kızlara sıze bı sorum var benım bebegımın tek gozu sankı bıraz kayıyor gıbı sızın bebeklerdede varmı aynı durum varsa ne zaman geçer doktora goturunce sorucam bırde bezınde sureklı kırmızılık pembelıkvar kucuk leke seklınde netten arstırdım normal dıyıor ama
Merhaba , kizimin bezinde de pempelik gormustum doktoru susuz kaldigina isaret olduunu soyledi bolbol emzirmemi onermisti . İstersen doktoruna danis yine de canimkızlara sıze bı sorum var benım bebegımın tek gozu sankı bıraz kayıyor gıbı sızın bebeklerdede varmı aynı durum varsa ne zaman geçer doktora goturunce sorucam bırde bezınde sureklı kırmızılık pembelıkvar kucuk leke seklınde netten arstırdım normal dıyıor ama
Yok tatlım kimse birşey yazmadı.ne oldu canım yıne canını sıkacak seylermı yazdıı
Günaydın.Esmer cnm rüyan hayırlara vesil olsun inş ...kuzucukta iyi günlerde giysin aldıklarınızı tatlım :))
Bu arada herkese günaydın kızzlarr...
Yarın tam 5. ayını dolduruyor teyzesi.canım tam kac gunlukk kızın ne kadar ken başladın bende 4bucuk aylıkkken başladım sayılır 4 gun yoğurt verdım 5 gundurde elma suyu verıyorum
Çok geçmiş olsun cancağızım.Gunaydin guzel bir hafta olur insallah. Aksam yaramazim koltuktan dustu. Kasla goz arasi nasil yapti bilemiyorum. Onu yerde gorunce elim ayagim buz kesti, sanki tum kanim cekildi. Yuzumuzu&endisemizi gorunce o da agladi. Korktuk basini carpti diye. Hastaneye goturduk, kafa filmi cekildi&muayene edildi. Cok sukur bir sikintisi yokmus. Sabahi sabah ettim tabi acaba birsey olacak mi diye basinda nobet tuttum. Rabbim hepimizin yavrusunu esirgesin...
Yenianneyim
Canim insallah bu doktor size yardimci olabilir ve bir care bulabilirsiniz. Hic tecrube ettigim bir konu degil, o yuzden oneride bulunamayacagim. Cok gecmis olsun.
Kubizm
Allah kavustursun gulum. Ayrilik zor. Rabbim sabir versin, cabucak gecsin insallah.
Yarem
Ev arama&tasinma stresini bilirim gulum. Burasi 3. Evim. Bulana kadar 3 ay ev aramistik. Rabbim gonlune gore biryer nasip etsin insallah.
Esmer
Sikintili gunler yasiyorsun canim. Duygularin zaman zaman acabalar yasatacak sana, kadinlarin tabiati boyle. Allah sana guc kuvvet versin. Guzel kaderler yazsin, guzel insanlarla karsilastirsin & aileni basindan eksik etmesin insallah.
canım ben wee well inkini kullanıyorum , fena değil ama arkadaşlar çift taraflı olanların markasını vermiş.. şimdi bende almış olsaydım ondan tercih ederdim sanırım...bizim oğlana mama sandalyesi alcam nasıl bir şey alcağıma karar veremiyorum bir de elektirikli süt sağma makinası kullanan arkadaşlar hangi marka iyidir tavsiye ederseniz sevinirim...
canım geçecek inşallah... benim kızda aynı bu aralar...Artık kafayı yemeküzereyim Gülce uyumuyor tek kelime uyumuyor sabah 9 dan beri ayakta gece de 2 de zorla ağlaya ağlaya uyudu umarım geçiş dönmelidir büyüme atağıdır ergenlikte gibi yaşıyor aslında gündüzleri çok huzurlu kendi hiç rahatsız görünmüyor fakat aksam huzursuzlanmaya başlıyor şimdiyekadar maalesef hep kucağımda pışpışlayarak uyudu ben de hemen uyuyor diye başka bir yöntemi denemedim ve denemek istediğimde çooook geç kalmıştım kesinlikle kabul etmiyor.Sizleri okudukça kendimi çok kötü hissettim sizin meleklere 41 kere maşallah bana beşiğe yatıp kendi kendine uyuduğunu düşünmek kocaaaa birhayal gibi ...böyle çaresiz hissettiğimi hatırlamıyorum. Ne yapacağım ne olur dua edin
canım başın sağolsun...Allah kalanlara ömür versin...Annenle babanada acil şifalar versin...işede başlamışsın hayırlı olsun...kuzuzcuklarımıza olan özlem hiç geçmeyecek sanırım...MAŞŞALLAH KUZUNA NAZAR DEĞMESİN...herkese iyi akşamlar arkadaşlar çoook uzun bir aradan sonra anca girebildim. çok kötü bir yaz geçirdim amcam ve kuzenim vefat etti. anemle babam kaza geçirdi herşey üst üste geldi. yeni yeni kedimizi toparlamaya çalışıyoruz. bu kargaşa ve moral bozukluğu arasında ara sıra girip okumaya çalıştım. memleketteydik yeni evimize döndük. okulum açıldı işe başladım. minik kuzumdan ayrılmak zor oluyor. sizlerin hoş sohbetini özlemişim. bütün bu olanların arasında küçük iremim büyüdü. teyzeler dişimiz çıktı meyve yemeğe başladık. tek kötü olan sütüm azaldı. doktorumuz ek gıdaya erken başlattı. artık belli bir düzenimiz var çok şükürki akşam uykularımız düzenli saat 9 banyo saati sonra uyuyor baze 1 bazen 2 kere kalkıyoruz sabahta 7-8 gibi gülerek uyanıyoruz. sizlerin melekleri nasıl bilmiyorum geçmişi yavaş yavaş okumaya çalışıcam. hepinizi çok özlemişim.
canımdoymuyorlar büyüyorlar bu aralar... büyüdükçe daha çok süte ihtiyaç duyuyorlar..sütümüz artsın diye bedenimizi fazla süt üretmesi için hazırlıyorlar sanırım...Kizlar benim bebe resmen uyumamak icun direndi bugun neredeyse 3saatte dalamadi uykuya, uyudu uyandi tam daldi derken tekrar uyandi muhtemelen de gece cok uyanacak en fazla iki kere kalkardim gece 4-5e kadar hatta daha fazla kalkar olduk bu hafta, umarim en kisa surede gecer sanirim atak haftasindayizemmesi de cogaldi gibi gunu gununu tutmuyor bu ara..
gözünüz aydın...maşşallah kuzuna lap lup yesin lop lop et olsu inşallah... rüyanda hayrolsun canım benimİstanbul bugün yağmurlu .
Kuzenim askerden gelmişti onu görmeye gidecektik ama bu yağmurda hiç gözüm almıyor gitmeyi.
Evde film keyfi yapacağız artık :)
Bu arada benim kız yoğurdu lap lup götürüyor :)
Belki istemez dedim ama maşallahı var.
şehir efsanesi gibi dursada canım 6 aylık olunca kendilerini biraz daha ifade etmeye başlayacaklar ve daha az ağlayacaklar ..inşallah...Ya ben web sayfasını sürekli açık bırakıyorum her seferinde yüklememek için. Acaba sürekli okuyor mu gorunuyorum :)
Bu arada ben forumdaki diğer Gülce'nin annesiyim :). Biz de normalde seviyor diye parka götürdük onu dün, çoğunlukla dışarıyı seven sakin duran kız eve gelene kadar ortalığı ayağa kaldırdı. Sizce 6 aylık olunca ağlamaları azalır mı bebişlerin?
simca dün senin kızını gördüm rüyamda... ağzına bakıyorum o beyaz noktalara 4-5 tane dişin ucu patlamış... yahu dişi çıkıyor işte nasıl farketmedin diyorum...Evet canım çok sağol, ilan verdim,dünden beri arayanlar var,ilk görüşme yarın bakalım hayırlısı.
Tanıdıktan bulamadık,boş durucağıma ilan vereyim dedim,beğenirsek araştırıcaz aileyi artık.
Diş gibi elime batmıyor,nokta şeklinde,erken kaşınırmış ya sanırım o yüzden eli hep ağzında,haftaya kontrolde sorucam.
Küçükken başarıyla sınav veriyor,hiçbişey olmaz ona maşallah
Sağolasın Kerem de sağlıkla büyüsün,hepsi inşallah
Off kıyamam ya,valla düzenleri değişiyo,ben sallamam alışmasın derdim,bikaç gündür sallarsam sadece uyuyo,bugün bana sarılıp uyudu,hergün farklı şekillerdeyiz,eskiden kendi uyurdu.ha bir de bugün de dalsmıyodu,bağırıyodu,yabancı müzik kanalını açtım i pad'den,kliptekilere bakarken uyudu.dans etmeleri falan dikkatini çekti sanırım.sen de dene istersen,bazısı yüksek seste,müzikte vs uyuyor,belki dikkati dağılır uyuyuverir.ama diş olayı yüzünden ve büyüme ataklarından da böyle olabilirler,sıkma canını sen.ilerde biticek hepsi zaten,gel yanımda yat desek o istemiycek:)
Başın sağolsun,üstüste gelmişDişi çıkınca rahatlamıştır,maşallah güzelliğe,uykusu da hep öyle olur inşallah
tadını aldıkça sever inşallah...gevura kızıp oruç bozma...ama insanın aklı almıyor bazı şeylere...ilk sebze denemesini yapmış bulunmaktayız.başarılı mı değil mi anlayamadım ama.havuç ve patatesi mama roboruna attım.buharda tuzsuz yağsız pişti.sonra püre haline getirdim.turuncu havuçlu patates püresi oldu.koyu kıvamlı.tadı fena değildi tuz yok diye ben pek yiyemedim.bizim sıpanın ağzına verdim kaşığın ucu ile yüzünü buruşturdu ağlayacak gibi yaptı.sonra agzında çevirdi.yutmaya çalışırken yarısı dışarı çıkıyor kaşıkla geri verdim.bir tatlı kaşığı kadar yedi.baktım mırıldanıyor.yeter dedim bıraktım.sevmese yutar mıydı ki.pek de sevmiş gibi değildi.ama en tatlı sebzeleri sevmezse diğerlerini nasıl yedircez ki.bir daha meme vermeyecek mi yoksa aman tanrım mı dedi içinden.aldım hemen emzirdim.:) kıyamadım hiç.gece bakayım dedim nasıl uyuyor gözü kapalı meme arıyor havalarda..ne kadar annelerine muhtaçlar.uyurken emzirdim geri yatırdım.aklıma şu bebeği yalnız bırakan adanaya giden s. geldi.ben kediyi bırakmam evde yalnız kadın çocuğunu bırakıp gitmişti.küfrettim durdum gece gece günaha girdim yine
canım benim çok çok geçmiş olsun... bebekler çabuk atlatıyorlar .. farketmiş olmana bile sevinmelisin... Allah acil şifalar versin kuzucuğuna... hemenceceik olup biter inşallah. bizleride haberdar et olurmu..Mrb arkadaş lar.sizleri hergun takipteyim ama 2 ay ara ile bi selam verip cikiyoum belki hayirlamazsiniz beni.kizim 5.5 aylik oldu oglum 27 aylik okula basladim yogun bir tempoyla devam ediyoruz.kiizm hala emiyor.basimiza gelen uzucu bir olayı sizinle paylasmak istedim.sizlerde bebeklerinize cok dikktli bakin hertaraflarini inceleyin.3gun once facede ark bir fotograf paylasti .bir bebgin boyunun altinda igne ucu büyüklüğünde bir delik siivi cikiyormus icinden. varmis ameliyat olmuss..sonra benim kizimn dogdugundan beri dikkatimi cekmisti boynunm altindaki sivilceye benzer seyy.cok umursamdim ve esime bile soymemistim.kizimin boynujun alti etli oldugu icin devamli kizarik ti ve yazdan dolayi devamli terliyordu.hicc kotu birsye yotmmitim.o fotoğraf i gorunce esime gösterdim ve kizimizi iyice incelldik boynunu bizim kide oyleydi.ara ara sıvı geliyordu.hemen cocuk cerrhin gittuk.gorur gormez brankial yarigi tanisini koydu ve antalyaya gidin tedavisi ameliyat dedi.kari koca o anda neye ugeadigimiz sasridikk aglamamk icin kendimi cok zor tutymm.sorularimi bile soramadim kekeleyerek bir iki birseyle sordum. Cikan sıvı tükürük sıvısı ymis.deligin kaynagini bulup kapatmak gerekliymis.o yuzden tek tedavi ameliyatmis.daha benim yavrum 5 aylik nasil onu ameliyhanede yyniz birkcm inanin bilmiorum suan yazarken bilr agliyorum 3 gundur ne haldyim bilseniz esimde cok uzuldu ama bendeb daha iyi bana moral veriyo oglum anne aglama elif igne olacak duzlecek diyoo..allahim bize yardimci olu insallh.carsamba unv hast gidcz Prof de goreck randevu aldik.dua edin lutfen ve bebeklerinin zi iyice kontrol edin lütfen .gelimeleri mumkun oldugunca yazmaya calisacagim
canım denemediğin şey kalmamış...bend ebu aralar kırk takla atıyorum mamayı içirebilmek için... damla damla içiyor ... inşallah güzel haberler le gel doktordan... bir hal çaresini bulursunuz umarım...Iyi aksamlar arkadaslar ins bebegin hemen iyilesir canim bnmki sennki kadar kotu degil ama bizde emmiyoruz surekli agliyoruz iki aylikken basladi bu ebe dis cikariyodur jel sur dedi eczaneye gittim iki aylik cocuk dis mi cikarr dediler neyse iki aylikken baslayan emmeme stratejisi hala dewam ediyor kac kez dr a gittik birseyi yok doyuyo demekki dedi dr 4 aylik kontrolunde 300 gr aldi ve hala zayifliyor ilk aylar 1,5 kg 1kg arasinda idi aylik kilosu.. bi haftadr durmadan agliyor emmiyor geri itiyor kendini onceden ayakta emzirirdim yok oda kar etmiyor aglarken tikaniyor artik emzirme pozisyomunda kucaklasam bile agliyor hocaya git muska yaptr okut dediler nazar olmustr dediler yaptim hala yokhergun okuyorum annem esim ya kim varsa okuyor ama emmiyor acikmasin istiyorum artikbnde sinir kalmadi esimle kaynanamla kavga ettik bni anlamiyorlar aglamaktan basima agrilargirdi haftasonu diye nobetci dr da yokmus yarin 14.30 a randevumuz varacliktan olecek yawrum cok korkuyorum
yazını okurken aklıma yeğenim geldi... hala işe gitme derdi... oğlum para kazanıcam sana ve hepimize mama alıcam derdim... buz dolabına kadar götrüp kapağını açardı bak içi mama dolu hepimize yeter derdi... her gün zor giderdim işe onu atlatıp....çok masraflı evet ama bir şekilde kısmatleri çıkıyor bir yerden...doğru söylüyorsun aslında sevginin yerini hiçbirşey tutmaz.bir gün gelecek anne işe gitme, beni evde bırakma diyecek ben para istemiyorum senin yanımda olmanı istiyorum diyecek. o zaman nasıl cevap vereceğim oğluma bilmiyorum. herşeyi alır olduk.hele ki konu çocuklarımız olunca daha bir alır olduk, her şeyin en iyisi, en güvenlisi, en rahatı derken eksikleri de bitmiyor büyüdükçe.her zaman daha iyisi vardır zaten:) benim olmamış onun herşeyi olsun derken abartıyoruz..yarın kullanmadığımız eşyaları koyacak yer bulamayacağız..şimdiden küçük gelen kıyafetleri kaç koli oldu ve ne kötü bazılarını hiç giydiremedim öylece duruyor.ayaklı tulumları; doğduğunda küçüktü sonra bir giydik ki boyu kısa geliyor ayaklarını uzatamıyor.müsriflik aslında.hele ilk bebekse anneler hamile kaldığı an deli gibi herşeyi alıyor..herkes mama sandalyesi ile büyümedi ki değil mi snowyy' ciğim..ama yinede ucuzundan almalı bi tane:) işin kötüsü bir gün bankacılar annesini götürecek yavrum annesiz kalacak ondan korkuyorum..
Allah kavuştursun canım... arada bir gelmiyormu...günaydın kızlar eşim dağıtım iznine gelmişti 2 gün az önce gittikızım bile o kadar ağladı ki tam cıkarken hissetti sanki.5 ay daha ayrıyız cok moralim bozuk ((((((((((((
ooo minanaklar okula gidiyor bugün...oda heyecanlıdır annesi ama arkadaşlarıyla oynamaya başlayınca her gün gitmek isteyecektir...hayırlı olsun.. benim küçük yeğenimde bugün başladı ama okuluna...diğeri 1. sınıfa...yağmur çamur annem 2 siylede nasıl başa çıkacak... 2 sininde okulu çok farklı güzergahlarda... sanada kolay gelsin.tatlı telaşlar...günaydın nisan anneleri kızım bu gün anaokuluna başlıyor o kadar heycanlıyım ki diğer minik kelebeğimde sabahın 6 sında uyanıyor güne merhaba dedik içimde buruklukta var ev daha bulamadım bu mahaledende çıkmak istemiyorum kızım içinde olsa bu okul çok iyi bu durumada üzülüyorum dualarınızı bekliyorum
canım çok geçmiş olsun... teleşını issettim gerçekten.... yeğenimde kaç defa hatırlamıyorum bile okadar çok düştü ki uykucu annesi yüzünden başı üstüne... akşamalrı hep hastanelerde sabahlardık... maşşallah kafası sağlam bizim yeğenin ama yinede insan birşey olurmu diye endişe ediyor... demiştim ya her bebek muhakkak düşer ...düşmeyen bebek görmedim...Allahtan sorunsuz atlatmışsınız...maşşalalh Kerem e..Allah korusun meleklerimizi..Gunaydin guzel bir hafta olur insallah. Aksam yaramazim koltuktan dustu. Kasla goz arasi nasil yapti bilemiyorum. Onu yerde gorunce elim ayagim buz kesti, sanki tum kanim cekildi. Yuzumuzu&endisemizi gorunce o da agladi. Korktuk basini carpti diye. Hastaneye goturduk, kafa filmi cekildi&muayene edildi. Cok sukur bir sikintisi yokmus. Sabahi sabah ettim tabi acaba birsey olacak mi diye basinda nobet tuttum. Rabbim hepimizin yavrusunu esirgesin...
canım bezindeki kırmızılık için doktora ihmal etme sor... bağırsakalrında bir zorlanma olabilir... bilemiyorum susuzda kalmış olabilir... rota aşısı falan oldumu,olduysa onunetkisidir...çok yakındaki nesnelere bakarken kayıyor gibiyse normal odaklanırken..ama uzağa bakarkende oluyorsa bir göz doktoruna götür istersen canım...kızlara sıze bı sorum var benım bebegımın tek gozu sankı bıraz kayıyor gıbı sızın bebeklerdede varmı aynı durum varsa ne zaman geçer doktora goturunce sorucam bırde bezınde sureklı kırmızılık pembelıkvar kucuk leke seklınde netten arstırdım normal dıyıor ama
Kızlar bu ay aşı var değil mi?
Varsa hangi aşılar vardı?
günaydın kızlar....
dün annem babamı evden kovmuş ...eşimde gececiydi gel baba bende kal dedim...Ela hiç durmadı viyak viyak... neyi var diyor hastaneye götürelim diyor babam...herzamanki hali diyorum babama...önceden soraradı inanmazdı şimdi gözleriyle gördü... banyo yaptırdım altını kremelrken.. kuyruk sokumunun olduğu yer bildiğiniz delik olmuş içide krem dolmuş... kızarmış birde...hemen üzerinde de bir delik oluşmuş kürdan girecek kadar ucu ama derin değil fazla...peçetenin ucunu kıvırıp sivrilttim yavaş yavaş temizledim içini geldikçe geliyor ne kadar derin anlayamadım.... .babam görünce çok kızdı oturtuyormusunuz çocuğu dedi.. kuyruk sokumu batık yapmıştır diyor...daha önce yoktu bu delikler...oturtulduğundanmı yoksa ayakta diktiklerindemi oldu sancısı bu delikelrden mi kaynaklanıyor bilemedim...
bir arkadaşımız daha vardı kuyruk sokumunda delik olan... şimdi nasıl acaba kuyruk sokumu...büyüdükçe kapandımı
labneyi sebzelere karıştırabilirsin...bir tanıdık çorbalarına bile koyuyordu...keçi sütüne bend e baktım dün... daha önce gömrüştüm markette uzun ömürlü paketlerin içinde..ama dün bulamadım kalmamış zaten bir kaç tane siperiş ediyorlarmış...keçi sütünü normal inek sütünden mayalanmış yoğurtla mayalıycam keçi sütüyle yapılmış yoğurt mayası bulmak zor... satılmıyor ben görmedim yada... sen kendin mayalarsın keçi sütüne inek yoğurduyla mayalarsın ,yoğurdunu sonra o mayayla devam e dersin...kızlar bir şey sorcam bu labneyi neye katıp bebişlere veriyorsunuz bir de keçi sütü inek sütü ile mayalanır mı siz nasıl mayalıyorsunuz ve asıl önemlisi keçi sütünü nerden temin ediyorsunuz
hiç bir tavsiyede bulunmadı...sanırım hazırda tavsiyesi kalmamıştı bana verecek....
kuyruk sokumun olduğu yer ve poposu kabuk bağlamıştı yara gibi... verdiği kremler hiç bir işe yaramamıştı... supapatya arkadaşımızın önerdiği kremle o kabuklar kalktı ,alttan yeni derisi gelmişti... resmen yanmış kızızn poposu....düzelmişti ama bu delikler ilerde sıkıntı yapmaz inşallah ... minacık temizlemeside öyle zorki... akıntı olmadığı sürece birşey olmazmışşş... akıntı olana kadarda enfeksiyon kapmış oluyor onu nasıl önliycez acaba.....temizlemek yetermi ki...bu hafta kontrole götürcem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?