIVRANIYORUM...MESELA SU ANDA BÖBREKLERİM AGRIYO. kASIK AGRIM SABIT ZATEN..:1::1::1:İYİCE BUYUYUNCE NOLACAK MERAK EDİYORUM BENDE..GECELERİDE UYUYAMIYORUM ARTIK. BENİ KENDİNE GÖRE CEVİRMEYE CALIŞIYO RESMEN CİMCİMEMMM. BİDEE BEĞENEMZ HER POZİSYONU HİÇ SORMA.... AMA BU IYI DEĞİL Mİ Bİ SIKINTI YOKTUR DİMİ YAA.

Bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, bizim kız suratını gömmüş kollarını kavuşturmuş, doktor biraz salladı da az biraz burnunu ve gözleini gösterdi. Pek tatlıydı. Ama daha da önemlisi her şeyin yolunda olduğunu öğrendim:nazar::nazar::nazar:
biraz haftasına göre önde gidiyormuş 550 gr. olmuş 22.haftada :17:

Maşallah :nazar:, benimki de öyleydi. Doktor bir saat uğraştı, yüzünü göstermedi. Ertesi gün tekrar gitmek zorunda kaldık. Allahım şu kalan zaman da hayırlısıyla bir geçse de yavrularımızı sağ salim kucağımıza alsak.

sıkma canını boşver oluyor bazen böyle şeyler daha kırılgan daha alınganız sonuçta eşimizde bizle aynı dili konuşmayınca üzülüyoruz haliyle ama sen bebeğini düşün canını sıkmamaya çalış yinede

ay üzülme değermi hormonların etkisiyle bukadar etkilendin sanırım yoksa bizim kv ayda yılda bir aklına gelirse :1:
hiç takmam sağolsunlar da geçende gelmiş kızıma diyoki kardeşin pipili olursa birazcık severiz o olmazsa hiç sevmeyiz
sen yetersin bize diyo bende çamaşır seriyorum duyuyorum ay düşünceye bak ama bu arada kendime hayret ediyorum benim sinirlerim alınmış gibi bu hamilelikte herşeyi anlayışla karşılıyorum maşallah diyeyim :37::37::nazar:

bu tamamen hormanel bişey canım :29:
aynı şeyleri eşimle bende yaşıyoruz.
bazen gereksiz bişeye alınıyorum(bu arada senin konunda sana hak veriyorum,ayıp olmuş gerçekten),
sonra odayı terkediyorum,ağlıyorum öyle boş boş.sonra eşim istediğim pohpohlamayı yapmayınca daha da kötü oluyorum :1:
haliyle senin durumunu çok iyi anlıyorum.
bu dönemlerde ruh halimiz çok değişken olduğu için eşlerimizde nasıl davranacağını şaşırıyor.
eşim bana sürekli diyor:''öyle garip şeylere alınıyorsunki nerede nasıl davranacağımı inan şaşırdım''...
muhtemelen senin eşinde de böyle oldu.
seni umursamadığını düşünme.
hiç sıkma canını boşver :34:
ben eşimle böyle dargınlıkların ardından barışınca hemen bi bisküvili pasta yapıyorum(çok sever) düzeliyor aramız :69:

Bunlar çok normal şeyler galiba. Ben de olur olmaz her şeye alınıp ağlıyorum. Haftada bir eşime mutlaka küsüyorum. Ben böyle değildim. Ühüüü...

desteğiniz için çok teşekkürler kızlar evet hormonal şeyler bunlar biliyorum ama engel olamıyorum ki. eşim normalde çok anlayışlıdır sanırım o da hangi durumda nasıl davranacağını şaşırdı. ama alttan almayacağım gönlümü almalı bu akşam. normalde hiç küsen biri değilim ama olsun banane ben hamileyim ve haklıyım:27::27:

iyiki varsınız

desteğiniz için çok teşekkürler kızlar evet hormonal şeyler bunlar biliyorum ama engel olamıyorum ki. eşim normalde çok anlayışlıdır sanırım o da hangi durumda nasıl davranacağını şaşırdı. ama alttan almayacağım gönlümü almalı bu akşam. normalde hiç küsen biri değilim ama olsun banane ben hamileyim ve haklıyım:27::27:

iyiki varsınız

Tabi ki haklısın, sonuna kadar arkandayız :72:

Maşallah :nazar:, benimki de öyleydi. Doktor bir saat uğraştı, yüzünü göstermedi. Ertesi gün tekrar gitmek zorunda kaldık. Allahım şu kalan zaman da hayırlısıyla bir geçse de yavrularımızı sağ salim kucağımıza alsak.

amiiin:)) inşallah canım. bana tekrar gel durumu olmadı ama olsun napalım.

kızlar bişey soracağım,benim pazartesi ayrınıtılı ultrasonum vardı.
özel hastanede oldu.
fakat hiç sizin anlattığınız gibi uzun sürme,cd alma,bebişi detaylı görme olmadı: (
10 dk zor bela sürdü.bakan doktor hiç konuşmadı,kendi kendine mırıldanıp durdu :19:
bana hiç göstermedi zaten göremedim,eşim görmüş o anlattı bana.
hiç bilgide vermedi.bi zarf içinde bebeğin değerleri ve 3 ultrason görüntüsüyle(ki bu renkli falan değil bildiğimiz siyah beyaz olandan) beni doktoruma yönlendirdi o bilgi verecek diye.doktorum herşey gayet iyi dedi.
fakat ben bi kere sinirlendimya durduramaz beni kimse: ))
doktoruma dedimki,
radyologtaki doktor bana yetersiz gibi geldi,hiç bilgi vermedi,10 dk ya baktı ya bakmadı,bende hiç birşey görmedim dedim.
güldü:''bu bebeğin organlarını görmek için yapılıyor,doktor konsantre olmakta zorlanır bi yandan da sizinle konuşsa.sizin bahsettiğinizi anladım ben,4 boyutlu ultrasonla karıştırdınız herhalde.o isteğe bağlı yapılıyor,isterseniz öbür ay onu da yaparız''dedi.
ben anlamadım sizde nasıl oldu?
ayrıntılı ultrasonla 4 boyutlu farklı şeyler mi?
sizin bahsettiğiniz detaylı ultrason aslında 4 boyutlumuymuş? :44:
birde hiç bi ücret almadılar ayrıntılı ultrason için.

ücretsiz olması garip bence oyuzden ilgilenmedi 4 boyutluyla ayrıntılı ayrı oluyor canım ama ayrıntılı siyah beyaz değil baya bellioluyor heryeri ve 40 dk. felen sürüyor diyorlar heryer cd vermiyor bende yarın giricem cd vermicekler ama ücretli oluyor

Back
X