• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Cumartesi bende sonunda ayrıntılu ultrasona girdim 2. düzey oluyormuş ve evet biz renkli beklerken renkli değil bu dedi şaşırdık tabi onlar 4 boyutlu isteğe bağlı onda organ ölçümü yapılmıyor dedi doktor bizde önemli değil dedik yarım saat kadar sürdü çok ilgili bir doktordu medivia hastanesi bebeğimin zekasında yada organlarında hiçbir problemi yok gayet iyiymiş ama bebeğim küçük ben daha söylemeden troit ilacımı kullanıyorsun tansiyonunmu var diye söyledi zaten bebeğe giden bir damarım tansiyondan dolayı büzüşmüş ve yükseldikçe kan dolaşomı sağlıklı bir şekilde gitmiyormuş sorun bebeğinde değil sende dedi stres yasak kalabalık yasak işin bitmesine allahtan 15 gün kaldı gerekirse konuşmıcaksın evden dışarıyada çıkma herşey sana bağlı dedi erken doğum riskim çok yüksekmiş:26: ben duyunca hemen ağladım zaten kızdı doktor kötü birşey yok 1 hafta geride heyecan yapma dedi damarlarımı kontrol altına alıcaklarmış cumartesi doktoruma gidicem bakalım ne dicek sanırım hertürlü tedbir için akciğerin gelişmesi için iğne yapılacak hayırlısı olsun inş bebeğim zamanında gelir:25:

Bu arada cumartesi havuzlu hana gittik fiyat olarakda çeşit olarakta herşey aynı fiyatda aynı boşuna yorulduk anlıcağınız hastane çıkışları özellikle erkek için çok güzel değil heğ kedi köpek tavşan işlemeleri var 35 tl den başlıyor 120 tl ye kadar ben zr 1 tane uğur böcekli güzel buldumda aldım sanırım bitti alışverişimiz annemin demesine göre:) 7 adet pijama altı 5 adet pijama takımı 3 hastaneçıkışı yelek 18 tane çorap:) 2 adet zıbın 9 adet çıtçıtlı badi 5 adet tulum aldık geri ıvır zıvır almıştım zaten artık büyük adam kıyafetleri alcakmışız :) birtane pantolon ve tsirt oldım lcw den birde öyle çok eminönü alışverişini öyle çok 8 aya felen bırakmayın acayip yoruluyor insan orda ben 2 gün kendime gelemedim

Cumartesi bende sonunda ayrıntılu ultrasona girdim 2. düzey oluyormuş ve evet biz renkli beklerken renkli değil bu dedi şaşırdık tabi onlar 4 boyutlu isteğe bağlı onda organ ölçümü yapılmıyor dedi doktor bizde önemli değil dedik yarım saat kadar sürdü çok ilgili bir doktordu medivia hastanesi bebeğimin zekasında yada organlarında hiçbir problemi yok gayet iyiymiş ama bebeğim küçük ben daha söylemeden troit ilacımı kullanıyorsun tansiyonunmu var diye söyledi zaten bebeğe giden bir damarım tansiyondan dolayı büzüşmüş ve yükseldikçe kan dolaşomı sağlıklı bir şekilde gitmiyormuş sorun bebeğinde değil sende dedi stres yasak kalabalık yasak işin bitmesine allahtan 15 gün kaldı gerekirse konuşmıcaksın evden dışarıyada çıkma herşey sana bağlı dedi erken doğum riskim çok yüksekmiş:26: ben duyunca hemen ağladım zaten kızdı doktor kötü birşey yok 1 hafta geride heyecan yapma dedi damarlarımı kontrol altına alıcaklarmış cumartesi doktoruma gidicem bakalım ne dicek sanırım hertürlü tedbir için akciğerin gelişmesi için iğne yapılacak hayırlısı olsun inş bebeğim zamanında gelir:25:

allah yardımcınız olsun canım kendine çok ama çok dikkat et üzülüpde moralini çok bozma allaha bol bol dua edelim

Bu arada cumartesi havuzlu hana gittik fiyat olarakda çeşit olarakta herşey aynı fiyatda aynı boşuna yorulduk anlıcağınız hastane çıkışları özellikle erkek için çok güzel değil heğ kedi köpek tavşan işlemeleri var 35 tl den başlıyor 120 tl ye kadar ben zr 1 tane uğur böcekli güzel buldumda aldım sanırım bitti alışverişimiz annemin demesine göre:) 7 adet pijama altı 5 adet pijama takımı 3 hastaneçıkışı yelek 18 tane çorap:) 2 adet zıbın 9 adet çıtçıtlı badi 5 adet tulum aldık geri ıvır zıvır almıştım zaten artık büyük adam kıyafetleri alcakmışız :) birtane pantolon ve tsirt oldım lcw den birde öyle çok eminönü alışverişini öyle çok 8 aya felen bırakmayın acayip yoruluyor insan orda ben 2 gün kendime gelemedim

maşallah canım herşeyi almışsınız biz daha yeni başladık alışverişe bir hastane çıkışı 2 zıbın takımı 3 adet çıtçıtlı badi aldık :16::16::16: ne demişler başlamak bitirmenin yarısı :34::34::34::34:

İnşallah Canım... üzme kendini hem doktor kontrolündesin sol tarafına yatmaya özen göster çünkü bebek gelişimi geride olunca ki seninki çok degil fayda saglıyormuş... merak etme içini ferah tut iyi olacak inşallah...

:16: bu arada cicilerine özendim çok.. benim cinsiyet belli degil henüz cuma gidicem artıkın.. ögrendigim gün atarım kendimi cicilerin kucagına :16:

karar verdim, gebeliği sırasında yorulan anneleri daha az seveceğim. biliyorum, gebelik alışverişi gerekli ve önemli. dahası insan heves ediyor. hepsinin farındayım ama ucuzunu alayım diye dünya dolaşıyorsunuz. Toplu alışverişte 100 hadi 300 tl kar ediyorsunuz. Aslında bence fiyatlandırılamacak bir maliyete giriyorsunuz. Lütfen gerek yok.
Herşeyin eksperi bendeniz (annemin deyişle "çok bilenlerden") bu hafta sonu şöööle yaptuım:
efendim ilgili hastane çıkışına karar verdim. yani oğluşa mavi laciverst ve kahverengi giydirmek istemediğimden ekruda karar kıldım. Çünkü çok bilmiş ben inanıyorum ki kadın hırpalayan, kaba saba adamlar yani yontulmamış odunlar ve develer yetiştirmede renklerin de küçük de olsa bir katlkısı vardır.
çok renki ve çok desenli olmasın. Hastane çıkışının içindeki kıyafetlerde mutlaka tulum bulunsun. Malum göbek bağı yüzünden. İki parça alt üst yakımı göbeği düşmemiş bebeğime giydiremeem. haaa bir de eşim önemli değil dese de kumaş organik olsun dedim. Hal böyle olunca bulmak da imkansız oluyormuşl. İnternet aramaları sonucu fark ettim ki ekru-az desenli-tulumlu ve organik bir hastane çıkışı bulmaktansa Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi, yoksulluğun ve sömürünün ortadan kalkması bile daha olası... hehe
doğal olarak tahmin edin ne oldu "BULAMADIM"...
Sonra adını sanını bildiğim Panço, Chicco gibi yerleri arayıp telefonda sordum. Chicco'da yakınını buldum ve kocayla gidip aldııımmm...eşşek sıpaları ayrı sattıklarından pahalıya geldi ama olsun.
Eveeet geldik bu çok bilenin mesajından çıkarılacak sonuca: KENDİNİ YORMAYIN. Ben de sizi ağlatan ve vşcdanınızı hedef alan mesajlar yazmak zorunda kalmayayım. Komik mesajlarıma devam edebileyim. Sevgiler, saygılar, öpücükler...

bende hıc ağrı yokta sankı bebek cıkıcak gıbı rahmım kasılıo sankı anlamadım ne oldunu bugun detaylı ultrasoan gırıcem bakalım ıns bısey cıkmaz allah evlatlaırmzıı bağıslasın ıns

benim doktor kontrolüm perşembe günüydü, doktor kasık ağrısına vajina ağrısına normal diyor kontrollerimi de yaptı herşey nordal dedi bebeğin aşağıya doğru vurması da yeni başladı ama bazen yukarı çıkıyor dolaşıyor yani kızım :))))) inşallah sorun çıkmaz detaylıda amin canım allah korusun bebişlerimizi

inşallah vaktinde gelir bebeğin canım kendini yorma dikkat et.Allah yardımcın olsun .iş için 15 gün kaldı demişsin bence rapor al riske atma.inşallah bebişlerimizi sağ salim vaktinde kucağımıza alırız.

günaydın canlar iki gündür bakamadım foruma bir bakarım şimdi neler konuşulmuş bugün akşam 5 te doktor randevumuz var kızımızı görücez bakalım 1 ayda ne kadar büyümüş :)))

Kızlar idrarında enfeksiyon çıkanlara bişey sorcaktım. Benim hamileliğin başında idrar testi yapılmıştı diğer rutin kanlarla bir daha da yapılmadı. Şimdi bazen yanma hissediyorum çok rahatsız edecek düzeyde değil. Sizinki nasıl çıktı şikayetiniz olduğu için mi yaptırdınız yoksa kontrolde mi

üşütmüş olabilirsin.bol su iç.bdenden toplam 2 kez istedi sadece bool su iç dedi o kadar.ama yanma yoktu bende.

Bebeğimin hareketlerini hissetmeye takmış durumdayım sürekli hissedeyim istiyorum
Baska şeylere konsantre olsmıyorum elim karnımda sürekli şimdi süt içtim yattım bir iki kez hissettim durdu normal mi bu arkadaslar
21+0 dayız benim gibi olanlar nasıl hissediyor
İnternette de hissetmezseniz dra basvurun diye okudum
Bu hissetmenin ölçüsü ne ki acaba ne zaman hareket azslmış oluyo

Bebeğimin hareketlerini hissetmeye takmış durumdayım sürekli hissedeyim istiyorum
Baska şeylere konsantre olsmıyorum elim karnımda sürekli şimdi süt içtim yattım bir iki kez hissettim durdu normal mi bu arkadaslar

Canım ben de 21.haftamın başındayım ve cuma günü hissettim.Cuma akşamı baya bi çikolata yemiştim 7-8 kez hareket etti.ctesi sabah yine aynı şekilde hissettim gün içinde pek farketmedim.Akşam da olmadı.Pazar sabahı yatağımdayken hissetim bi süre sonra kahvaltı edince daha çok hareketlendi.Gün içinde yine hissetmedim.Akşam yatınca hissettim.ve bugün işyerinde otururken hissettim.Ama şöyle oluyor mesela oturuşum sebebiyle biraz karnım sıkışınca hemen o da hareketleniyor veya sağ tarafıma yatınca rahatsız mı oluyor ne bu şekilde..Çok karışık anlattım sanırım yaa :( Yani özetle ben gün içinde 2 kez hissediyorum hareketlendiğinden beri ..gerçi daha çok yeni 3.günü bugün ama genelde bu şekide oldu.belki evde olsam yatıp uzanma imkanım olsa daha çok hissederim gibi geliyor.

ben de tecrübesizim bu konuda...şeker yüklemesi tüm hamilelere mi yapılıyor? ve sağlık ocağında yapılıyor mu ?
evet canım tüm hamilelere yapılıyor hastanede oluyor sağlık ocağı olmuyor diye biliyorum ben oğlumda devlet hastanesinde yaptırmıştım

bebekler genelde uyurlar canım sürekli oynamazlar bir gün boyunca hiç hissetmezsen endişelen ara ara hissedersin mesela benim oğlum sabah 7*30 gi,bi bir tekmeliyor sonra duruyor öğlene doğru bi tekmeliyor akşam tekmeliyor sonra duruyor gece 2-3 gibi hoplayıp zıplıyor gibi
o yüzden takip et bir fiil oynamzlar çok küçükler günün büyük çoğunluğu uyurlar zaten

günaydın kızlarrr,,

Pazar gunumde hafta içim gibi hareketliydi ne yazıkkı.. Elitimin oglusunun kırkı vardı.. Cok iş yapmadım ama ayaktaydık tabikide. Ve ınanılmaz bi karın agrısı cektim. Bebeğimde hiç hareket etmedi.. Akşam dayanamaayıp gittik doktora. Bebeğim sağlıklı cok sukur kalb,i atıyo ama gerçekten hiç hareket etmiyo. Ki benim bebeğim cok hareketliydi. Babası bile hissediyordu artık. Bebeişimde yorulmus benimle birlikte... Ondan nasıl özur dileyeceğim hiç bilmiyorum. Bundan sonra cok cok cok fazla dikkat edeceğim.... :2::2::2::2::2:

peki bu kadar kısa sürmesine normal mi :26:
ben artık renkli olup olmayışını geçtim.
herkesin detaylı ultrasonu en az 20 dk yarım saat sürmüş,
benim 10 dk sürmedi.

onuda sorarım doktoruma bozma morelini lütfen... aksi bir durumda yok cok şükür bebeğin iyi gönlünü ferah tut cnm...

evet canım tüm hamilelere yapılıyor hastanede oluyor sağlık ocağı olmuyor diye biliyorum ben oğlumda devlet hastanesinde yaptırmıştım

bebekler genelde uyurlar canım sürekli oynamazlar bir gün boyunca hiç hissetmezsen endişelen ara ara hissedersin mesela benim oğlum sabah 7*30 gi,bi bir tekmeliyor sonra duruyor öğlene doğru bi tekmeliyor akşam tekmeliyor sonra duruyor gece 2-3 gibi hoplayıp zıplıyor gibi
o yüzden takip et bir fiil oynamzlar çok küçükler günün büyük çoğunluğu uyurlar zaten

Canım ben de 21.haftamın başındayım ve cuma günü hissettim.Cuma akşamı baya bi çikolata yemiştim 7-8 kez hareket etti.ctesi sabah yine aynı şekilde hissettim gün içinde pek farketmedim.Akşam da olmadı.Pazar sabahı yatağımdayken hissetim bi süre sonra kahvaltı edince daha çok hareketlendi.Gün içinde yine hissetmedim.Akşam yatınca hissettim.ve bugün işyerinde otururken hissettim.Ama şöyle oluyor mesela oturuşum sebebiyle biraz karnım sıkışınca hemen o da hareketleniyor veya sağ tarafıma yatınca rahatsız mı oluyor ne bu şekilde..Çok karışık anlattım sanırım yaa :( Yani özetle ben gün içinde 2 kez hissediyorum hareketlendiğinden beri ..gerçi daha çok yeni 3.günü bugün ama genelde bu şekide oldu.belki evde olsam yatıp uzanma imkanım olsa daha çok hissederim gibi geliyor.
Yaren , loveli sağolun arkadaslar nası geçircem ben bu geri kalan zamanı bilmem bi ultrason cihazına bağlı yaşayasım var
Çarşamba tetanoz aşısı olmaya gidicem o zama kalp atışlarını dinletirlet belki
Herkese sağlıklı huzurlu günler diliyorum

Back
X