2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Fare deneyinin dogrusunu şöyle aktarayım: Normal dogumdaki sancılar (dalgalar) esnasında salgılanan oksitosin hormonu bağlanma hormonudur. Bu hormon normal dogumda en yüksek seviyelere çıkar, ha bir de cinsel ilişki esnasında salgılanır. Sezaryen de kasılmalar olmadıgından bu hormon salgılanmaz, ancak 9 ay cocugunu karnında taşıyan annede zaten belli oranlarda vardır. Artı süt salgılanması için de gereklidir. Şimdiii, farelerden bu oksitosin hormonunu komple aldıkları zaman çocuklarına bakmadıkları veya kabul etmedikleri görülmüştür. ama bizlerden bu hormonun komple çekilmesi mümkün değildir. Yani kısaca normal dogumda, oksitosin sayesinde daha kuvvetli bir baglanma ve daha rahat süt salınımı olacağı söylenebilir. Ama kişilik yapısı da etkendir, sadece bir hormon tek basına sorumlu tutulamaz. Sezaryen de ne anne, ne de bebek doğuma hazırlanamamıştır.

Sezaryen tıbbi bir müdahaledir. Doğumda bir aksilik olduğunda veya bir sağlık sorunu ile karşı karşıya isek, sezaryen hayat kurtarır. Ama bir tercih değildir. Modern dünya bunu bir tercih gibi göstermeye başlamıştır. Herhangi bir sorun yokken, dr tatile gidecek diye sezaryen olunmaz :)

Son bilgi: Dünya Sağlık Örgütü, olması gereken sezaryen oranını %7 ila %15 arasında belirlemiştir. Ülkemizde bu oran %78dir maalesef

pipiye nasıl yanılıyolar yahu

Gözümün önünde bazen siyeh noktalar uçuşuyor tansiyonmuş bugün hamile başka bi arkadaştan öğrendim üzüldüm ya bi sıkıntı olur mu acaba var mı aranızda bu durumda olan

canım tansiyona dikkat etmek lazım,önemli demişti benim dr.sen de sor istersen.

kızlar elinde uçağa binebilir raporu olan var mı bi örneğini paylaşsa benimle, benim doktorumun sekreteri pek bilmiyo gibi bu işleri

tüh ben attım çöpe benimkini.hatırladığım kadarıyla şöyleydi.

Sayın Yetkili,

...(adın) ....(soyadın)'ın 29 haftalık gebelik teşhisi konmuş olup,uçağa binmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
X-Ray gibi cihazlardan geçmesi hamileliğinde risk oluşturmakta olup,yasaktır.

(tarih atmayı unutmasınlar tabi)kaşe-imza

Hamilelik gibi herkesin alıngan olduğu bir dönemde, kimin nasıl ne zaman ve nerede doğum yapacağı belli değilken, kesin fikirler sunmak bizimle aynı görüşte olmayan kişileri incitebilir. Doğum hepimizin yaşayacağı kendimize özel bir süreç olacak ve ne isviçreli fareler ne de üst komşumuzunki ile aynı olmayacağını düşünüyorum.

ayy ne guzell bır uygulamaa

canım şunu istiyorum bunu istiyorum gönlümden bu geçiyo demekte hiçbi sıkıntı yok adı üstünde normal doğum ama ben özlem olarak Türkiyede tamamen normal doğum yapıldığını düşünmüyorum kendi adıma, ayrıca ileri düzey panik atağım var şimdi bide şeker çıktı o yüzden sezeryan istiyorum başından beri hatta 18 yaşından beri diyim, ama tutupta evet normal doğum çok iyi en iyisi fareler üzerinde araştırma yapılmış çok enteresandır yavrularını reddetmişler demek başka bişey

ben foto yüklemeyi bilmiyorum canım ama doktor kısacık dilekçe gibi bir şey verdi başhekim imzaladı bu kadar zaten kimse sormadı ben de göstermedim 3 nüsha veriyor

e iyi madem bende yazarım sekretere derim kalk kız ordan zaten işyerinden alışığım resmi yazılara kendim bi örnek yazayım hatta şimdi

bence de kimin ne olacağı belli değil kimse kimseyi de kötülemedi gereksiz alınganlık yapmayalım arkadaşlar bildiklerimizi duyduklarımızı paylaşıyoruz bebişimiz ve bizim için hangisi hayırlıysa o olsun

tatlım kan için beslenme uzmanı kara üzümden bile daha etkili kayısı ve hurma dedi bol bol ye derim ben Allah hepimize şifa versin

tamam da zetn belirtmistim herkes kendi bedenini bilir, kendi dayanma gucunu bilir ve kendisine uygun dogum yontemini secer diye? Atladiniz sanirim o kismi..
Ayrica insan metabolizmasina ozellikle de dogum icin en yakin canli farelerdir.
Ozellikle de cok uremeleri nedeniyle deneylerde fareler kullanilir.
Deneyin daha cabuk sonuca varabilmesi icin
Yani bu fare asagilayici bisi diil
Teknik sebeplerden oturu fare..
Ve kimse de demio farelerde boyle olmus hayden normal doguma die
Ama bu bir veridir.
Veriler degerlendirilerek bir genel sonuca varilir
Ve karar da bu genel sonuc dogrultusunda alinir.
siz buna uymak istemmeyebilirsiniz.
Bi sizin en dogal hakkiniz kimse bisi diyemes...

Zaten deneylerde belirtilir bilmem kac denek arasinda cikan yuzde sudur diye.
hic bir deney %100 garanti vermez.
Hep bi marj konulur.
Ve suan kullandiginiz ilaclar bile o 100 yada 1000 fare uzerinde deneniyor ilk basta

Sonrasinda olumlu veriler yuksekse insan deneklere gecilir
ayni basari orani yakalanirsa yaygin uygulamaya gecilir
Yani bir arastirmanin ilk verisi paylasilmis ki kesinligi dogrulugu tartisilmaz bir veri bu
Ama daha tamamlanmis birsey degil..
Nie bu kadar rahatsiz oluyorsunuz boylesi bi arastirmadan inanin anlayamiyorum
Sonuc sezaryen lehine de cikabilirdi..
Begenmedigimiz sonuclari bilimselliklerine bakmadan yok mu sayalim yani?

Ne kadar dogru.. ayni seyleri soyluyoruz zaten..

Ben börekleri fln pişirmeden atıyorum buzluğa,içine tabi yumurta koymuyorum,yufkaya sadece tereyağ eritip sürerek yapıyorum,sonra buzluktan çıkarıp pişiriyorum mis gibi de oluyor,annem pişirip atıyordu buzluğa çıkardıktan sonra tadını beğenmiyordum ben böyle sulanmış gibi bir garip oluyordu,bence pişirmeden at buzluğa taze taze yenir pişince

ben hazır yufkaya börek sarıp normal pişirecekmiş gibi onları kilitli poşetlere koyuyorum misafir geldiğinde de çözdürmeden fırın tepsisine diziyorum harika oluyor

Arkadaşlar 32. haftada 37 ye kadar çalışabilir raporu aldık diyelim daha sonra kendimizi kötü hissettik örneğin 35. haftada çıkabiliyor muyuz bile var mı yoksa mecbur 37 ye kadar beklemeli miyiz?

tamam arkadaşım uzatmaya gerek yok Allah herkesin bebeğini sağ selamet kucağına almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…