- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Arkadaslarin yazdiklarinin cogunu oncesinde bende okumustum..
Hepsi bilimsel arastirma sonucu.. 'alakasiz' tespitinizi neye dayanarak yapiosunuz?
Haberlerde gordugunuz sokaga cocuk birakma vakalarina dayanarak mi?
Cok farkli seylerle kiyasliyorsunuz onu belirteyim..
Ayrica ben yazilanlarda kimsenin sezaryeni kotuledigini hissetmedim.
Belki ben belki de o yazan arkadaslar sezaryen olacagiz..
Hatta belki biz sezaryen olurken siz normal doguracaksiniz.. Bunu simdiden bilmek mumkun degil.
Ama siz sezaryen dusunuyorsaniz eger normal dogum dusunup isteyenlerin de gorusune ve arastirmalarina saygi duymalisiniz.
Sirf sezaryen isteyenler rahatsiz olmasin diye birakin kendi gorusumuzu bilimsel arastirma sonuclarini da paylasamayacak miyiz?
Bebeğinizin hıçkırdığını hissedebiliyor musunuz...ben hissediyorum ama bi başladımı 10 dk sürüyor garibim...
yazılanlarıokuyunca kimlerin daha saygılı olduğu ortada bence ...bildiklerimizi paylaşırken her kesimi düşünelim abuk sabuk bilimsel araştırmaları insanlara genelleyerek diğerlerini rencide etmeyelim dedim tabi anlayana.arkadaslarin yazdiklarinin cogunu oncesinde bende okumustum..
Hepsi bilimsel arastirma sonucu.. 'alakasiz' tespitinizi neye dayanarak yapiosunuz?
Haberlerde gordugunuz sokaga cocuk birakma vakalarina dayanarak mi?
Cok farkli seylerle kiyasliyorsunuz onu belirteyim..
Ayrica ben yazilanlarda kimsenin sezaryeni kotuledigini hissetmedim.
Belki ben belki de o yazan arkadaslar sezaryen olacagiz..
Hatta belki biz sezaryen olurken siz normal doguracaksiniz.. Bunu simdiden bilmek mumkun degil.
Ama siz sezaryen dusunuyorsaniz eger normal dogum dusunup isteyenlerin de gorusune ve arastirmalarina saygi duymalisiniz.
Sirf sezaryen isteyenler rahatsiz olmasin diye birakin kendi gorusumuzu bilimsel arastirma sonuclarini da paylasamayacak miyiz?
Cnm supersin :)
Ama gicik oluyorum zayif hamislere yahu :)
Kuzum dun benim icin de kotu bir gundu.
Soyle dusun bugun yeni bir gun cok guzel baslayalim.
Dikkatli yiyecegiz,spor yapacahiz,su icecegiz,... Ok?
Soz ver bakalim
aksam tekrar konusup rapor verelim
Devlet hastanelerinde mi vereceklermis?
Neler varmis?
Fosur fosur sutun olacak demek ki :)
Maasallah
Ne guzel :)
Esmerim park yatagini aldin mi kuzunun?
Kızlar aklıma takıldı.Allah nasip ederse doğumdan sonra gelen giden çok olucak.Çayın yanına ikram etmek için buzluğa bişeyler atmak istiyorum.Börek,poğaça vs. Daha önce hiç denemediğim için cesaret edemiyorum.Aranızda yapan onaylayan var mı? Nasıl yapılıyor bu işler ?
Kızlar aklıma takıldı.Allah nasip ederse doğumdan sonra gelen giden çok olucak.Çayın yanına ikram etmek için buzluğa bişeyler atmak istiyorum.Börek,poğaça vs. Daha önce hiç denemediğim için cesaret edemiyorum.Aranızda yapan onaylayan var mı? Nasıl yapılıyor bu işler ?
valla canım benimde normal doğuma dair söyleyeceklerim olur bizzat gördüğüm kişiler var ya da izlediğim okuduğum bi dolu anı var 3.kişilere ait lakin ben kimseyi korkutmamak ya da gücendirmemek adına yazmıyorum her defasında ben bunu istiyorum diye belirtiyorum sadece, bence amacını aşan bişeydi yani fare deneyi paylaşmak
yazılanlarıokuyunca kimlerin daha saygılı olduğu ortada bence ...bildiklerimizi paylaşırken her kesimi düşünelim abuk sabuk bilimsel araştırmaları insanlara genelleyerek diğerlerini rencide etmeyelim dedim tabi anlayana.
anilarla hatiralarla bu isler yapilmio malesef..
Normal dogurup sorun yasayan da, sezaryen olup sorun yasayan da var.
Hicbir dogum birbirinin aynisi degildir.
Birakin farkli anneleri ayni annenin iki dogumu bile birbirinden cok farklidir.
Bahsedilen seyler yurt disinda prof. Ve konunun uzmanlari arafindan yapilmis ve uzun yillar surmus bir calismanin sonucu..
Ve bu calisma iki hatira uc kadin sohbetinde dinlenenlerle kiyaslanamaz diye dusunuyorum
Sonuc isimize gelir yada gelmes..
Hee farelerde olan sey kadinlarda kesin olacak mi o da bilinmiyor zaten
Bunun tespiti icin daha da uzun yillar calisma yapmak gerek.
bilimsel arastirmalari genelleriz cunku binlerce denek uzerinden genel bir sonuca varma adina tume varim yontemiyle gerceklestirilirler.
He madem genellemeye karsiniz bunu da bi nebze anlayabilirim
o zaman sokaklara cocuklarini atanlarin hepsinin normal yolla dogurdugu genellemesine nasil ulastiniz ve bu genellemeyi niye yaptiniz diye sorarim?
annemin her daim buzlukta poğaçası olurdu bozulmayan poğaça adı daçat kapı gelen misafire hemen çıkarırdı 5 dk mikrodalgada ısıtıyoduk pufur pufur yeniyodu
Canım benim difrizim de genelde börek pogaca falan olan olur hatta bı keresinde kek bile atmıştım hiç bisi olmadı atabilirsin
Dün biraz yaprak sarması sarmıştım zeytinyağlı yarısını da attım difrize
Bazı arkadaslarım bazı kurabiyeleri bile atıyormuş :26:
ben şampuan pişik kremi ve vücut nemlendiricisi almıştım bugün geldi 57 lira tuttu, pişik kremi mustela diğerleri bübchen
Bahsedilen seyler yurt disinda prof. Ve konunun uzmanlari arafindan yapilmis ve uzun yillar surmus bir calismanin sonucu..
Ve bu calisma iki hatira uc kadin sohbetinde dinlenenlerle kiyaslanamaz diye dusunuyorum
bilimsel arastirmalari genelleriz cunku binlerce denek uzerinden genel bir sonuca varma adina tume varim yontemiyle gerceklestirilirler.
o zaman sokaklara cocuklarini atanlarin hepsinin normal yolla dogurdugu genellemesine nasil ulastiniz ve bu genellemeyi niye yaptiniz diye sorarim?
Peki nasıl yapıyorsunuz?Yani iyice pişirip soğuduktan sonra poşetleyip mi atıyorsunuz?Yoksa çiğ hamurunu mu atıyorsunuz?Nette biraz araştırdım.Çiğden hamur atanlarda var.Pişirip atanlar da var.önemli olan hangi şekilde tadının bozulmadığı.
nereden aldın ya uyguna gelmiş sanırım burada daha fazla tutuyor :) netten iyi araştırmak lazım eczaneler daha pahalı
canım benimkide ya dermoeczanem ya da dermomarket ikisinden biri ikisinide beğeniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?