kim bilir neler oluyordur içerdedüşük tehliken yok demiş ya doktor o seni rahatlatsın canım. her türlü ağrı sancı vs de normal bence... iyi olacak zaten endişe etme
Bugün kontrolüm vardı.bebegimi gördüm.çok tuhaf bir duygu.herşey iyiymiş ama düşük riskim devam ediyor tedbir olarak progestana devam.kan tahlili yaptırdım sonucu haftaya çıkcak.crl 17mm olmuş.rabbim herkezin bebegine saglıklı ömürler versin
canim ben hamile kaldıgımdan beri kabızlıkta cekiyorum hatta hemoroid bile oldum ve söylemesi ayıp kanadı fena bi şekilde.ben de bir haftadır sabahları kalkar kalkmaz kuru kayısı yıyorum ve üstüne ılık 2 bardak su içiyorum gün içinde bi kere daha yapıyorum bu sekilde baya rahatlama oldu bi dene istersen
Canim sana tesekkur ederim.kirmizilasana kadqr bekliycem cnku henuz cok silik..ve degisik renklerde geliyor ara ara..belki de diyorum rahmim donuyordur.sol bacak kasik kalca ayak bilegime kadar cok agriyo..korkutmucam kendimi..cnku dr dusuk tehliken yok demisti.9+1 im suan..donuyo o donuyo dimi teyzesi..iyi dusuncem iyi olsunn
canım düşük riskin olduğunu neye göre söylüyo kan tahlili falanmı yoksa ultrasona göremi...
canım adet döngün geçtimi ondan olabilir belki yada rahim büyüdüğü için falan oluyormuş ya böle ağrılar vs belki öyle birşeydir...
ben kestirmeyi aklıma bile getirmedim mesela büyükler boşuna dememiştir diye düşünmüştüm.boyatmayı da Allahım nasip ederse taa bebeğim doğar da 6ayı felan doldurur öyle düşünüyorum bakalım ama doğumdan sonra dayanamam kestirirm kesin tatlım.zaten bebeğimle o kadar meşgulüm ki aklıma gelmiyo :)canım benim bir yakınımın 2 yaşındaki kızının saçları çok seyrekti.b 12 vitamini yazmış cildiye doktoru kestirin saçını hem çoğalır hemde çabuk uzar demiş.bu yetişkinlerdede böyledir demiş.
Merhaba kızlar
benim de ctesi kontrolüm vardı, bebişlere bakmaya gittik. çok şükür ikisi de iyibüyümüş, neredeyse 2cm olmuşlar bir tanesi 1-2 gün büyük çıkıyor hala. büyük olanın hareket ettiğini gördük, inanılmaz bir duyguydu
bir dahaki kontrolüm bu ayın sonunda, inşallah o zamana kadar da herşey sorunsuz ilerler
topikte bazı üzücü şeyler, kayıplar olmuşinşallah Rabbim kısa zamanda sağlıklı evlat nasip eder isteyen herkese
Mrb kizlar..size bir sorum var..dun gece 11 gbi yattim 12 gbi wc ye gttim..hamilelikten beri peceteyle kontrol ediyorum birssey var mi diye.boyle renk olarak pecete de ucuk pembe gorunen ama camasirimda sabah kalktgmda hardal sqrisi gbi gorunen akintim gelmis..smdi yine wc ye gttim ve idrarimi yaptktan snra akintiyla beraber 2 kucucuk damla gri gbi kahverengi bile degl.iki damla dustu klozete ama kucuk..kasigim cok agriyo benim.nolur bisi soleyin bi sorun var midir..dusuk tehlikem yoktu ilav filan kullanmadm hic.mide bulantm vs hicbiseym yoktu sadece kasik agrim vardi.ters rahim oldugu icin agrili geciyodu ilk 6-7 hafta smdilerde azalmisti.dun itibariyle yeniden basladi kasik agrim..sizce bi sorun varmidir.kontrolum persembe ozamana kadar beklesem nolurr.?? Uzun oldu sagolun okudugnz icin canlar..
Canim hic uzme kendini.Benimde bebegim haftasina gore 1 hafta geride ben sat a gore 9 haftalik hamileyim tabi.Ben doktora en son gecen hafta gittim yani 8 haftalikken.Doktor kalp atisini gordu ama duyabilir miyiz dediginde 3 aylikken duyabiliriz simdi duyulmaz dedi.Doktorunun kullandigi ultrasondan dolayi sanirim.Seninkide oyle olabilir canim.Benim9 uncu haftam bitmek uzere ama ben daha duymadim kalp atisini.Cogu arkadas duymus ama.Dedigim gibi ultrason cihazindan kaynaklanabilir.Baska bi doktora daha git canim.Mumkunse cihazlari yeni olan bi doktor olsun.Benim yasadigim yerde 1 tane ozel b1 tanede devlet hastanesi oldugu icin cok secenegim yok o yuzden bekliyorum.Kizlar herkese gunaydin,
Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.
Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.
Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
ben kestirmeyi aklıma bile getirmedim mesela büyükler boşuna dememiştir diye düşünmüştüm.boyatmayı da Allahım nasip ederse taa bebeğim doğar da 6ayı felan doldurur öyle düşünüyorum bakalım ama doğumdan sonra dayanamam kestirirm kesin tatlım.zaten bebeğimle o kadar meşgulüm ki aklıma gelmiyo :)
Canım merhaba bende ikiz bekliyorum senin gibi benimde bir tanesi 2 gün geriden geliyor,cuma kontrolum vardı hareketleri görmek muhteşemdi ayın 17 sinde randevum var ense ölçümleri yapılacak ama 2li testi önermiyo doktorlar sen doktorunda konuştuğum bu konuyu benim kafam cok karışık
kızlar tahlilde kanım düşük çıktı 10.06 .doktor gyno ferro sanol verdi bu kapsül benim midemi çok fena yapıyo...acayip bulanıyor :2:
canım saçını kestirme bebeğin ömrü kısalır derler benim bildiğim hurafe olarak. ben beslenmeyle ilgili birşey duymadım. kendimce şöyle düşündüm ben de; bu bebeğin ömrü daha ruhu üflendiğinde belli değil mi? Rabbim ona gün biçmemiş mi ta en başından? benim gibi aciz bir kulun bebek ömrüne etkisi olabilir mi? mümkün değil.. o nedenle içim çok rahat kestirdim vallahi. ama tabi içinde en ufak endişe kalacak anne huzursuz olacağına kestirmesin daha iyi. herkes kendi bilir
saçların neredeyse belime geliyordu. ben çalışıyorum, her sabah onlarla ilgilenmek zor gelmeye başladı. doğumu beklesem kalçama kadar inerdi herhaldeo kadar saça gidecek neme, vitamine yazık dedim :)
ya bi de kızlar benim tüylerim arttı sanki, size de oldu mu? lazer yaptırmıştım 4-5 sene önce. onlar çıkmadı da, göbek ve göğüs bölgemdekilerin rengi koyulaştı sanki.
aynen canım, ikizlerde 2li ya da 3 lü testlerin hiç bir hükmü yok. fiziksel gelişimlerinden tahmin ediyor ancak. benim doktorum emin olmak istiyorsan tek yol amniyosentez dedi... ben de ne yaparım bilemiyorum henüz
merhabalar... yorumlardan okuduğum kadarıyla mide bulantıları hemen hemen herkes de var. Allah kolaylık versin bize. ben bulantıları azaltsın diye siyah incir yiyorum naneli sakız çiğniyorum. sakızın zararı yoktur heralde... haftaya kontrolüm var. kalp atışlarını duymamıştım. inş duyarız Allah nasip ederse:)
Allah yardımcımız olsun inşallah ölçümlerin iyi çıkar...
inşallah duyarsın canım bende geçen hafta duydum.mide bulantıları gün geçtikçe şiddetleniyo bakalım nolucak.bi de kızlar beni sağlık ocağından ebe aradı yarın için kontrole çağırdı kan testleri yapılacakmış bide tansiyon kilo ölçümü falan.hastane hamile olduğumu oraya bildirmiş.onlarda takip ediceklermiş kiloyu tansiyonu aşıları falan.sabah aç gel dedi ebe.benim gibi aranan var mı?
inşallah ikimizin de öyle çıkar
ya ben bir ara gittiğimde bebek istiyoruz, korunmuyoruz demiştim. sormuştu çünkü oradaki görevli. sonra 3-4 ayda bir arıyordu hamile kaldın mı diyeşimdi sanırım benim de gidip kayıt yaptırmam lazım. ama kan vermek falan çok zoruma gidiyor. işten de izin almam lazım.
başka arananlar da oldu diye biliyorum, bayağa yakın takip ediyorlar, tetanoz aşısını falan da vurduruyorlar sanırım..
bakalım ben yarın gidince neler yapıcaklar.size yazarım burdan.onlara ben bildirmedim hastane bildirmiş.ama bildirmemiz gerekiyormuş dediğin gibi.
inşallah duyarsın canım bende geçen hafta duydum.mide bulantıları gün geçtikçe şiddetleniyo bakalım nolucak.bi de kızlar beni sağlık ocağından ebe aradı yarın için kontrole çağırdı kan testleri yapılacakmış bide tansiyon kilo ölçümü falan.hastane hamile olduğumu oraya bildirmiş.onlarda takip ediceklermiş kiloyu tansiyonu aşıları falan.sabah aç gel dedi ebe.benim gibi aranan var mı?
selam hamiş arkadas ben mart annelerındeyım hiç merak etme bebişin kalbı atıorrrr böyle şeyler düşünüp evham yapmayınyani ben daha kalp atışlarını duymadım ya içime bi kurt düşüyo kötü bi durum var mıdır diye. ama şiddetli mide bulantıları var. herşey normaldeki gibi. bi sorun yoktur diyorum. içimi ferah tutayım en iyisi:) benim aile doktorumun hemşiresi bizim tanıdık oluyo ben herhangi bi test aşı iğne olursa seni arar haber ederim demişti ama aramadı. evet sağlık ocaklarında takip oluyo onun için aramışlardır...
canım ben de kullanıyorum ondan. ben gece yatmadan alıyorum, çok etkilerini hissetmiyorum. sen ne zamanlar yutuyorsun bilmiyorum ama bir de yatarken almayı dene.
ayrıca c vitamini ile birlikte kullanılırsa etkisi artıyor canım haberin olsun. portakal suyuyla falan yutabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?