- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
tamam canm ozaman dermoeczaneme de bakiim ben online eczanem var o da güvenli ama fiyat olarak bilmiyorum :) tesekkurler
ya arkadaşlar ne alakası var yapmayın allah aşkına bu bağlantılar ne kadar alakasız...bebeğini orda burda normal doğurup sokağa bırakanlar hep normal doğum yapanlar ona bakarsanız yok böyle şeyler...sezeryanla doğum yapmak zorunda kalanlar var annelik içgüdüsü zaten allah tarafından veriliyor normalmiş sezeryanmış hikaye.normal doğumu destekleyelim ama diğerlerini kötülemeden yapalım bunu...
dün kızımın beşiğine yatak aldık yatsan dan
http://www.yatsan.com/TR/Urunler/bebek-yatagi/JOU-JOU-Yunlu-ve-pamuklu-bebek-yatagi.html
bu linki bir tarafı pamuk bir tarafı yün dolgulu
Kızlar şimdi nette okudum.Kadın 36 haftalık hamile.Bu zamana kadar detaylı ultrason da dahil hep erkek demiş doktor.Bugün muayenede kız olduğu ortaya çıkmış.Ben herşeyi maviş maviş yaptım.Olurda bi süpriz olursa.Maviş giyer artık yapcak bişey yok.
Gözümün önünde bazen siyeh noktalar uçuşuyor tansiyonmuş bugün hamile başka bi arkadaştan öğrendim üzüldüm ya bi sıkıntı olur mu acaba var mı aranızda bu durumda olan
kızlar elinde uçağa binebilir raporu olan var mı bi örneğini paylaşsa benimle, benim doktorumun sekreteri pek bilmiyo gibi bu işleri
ben şampuan pişik kremi ve vücut nemlendiricisi almıştım bugün geldi 57 lira tuttu, pişik kremi mustela diğerleri bübchen
anilarla hatiralarla bu isler yapilmio malesef..
Normal dogurup sorun yasayan da, sezaryen olup sorun yasayan da var.
Hicbir dogum birbirinin aynisi degildir.
Birakin farkli anneleri ayni annenin iki dogumu bile birbirinden cok farklidir.
Bahsedilen seyler yurt disinda prof. Ve konunun uzmanlari arafindan yapilmis ve uzun yillar surmus bir calismanin sonucu..
Ve bu calisma iki hatira uc kadin sohbetinde dinlenenlerle kiyaslanamaz diye dusunuyorum
Sonuc isimize gelir yada gelmes..
Hee farelerde olan sey kadinlarda kesin olacak mi o da bilinmiyor zaten
Bunun tespiti icin daha da uzun yillar calisma yapmak gerek.
bilimsel arastirmalari genelleriz cunku binlerce denek uzerinden genel bir sonuca varma adina tume varim yontemiyle gerceklestirilirler.
He madem genellemeye karsiniz bunu da bi nebze anlayabilirim
o zaman sokaklara cocuklarini atanlarin hepsinin normal yolla dogurdugu genellemesine nasil ulastiniz ve bu genellemeyi niye yaptiniz diye sorarim?
Mart ayından itibaren doğum yapacaklara Sağlık Bakanlığı Yeni Doğan Bebeklere 'Hastane Çıkış Seti' Hediye Edecek
Sağlık Bakanlığı yeni bebek telaşı yaşayan çiftler için içinde zıbın, bebek bezi, battaniye, şampuan, sabun, tırnak makası, ateş ölçer, anne sütünü artırıcı çayın yanı sıra aşı takvimi ve bebek bakımı CD'lerinin bulunduğu yenidoğan bebek bakım seti hazırladı.
Mart ayından itibaren Bakanlık hastanelerinde dünyaya gözlerini açacak bebeklerin ailelerine hediye edilecek yenidoğan setiyle yeni doğum yapan annelerin ilk 2-3 günde yaşadıkları paniği atlatmaları amaçlanıyor.
Özel de doğum yapanlarda yararlanmıyor galiba :/
Kızlar bu doğum olayı iyice dallanıp budaklandı.Bence herkesin kendi fikri.Kimse karışamaz.Bende normal doğum istiyorum.Ama bende veya bebekte bi problem olursa iç tereddütsüz sezeryan isterim.Sezeryan isteyen arkadaşları da yadırgamayın.Tercih meselesi.Sonuçta bu bebekler ömür boyu karnımızda kalmıcak.Normal veya sezeryan bi şekilde çıkıcaklar.
kızlar elinde uçağa binebilir raporu olan var mı bi örneğini paylaşsa benimle, benim doktorumun sekreteri pek bilmiyo gibi bu işleri
hangi siteden aldın ucuz tutmuş?
ben foto yüklemeyi bilmiyorum canım ama doktor kısacık dilekçe gibi bir şey verdi başhekim imzaladı bu kadar zaten kimse sormadı ben de göstermedim 3 nüsha veriyor
Arkadaslarin yazdiklarinin cogunu oncesinde bende okumustum..
Hepsi bilimsel arastirma sonucu.. 'alakasiz' tespitinizi neye dayanarak yapiosunuz?
Haberlerde gordugunuz sokaga cocuk birakma vakalarina dayanarak mi?
Cok farkli seylerle kiyasliyorsunuz onu belirteyim..
Ayrica ben yazilanlarda kimsenin sezaryeni kotuledigini hissetmedim.
Belki ben belki de o yazan arkadaslar sezaryen olacagiz..
Hatta belki biz sezaryen olurken siz normal doguracaksiniz.. Bunu simdiden bilmek mumkun degil.
Ama siz sezaryen dusunuyorsaniz eger normal dogum dusunup isteyenlerin de gorusune ve arastirmalarina saygi duymalisiniz.
Sirf sezaryen isteyenler rahatsiz olmasin diye birakin kendi gorusumuzu bilimsel arastirma sonuclarini da paylasamayacak miyiz?
ayy ne guzell bır uygulamaa
uzuuunnnnnnnnnbır aradan sonra hepinize slm nisan annişleriii
ben bebemin kıyafetlerını yıkamaya basladım yavastan dun tam hastane cıkısını felan yıkıyodum bızım yaan komsu vefat etmıs kv.cenaze kalkınca devam edersın sımdı bırak dedı bende evvde oturuyo sımdı uzuldumde cokk kadın 45 ya var ya yok bı oğlu bı kızı vardı kanserden oldu nasıl aglıyolar anlatamam allahım rahmet eylesın inşallah
gecen gun kan verdım bu aralar basım fena donuyodu kansızlık almıs yurumus bende ılaclarımıda alıyorum duzenlı olarak ama fayda etmedı demek 9.lara dusmus aile hekımı dr.una bılgı ver dedı bnde p.tesı kontrolum var o zaman solerım dedım ıgne verırse daaha ıyı olur dedı yaww :18::18:
soyle bır baktım cogunuzda seker cıkmıs allah yardımcınız olsun cok zor valla benım hem kv hem kp seker hastası ınsaallah dogumdan sonra duzelır sekerınız
İsviçreli bilim adamlarımı yapmış, buna göre ben çocuğumu sezeranla doğurucam ve kabullenmicem mi bu mu,bence bilmem nerde fareye yapılan deneyden daha geçerlidir hali hazırda doğum yapmış kadınların anlattıkları, konunun başında bi arkadaş normal doğumun faydalarını yazdı kendisine katıldık zaten ama tutupta bi başkası fare mare derse ben deliririm orda
arkadaş orda genelleme yapmadı ki sokağa bırakılan çocukların annelerinin hepsi sezeryanla mı doğurdu demeye getirdi lafı, e bende fare deneyini sorarım o zaman bilmem kaç fare üzerinde yapılmış bu deney değil mi, atıyorum 100 fare üzerinde, 100 farenin 100ü de yavrusunu kabullenmedi sezeryan olunca belki 101.fare olsa o kabullenecekti bu neye göre genelleme yapılacak tüm fareleri doğurttular mı
kızlar lütfen abartmayın kim nasıl isterse doğum hakkına sahip bu konuda kimse söz sahibi olamaz kendi bedeni kendi vucudu kimseyide bu konuda sorgulayamazsınız
büyükte konusma normal istersen pat diye suyun biter geç gelir bebek ters gelir ozaman sezeryana alınırsın işte bu gibi sonuçlarda var kimse seçtiğinden dolayı kimseyi yargılayamaz hatta bu konuda kişi istemiyorsa fikir dahi beyan edemez bu işler atıp tutmayla sen normal yap sen sezeryan yap demekle olmaz psikolojisi neye el verirse şartlar ne ise o şekilde doğum olur
tramvatik hale getirmeden lütfen konuyu kapatalım ve herkesin hakkına saygı duyalım
Peki nasıl yapıyorsunuz?Yani iyice pişirip soğuduktan sonra poşetleyip mi atıyorsunuz?Yoksa çiğ hamurunu mu atıyorsunuz?Nette biraz araştırdım.Çiğden hamur atanlarda var.Pişirip atanlar da var.önemli olan hangi şekilde tadının bozulmadığı.
Peki nasıl yapıyorsunuz?Yani iyice pişirip soğuduktan sonra poşetleyip mi atıyorsunuz?Yoksa çiğ hamurunu mu atıyorsunuz?Nette biraz araştırdım.Çiğden hamur atanlarda var.Pişirip atanlar da var.önemli olan hangi şekilde tadının bozulmadığı.
tamam da zetn belirtmistim herkes kendi bedenini bilir, kendi dayanma gucunu bilir ve kendisine uygun dogum yontemini secer diye? Atladiniz sanirim o kismi..
Ayrica insan metabolizmasina ozellikle de dogum icin en yakin canli farelerdir.
Ozellikle de cok uremeleri nedeniyle deneylerde fareler kullanilir.
Deneyin daha cabuk sonuca varabilmesi icin
Yani bu fare asagilayici bisi diil
Teknik sebeplerden oturu fare..
Ve kimse de demio farelerde boyle olmus hayden normal doguma die
Ama bu bir veridir.
Veriler degerlendirilerek bir genel sonuca varilir
Ve karar da bu genel sonuc dogrultusunda alinir.
siz buna uymak istemmeyebilirsiniz.
Bi sizin en dogal hakkiniz kimse bisi diyemes...
Zaten deneylerde belirtilir bilmem kac denek arasinda cikan yuzde sudur diye.
hic bir deney %100 garanti vermez.
Hep bi marj konulur.
Ve suan kullandiginiz ilaclar bile o 100 yada 1000 fare uzerinde deneniyor ilk basta
Sonrasinda olumlu veriler yuksekse insan deneklere gecilir
ayni basari orani yakalanirsa yaygin uygulamaya gecilir
Yani bir arastirmanin ilk verisi paylasilmis ki kesinligi dogrulugu tartisilmaz bir veri bu
Ama daha tamamlanmis birsey degil..
Nie bu kadar rahatsiz oluyorsunuz boylesi bi arastirmadan inanin anlayamiyorum
Sonuc sezaryen lehine de cikabilirdi..
Begenmedigimiz sonuclari bilimselliklerine bakmadan yok mu sayalim yani?
Ne kadar dogru.. ayni seyleri soyluyoruz zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?