canim ben sana o zamanda demistim umudunu lutfen yitirme bir tek doktorla yetinme bak ben cok guzel bir hastaneye hatta prof.a gitmeme ragman baska bir doktordan randevu bile aldim..
ben 7+3 ken duydum oda alttan duydum doktor gobekten duymadi 9 haftaya kadar cok normal duyulmamasi hatta bugun saglik ocagina gittim kalp atislarini duyabilirmiyim dedim 9 haftaligim dedim daha cok erken bizim makinamis 12 haftadan sonra duyuyor dedi yani makinadan makinaya bile degisim gosteriyor
sen baska bir doktora git hic birsey kaybetmezsin
o bebek yasayacaksa kimsenin gucu bunu degistirmez lutfen uzulme
Selam kizlar..
Herkes kacamak yapmis yada yapacaksanirim.bende birada 2.bir dr bulucam sanirim.yoksa ayda bir dayanmak zor
Ayda bir bebek buraya giderim ayda br otekine.iki hsftada bir gormus olurum bebsimmi..
Haftaya sali gidiecem dr yarin gidicektim 1 hafta oluyo diye esim istemedi
Bu arada goguslerim yeniden sisti aciyolar..
Insallah iyidir kuzummmmmm
Hayirli haberlerle gel ins...
ben hep özele gittiğim için haber uçmamıştır daha orayaacaba hiç mi gitmesem diyorum, sonra gitsem mi diyorum....bilemedim vallahi kafam karıştı
sen anlatırsın bize durumu
canım ben de 1 aydır karnımdan vuruyorum iğnemi, başparmağın ve işaret parmağınla sıkıştırıp 45 derece ile iğneyi yaptığında hiç morarmıyor. benim 1 aydır hiç morarma yok
ben 90 dereceyle vuruyorum ondan mı morarıyo acaba.
ya benim hicbir belirtim kalmadi diyebilirim mide bulantilarimda gecti sadece biraz fazla ayakta kalinca kasiklarim agriyor o kadar :26: yarin bi doktora gidecegim bakalim kacamak olacak ama cok merak ediyorum hic bir belirti yok hic yokmerhaba kızlar bende 10 haftalık hamileyim enson ayın 20 sinde gittim doktora sorun yok dedi 1 ay sonra gel dedi bir kaç gündür sarı akıntım var gögüs ağrılarım var tiksinmelerim devam ediyor ama çok değil kasıklarımdada birraz ağrı var karnım şiş ve sert ben şunu merak ediyorum anne karnında bebegin kalp durmasıı nasıl anlaşılıyor sizce bunlar normal mi 10 haftalık hamileler ne durumdasınız bedensel olarak gögüs ağrılarınız falan devam ediyormu?
canim ben yine ikinci bir doktoru oneriyorum tavsiye ediyorum gozardi etme lutfen..Sevgili kiz arkadaslarim,
Ilginiz, cevaplariniz, yureklendirici sozleriniz moralimi yukseltti. Cok tesekkur ederim. Suan persembe gunku randevumdan cok buyuk beklentim yok. Cunku dr'un %99 oranda olumsuz konusmasinin altinda mutlaka ki gordugu bir sey vardir diye dusunuyorum. Ayrica sizlerin cevaplarinizda da genelde 6+... gunlerde kalp atisi duydugunuzu goruyorum. Bu da standart olarak bakılırsa dr'umu dogruluyor. Persembe gunu 7+3 olacagımdan kesine yakin durumum anlasilir. Eger acikca bir gerilik yoksa belki bir hafta daha beklemeyi isteyebilirim. Ama insanin hem hamile degil gibi hem de hamile gibi hissetmesi yani bu belirsiz durum cok rahatsiz edici oluyor. Surekli dusunuyorsunuz belirtilerinizi kontrol ediyorsunuz. Yemenize icmenize hareketinize hamileymis gibi dikkat etmeye calisiyorsunuz. Ama tabi kolay bir bekleyis degil. Umarim bu hafta ne oldugum cikar da hayirlisiyla ben de bu belirsizlikten kurtulmus olurum. Herseyden once tabi ki eger devam edecekse bebegin saglikli olmasi onemli olan.
Tekrar destekleriniz ve guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederim.
iyidir iyidir insaallah..Selam kizlar..
Herkes kacamak yapmis yada yapacaksanirim.bende birada 2.bir dr bulucam sanirim.yoksa ayda bir dayanmak zor
Ayda bir bebek buraya giderim ayda br otekine.iki hsftada bir gormus olurum bebsimmi..
Haftaya sali gidiecem dr yarin gidicektim 1 hafta oluyo diye esim istemedi
Bu arada goguslerim yeniden sisti aciyolar..
Insallah iyidir kuzummmmmm
canım bende özele gidiyorum ama ne şekilde sağlık ocağı öğrendi bilmiyorum açıkçası.
Kizlar herkese gunaydin,
Sizlere bir sorum olacak benim icin cok onemli. Gecen persembe dr'a gittigimi ve bana bebegin gelisim gostermedigini ve cok buyuk ihtmalle dusuk veya kurtajla sonuclanacagini soylemisti. Ve tabi tum umutlarimi yitirmis ve sizlere de veda gibi bir yazi yazmistim. Bana bir onceki gittigimde 5+3'de iken kalp atisina bakmis ve titresim gibi birseyler gormustuk. Cok belirgin degildi. Tabi benim kese rahmin en tepesinde oldugundan vajinal ultrasonda bile cok yuksek oranda zoom yaparak keseyi ancak gorebiliyordu dr. Gecen persembe yani sat'a gore 6+3'te ise embriyoyu 6+1 haftalik olarak gordu ve kalp atisi da yok diyerek gelisim cok az kalp atisi yok bebek gelisim gostermiyor diye %1 sans yani bir mucize olabilecegini soyleyerek tum hayallerimizi yikti. Eve geldigimde artik hersey bitti diye dusundum. Ancak internetten arastirdigimda 6-7 hafta gebeliklerinde kalp atisi duyulmamasinin cok da anormal olmadigini gordum. Dr mutlaka ki tecrubelerine dyanarak birseyler soyluyor ama bana sanki cok erken karatablo cızdı gıbı geldi. En azından 'rısklı gıbı, bir hafta daha bekleyelim' dese cok daha iyi olurdu. Bir de oglumun tum ultrason vs belgelerini sakladigim bir dosyam vardi ve oradaki ayni doneme ait ultrason goruntulerine baktim. Oglumun ultrasonunda Sat sonrasi 44. Gunde sadece kese gorunuyor ve kese bos. 56-57. Gunde tekrar Dr'a gitmisim ve orada kesenin ici dolu ve kalp atisi duydum diye not almisim. Ne tesaduftur ki gecen persembe de benim sat sonrasi 44.gunumdu. Dr kalp atisi yok gelisim az gostermis deyip olayi net olarak kestirip atti. Cok uzattim farkindayim ama insan ister istemez umutlaniyor. Dr cok erken ve pesin hukumle mi boyle olumsuz konustu yoksa bazi ultrason degerlerimi tecrubesine dayanarak bizim farketmedigimiz birseye gore mi boyle soyledi bilemiyorum. Bu Persembe tekrar dr randevum var orada artik net olarak cikacagini dusunuyorum olumlu ya da olumsuz. Buyuk bir merak icindeyim ama umudum az hala. Daha dogrusu umutlanmak istemiyorum.
Simdi, sormak istedigim soru su: bu topikte kalp atisi duyan arkadaslarim kacinci hafta ve gunde duydunuz?
Bu benim icin cok onemli cunku kisiden kisiye, gec ya da erken dollenme ya da embriyonun boyutuna kadar pek cok kriter bu sureyi degistiriyor.
Evet, tekrar sormak istiyorum. Bebeginizin Kalp atislarini kacinci haftanizda duyabildiniz ?
Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
Merhaba kızlar
benim de ctesi kontrolüm vardı, bebişlere bakmaya gittik. çok şükür ikisi de iyibüyümüş, neredeyse 2cm olmuşlar bir tanesi 1-2 gün büyük çıkıyor hala. büyük olanın hareket ettiğini gördük, inanılmaz bir duyguydu
bir dahaki kontrolüm bu ayın sonunda, inşallah o zamana kadar da herşey sorunsuz ilerler
topikte bazı üzücü şeyler, kayıplar olmuşinşallah Rabbim kısa zamanda sağlıklı evlat nasip eder isteyen herkese
Doktordan eve geldim şimdi. Bebeğimi gördüm çok tatlıydıı:)) 3 hafta içinde nasıl da bu kadar değişti. elleri ayakları nasıl da oynuyodu çok güzeldi. Rabbim tüm isteyenlere versin. Muhteşemdi:)
Kızlar 10 gündür yoktum aranızda.tatile çıkmıştık.Güzel stres attık.Geçmişi okuyamadım baya sayfa var.İnşallah hepiniz iyisinizdir.İğnemi artık kendim yapıyorum.Cesaretimi topladım.Böylesi daha iyi gibi.Bende yarın doktora gitcemBugün 9+1iz.Bakalım bebeğimin hareketlerini görürüm inş.
Mrb kizlar..size bir sorum var..dun gece 11 gbi yattim 12 gbi wc ye gttim..hamilelikten beri peceteyle kontrol ediyorum birssey var mi diye.boyle renk olarak pecete de ucuk pembe gorunen ama camasirimda sabah kalktgmda hardal sqrisi gbi gorunen akintim gelmis..smdi yine wc ye gttim ve idrarimi yaptktan snra akintiyla beraber 2 kucucuk damla gri gbi kahverengi bile degl.iki damla dustu klozete ama kucuk..kasigim cok agriyo benim.nolur bisi soleyin bi sorun var midir..dusuk tehlikem yoktu ilav filan kullanmadm hic.mide bulantm vs hicbiseym yoktu sadece kasik agrim vardi.ters rahim oldugu icin agrili geciyodu ilk 6-7 hafta smdilerde azalmisti.dun itibariyle yeniden basladi kasik agrim..sizce bi sorun varmidir.kontrolum persembe ozamana kadar beklesem nolurr.?? Uzun oldu sagolun okudugnz icin canlar..
Canim sanırım kan sulandirci kullsniyorsun. Bende kullanıyorum ve ilk basladi gim zamanlarda her yanim mosmor olmustuartik olmuyor.
Igneyi cabuk enjekte edersen morariyo..yavas yavas yapmaya basladim morarmiyor artik..sende oyle dene daha yavaş vur bskalim azalacskmi..
Birde hep ayni yerden vurms bir sagdan bir soldan bazen bacaktsn vur..
Ben daha ilk zamanlarda bir gun bacaktsn vursyim dedim.neyse oylesine vurdum bi baktim damara dnk getirmisim bacsgimda abartsiz 6-7cm kare bi morluk olustu
iyi akşamlar kızlar..gumus19 un bebeğinin kalbi durmuş şuan hastanedeymişbebeği alacaklarmış..
başım ağrıyodu bu haberi alınca daha da ağrımaya başladıçok üzüldüm yaa..Rabbim şifa versin tez zamanda..
iyi akşamlar kızlar..gumus19 un bebeğinin kalbi durmuş şuan hastanedeymişbebeği alacaklarmış..
başım ağrıyodu bu haberi alınca daha da ağrımaya başladıçok üzüldüm yaa..Rabbim şifa versin tez zamanda..
canım bende özele gidiyorum ama ne şekilde sağlık ocağı öğrendi bilmiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?