- 1 Ağustos 2013
- 136
- 42
- 48
Kizlar herkese gunaydin,
Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.
Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.
Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
inşallah duyarsın canım bende geçen hafta duydum.mide bulantıları gün geçtikçe şiddetleniyo bakalım nolucak.bi de kızlar beni sağlık ocağından ebe aradı yarın için kontrole çağırdı kan testleri yapılacakmış bide tansiyon kilo ölçümü falan.hastane hamile olduğumu oraya bildirmiş.onlarda takip ediceklermiş kiloyu tansiyonu aşıları falan.sabah aç gel dedi ebe.benim gibi aranan var mı?
Kizlar bisey sorcam benim iki gundur kasik agrim oluyo.Bide ben makatimda surekli baski hissediyorum bununla birlikte afedersiniz gazim varmista cikaramiyomus gibi hissediyorum.Bu durumu yasayan var mi icinizde?Bana yardimci olabilir misiniz randevum ayin 10 unda yani 1 hafta var.Acil bi durum mu var sizce?Kanamam yok ama sanki olucakmis gibi hissediyorum bakiorum ki akinti.Yardimci olursaniz sevinirim.ilk bebegim olcak cok korkuyorum bisi olur die.
cnm benzer seyler bana da oluyoarada kasıklarım ve karnımın alt kısmında sancı oluyo gecıyo karnımdan acayıp sesler gelıyo baskı dıssedıyorum hep alt kısımda ama gecen carsamba dr.a sormustum normsal dedi rahım genıslıyo gun gectıkce arada olucak oyle sancıların dedı kanama lekelenme olmadıgı surece takma kafana dedı
bırde benım soyle bı sıkıntım var aynada karnıma bakıyorum hıc buyumuyo gıbı hıc bı duygu hıssetmıyorum ıkı gundur bulantımda kesıldı korkuyorum ondan ılkınd3 de oyle olmustu belırtım kaybolmustu sonra kalbının durdunu soledıler allahım korusun bebeklerımızı ınsallah:18::18:
selam hamiş arkadas ben mart annelerındeyım hiç merak etme bebişin kalbı atıorrrr böyle şeyler düşünüp evham yapmayın
Selam aleykum kizlar...
oncelikle allah'im hepinize cok guzel bir hamilelik donemi gercmeniz ve bebeginizi kucaginiza sag salim bi sekilde almayi nasip etsin..
Hepinizide tebrik ediyorum.. topiginizi surekli ziyaret ediyorum siz yazinca bende bende diyip duruyorum icim gidiyo.
Bende anne olmak istiyorum 2014 mayis annesi artik 2014 nisan icin gec kaldik calisiyoruz kocisle bunun icin ama bide siz bi dua edin de su arkadasiniz da sizin gibi hamis kalsin..(hamislerin duasi tutarmis..)
canım kalbını duyunca ıkılı test heycanı başlıycak o bıtıtnce cınsıyetı heycanı başlıycak şimdi bı o mertebedeyız cınsıyet bellı olunca isim heyecanı başlıycak ısım bıtınce .... başka heycanlar bunlar hamılelığın cılvelerı her anının keyfını çıkaralarımteşekkür ederim cnm. hep böle evham yapıyoruz işte aslında gereksiz evhamlar ama düşünmeden de yapamıyoruz. saol yorumun için...
canım kalbını duyunca ıkılı test heycanı başlıycak o bıtıtnce cınsıyetı heycanı başlıycak şimdi bı o mertebedeyız cınsıyet bellı olunca isim heyecanı başlıycak ısım bıtınce .... başka heycanlar bunlar hamılelığın cılvelerı her anının keyfını çıkaralarım
canım düşük riskin olduğunu neye göre söylüyo kan tahlili falanmı yoksa ultrasona göremi...
bendede başlarda çok kötüydü halen var kabızlık ama ilk başa göre daha iyiyim bende önceden senin gibi yapıyordum bugün kompostoya başladım kaynattım blenderdan geçirdim meyvesuyu gibi içiyorum bakalım farkedecekmi...
canım adet döngün geçtimi ondan olabilir belki yada rahim büyüdüğü için falan oluyormuş ya böle ağrılar vs belki öyle birşeydir...
Selam aleykum kizlar...
oncelikle allah'im hepinize cok guzel bir hamilelik donemi gercmeniz ve bebeginizi kucaginiza sag salim bi sekilde almayi nasip etsin..
Hepinizide tebrik ediyorum.. topiginizi surekli ziyaret ediyorum siz yazinca bende bende diyip duruyorum icim gidiyo.
Bende anne olmak istiyorum 2014 mayis annesi artik 2014 nisan icin gec kaldik calisiyoruz kocisle bunun icin ama bide siz bi dua edin de su arkadasiniz da sizin gibi hamis kalsin..(hamislerin duasi tutarmis..)
biraz mart annelerini gezindim göz attım ne güzel hepsi yavaş yavaş cinsiyetlerini öğrenmişler çok heycanlandım ya rabbim bize de nasip etsin sıra bizdee..inşallah
Kizlar herkese gunaydin,
Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.
Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.
Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?