maşallah senin kuzuna benimki gündüz uyuyo gece kalkıyo ama bugün biraz daha durgun kızım inş. iyidirsultancım bende aynısını yapıyorum ama gündüz uykusu kadar tatlı olmuyo mesela şimdi yemekten geldim nasıl tatlı bir uyku bastırdı anlatamam şu 7şubat gelsede doktoruma gitsem meleğimi görsem hayırlısıyla
doğum önce ve sonra annneeeemmmmm yanımda olacak inşallah hayırlısı ile
canım benimde 28 haftalıkken meleğim1400 gr.dı maşallah kuzuma kim bilir şimdi kaç kilo oldu 2 kiloya yaklaşmıştır heralde merak etme yani iyi kilosu
sağol canım. senin satla uyumlumu benim 14 gün ileride görünüyor. 5. haftadan beri hep 10 gün büyüktü şimdi 14e çıktı. biran önce büyüyüp çıkmak istiyor sanırım
Sağol canim.
Yazdan sonra ne yapmayi düşünüyorsun okula baslayacskmsin ucretsiz zin mi alacaksin bakci mi tutacaksin ailen mi geoecek yakindalar mi.cok sordum ama :) benim ailem uzakta 3 saat var aramizda 1 ay k.validem 1 ay annem baksa 2 yasa kadar isare etsek diye düşünüyorum. Minicik olacak bakiciya veremem. Ucretsiz izin bilmiyorum nasil olur..kafam karışık. .
Okulum 3-4 yarim gun oluyo cok ayri kalmcaz o ara annem gelir heralde..sen ne yapacaksin cnm.
Hissediyorum ben onun göbeğimde sağdan sola (soldan-sağa) "düştüğünü". Bu aralar pijama da giyemiyorum, gecelik te belime kadar çıkıyor zaten; göbek serbest olunca her hareketini takip edebiliyorum. Garibim sabaha kadar bir sağ bir sol
Bu arada doğumunuzda ve sonrasında sizinle ilgilenmek için kim(ler) olacak yanınızda, yaptınız mı plan? Benim annem ve kardeşim olacak[/QUOTE
benim oğluş da çok yaramaz sürekli tekme yumruk atıyor. özellikle akşamları:)
benim yanımda da annem olacak inş! kız kardeşimin de olmasını isterdim ama evlendi bu sene bilemiyorum durumlar ne olur???
28. haftada kilomuz 1143. biraz fazlamı sanki.
yok cnm bence kilosu gayet iyi normal. benimki 28+5te 1390grdı. boyu da 39cmdi.
valla canım çok şükür hiç geriden gelmedik ama önde gittiğimzde oldu günümüzle uyumlu olduğumuz zamanlarda oldu en son gittiğimde 1 gün öndeydi yavrumnormalde hep 1 hafta önde oluyodu sağlıklı olsunlarda yeter canım ama benim içime erken doğum yapcakmışım gibime geliyo ya hadi hayırlısı
benım sat 16 temmuz ama bebek 3-4 gun hep geriden gelıyordu gec döllenme demısı dr sat a gore 17 subatta 32+0oluyor ben o gun gıdıpmı calısabılır raporu alıcam 37 haftaya kadar calısmak ıstıyorum
bizimki de önden gidiyor cnm. bana da iki hafta kadar erken gelecek gibime geliyor bakalım artık.
hayırlısı canım annemle teyzem arkadaşlar anneler hissederler diyo o zaman erkekn olacak senin kız hazırlıklı ol diyolar bi arkadaşta erken doğacak diye hissetmiş her zaman ve erken yapmış tabi şuan kızı kreşe gidiyo rabbim günü geldiğinde sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin (amin)
cnm benim ikinci dönem doğum iznimle kapanıyor. sadece bir yada iki hafta seminer dönemi kalıyor o zamanda gene rapor alırım. ondan sonra yaz tatili. eylül de çalışmaya başlamayı düşünüyorum. kredi ödüyoruz eşimin maaşı malesef yetişmez
annemler bulunduğumuz yere 2 saat kayınvalidemler 1 saat ikisi de yakınlar. eylülde belki bi ay birine bi ay birine baktırırım. sonra biraz daha büyüyünce bakıcıya veririz artık mecburen. nasıl vericem ben de bilemiyorum ama...ücretsiz izin almak isterdim kredimiz olmasaydı alırdım bebeğime ben de kendim bakmak isterdim artık bakalım cnm...
okulun senin 3 4 gün yarım günse daha iyi erkenden gelirsin evine...
Bazen diyorumda bu günler iyi günlerimiz biz çalışan anneler için.Doğum izni özel sektörde 4 ay hadi benim 1 ay yıllık iznim var 4 ay doğumdan önce 1 ay zaten gidecek bir şekilde yıllık iznin hepsinide kullanamazsın mecbur 1-2 haftasını bırakıcam.3.5 aylıkken nasıl bırakıcam ben meleğimizaten bakacak kişide sorun annem ben bakarım diyor tamam çokta güzel bakar yiğenimi o büyüttü ama annemin takıntı sorunu var en ufak birşeyde hemen kendini dış dünyaya kapatıyor.Kayınvalidemde doğumdan sonra yanıma gelicem ama şahsen onunda bünyesini bebek bakmayı kaldıracağını pek sanmıyorum çok hastalanıyor kendiside sürekli bakamayacağını söylüyor.O yüzden daha şimdiden beni bu olayların sıkıntısı sardı.nasıl olacak nasıl yapıcam hiç bilmiyorum.Keşke bir evim olsaydıda çalışmak zorunda kalmasaydım.Ama bu saatten sonra sadece kendimi düşünemem kızım için çalışıp en azından bir ev sahibi olmam lazım.ne diyelim Allah yardımcımız olsun...
valla canım çok şükür hiç geriden gelmedik ama önde gittiğimzde oldu günümüzle uyumlu olduğumuz zamanlarda oldu en son gittiğimde 1 gün öndeydi yavrumnormalde hep 1 hafta önde oluyodu sağlıklı olsunlarda yeter canım ama benim içime erken doğum yapcakmışım gibime geliyo ya hadi hayırlısı
cnm benim ikinci dönem doğum iznimle kapanıyor. sadece bir yada iki hafta seminer dönemi kalıyor o zamanda gene rapor alırım. ondan sonra yaz tatili. eylül de çalışmaya başlamayı düşünüyorum. kredi ödüyoruz eşimin maaşı malesef yetişmez
annemler bulunduğumuz yere 2 saat kayınvalidemler 1 saat ikisi de yakınlar. eylülde belki bi ay birine bi ay birine baktırırım. sonra biraz daha büyüyünce bakıcıya veririz artık mecburen. nasıl vericem ben de bilemiyorum ama...ücretsiz izin almak isterdim kredimiz olmasaydı alırdım bebeğime ben de kendim bakmak isterdim artık bakalım cnm...
okulun senin 3 4 gün yarım günse daha iyi erkenden gelirsin evine...
Bazen diyorumda bu günler iyi günlerimiz biz çalışan anneler için.Doğum izni özel sektörde 4 ay hadi benim 1 ay yıllık iznim var 4 ay doğumdan önce 1 ay zaten gidecek bir şekilde yıllık iznin hepsinide kullanamazsın mecbur 1-2 haftasını bırakıcam.3.5 aylıkken nasıl bırakıcam ben meleğimizaten bakacak kişide sorun annem ben bakarım diyor tamam çokta güzel bakar yiğenimi o büyüttü ama annemin takıntı sorunu var en ufak birşeyde hemen kendini dış dünyaya kapatıyor.Kayınvalidemde doğumdan sonra yanıma gelicem ama şahsen onunda bünyesini bebek bakmayı kaldıracağını pek sanmıyorum çok hastalanıyor kendiside sürekli bakamayacağını söylüyor.O yüzden daha şimdiden beni bu olayların sıkıntısı sardı.nasıl olacak nasıl yapıcam hiç bilmiyorum.Keşke bir evim olsaydıda çalışmak zorunda kalmasaydım.Ama bu saatten sonra sadece kendimi düşünemem kızım için çalışıp en azından bir ev sahibi olmam lazım.ne diyelim Allah yardımcımız olsun...
napalım artık cnm... Allah yardımcımız olur inş! ufacıkken bakıcıya yada annelerimize bırakmak zor gelir ama onlar için de çalımamız lazım...
sıkma canını ya annen bakarım demiş iyice küçükken annen bakabilir inş!
aynen canım...bir evimiz olsaydı bebeğime kendim bakabilirdim en azından...Allah büyük...kısmetiyle gelirmiş bebekler...inşallah bir yerden bir fırsat çıkar.Keşke bir evim olsaydıda çalışmak zorunda kalmasaydım.Ama bu saatten sonra sadece kendimi düşünemem kızım için çalışıp en azından bir ev sahibi olmam lazım.ne diyelim Allah yardımcımız olsun...
öyle getirme aklına. aklına ne getirirsen öyle olur. bebek 1 hafta bile erken doğsa sarılık falan geçirme oranı yükseliyormuş.benim baştan beri 10 gün ileride sanırım ovulasyonla alakalı benimki. ben vaktinde doğurmak isterim. ama doğuştan kalp kapağımda açıklık olduğu için normal doğum değil sezeryan istiyorum. panik atak yaşayanlar gibi nefes alamıyorum aşırı acı sancı durumunda
aynen canım...bir evimiz olsaydı bebeğime kendim bakabilirdim en azından...Allah büyük...kısmetiyle gelirmiş bebekler...inşallah bir yerden bir fırsat çıkar
ah kızlar ah bende aynı niyetle kızımı 2 aylıkken bıraktım kayınvalideye, 1yaşına kadar baktı ama afrasından tafrasından gına geldi,ev araba borcu ödüyoruz be düşüncesiz senin oğluna yıkmıyorum işte tüm yükü daha ne istiyosun,neyse sağlıklıda olsa gençte olsa zorla baktıramıyosunuz,o yaşlanınca bende bakıcı firini önereyeceğimmyavruma merhamet etmeyene ben hiiiçç merhamet etmem, velhasıl şimdi bakıcıda kızım 1,5 yıldır hiç sorun yaşamıyoruz kızımada çoook iyi bakıyor ben onu aramadığım bile oluyor gittiği gezmeye kızımıda götürüyor yani sonuna kadar önce rabbime sonra ona emanet ettim fakkkaaattt bugün başıma geleni anlatmak istiyorum,gece kızım çok az öksürdü devamı gelmedi ama bende işe gelince sabah aradım abla gece az bişi öksürdü çoğalırsa eşime haber ver bi doktora götürün dedim peki dedi sonra 10 dk sonra ardaı beni azarlayarak neden sabah kendiniz götürmediniz zaten öksürsen ben sana haber veririm filan amannn şookk oldum yaw ben anneyim akşam sekize kadar kız seninle yatmadan yatmaya görüyoruöm takip et kötü olursa doktora götürelim demek bukadar kötü bişeymi velhasıl çoook bozuldum hiç sorun yaşamamıştık şimdiye kadar şimdi ne olur bilmem ama çok kötüyüm kızlar iki çocuğu birden nasıl bırakıcamm ooff Allahım tam vergi dönemi işim başımdan aşkın konsantre olamıyorum çok kötüyüm çokkk
bu arada aklıma gelmişken sorayım. bebeğin kilosu kaç gramdan fazla olursa doktor sezaryen ile alabiliyor? bazı doktorlara göre bebeğin kilosunun normalliği değişiyor. ben geçen gün bi arkadaştan 3500 grmı geçerse doktor sezaryanle alma taraftarı oluyor demişti.
allah yardımcın olsun canım çalışan anneler için en büyük sıkıntı bakıcı ya benim kayınvalidede bana 1 saatlik uzaklıkt aarkasında bırakacağı çocuğu yok bişeyi yok k.pederde evde emekli be kadın gelip baksan nolcak bizde kredi ödüyoruz borç harç içindeyiz yeni evliyiz düşün biraz dimi ben baştan tavrımı koydum kocama dedim eğer doğumada zahmet edip kıçını kaldırıp gelmezse hiç gelmesinler dedim evime geldiklerinde bile kovarım yaparımda dedim eşim yapcağımı bildiği için gelir diyo benim annem taaa van dan geliyo o hastaneyle arası 10 dakika gelemiyo yuh ya bide kayınvaliden annen yerine geçer derleer ne alakaysa mide bulantıların ölüyodum bi gelmedi evime kocamdan rabbim binlerce kez razı olsun o bana baktı hep ama kaynana işine nasıl geliyo yokya alla alla kusura bakmayın biraz uzun oldu kaynna olunca konu sinirlerim geriliyo az biraz
Hissediyorum ben onun göbeğimde sağdan sola (soldan-sağa) "düştüğünü". Bu aralar pijama da giyemiyorum, gecelik te belime kadar çıkıyor zaten; göbek serbest olunca her hareketini takip edebiliyorum. Garibim sabaha kadar bir sağ bir sol
Bu arada doğumunuzda ve sonrasında sizinle ilgilenmek için kim(ler) olacak yanınızda, yaptınız mı plan? Benim annem ve kardeşim olacak
akşamları işten gelip yemek yedikten sonra biraz vakit ilerleyince sanki karnımda tonlarca yük taşıyormuşum gibi ağırlık ve karnımın genelinde ağrı hissediyorumböyle rahatsızlıklar sizdede varmı?
maşallah senin kuzuna benimki gündüz uyuyo gece kalkıyo ama bugün biraz daha durgun kızım inş. iyidirsultancım bende aynısını yapıyorum ama gündüz uykusu kadar tatlı olmuyo mesela şimdi yemekten geldim nasıl tatlı bir uyku bastırdı anlatamam şu 7şubat gelsede doktoruma gitsem meleğimi görsem hayırlısıyla
doğum önce ve sonra annneeeemmmmm yanımda olacak inşallah hayırlısı ile
canım benimde 28 haftalıkken meleğim1400 gr.dı maşallah kuzuma kim bilir şimdi kaç kilo oldu 2 kiloya yaklaşmıştır heralde merak etme yani iyi kilosu
aynen canım...bir evimiz olsaydı bebeğime kendim bakabilirdim en azından...Allah büyük...kısmetiyle gelirmiş bebekler...inşallah bir yerden bir fırsat çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?