- 2 Kasım 2011
- 4.075
- 84
- 363
- 34
Haklısın canım.
Ablamda diyor bak bütün arkadaşların çantaları hazırlamış sen yerinde duruyorsun diye.
Şu çanta işini halletmek lazım.
Evet artik normal dogum cok azbenide çok geriyor normalmi sezeryanmı çevremdeki herkeste sezeryan olmuş annem ve kv den baska yok normal dogum o derece annemin çok kolay olmuş ne dikiş ne bişey hemen doğuruvermıs kv ninde rahmi yırtılmış kahrolmuş kadın hatırlamak bile istemiyoben hep normal istemıştım ama şimdi çok geriliyorum sezeryan olan herkeste ben çok rahattım hemen iyleştim ayağı kalktım falan deyince kafama yatıyo buna karar vermek içinde zamanımız çok az kaldı kızlar.
Cnm ben ayakkabi dunyasina baktim canta yoktuTatlım şu sırt çantasını aldın mı nike siyah model olan?
Maasallah kuzuna cnmSELAM kızlar..
herkes iyi çok şükür ..
filoloğum hayırlı haberlerini bekliyoruz canım duamdasın..
suay aybikenin herşeyine maşallah kuzum ya .. RABBİM sağlık huzurla kullanmasını nasip etsin..
bende bugün gittim doktora oğluşum 30+1 di bir hafta ileride 1620 gr...
bu ara mide yanması ve yorgunluktan hayatttan bezmiş durumdayım.. ayakta uyuyorum resmen.. 3 martta çalışabilir raporu alıcam bir aksilik olmazsada 37 ye kadar çalışacam.. tabi hayırlısı... şu ara hiç gözüm yemiyor ama bakalım..
hazırlıklar konusundada hala rahatım niye bilmiyorum.. annemi bekliyorum oda boyanacak offfffffff offffffffffff.. iş çok.. RABBİM sağlık versinde herşey olacak zamanla..
Guzel haberlerle gel cnmmerhaba koca göbüşlü hamişler :) bugun bizim 15.30 da kontrolumuz var heyecanlıyız
inşallah güzel haberlerle döneriz yaramaz kızım hala ters dönmedi biliyorum :)
benim gibi hiç dönmediğini hisseden var mı? 4. aydan beri hep aynı pozisyonda
zaten çok hareketli bi bebek değil işine gelirse oynuyo zilli :) hatta bazen beni
korkuttuğu bile oluyo bu çocuk niye oynamıyor diyorum bazende doğunca uslu
olucak diye kendi kendime telkinde bulunuyorum anne karnında nasılsa doğuncada
öyle olurmuş diyolar eğer bu tespit doğruysa benim kız sakin bişey olur valla çok
işime gelir çünkü bende migren var kafam ses gürültü çekmiyo inş. kızım anneciğini üzmez
Sen tecrubelisin kuzum zaten ablalarindan da vardir baya birseylermaşallah bebişine... bende dün aldım 37 haftaya kadar çalışır raporunu kuruma verdim...bakalım inşallah dayanırımşimdiden zor gelmeye başladı Allahım yardımcımız olsun...bende daha bişey almadım bebeğe artık hazırlığa başlamam lazım...
Evet hava nefisti bugun :)İstanbul da yine harika bir hava var
Ama belim ağrıyor çıkıp dolaşmak gözümde büyüyor
Mart gelse de kızımın beşiğini odasını kuramaya başlasam
Ne guzel gozun arkada kalmayacak cnmSlm kizlar bende 32 de calisamaz raporu aldim.10 subattan beri evdeyim.kendini cok zorlamak istemedim.ozel sektorde calisiyorum hergun birsuru insanin derdiyle ugrasmak onlari sabir gostermek cok zor.dogumdan sonrasina bakacaz artik.annem bebege bakacagi icin cok endiselenmiyorum.cok zorda kalirsam ucretsiz izin hakkim var.
Bugun biraz is yaptim ama mahvoldum.ole bi evi supurup sildim toz aldim ama belim kopuyo.daha mutfaga girmedim.yemek yapmam lazim.ama yatip uyumak istiyorum.
Cumartesi kontrolumuz var dua edin bize
Bence dogduktan sonraya birakişte cekindiğim konu aynen bu hani aklıma getirmeyeyim diyorum ama ya emmezse ne yapıcam ?
biberona alıstırmak istemem cunku bir kere alısınca memeyı almıyorlar zor geliyor biberondan daha kolay içiyorlar çünkü :) kafam corba oldu :))
Gobisli olacak gorunuyormus simdilikArkadaşlar merhaba
Doktordan şimdi geldik.Ölçümlere göre bebeğimin karın bölgesinin büyük olduğunu hamur işi fasfood u tüketmemem gerektiğini söyledi 32.haftadayız çalışabilir raporumuzu aldık 2 kilo 100 gr boyuda 43 cm miş çok şükür ki doğum pozisyonunada geçmiş.Sadece aklıma takılan karnının büyük çıkması sorun olurmu bu arkadaşlar napmam gerekio
Oh super simdiden tebrik ediyorum doc babanizi :)Az değil gülüm, maşallah bebeğineBildiğin gibi normal bebeklerin doğum ağırlığı 2.5 kg - 4 kg arası, 3 kg gayet güzel bir değer.
Eşimin Cuma günü doçentlik sınavı var; ailece stresliyiz
Evet artik normal dogum cok az
Ben normal istiyorum ins saglikla kucagimiza aliriz yavrularimizi
Cnm ben ayakkabi dunyasina baktim canta yoktu
Maasallah kuzuna cnm
Guzel haberlerle gel cnm
Kizimiz da pek hanim hanimcik demekki :)
Sen tecrubelisin kuzum zaten ablalarindan da vardir baya birseyler
Evet hava nefisti bugun :)
Kuzum park yatagi nerde gormstun?Ben de bir bakayim
Ne guzel gozun arkada kalmayacak cnm
Guzel haberlerle gel tatlim
Bence dogduktan sonraya birak
Gerek olursa gider aliverirsin yoksa elinde patlar :)
Gobisli olacak gorunuyormus simdilik
Dikkat edeceksin tatlim yediklerine tatli,pasta vb yok
Oh super simdiden tebrik ediyorum doc babanizi :)
4 mu???Aramızda 1 gün var senle. Banada aynı değerleri verdi doktorum. Hem kilomuz aynı hemde boyumuz hemde doğum tarihimizBende zayıf dedim ama sen ne kadar doğmuşsunki ne bekliyosun dedi. (Ben 2250gram doğmuşum. Ve hamileliğim boyunca 4kg. aldım)
Kendi doktorum bu değerlere göre 2 hafta geriden geliyor dedi. Korktum başka bi doktora daha gittim. Oda 2 hafta değil 1 hafta geri bu değerlere göre ama normal dedi. Minyon bi bebek olabilir dedi. Kontrollerimiz bundan sonra 2 haftada bir olacak. İri olup sağlıksız olmasındansa, zayıf olup sağlıklı olması daha makbul. Takma kafana. Bende ilk duyduğumda zayıf olcak diye çok üzüldüm 3-4 gün uyuyamadım stresten yüzüm sivilce içinde halaaa. Ama yapacak bişi yok. Ne yiyip içmemi tavsiye edersiniz kilo alması için dedim. Sen ne yersen ye, ne içersen iç onun yapısı neyse o olur. Almayacaksa almaz. Ama alacaksada hiç bişey yemesende alır buna yapılacak bişi yok dedi doktorların 2side.
İstanbul cnmcanımmmmmmmmm nerdeki ayakkabı dünyasına baktın?
bizim daha mobilyamız bile yoooooooookkkkkkk
bide mobilyacı olcaz aman Allah'ımmmmmm çıldırmamak elde değil..
nevresim takımımız yorganımız hazır ama yatacak yatağımız yok :S
Benimde şu an uyku setim dahi yok canım =)
Mart başı alınacak kısmetse.
Aslında senin eşin yapacaktı ya.
Yetişecek mi yaptıkları.?
daha çizimi bile yapılmadı kuzum..
yapılır yapılır yetişir diyolar..
ya eşim ve kayınbabam çok rahat..
yada ben çok gerginim bu aralar..
Doktorun ile konuş gülüm, seni en iyi aydınlatacak olan kişi uzman olan kişidir. Ben anneme çekmeyeyim lütfen, büyükannem benim idolüm. 3 normal doğum, ebesiz
Döneceği varsa döner daha annesi zamanı var:107:
Gözün aydın canım, maşallah tosununaBebeğin ağırlığı BPD ve AC (baş ve göbek çevresi) değerleri ile hesaplanıyor canım. AC değerinin ileride olması bebeğin iri olacağı, o da doğum kilosunun fazla olacağı anlamına gelir. Doktorun da bu nedenle uyarmış olabilir. Kaç hafta önden gidiyor ki?
Oh super!!
Kaldiysa bana da yolla seker :)
Genetik bolumu kan tahlili yapiyor cnm
Hayrola cnm?
Aminn cnm ins
Ogrenince bizimle de paylas cnm lutfen :)
Gecmis olsn tatlim tum topic curuge ciktik :)
Bende senin gibiyim biraz olacaksa olsun diyorum =)
Yoksa geçen zaman uzun oluyor, hevesim kaçıyor o yapacağım işten.
Ama var aslında vaktimiz.
Martın 20 sine kadar yolumuz var inşallah.
Aramızda 1 gün var senle. Banada aynı değerleri verdi doktorum. Hem kilomuz aynı hemde boyumuz hemde doğum tarihimizBende zayıf dedim ama sen ne kadar doğmuşsunki ne bekliyosun dedi. (Ben 2250gram doğmuşum. Ve hamileliğim boyunca 4kg. aldım)
Kendi doktorum bu değerlere göre 2 hafta geriden geliyor dedi. Korktum başka bi doktora daha gittim. Oda 2 hafta değil 1 hafta geri bu değerlere göre ama normal dedi. Minyon bi bebek olabilir dedi. Kontrollerimiz bundan sonra 2 haftada bir olacak. İri olup sağlıksız olmasındansa, zayıf olup sağlıklı olması daha makbul. Takma kafana. Bende ilk duyduğumda zayıf olcak diye çok üzüldüm 3-4 gün uyuyamadım stresten yüzüm sivilce içinde halaaa. Ama yapacak bişi yok. Ne yiyip içmemi tavsiye edersiniz kilo alması için dedim. Sen ne yersen ye, ne içersen iç onun yapısı neyse o olur. Almayacaksa almaz. Ama alacaksada hiç bişey yemesende alır buna yapılacak bişi yok dedi doktorların 2side.
Az degil. Gayet ideal. 2,500 uzeri dogan her bebegin kilosu gayet normal canim. Tabi 4 u de gecmemek sartiylatakma kafana hic
Esine basarilar Snowy cim. İnsallah gonlunuze gore olur da cifte kutlama yaparsiniz onumuzdeki aylarda :)
canim pompa da ben de kararsizim. Almayacagim. Gogus ucu kalkanlarindan aldim ama cok sart diyemem. Lazim olursa elimin altinda dursun diye dusundum. Belki de hic kullanmayacagim. Emzik aldim, cok seviyorum ben cocuktasonradan pisman olur muyum bilmiyorum
Canim cumartesi gittik bizim kiz donmus. Dogum pozisyonundaydi ama doner daha vakti var. Hatta doktorum yine de donebilir, ama ben pozisyonunu koruyacagini dusunuyorum dedi. Son haftalara kadar donebiliyolar, takma kafana
ama ben daha ne kapı süsü ne bebek şekerine hiç başlamadım...
hatta hiç bakıp karar bile vermedim :18::18:
maşallah bebeğine canını sıkma benim oğluşumda öyle 1970 idi, annem anca 3 kilo olur dedi, doktorum bişe demedi iyi dedi sadece, sağlıklı olsularda zayıf olsunlar önemli değil ayrıca 3 kiloda zayıf sayılmaz sıkma
bu bi ay içinde hızla 1 kilo alır dedi sonra durur kilo alım hızı deedi. oğlumu gördüm güzel bi heyecan net olmasa bile bana benzediğini farkettik
Az değil gülüm, maşallah bebeğineBildiğin gibi normal bebeklerin doğum ağırlığı 2.5 kg - 4 kg arası, 3 kg gayet güzel bir değer.
Eşimin Cuma günü doçentlik sınavı var; ailece stresliyiz
Yaparsın canım sıkıntı yapma kendine.
En kötü hazır sipariş verirsin.
Yaparsın canım sıkıntı yapma kendine.
En kötü hazır sipariş verirsin.
bizde olsa tahrik olurlartahrik olmaya yer arayanlar var zaten, bir kadının bebeğini beslemesinden daha doğal ve daha güzel bişey yok bence
maşallah bebeğine canını sıkma benim oğluşumda öyle 1970 idi, annem anca 3 kilo olur dedi, doktorum bişe demedi iyi dedi sadece, sağlıklı olsularda zayıf olsunlar önemli değil ayrıca 3 kiloda zayıf sayılmaz sıkma canını
doktoum kendini yorma dedi bana, ben de sana ileteyim :) senin doktorun da demiştr gerçi. boşver ufak ufak evde uğraşıyoruz o bile yoruyo. gerçi benim dışarda çok işim var ama halledeyim daha da kpının önüne çıkmamCidden öyle =)
Evde oturmak daha güzel.
Dışarı çıkınca sabit ayakta kalamıyorum, hemen belim ağrıyor.
Evimde zaten misafirim eksik olmuyor.
Dün eşim geldi şehir dışından, k.validem bende.
Ablam zaten yaklaşık 1 aydır benimle kalıyor.
Bir de eşimin asker arkadaşı geldi.
Eşimle, gidip geliyor.
Evim bayağı kalabalık.
Çıkmak gibi bir lüksüm de kalmadı =)
ay inşallah yaa. ama cidden emzirme büyük problem ve sabır gerek. hadi bakalım, kendimize güveniyoruz bizişte süre o kadar az ki yani 40 gün için süt eh yeterince gelirse hele zaten lazım olmuyor anca gezmek için vs onun içinde değmez sanırım alırsamda uygun birsey alırım zira 250 tl avent :/
bende rahatsız olmam neden olayım ki bu en doğal hakkım anlamıyorum da zaten rahatsız olanları gerçi ortalık pislik kaynıyor arkadasım ucakta emzirirken kavga etmişti yanındaki neymiş rahatsız oluyormuş kendisi sanki anasından emmedi sorsan namus timsalleri avrupa cok cok iyi canım sen ne diyosun cafede rahatca istedikleri yerde emziriyorlar nasıl üzücü ülkenin bu hale gelmesi
hayır ben anladım ne demek istediğini gayette doğru diyosun :)) baska çözüm olmayınca mecburen ona zorlayacaksın hatta aklında 2. seçenek olmayacak :) doktor bana son randevumda ne dedi biliyomusun normal doğumdan hiç korkma asıl emzirmek için gayretli olman gerekli sabırlı olacaksın söz ver dedi kadın resmen çok şaşırdık eşimle ama doğum diyorum yok tatlım diyor kadın emzirmek sabır sakinlik işihakkımızda hayırlısı sağlıkla önce gelsinlerde mis gibi emziririz ben eminim :)
ya sorma ben 2 haftadır cok zorlanıyorum ama anlamadım birden ağırlaştı karnım sanki karnımı taşıyamıyorum dengemi sağlıyamıyorum ördek gibi hissediyorum kendimi :) birde migren yada ilk defa kulak ağrısı olunca ağladım valla ne oluyo bana 2 haftadır diye aman sancıda ağrıda uzak olsun bizden :)
sinemmmm, nasılsın şeker? ne zamandır göremedim seni buralarda. canım gerilme boşver, doğumuna daha iki ay var. o mobilya işi 1 haftada biter. hatta bebek doğduktan sonraya kalsa nolur, sonuçta halledilmeyecek mesele değil. bunun için tatlı canını ve tatlı bebişini üzmeye değer midaha çizimi bile yapılmadı kuzum..
yapılır yapılır yetişir diyolar..
ya eşim ve kayınbabam çok rahat..
yada ben çok gerginim bu aralar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?