Ayy ne sinir bozucu bişe allahtan bile olmamış, sizler dikkat edin kendinize sinirlenmeyin, koruyum kendinizi, bebeğin döner merak etme şimdiden bunu düşünme son an dönenler var...kızlar geçen hafta çarşamba günü felaket bir gün geçirdim. gözümün önünde bir öğretmen arkadaşım nefes darlığı krizine girdi ve buna sebep olan öğrenciler kıs kıs gülüyorlardı (2 sınıfa 2 şişe parfüm sıkmışlardı) bende dayanamayıp sinirle girdim çocukların yanına bağırdım çağırdım çok sinirlenmiştim koluma girip beni sakinleştirmeye çalıştılar bu esnada öğretmen arkadaşımı hastaneye götürdüler. Allahtan ki düzelmişti rahat nefes alabiliyordu ancak kızcağız tedaviye başlamak zorunda kaldı ( kortizonlu) akşamına da ben sancılandım beni hastaneye götürdüler... sancı geldiğini ve karnımın daha doğrusu rahmimin kasıldığını hissediyordum arkadaşlarımda beni sakinleştirmeye çalışıyorlardı. bir tanesi demez mi doktoru aradım ebeler seni hastanede bekliyor(hangi amaçla söylediğini biliyordum, mesai saati değildi ama hastanedeler demek istedi) daha fazla panik oldum. diğerleri derin nefes al falan ambulans geldi eşim geldi hastaneye götürüldüm Allahtan ki bir şey çıkmadı yalnız o gece devlet hastanelerinin durumunu gördüm ben o sancıyla gittim ebe hemşireler ambulanstaki görevlilerle tartışmaya başladılar "bunu niye buraya getirdin?" şeklinde bir cümle duydum beynimden vuruldum yazık çocuklarda "burası kadın doğum hastanesi değil mi? " şeklinde cevap verdiler... neyse o hastanede çalışan bir doktor arkadaşım vardı sağ olsun o ilgilendi. nst 'ye bağladılar sancılarıma baktılar. bir arkadaşım yanıma oturdu ne oldu diye sordu bende olayı anlatırken demek o esnada sinirlenmeye başlamışım sancılarım arttı. hemşirelerde "kafanda her ne varsa silip atar mısın kendine zarar veriyorsun" dediler gülüştük. sonrada eve gönderdiler dinlen ve sinirlenme dediler.
okulda böylesine arsız öğrencilerle çalışırken nasıl olurda sinirlenmeyebilirim size soruyorum...
öğretmenleri o halde can çekişirken, öğretmenleri onlara kızarken, idareden biri aynı şeyi onlara yaparken, içlerinden biri ağlama krizine giriyor soruyoruz noldu niye ağlıyorsun "arkadaşlarıma bişey olacak diye korkuyorum öğretmenim" diye cevap veriyor bana ve bunu diyen 14-15 yaşlarındaki çocuklar. ( müdürümün dediği gibi bunlar çocuk değil mi?)
şükürler olsunki bugünlerde iyiyim. bebeğimin eşi doğum kanalına girmiş aşağıda duruyormuş ilerleyen haftalarda yukarı çıkabilir ki inşallah çıkar normal doğum istiyorsan dedi. bende normal istiyorum umarım bir aksilik olmaz her gece yatarken dua ediyorum elimi karnımın üstüne koyup ayet-el kürsi okuyorum. sanki bebeğimde anlıyormuş gibi tepki veriyor banakontörle gitmişken tahlillerde yaptırdım şeker tiroit kan ve diğer hepsi normal çıkmış. elevit ve gyno ferro sanol kullanıyordum sadece Maltofer fol kullansın demiş... kullanan var mı?
kendinize ve bebeğinize iyi bakınız öpüyorum hepinizi...
hoş geldin cnmmm bende yeniyim :))
gebelik şekeri olan arkadaşlar hangi ölçüm cihazını kullanıyosunuz acaba, ben az önce denemek için 2 parmağımdan kan aldım birinde 119 çıktı diğerinde 113 böyle ne kadar sağlıklı takip yapılır ki
Ayy ne sinir bozucu bişe allahtan bile olmamış, sizler dikkat edin kendinize sinirlenmeyin, koruyum kendinizi, bebeğin döner merak etme şimdiden bunu düşünme son an dönenler var...
Her ikinizde hoşgeldiniz :) sağlıcakla alırsınız inşallah bebişlerinizi, sizlerde herşey yolunda sorun yoktur.....
Kizlar merhaba. oglusuma isim bulduk "Gökalp" listemz gensti sonunda karar verdk umarm kararszliga dusmeyz tekrar :) bebegimi en son 1 hafta anca gorduk kndisini 1014 gramdi minnos bni cok tekmelio :) 22.haftadan beri pek bir hareketli bnmkisi tekmecikleri cokk.. kiyafetlerini aldm 2 hastane cks seti, 5 tulum, 15 kisa/uzun kollu citcitli badi, 2 alt var smdilik yeter mi sizce? bezler fln da hazir. ebebek ve butikbebe saolsun :)
kaç gündür sitede yokum kımse benı merak etmemiş öldüm mü kaldım mı cok üzüldüm gerçekten demek kı önemsızım bır tek UmRaN__63 merak etmiş sağolsun
cuma seker testi yaptırdım ve diğer tum testleri. herşey iyi çıktı ancak sekerim yuksek çıktı. kendi dr hemen bir gastroentrolog bul endokrine görün falan dedi. ben çok endişelendim ama uzun yıllardır seker hastası olan eniştem olaya el koydu. 3 gun boyunca sekerimi ölçtü. bir arkadaş yazmıştı "çok guzel yuruyorum yemekten sonra dusuyor" diye onun öğüdünü tuttup ağır öğunlerden sonra yurumeye başladım. 30 dk kadar. cidden dusururyor yuruyus onu gördük. sonra yalnızca sekeri kesip hareketlenerek normal sınırlarda kaldığımı fark ettik. özetle daha az seker bol hareket böyle biz de durumlar.
carsamba kontrol...
dün gece epey rüya görmüşüm normal doğum yaptığımı gördüm dikişlerim vardı ve ben tuvalete gitmeye korkuyodum karabasan gibi uykumdan da uyanamadım sabah bi kalktım böbreklerim patlıyomuş harbiden
Selam kızlar.biz de doktordaydık bugün.bebişin gelişimi , durumu gayet iyi dedi.hatta bacak bacak üstüne atmıştı sıparahim de kapalı dedi.ancak bi kere bir iki damla da olsa kanama geçirdin.dikkatli olmak zorundasın dedi.yürüyüş yapmak, kendini yormak yok dedi.şımarma dedi.50 gr lık şeker yükleme testim yüksek çıktı malesef yarın 100 gr lık , 3 saatlik yükleme yapacaklar.bakalım ne çıkacak sonuçlar.
İlgincmis senin olayin :)
Ne kullaniyorsun peki catlaklar icin?
Öncelikle tüm anne adaylarina selamlar...Son zamanlarda bende cok asiri sirt ve bel agrisi yasiyorum ama inanin canimi cok yakiyor...Yatinca yada otururken ayaga kalkamiyorum bel agsindan ( Benim gibi agri yasiyan varmi yoksa bilmedigim bir sorunmu var inanin korkuyorum
bende 20 nisan anne adayıyım ve çok heycanlıyım Rabbim hayırlısıyla kucagmza almayı nasp etsn
kizlar nasilsiniz ? benim 3 gundur misafirlerim vardi 2 gun yatiya sonra ki gunde yemege
biraz yoruldum sirtim cok agriyo
sirt agrilari baslayan var mi ? ben masaj koltuguna oturmasam gecmiyor egzersiz falan hakgetire
Öncelikle tüm anne adaylarina selamlar...Son zamanlarda bende cok asiri sirt ve bel agrisi yasiyorum ama inanin canimi cok yakiyor...Yatinca yada otururken ayaga kalkamiyorum bel agsindan ( Benim gibi agri yasiyan varmi yoksa bilmedigim bir sorunmu var inanin korkuyorum
Maşallah paşana, ismi ile yaşasın inşallah
Sen hafta sonları zaten girmiyordun ki gülüm. Hafta sonu ben seni Tv'de gördüm zatenİstanbul'da fuar varmış, tesadüf denk geldim. Sarışın hamile bir bayanla röportaj yapıyordu sunucu. Kadın bebek arabası bakıyordu. Nedendir bilmem görür görmez bu kesin Suay'dır dedim. Aklımızdasın
Diyet ile kontrol altında tutarsın inşallah gülüm.
O korku ile tuvalete de gidemedin ha, bu bilinçaltı nasıl çalışıyor insanın aklı almıyor:107: Şeker ölçümü konusunda bildiğim kadarı ile farklı parmaklar arasında %5'e kadar fark kabul edilebilir sınırlar içinde gülüm (119 ile 113 ölçmüştün yanlış hatırlamıyorsam, sıkıntı yok yani). Ama %5 geçerse, aynı parmaktan ölçüm yaparsın bundan sonra. Birde zaten o aletlerle elde edilen değerler kan tahlilinde elde edeceğinizden ortalama %20 daha düşük. Önemli olan düzenli olarak aynı parmak ta olsa kontrol edip eğer olursa sıkıntılı bir durumu belirleyebilmek.
Maşallah bebeğine de sana daİnşallah 100gr yüklemen sınırlar dahilinde çıkar gülüm. İki test arasının 3 gün olması lazım, sen hemen mi yaptıracaksın?
Sebamed+kakao yağı. Ama ne kadar uğraşsam da çatlayacağımı biliyordum, anneye değil büyükanneye çekmişim. Büyükannem beni 3. ay uyardı "kızım başla krem süremeye, çatlayacaksın" dedi
Valla cok hosuma gider vesile olmak ama hayirlisi olsun :) simdiden ismiyle yasasin :)ben beğendim nogay ı, eşim ne diğecek bakalım. isim annemiz olursun belki de :) biz net değiliz daha, eşim atlas a bile onay vermedi....
Selam kızlar.biz de doktordaydık bugün.bebişin gelişimi , durumu gayet iyi dedi.hatta bacak bacak üstüne atmıştı sıparahim de kapalı dedi.ancak bi kere bir iki damla da olsa kanama geçirdin.dikkatli olmak zorundasın dedi.yürüyüş yapmak, kendini yormak yok dedi.şımarma dedi.50 gr lık şeker yükleme testim yüksek çıktı malesef yarın 100 gr lık , 3 saatlik yükleme yapacaklar.bakalım ne çıkacak sonuçlar.
Canim bir ogretmen olarak yasadiklariniza cok uzuldum ve ayni duygulari da paylasiyorum sizinle. Neyse ki arkanizda duran bir idareniz varmis. Cok gecmis olsun gercekten. Bebegin icin de sevindim annesi, bn maltifer hap kullaniyorum. Ama henuz tahlil yaptirmadim. Yani ise yaradi mi bilmiyorum. Onun disinda bi yan etki yaratmadi bendekızlar geçen hafta çarşamba günü felaket bir gün geçirdim. gözümün önünde bir öğretmen arkadaşım nefes darlığı krizine girdi ve buna sebep olan öğrenciler kıs kıs gülüyorlardı (2 sınıfa 2 şişe parfüm sıkmışlardı) bende dayanamayıp sinirle girdim çocukların yanına bağırdım çağırdım çok sinirlenmiştim koluma girip beni sakinleştirmeye çalıştılar bu esnada öğretmen arkadaşımı hastaneye götürdüler. Allahtan ki düzelmişti rahat nefes alabiliyordu ancak kızcağız tedaviye başlamak zorunda kaldı ( kortizonlu) akşamına da ben sancılandım beni hastaneye götürdüler... sancı geldiğini ve karnımın daha doğrusu rahmimin kasıldığını hissediyordum arkadaşlarımda beni sakinleştirmeye çalışıyorlardı. bir tanesi demez mi doktoru aradım ebeler seni hastanede bekliyor(hangi amaçla söylediğini biliyordum, mesai saati değildi ama hastanedeler demek istedi) daha fazla panik oldum. diğerleri derin nefes al falan ambulans geldi eşim geldi hastaneye götürüldüm Allahtan ki bir şey çıkmadı yalnız o gece devlet hastanelerinin durumunu gördüm ben o sancıyla gittim ebe hemşireler ambulanstaki görevlilerle tartışmaya başladılar "bunu niye buraya getirdin?" şeklinde bir cümle duydum beynimden vuruldum yazık çocuklarda "burası kadın doğum hastanesi değil mi? " şeklinde cevap verdiler... neyse o hastanede çalışan bir doktor arkadaşım vardı sağ olsun o ilgilendi. nst 'ye bağladılar sancılarıma baktılar. bir arkadaşım yanıma oturdu ne oldu diye sordu bende olayı anlatırken demek o esnada sinirlenmeye başlamışım sancılarım arttı. hemşirelerde "kafanda her ne varsa silip atar mısın kendine zarar veriyorsun" dediler gülüştük. sonrada eve gönderdiler dinlen ve sinirlenme dediler.
okulda böylesine arsız öğrencilerle çalışırken nasıl olurda sinirlenmeyebilirim size soruyorum...
öğretmenleri o halde can çekişirken, öğretmenleri onlara kızarken, idareden biri aynı şeyi onlara yaparken, içlerinden biri ağlama krizine giriyor soruyoruz noldu niye ağlıyorsun "arkadaşlarıma bişey olacak diye korkuyorum öğretmenim" diye cevap veriyor bana ve bunu diyen 14-15 yaşlarındaki çocuklar. ( müdürümün dediği gibi bunlar çocuk değil mi?)
şükürler olsunki bugünlerde iyiyim. bebeğimin eşi doğum kanalına girmiş aşağıda duruyormuş ilerleyen haftalarda yukarı çıkabilir ki inşallah çıkar normal doğum istiyorsan dedi. bende normal istiyorum umarım bir aksilik olmaz her gece yatarken dua ediyorum elimi karnımın üstüne koyup ayet-el kürsi okuyorum. sanki bebeğimde anlıyormuş gibi tepki veriyor banakontörle gitmişken tahlillerde yaptırdım şeker tiroit kan ve diğer hepsi normal çıkmış. elevit ve gyno ferro sanol kullanıyordum sadece Maltofer fol kullansın demiş... kullanan var mı?
kendinize ve bebeğinize iyi bakınız öpüyorum hepinizi...
Canim dun ben de kendimi cok yormustum, sirtim resmen yarildi ortadan. Anca yatinca gecti. Gecmis olsun cok, dinlen bolca. Kendini de yorma bundan sonrakizlar nasilsiniz ? benim 3 gundur misafirlerim vardi 2 gun yatiya sonra ki gunde yemege
sirt agrilari baslayan var mi ? ben masaj koltuguna oturmasam gecmiyor egzersiz falan hakgetire
ben acura kullanıyorum dr onu yazdı bana senınkı hangı marka
kizlar nasilsiniz ? benim 3 gundur misafirlerim vardi 2 gun yatiya sonra ki gunde yemege
Kacinci haftadasin cnm?
Catladi bitti mi?
Yoksa o catlaklar buyuyor ve yenileri ekleniyor mu?
Catlamadin degil mi?
Tedavisi var mi ki?
Ben yok diye biliyorm
Cnm Allahim tez zmnda yavrunu kucagina almayi nasip etsin
Nasil simdi?
Oh super son 4 gun :)
Benim de yuzum lekelendi kahverengi
Gececek mi lekeler sonra?
Oh maasallah pasaya :)
Vursun vursun meraklandirmasin annesini!
Oo baya hizlisin cnm :)
Yayiliyor mu sonra o kirmizilar
Günaydın hanımlar:107:
Var, 1 ay önce oluştu. Göbekte değil ama, göbek ile basen arasındaki kısım çok gerildi orası çok kötü çatladı. İşin enteresan kısmı sadece sol kısım çatladı sağda bir sorun yok, hep sola yatıyoruz diye mi oluyor acaba
İlgincmis senin olayin :)
Ne kullaniyorsun peki catlaklar icin?
Cnm benim cok dikkat et ortalik okuz dolu
Gecmis olsn dikkat et her sey icin bol su
Allah islah etsin edepsiz pislik
İste en aza indirebilsek super olur
İsmiyle yasasin kuzu :)
kaç gündür sitede yokum kımse benı merak etmemiş öldüm mü kaldım mı cok üzüldüm gerçekten demek kı önemsızım bır tek UmRaN__63 merak etmiş sağolsun
Sen haftasonu bebek magazasi acilisina gidicm demistn sonrasinda da onlari yika yerlestir ilgilendigini dusundm ben
Tedavisi çorap canım bol bol yürüyüş ve su
iyi cnm sancın çıkmamış gözün aydın. evet tetanos aşısı 2 doz oldum ben de... hemşire çağırdı yaptırdım...
gözün aydın canım darısı başımıza sağlıklı olsunlar zamanında doğsunlar sertleşme kasılma canımızın acısı hiç önemli değil
Ne güzel sancıların çıkmış, bol. Bol dinlen geçecektir, bebeğin kilosu nasılmış, aşıyı bncede yaptır ne olur ne olmaz
sağolun kızlar yarın sağlık ocağını aricam hemşireyle görüşücem bakalım ne diyecek asıyıu hem yaptırmak hemde yaptırmamak istiyorum kasılmaları çoğaltırsa diye korkuyorum ama yenidoğan tetanozundan korunmak içinde yaptırmakta fayda var
tatlım benimde sırt üstü yatınca feci belim ağrıyor heleki geceleri uygun uyku pozisyonunu hala bulamadım gecelerim sıkıntılı geçiyor artık. bazen dinleneyim diye tvnin karşısına uzanıyorum geri kalkamıyorum ağrımdan eşim destek oluyor öyle kalkıyorumeşimde dalga geçmeye başladı artık ihtiyarlar gibi oldun diye. bence endişelenme normal ama yinede doktoruna bir danış istersen. bende aynı şekilde kasık ağrı ve sancılarımdan ötürü endişelenmiştim doktorum normal olduğunu dişimi sıkmam gerektiğini söyledi...
iyi olsunda böyle taklalar attığını görelim inşallah
canım benim de yüksek aynı zamanda kolestrol ve yağda ççıktı çarşamba gününden beri diyetteyim maalesefkızlar gecen hafta seker yüklemesi yapıldı ve yüksek çıktı diyete baslıyorum çarsamba günü...
benim gibi olan var mı...
bi hamileye diyet yaptıran zihniyeti kınıyorum zaten :))
ama hersey bebişler için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?