Arkadaşlar merhaba
Doktordan şimdi geldik.Ölçümlere göre bebeğimin karın bölgesinin büyük olduğunu hamur işi fasfood u tüketmemem gerektiğini söyledi 32.haftadayız çalışabilir raporumuzu aldık 2 kilo 100 gr boyuda 43 cm miş çok şükür ki doğum pozisyonunada geçmiş.Sadece aklıma takılan karnının büyük çıkması sorun olurmu bu arkadaşlar napmam gerekio
emzirmek ilk ay biraz zorluyorda sonra hem sen hem bebek alışıyor 10 dk sakin bir köse bulup karnını doyurabilirsin. ben pek çekingen(rahatsız) olmadığım için her yerde (eşarp kullandım- daima önü kolay açılan kıyafetler giydim- örneğin ablam sıyırıp verirdi o bana daha zor geliyordu)verdim. avrupa da kadınlarda hiç çekinme yok bildiğin 5 yaşında çocuğu emziren kadın gördüm rahatca açıp emziriyordu.
emzirmek ilk ay biraz zorluyorda sonra hem sen hem bebek alışıyor 10 dk sakin bir köse bulup karnını doyurabilirsin. ben pek çekingen(rahatsız) olmadığım için her yerde (eşarp kullandım- daima önü kolay açılan kıyafetler giydim- örneğin ablam sıyırıp verirdi o bana daha zor geliyordu)verdim. avrupa da kadınlarda hiç çekinme yok bildiğin 5 yaşında çocuğu emziren kadın gördüm rahatca açıp emziriyordu.
hoşgeldin maşallah bebişine.
sanmam sorun olacağını ama doktoruna sordun mu
cnm muhtemel doğum tarihlerimiz aynı seninle. ben geçen cuma gittim kontrole. 2025gr boyu da 44.8 cmdi. bazen doktorlar illa ki bişey söyliyim diye de böyle şeyler söyleyebiliyorlar. takma kafaya. fast food hamur işi yerine bol bol meyve kruyemiş falan yiyebilirsin bence...
öncelikle maşallah bebeğine de sana da, tombiş olacak demek ki, anlamıyorum drları zorlar çok bence takılma çok biraz kilolu olsa bile sonra dengelenir demişti bir arkadaş burada, kafası nasıl asıl doğum kriteri ya o... bana söylemiyor dr iri diyor yalnızca. tabi 4 haftadır görüşmedik 1hafta sonra randevum.
Maasallah tatlimgüzel annişler günaydıınnn
dün prensesimi görmeye gittik maşallah 2.100 gr. 43 cm olmuş
ayağını emiyo bi görseniz yaa oyy canım kuzummm
32+0 çalışabilir raporunu da aldık bu arada
merhaba kızlar nasılsınız? biz iyiyiz bugün de evdeyiz izne iyice alıştım ama canım sıkılmaya başladı ya...
biraz evi süpüreyim toz alayım vakit geçsin bari. iş yapmadan önce bizim sayfaya bi bakayım dedim.
beni de artık iyice doğum merakı sarmaya başladı... normal mi sezeryan mi? dün eşimin bi akrabası doğum yapmış normal doğum. bi kızı olmuş. yaşı da 22 olacaktı sanırım. daha konuşamadık bakalım nasıl bi deneyim yaşamış.
çoğu insan annen nasıl doğum yaptıysa ona benzer doğumun diyor. benim annem hem beni hem kız kardeşimi geç doğurmuş. doğmaya hiç niyetimiz yokmuş bizim. ve suni sancıyla doğum yapmış. suni sancı da çok kötü diyolar. hep bunlar var aklımda şimdi kendimi korkutmamaya da çalşıyorum.
günaydın kızlar
benim kız yerd eğiştirdi galiba..önceden hıçkırığını aşağıda hissediyordum şimdi göbeğimin üzerinde...döndümü acaba...durdu durduda şu aya kadar...ben mi rahatsız ettim kızımı...çok eğilip kalktım bu hafta...hareketleride azalmıştı zaten dönmeye çalışıyordu demekki....
Arkadaşlar merhaba
Doktordan şimdi geldik.Ölçümlere göre bebeğimin karın bölgesinin büyük olduğunu hamur işi fasfood u tüketmemem gerektiğini söyledi 32.haftadayız çalışabilir raporumuzu aldık 2 kilo 100 gr boyuda 43 cm miş çok şükür ki doğum pozisyonunada geçmiş.Sadece aklıma takılan karnının büyük çıkması sorun olurmu bu arkadaşlar napmam gerekio
Oh super!!Günaydın kızlarr:) Bugün güne çok enerjik başladım garip bi sevinç var içimde:) Nasılsınız? Bebişleriniz nasıl, keyifler yerinde mi?
Genetik bolumu kan tahlili yapiyor cnmpıhtılaşma problemi olduğunu kan değerlerine göre mi söylüyolar bizde hiç mevzu olmadıda ondan soruyorum ilk kez duydum
Hayrola cnm?Ben ne yerdeyim ne gökteyim. Hayırlısı ile şu haftayı bir atlatsaydık
Aminn cnm ins32. haftada bırakacaksın dedi benim doktorumda 32 33 haftadan sonra coraspin kullanımı doğumdan sonra bebekte bir damarın kapanmasını engelleyip doğumsal kalp anomalisine sebep olabiliyormmuş.o nedenle bırakman gerek dedi. ilk bebeğin kromozom uyuşmazlığındanda kalbi durmuş olabilir dedi illa pıhtılaşmaya bağlama dedi. limon olayını duymuştum. ama zaten ben küçüklükten beri çok limon tüketen biriyim. meyve gibi yerim pilav hariç her yemmeğe limon sıkarım. limonata çok içerim. sorun olmaz limon suyunu severek içebilirim. bir de bol bol su içmem önerildi bana. su kanın pıhtılaşmasını engelliyormuş. artık hapı bırakıp bitkisel çözü-mlere başvuracağız. Allahın izniyle bugünleride atlatırız inşallah. randevum cumartesi günü ozaman detaylı konuşacağım. doğum olayınıda konuşacağım. sezeryan istiyorum 1. si bebeğim 3 hafta ileride gelişimi maşallah irilik sorunu varmış kuzumun :) 2.si kan uyuşmazlığımız var iğne olmama rağmen indirect combs testti pozitif çıktı. şuan bebekte bir problem görünmüyor ama takip altındayım o konuda. 3. sü coraspin kullandığım için bıraksamda normal doğum daha sakıncalıymuış kanama açısından. 4. süde kürtajdan sonra bende panik atak başladı. kürtaj öncesi kanamam durmamıştı coraspin kullanmadığım halde. morarıp bayılmıştım.her kapı sezeryana çıkıyor Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin tek gerçek dua aslında.
Ogrenince bizimle de paylas cnm lutfen :)merhaba kızlar nasılsınız? biz iyiyiz bugün de evdeyiz izne iyice alıştım ama canım sıkılmaya başladı ya...
biraz evi süpüreyim toz alayım vakit geçsin bari. iş yapmadan önce bizim sayfaya bi bakayım dedim.
beni de artık iyice doğum merakı sarmaya başladı... normal mi sezeryan mi? dün eşimin bi akrabası doğum yapmış normal doğum. bi kızı olmuş. yaşı da 22 olacaktı sanırım. daha konuşamadık bakalım nasıl bi deneyim yaşamış.
çoğu insan annen nasıl doğum yaptıysa ona benzer doğumun diyor. benim annem hem beni hem kız kardeşimi geç doğurmuş. doğmaya hiç niyetimiz yokmuş bizim. ve suni sancıyla doğum yapmış. suni sancı da çok kötü diyolar. hep bunlar var aklımda şimdi kendimi korkutmamaya da çalşıyorum.
Gecmis olsn tatlim tum topic curuge ciktik :)cok sagol canım şimdi iyiyim şükürler olsun ama akşam dedim bu agrı benı hastanelik edecek parol aldım yattım hemen bakalım şimdi iyi resmen acıdan uyuya kalmışım ya böyle bi agrı gormedim ben
Vay ankaralı anneler mi buluşuyor...
Bu arada odanıza bayıldım .. Güle güle kullanın
Doktorun ile konuş gülüm, seni en iyi aydınlatacak olan kişi uzman olan kişidir. Ben anneme çekmeyeyim lütfen, büyükannem benim idolüm. 3 normal doğum, ebesiz
Döneceği varsa döner daha annesi zamanı var:107:
Gözün aydın canım, maşallah tosununaBebeğin ağırlığı BPD ve AC (baş ve göbek çevresi) değerleri ile hesaplanıyor canım. AC değerinin ileride olması bebeğin iri olacağı, o da doğum kilosunun fazla olacağı anlamına gelir. Doktorun da bu nedenle uyarmış olabilir. Kaç hafta önden gidiyor ki?
Arkadaşlar merhaba
selam kızlar bugun doktora gittik nst baglandık kilosu 1870 boyu 43 cm doktor iyi sğlıklı dedi ama bana zayıf geldi en fazla olcağı bu aydan sonra 3 kg olur dedi . kızlar az mı 1870 ?
Hayrola cnm?
Canım karın bölgesi 1 hafta önden gidiyor dedi diğer bölgeler de değişiyo 5 gün 10 gün çok ta bişe anlamıyorum ki ?
şu sıralar kesin karar vemek lazım, artılarını eksilerini düşünmek çünkü doğum anı yaklaştıkça orku sarıyor sanki ya da bende öyle oluyor,çevrendekilere sorma bence ya da sor çok dikkat etme korkutucu oluyor çünkübenide çok geriyor normalmi sezeryanmı çevremdeki herkeste sezeryan olmuş annem ve kv den baska yok normal dogum o derece annemin çok kolay olmuş ne dikiş ne bişey hemen doğuruvermıs kv ninde rahmi yırtılmış kahrolmuş kadın hatırlamak bile istemiyoben hep normal istemıştım ama şimdi çok geriliyorum sezeryan olan herkeste ben çok rahattım hemen iyleştim ayağı kalktım falan deyince kafama yatıyo buna karar vermek içinde zamanımız çok az kaldı kızlar.
Arkadaşlar merhaba
benim bez kaldı başkada.. hım hatırlamıyorum galiba herşey hazır.. bi deterjan alıp yıkayıp ütülemem lazım .. ama odanın hazırlanması sürecek biraz .. ilk bebişi olanlar telaşlımı diyorum sonra diyorumki sen rahatsın.. ama bende kızımda ocakta herşeyi hazırlamıştım.. sonra üç ay bekle.. şimdi daha sakinim.. nisan 15den sonrasını bekliyorum hayırlısıyla.. inşallah dayanabiliriz..maşallah bebişine... bende dün aldım 37 haftaya kadar çalışır raporunu kuruma verdim...bakalım inşallah dayanırımşimdiden zor gelmeye başladı Allahım yardımcımız olsun...bende daha bişey almadım bebeğe artık hazırlığa başlamam lazım...
hadi inşallah hayırlı haberlerle gelin sizde tansiyonun ne alemde..ben sana yarın lınkı özleden atarım canım suan gıremıyorum faceye yasaklı
teşekkür ederiz teyzesi maşallah paşaya kocaman olmuş annesi bizimde bu haftasonu kontrol
canım maşallah kızına uslu olacak desene benım kız cok yaramaz olacak hıc durmuyor cunku ınsallah dönmüştür güzel haberler beklıyoruz senden
maşallah bebişine cnm benimki de 2 hafta ilerdeydi bakalım bu kontrolde ne olacak sağlıklı olsunlar da ne yapalım canım
Allah kolaylık versin
selam kızlar bugun doktora gittik nst baglandık kilosu 1870 boyu 43 cm doktor iyi sğlıklı dedi ama bana zayıf geldi en fazla olcağı bu aydan sonra 3 kg olur dedi . kızlar az mı 1870 ?
benim bez kaldı başkada.. hım hatırlamıyorum galiba herşey hazır.. bi deterjan alıp yıkayıp ütülemem lazım .. ama odanın hazırlanması sürecek biraz .. ilk bebişi olanlar telaşlımı diyorum sonra diyorumki sen rahatsın.. ama bende kızımda ocakta herşeyi hazırlamıştım.. sonra üç ay bekle.. şimdi daha sakinim.. nisan 15den sonrasını bekliyorum hayırlısıyla.. inşallah dayanabiliriz..
QUOTE]
ben 2.ci kızımda 37.kadar çalışıp eve gelince yani 37.haftada almıştım herşeyi o zman tamamlamıştık..ne kadar gamsızmışım Allah korusun erken doğum filan olmamış iyikide...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?