• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
yani anlicanız bizimkinin 1 ayda pipisi çıktı! şoklardayım hala :)

ay nasıl böyle değişiyo anlamadım ama bu tür şeyleri çok duyuyoruz seninkide öyle olmuş allah
sağlık versin cnm

benimde tekmeler hep kasığımdan geliyor.tam iç çamaşırımın bittigi yerden..demekki normal herkeste böyle olduğuna göre.bende telaş yapıp doktora sormuştum aşağıdamı diye,yoo herşey normal demişti

merhaba bayanlar.bişey sormak istiyorum.dün eşimle pazara gittik.dönüşte yürürken kasıklarım ve belim öle ağrıdıkı adım atamadım.sanki bebek aşağı dogru baskı yapıyor.okadar agrım vardıki ağladım.korktum acaba bebeğime bişeymi oluyo diye.neyse hemen acile gittik.baktı çok şükür bebişim iyi.kramp girmiştir dedi.gönderdi eve.böle bişey yaşayan oldumu aranızda.

Canım çok yorulduğumdan sonra bir iki kez bana da olmuştu. böyle o bölge çok sert oluyor. Magnezyum alıyor musun doktoruna soyle kramp olabilir eğer çok şiddetli ise.

benimde tekmeler hep kasığımdan geliyor.tam iç çamaşırımın bittigi yerden..demekki normal herkeste böyle olduğuna göre.bende telaş yapıp doktora sormuştum aşağıdamı diye,yoo herşey normal demişti

Ben 18. haftadan itibaren iki hafta öncesine kadar kasık diye tabir ettiğimiz bölgede ve çevresinde hissediyorum. son iki haftadır falan çok sık olmasa da göbek hizası ve çevresinde de tepikler hissediyorum. İnternette bebeğin yukarı çıkmasına bağlı olduğu yazıyordu. yani normal hiç telaşa gerek yok. Hatta geçen dedim ki eşime bak dışarıdan bakınca da çok sert vurduğunda görünüyor dedim. İnanmamıştı. dün gösterdim şaşırdı kaldı. Hatta temkinli olup o sırada tekmeliyor mu diye elini de koyup baktı :49: Allah bizi bebişlerimizin sevgisinden mahrum etmesin...

Ben 18. haftadan itibaren iki hafta öncesine kadar kasık diye tabir ettiğimiz bölgede ve çevresinde hissediyorum. son iki haftadır falan çok sık olmasa da göbek hizası ve çevresinde de tepikler hissediyorum. İnternette bebeğin yukarı çıkmasına bağlı olduğu yazıyordu. yani normal hiç telaşa gerek yok. Hatta geçen dedim ki eşime bak dışarıdan bakınca da çok sert vurduğunda görünüyor dedim. İnanmamıştı. dün gösterdim şaşırdı kaldı. Hatta temkinli olup o sırada tekmeliyor mu diye elini de koyup baktı :49: Allah bizi bebişlerimizin sevgisinden mahrum etmesin...

amin.bizde sert vurduğunda dışarıdan görüyoruz.dün öğlenden beri tekmelerini hissetmedim,sabah kalktım hala yok,düz yattım karnımı mıncıkladım biraz,sonra attı tekme...henüz erken sürekli tekme için ama olmuyor öyle işte.duymazsam ödüm kopuyor :43:

canım benim şoklanma dur. kızdan erkeğe dönme olasılığı çok yüksek ama erkekden kıza olasılık oranı daha düşük.

hani cinsiyet durumları merak edilirken arkadaşlar birden fazla dr gitti ve teyit ettirdi ya işte böyle durumlar için..

lütfen sende panik olma sanırım ilk gebeliğinde rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım en önemlisi o.

ama ciddi anlamda süpriz olmuş sizin için...

:) cnm ne söylenir bilmem ama ben okurken bir sırıtma belirdi suratımda nedense :) baya bir şok olmuşsunuzdur tabiki ama sağlıklı olması herşeyden daha önemli... ne mutlu sana sağlıklı bir oğlun olacak...

ay nasıl böyle değişiyo anlamadım ama bu tür şeyleri çok duyuyoruz seninkide öyle olmuş allah
sağlık versin cnm

yani baya sürpriz oldu bize de bi de geçen ay kukusuna kadar gösterdi artık kuku diye neresine baktık çocuğun bilmem doğal olarak tereddütte kaldık bugün doçent var bi tane bi de ona gidicem baksın bakalım o ne dicek aynen dediğiniz gibi sağlıklı olsun da gerisi boş ama insan yine de bi bozuluyor haftasonu elbise falan bakmıştım hatta bir ayakkabı aldım fiyonklu falan kasadan geri döndüm iyiki de almamışım yani şimdi durum böyle olunca iyiki de alışverişe çıkmamışım diyorum allahım hayırlısını sağlıklısını versin ne diyim

merhaba bayanlar.bişey sormak istiyorum.dün eşimle pazara gittik.dönüşte yürürken kasıklarım ve belim öle ağrıdıkı adım atamadım.sanki bebek aşağı dogru baskı yapıyor.okadar agrım vardıki ağladım.korktum acaba bebeğime bişeymi oluyo diye.neyse hemen acile gittik.baktı çok şükür bebişim iyi.kramp girmiştir dedi.gönderdi eve.böle bişey yaşayan oldumu aranızda.

bel ağrısı değil ama kasık ağrısı yaşıyorum bazen,şiddetli şekilde.dr bebeğin ayağının yada kafasının baskı yaptığını gördü usg de...ama magnezyum da alıyorum kramp ve kasılmalar için.

Son düzenleme:

benimde belim 3 gündür falan ağrıyor.dün temizlik yaptım sol bacağıma kramp girdi kıpırdayamadım.kendimizi fazla yormamamız gerekiyor.bel ağrım için dr a gideceğim

Bugün kısmetse kızımı görmeye gideceğim saat 4 te randevum çok heyecanlıyım.sağsalim olduğunu göreyim başka bir şey istemiyorum:49:

selam bebeğini özlemle bekleyen anneler :49: bebeğin hareketlerinin kasıklarda hissedilmesinden çok bahsedilmiş bende bişiler yazayım dedim :40: genellikle anne karnında bebişlerimizin normal duruşu dik şekilde ve kafası aşağıda olacak şekildeymiş, bu duruş bilmem kaçıncı haftadan sonra kafa yukarda ayaklar aşağıda olacak şekilde değişiyor, doğuma yakın yine eski pozisyona dönüyomuş (yani baş aşağıda ayaklar yukarda) bebişlerin hareketlerini kasıkta hissetmemizin sebebi bu:emir_bebek: baş aşağı duruken eller kafa tam kasık bölgesine denk geliyo, ufak pıt pıtlar oluyo orda. mesela ben kasık kısmında daha yumuşak vuruşlar hissediyorum ama göbek kısmından vurduğunda daha sert oluyo çünkü o zaman ayaklar bacaklar devreye giriyo,

Merhaba güzel anneler,bugün işe gitmedim tamamen keyfi bir durumdu,izin aldım sağolsun kırmadılar.:46:Kendimi enerjik hissediyordum önce evi toparladım sonra mutfağa girdim ve
4 saatlik mutfak maratonunun nihayet sonuna geldik. Buradan 7 çeşit yemek yapmamda katkısı olan tüm katılımcılara (pattiz, soğan vs) teşekkür eder, koca hafta bir daha mutfağa uğramamayı cenab-ı haktan niyaz ederim.Şimdi biraz uzanmalıyım​
:37:

merhaba herkese kızımın hareketlerini bugün çok yoğun hissediyorum sürekli acı ve ekşi yediğim için onlara tepki verir diye dalga geçiyorlardı benimle ama az önce yediğim çikolatayla resmen coştu canım kızım teşekkür ederim bana bu mutluluğu yaşattığın için istediğin kadar gezebilirsin karnımda :) oturduğum yerden zıplattın beni ama olsun sen hareket etmeyince daha çok canım yanıyor

Canım ben daha şeker yüklemesi yaptırmadım.Gelecek hafta yaptıracağım.Balık yağını da 17. haftadan beri hergün kullanıyorum.Ben vejeteryanım hiç balık yemiyorum.Doktorum o yüzden verdi.Markası Seven Seas.Ayrıca her gün üç tane ceviz yiyorum.

bende ilacını almak istiyorumda doktorum böyle şeylere karşı, yiyeceklerden almamı istiyor. ceviz bende yiyorum çok iyi omega kaynağı.

Geçmiş olsun arkadaşım, her şeye olumlu yönünden bakarsak; oksijen verilmesi iyi olmuş cildi güzelleştirir : ))
Bebişini de güzel güzel görmüşsündür inşallah.

Bu dönem sırt üstü yatmamak lazım ya güya, sanki inadına sürekli sırt üstü uyuyasım var son zamanlarda.
Yeni bir taktik geliştirdim, bir yastığı sırtımın sağ tarafına koyup sırt üstü yatıyorum. Yani sola doğru bir eğimim oluyor mecburen.
Şimdilik idare ediyor, tavsiye ederim.

hamile yastıkları rahat oluyormuş ondan mı alsak ne :)

kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
yani anlicanız bizimkinin 1 ayda pipisi çıktı! şoklardayım hala :)

Hayırlısı olsun, bunu banada çok söylüyorlar kız belli olmaz döner falan diye ama ben bir sürü pembiş şey aldım umarım bi sürpriz olmaz tabi önemli olan sağlıklı olması

Kıslar nedense minnie ye takmış durumdayım, kızımın odasının teması bu olsun istiyorum, aksesuarları, halısı, çıkartmaları falan heryerde minnie :1: Buda ilki...
$image.webp

günaydın arkadaşlar

Öncelikle aşure yapacaklara Allah kabul etsin diyorum.

Liste yapmak benim en sevdiğim konu. Eml_84 de benden, onun da kesin listeleri vardır.
Ben kendi araştırmalarımı yazayım;

Emzirme / Emme:
Manuel Göğüs Pompası
Göğüs Kalkanı
Silikon Göğüs Koruyucu
Meme Ucu Çıkarıcı (İhtiyacı olanlar için)
Soğuk-Sıcak kompres
Süt Saklama Poşeti
Göğüs Pedi
Göğüs Ucu Kremi
E vitamini kapsül
0+ ay Emzik
Emzik tutucu
0+ ay Biberon

Beslenme;
6. aydan sonra ek gıdaya geçeceği için bu listeye daha zaman var.

Uyku / Ev İçi Konfor:
Bebek Karyolası
Bebek Yatağı
Yatak Koruyucu
Başucu Koruyucu
Lastikli Çarşaf
Cibinlik
Dönence
Park Yatak
Ev Tipi Ana Kucağı
Mama Sandalyesi
Jimnastik Halısı