bi dünya para verdin bide merkeze zengın ettın adamlarıinşallah hiçbi problem çıkmadan atlatırsın.Ben de aspirin+progestan+folik asit+troid düzeneyici kullanıyorum.Midem taş gibi oluyo ama tosunlarımız için değer.resim ataya çalışırım inşallah.
Bende pıhtılaşma yok ama Önceki hamileliklerim düşük ve kürtajla sonuçlandı.O yüzden tedbir olarak clexane verdi.20 gün sağlık merkesinde yaptırdım.Şimdi 1 haftadır kendim yapıyorum.
inşallah hiçbi problem çıkmadan atlatırsın.Ben de aspirin+progestan+folik asit+troid düzeneyici kullanıyorum.Midem taş gibi oluyo ama tosunlarımız için değer.resim ataya çalışırım inşallah.
Bende pıhtılaşma yok ama Önceki hamileliklerim düşük ve kürtajla sonuçlandı.O yüzden tedbir olarak clexane verdi.20 gün sağlık merkesinde yaptırdım.Şimdi 1 haftadır kendim yapıyorum.
teşekkür ederim, şimdilik ikiz, biri birazcık küçük o yüzden ne olur bilemiyoruz...
bu doğal yoldan mı sorusuna bir ömür cevap vermek zorunda kalacağım sanırımne yazık ki bebişimiz olmadı bizim sebepsiz yere ama çok şükür tedaviyle geldiler
kestirmemek ne alaka yaaaaben daha geçen hafta belime kadar olan saçlarımı küt kestirdim
ctesi ankarada bugün corumda kontrol var
sık gidiyorum rahat değilim ama mecbur
iğnem günde 2 tane 0,4lük 3 aya kadar böyle kullanamalım sonra aptt tekrar yapalım sonuca göre günde 2 yada 1 devam ederiz dedi
cok canım yanıyo coookkkk
buz kapları varya mavı kutular onlardan vardı benm iğne yapmadan önce yaptıktan sonra koyuyorum buz kalıbını morarmıyo ozamanbende de 3 düşük olduktan sonra araştırıldı.kan pıhtılaşmam olduğu ortaya çıktı bende clexane 4000 kullanıyorum her gün bir tane.kendim yapıyorum 16 gün oldu başlayalı.her gün bebe aspirini ve folbiol kullanıyorum bi de elevit yazdı doktor.iğne yerlerin morarıyor mu?
buz kapları varya mavı kutular onlardan vardı benm iğne yapmadan önce yaptıktan sonra koyuyorum buz kalıbını morarmıyo ozaman
aslında mthfr heretezigotum pıhtılaşmam cok hAfif ama kadın doğumcular illa iğne diyo aptt pıhtılşma oranını belırlıyo oda sınırda cıkınca günde 2 yaptık öncekı hamileliğimde 0,6lık kullandım ama yinede bebeğin kalbı durduAnladim canim homozigottun degil mi..pıhtılaşman daha fazla sanrim..
Gumuscum 2 tane yerine 0.6 lik versemiydi acaba.iki tane vurmakta biraz zorlar sanki ya..
valla ne desem bilemedim kan olmadıkça korkmayın diyolar ama için rahat etmıyosa doktora gitMrb kizlar..size bir sorum var..dun gece 11 gbi yattim 12 gbi wc ye gttim..hamilelikten beri peceteyle kontrol ediyorum birssey var mi diye.boyle renk olarak pecete de ucuk pembe gorunen ama camasirimda sabah kalktgmda hardal sqrisi gbi gorunen akintim gelmis..smdi yine wc ye gttim ve idrarimi yaptktan snra akintiyla beraber 2 kucucuk damla gri gbi kahverengi bile degl.iki damla dustu klozete ama kucuk..kasigim cok agriyo benim.nolur bisi soleyin bi sorun var midir..dusuk tehlikem yoktu ilav filan kullanmadm hic.mide bulantm vs hicbiseym yoktu sadece kasik agrim vardi.ters rahim oldugu icin agrili geciyodu ilk 6-7 hafta smdilerde azalmisti.dun itibariyle yeniden basladi kasik agrim..sizce bi sorun varmidir.kontrolum persembe ozamana kadar beklesem nolurr.?? Uzun oldu sagolun okudugnz icin canlar..
Kizlar herkese gunaydin,
Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.
Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.
Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
bende göbekten ama yer kalmadı günde 2 olunca :18::18:evet bende ona bi kaç gündür başladım.önce buz koyuyorum iğnenin battığını bile hissetmiyorum.vurunca tekrar buz koyup uzanıyorum.ben göbeğimden vuruyorum.sen nereden vuruyosun?
15. haftayı görsem hayırlısıyla bende rahatlarım
peki yurtdışında daha önce düşük yapanlarda ultrason sıklığı ne oluyo :26:
maşallah canımm...günlerimiz aynı sayılır senle benim 2li içinde o vakitlerde olur sanırım...Crl 2.52 cm. 23 eylülde ense kalınlığına bakacak doktor ve ikili tarama yapılacak. Sağlıklı bebeklerimiz olsun inşallah :)
bende ekşi çok yiyorum gerçi başlardaki kadar değil ama şimdi tatlı yediğimde midem bulanıyo kötü ediyo beni...slm kızlar
dün akşama kadar iş yaptık öldüm
cam balkona jaluzı taktık yanı taktılar ama ben yoruldum anlamadım
belım cok ağrıyo ayağım aksak yürüyebiliyorum bacağıma kadar ağrıyo bugünde randevum var ctesi bidaha var canım hiç dışarı cıkmak istemıyo
neyse gidiyimde yavrumu görüyüm
sürekli ekşi yerdim birden tatlıya döndük ekşi görmek istemıyorum
cinsiyet tahmını yapamıyorum ama hep erkek diyodum ekşi yiyince kız dedim ama şimdi tatlı istiyo canım bakalım hayırlısı
Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...Herkese selamlar tatlı hamiş arkadaşlarım, 2013 Eylül annesiyim geçiyordum size bir selam vermek istedim doğumuma 8 gün kaldı sizlerede hayırlı doğumlar hayırlı bir hamilelik süresi geçirmenizi diliyorum bol bol dinlenin hamileliğin başlarında kendinizi fazla yormayın hepinize sevgiler...
inşallah hiçbi problem çıkmadan atlatırsın.Ben de aspirin+progestan+folik asit+troid düzeneyici kullanıyorum.Midem taş gibi oluyo ama tosunlarımız için değer.resim ataya çalışırım inşallah.
aslında mthfr heretezigotum pıhtılaşmam cok hAfif ama kadın doğumcular illa iğne diyo aptt pıhtılşma oranını belırlıyo oda sınırda cıkınca günde 2 yaptık öncekı hamileliğimde 0,6lık kullandım ama yinede bebeğin kalbı durdu
valla ne desem bilemedim kan olmadıkça korkmayın diyolar ama için rahat etmıyosa doktora git
Mrb kizlar..size bir sorum var..dun gece 11 gbi yattim 12 gbi wc ye gttim..hamilelikten beri peceteyle kontrol ediyorum birssey var mi diye.boyle renk olarak pecete de ucuk pembe gorunen ama camasirimda sabah kalktgmda hardal sqrisi gbi gorunen akintim gelmis..smdi yine wc ye gttim ve idrarimi yaptktan snra akintiyla beraber 2 kucucuk damla gri gbi kahverengi bile degl.iki damla dustu klozete ama kucuk..kasigim cok agriyo benim.nolur bisi soleyin bi sorun var midir..dusuk tehlikem yoktu ilav filan kullanmadm hic.mide bulantm vs hicbiseym yoktu sadece kasik agrim vardi.ters rahim oldugu icin agrili geciyodu ilk 6-7 hafta smdilerde azalmisti.dun itibariyle yeniden basladi kasik agrim..sizce bi sorun varmidir.kontrolum persembe ozamana kadar beklesem nolurr.?? Uzun oldu sagolun okudugnz icin canlar..
5. hamileliğim benim hepsinde kalbi durdu kanama fln olmadı mecburen sık bakılıyorum inş 15. haftaan sonra normal bi hamile olucamne kadar siklikta girdiklerini bilmiyorum, ama onlar daha ozenli oluyor, kotrolleri digerlerine gore daha sik ve ayrintili.
ilk dogumlari biraz sorunlu olanlarinda durumu biraz oyle.. benim hersey yolundaydi ama dogumum zordu, 4 gun doguramadim. simdi ilk kotrollerden sonra artik benim durumumda biraz ozele gircek
mthr heretezigotcanım bana tahlil sonucu yazabilir misin pıhtılaşma tahlilini.
sanırım benim iğnenin de mg bana az 4000 mg günde bir kez.3 düşüğüm var.
5. hamileliğim benim hepsinde kalbi durdu kanama fln olmadı mecburen sık bakılıyorum inş 15. haftaan sonra normal bi hamile olucam
mthr heretezigot
yanlız aptt testıme göre iğnem artırıldı onun sonucu doktorda ptesi günü yazabilirim ancak senın sonuc ne düşükler hangi haftada:26:
inşallah canımALLAh ins tamamina erdirir arkadasim, Rabbim korusun yavrunu ins.. bence sen sik girmeye devam et :))) ben olsam bende oyle yapardim, sirf bu yuzden sanirim turkiyeye bile giderdim.. burda alamadiklari icin..
ins kazasiz belasiz yavrularimizi kucaklarimiza aliriz..
aslında mthfr heretezigotum pıhtılaşmam cok hAfif ama kadın doğumcular illa iğne diyo aptt pıhtılşma oranını belırlıyo oda sınırda cıkınca günde 2 yaptık öncekı hamileliğimde 0,6lık kullandım ama yinede bebeğin kalbı durdu
valla ne desem bilemedim kan olmadıkça korkmayın diyolar ama için rahat etmıyosa doktora git
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?