- 1 Ağustos 2013
- 136
- 42
- 48
ama özeller yararlanıyor mu bilemiyorum gerçekten güzel bi uygulama dediğim gibi sadece devlet hast. için olabilir.
Fare deneyinin dogrusunu şöyle aktarayım: Normal dogumdaki sancılar (dalgalar) esnasında salgılanan oksitosin hormonu bağlanma hormonudur. Bu hormon normal dogumda en yüksek seviyelere çıkar, ha bir de cinsel ilişki esnasında salgılanır. Sezaryen de kasılmalar olmadıgından bu hormon salgılanmaz, ancak 9 ay cocugunu karnında taşıyan annede zaten belli oranlarda vardır. Artı süt salgılanması için de gereklidir. Şimdiii, farelerden bu oksitosin hormonunu komple aldıkları zaman çocuklarına bakmadıkları veya kabul etmedikleri görülmüştür. ama bizlerden bu hormonun komple çekilmesi mümkün değildir. Yani kısaca normal dogumda, oksitosin sayesinde daha kuvvetli bir baglanma ve daha rahat süt salınımı olacağı söylenebilir. Ama kişilik yapısı da etkendir, sadece bir hormon tek basına sorumlu tutulamaz. Sezaryen de ne anne, ne de bebek doğuma hazırlanamamıştır.
Sezaryen tıbbi bir müdahaledir. Doğumda bir aksilik olduğunda veya bir sağlık sorunu ile karşı karşıya isek, sezaryen hayat kurtarır. Ama bir tercih değildir. Modern dünya bunu bir tercih gibi göstermeye başlamıştır. Herhangi bir sorun yokken, dr tatile gidecek diye sezaryen olunmaz :)
Son bilgi: Dünya Sağlık Örgütü, olması gereken sezaryen oranını %7 ila %15 arasında belirlemiştir. Ülkemizde bu oran %78dir maalesef
canım şunu istiyorum bunu istiyorum gönlümden bu geçiyo demekte hiçbi sıkıntı yok adı üstünde normal doğum ama ben özlem olarak Türkiyede tamamen normal doğum yapıldığını düşünmüyorum kendi adıma, ayrıca ileri düzey panik atağım var şimdi bide şeker çıktı o yüzden sezeryan istiyorum başından beri hatta 18 yaşından beri diyim, ama tutupta evet normal doğum çok iyi en iyisi fareler üzerinde araştırma yapılmış çok enteresandır yavrularını reddetmişler demek başka bişey
Arkadaşlar 32. haftada 37 ye kadar çalışabilir raporu aldık diyelim daha sonra kendimizi kötü hissettik örneğin 35. haftada çıkabiliyor muyuz bile var mı yoksa mecbur 37 ye kadar beklemeli miyiz?
e iyi madem bende yazarım sekretere derim kalk kız ordan zaten işyerinden alışığım resmi yazılara kendim bi örnek yazayım hatta şimdi
tatlım kan için beslenme uzmanı kara üzümden bile daha etkili kayısı ve hurma dedi bol bol ye derim ben Allah hepimize şifa versin
Arkadaşlar 32. haftada 37 ye kadar çalışabilir raporu aldık diyelim daha sonra kendimizi kötü hissettik örneğin 35. haftada çıkabiliyor muyuz bile var mı yoksa mecbur 37 ye kadar beklemeli miyiz?
valla kızlar bir Sağlık Bakanlığı personeli olarak diyorum ki onların paketini falan istemem
hay allah razi olsun..
senin bir şey yazmana gerek yok doktor kendi yazıyor canım sen git uçak yolculuğu yapıcam de o da uygundur filan yazıyor foto nasıl yükleniyor anlat ben hemen koyayım :)
aaa niye kız neden ole dedın
hayır beklemek zorunda değilsin hayat bu ne getireceği belli olmaz, 32.haftadan sonra fazladan çalıştığın her hafta doğum sonrasına eklenir, örneğin 35.haftayı da çalıştın bu ne demek 32nin üstüne 3 hafta çalıştın demek doğum sonrası iznin 8+3=11 hafta olur, doğum önüde 5 hafta izin kullanmış oluyosun
umarım olmuştur. rapor :)
bende 88 ocak 26 doğumluyum aramızda 1 sene varumarım olmuştur. rapor :)
bu sezeryan normal doğum tartışması çok anlamsız ve saçma. sadece doğum tipi için önceden plan yapmamak gerekli. bırakın bu bilimsel kuramları fareleri. üniversitede okurken o kadar kuram okadar bilimsel şeyler gösterdiler genelide fare üzerinde denenmişti. ama öğretmen olduğumda anladımki hepsi boşmuş. biz fareler üzerinde değil insan üzerinde çalışıyormuşuz. anneliğin sezeryanla normal doğumla ne alakası var. annelik kişilikle alakalı birşeyler. bende ne anneler tanıyorum normal doğumla dünyaya getirmiş ama resmen üvey evlat muamelesi yapıyor bazı çocuklarına. benim veliler hep normal doğumla dünyaya getirmiş ama çocuğu eksi 3 4 derece soğukta çorapsız okula gönderecek kadar vicdansız. çocuğuna beslenme koymayan bile var sebep beslenme koymayı unutmuş. benim vicdanım elvermiyor ya arkadaşlarından rica ediyorum beslenmelerini paylaşıyorlar ya da ben kantinden bişeyler alıyorum yesin diye. hatta yağmurlu havada sırılsıklam olmuş çocuğunu gönderiyor okula telefonunada ulaşamıyorum kadının çocuk 5 saat boyunca ıslak çoraplarla ıslak pantolonlarla duruyor. 40 derece ateşi olan çocuğunu okula gönderiyor hastaneye gitmek yerine. bunların hepsi normal doğum yapmış. ha sezeryan yapıp böyle davranan annelerde vardır. bu kişilikle insanlıkla merhametle alakası olan bir şey. sezeryan olan doğum sancısı çekmiyor olabilir ama zaten hamilelik boyunca yaşadığımız kaygılar korkular bizi anne yapmıyor mu? ben ilk bebeğimi doğurmadım kürtajla aldılar sancı falan hissetmedim ancak hala acısı yüreğimde yavrumun hala aklıma geldikçe gözlerim dolar. annelik sancı çekerek doğurmaklamı oluyormuş. annelik merhamet ister. merhametli bir insan sezeryan normal doğum farketmez her durumda sahip çıkar yavrusuna. çıkmayan zaten insan değildir. bu boş tartışmaları bırakın. kimse durup dururken bıçak altına yatmaz ama normal doğumu beklemeyip suni sancıyla normal doğum yaptırdıklarıda bir gerçek. tamam kadın için en sağlıklısı normal doğum ama sezeryan şartsada normal doğumda diretmenin anlamı yok
Peki nasıl yapıyorsunuz?Yani iyice pişirip soğuduktan sonra poşetleyip mi atıyorsunuz?Yoksa çiğ hamurunu mu atıyorsunuz?Nette biraz araştırdım.Çiğden hamur atanlarda var.Pişirip atanlar da var.önemli olan hangi şekilde tadının bozulmadığı.
kızlar aklıma takıldı ben gecen pazar avm ye gıttım kapıdakı o seyden gectım dalmısım e alıskanlıkta var unuttum hamıle oldugumu onların bı zararı var mı bebege:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?