ne güzel ki ailen var yanında ve onların bütçesi yetiyor ki alıyorlar canım.eğer onların bütçesi yetmeseydi 300-400 lira da az değil sonuçta ben çalışıyorum ama yine yetmiyor anlayacağın ne kadar kazanıyorsan o kadar harcıyorsun eskiden sadece eşim çalışır asgari ücretle geçinirdik.sonra ben memur oldum şimdi zor geçiniyoruz.ve artk kendime bir şey alacakken 30 kere düşünüp almaktan vazgeçiyorum oğluma alayım güzel güzel giyinsin diyorum neler aldın kuzuna mont filan mı.ve bayanların mutlaka bir işi ve maaşı olmalıymış bunu anladım.başkasına özellikle eşine muhtaç olmak çok zor.ve bayanlar her ortamda çalışamıyor özel sektörde olsaydım eskisi gibi süt iznimi bile vermezlerdi.okuyorum bazı arkadaşları patronları vermiyormuş.ama memur olunca mecbur veriyorlar.kız çocuklarını bu yüzden okutup ekonomik özgürlüklerini vermemiz gerekiyor erkek her işi yapar sonunda.hayat zor canım beni annem tek başına büyüttü çok iyi bilirimKesinlikle katılıyorum.
Hayat gerçekten çok pahalıymış.
Ve söz konusu bebek, çocuk olunca herşey ateş pahası.
Kızıma kışlık aldık 300-400 tl arası tuttu.
İnsanın özellikle bir anne her şeyin en güzeli istiyor çocuğu için.
Bende çalışmıyorum kızımın bütün ihtiyaçlarını kardeşlerim ve annem karşılıyor.
Allah razı olsun onlardan.
Ama keşke çalışıyor olsaydım, kendi kazancımla birşeyler yapamıyorum içimde kalıyor resmen.
eşin askerde mi kıyamam ya çok zor oluyor ben bekledim 15 ay iyi bilirimgünaydın kızlar eşim dağıtım iznine gelmişti 2 gün az önce gittikızım bile o kadar ağladı ki tam cıkarken hissetti sanki.5 ay daha ayrıyız cok moralim bozuk ((((((((((((
Hic duydugum gordugum birsey degil canim. Insallah iyilesebilen ve ileride sikinti yaratmayan bir durumdur. Cok gecmis olsun...
hırsızım geçmiş olsun allah şifa versin canım
sağolun canlarım...
internetten baktımda mrg çekilmesi gereken bir durummuş.. iğne deliği kadar bir ağzı oluyormuş bu delikelrin ve kuruk sokumuna kadar ilerleyen bir kanalları... deliğin derinliğini ve omuriliğe uzantısaı var mı diye MR çekilince anlaşılıyormuş... bu kanaldan omurilik enfeksiyon kapıp memnjite kadar yol açabiliyormuş... uzantısı olmayabilirmiş te ve sadece delik olabilirmiş...ama doğuştan olauyormuş...sonradan delik oluşmasıyla ilgili bir şey okumadım... eminim önceden yoktu...sonradan oldu... hele 2. delik çok alakasız popo çizgisini takip eden yerin solunda...diğer delik tam kuyruk sokumunda derin olan ...ne çok endişelenecek şey çıkıyor...
ESMER cicilerini güle güle giysin İdil...5 .ay aşısıda yok sadece kontrol ölçüp biçecekler...
esmerciğim 5.ay aşısı yok bildiğim kadarıyla ben Aras a yaptırmadım benim oğlan 10 gün sonra altı aya girecek 3. doz karma aşısı var
Teşekkür ederim kızlar cevap için :)Littlezelda arkadasımızın yazdıgı gıbı 5. Ay rahatsın canım. Boy&kilo ölçümü, varsa bir sıkıntın onun araştırılması...ası yok acı yok
hiç bir tavsiyede bulunmadı...sanırım hazırda tavsiyesi kalmamıştı bana verecek....
kuyruk sokumun olduğu yer ve poposu kabuk bağlamıştı yara gibi... verdiği kremler hiç bir işe yaramamıştı... supapatya arkadaşımızın önerdiği kremle o kabuklar kalktı ,alttan yeni derisi gelmişti... resmen yanmış kızızn poposu....düzelmişti ama bu delikler ilerde sıkıntı yapmaz inşallah ... minacık temizlemeside öyle zorki... akıntı olmadığı sürece birşey olmazmışşş... akıntı olana kadarda enfeksiyon kapmış oluyor onu nasıl önliycez acaba.....temizlemek yetermi ki...bu hafta kontrole götürcem...
muallakta kalıyor insan büyük yeğenimdede vardı o yüzden kendi kızızmdada hemen bakmıştım doğduğunda göremedim öyle birşey.. düz bariz gördüm...Cok ciddi bir durummus desene. Doktorundan mutlaka tam tetkik iste o zaman canim. Insallah mudahale gerektirmeyen bir durumdur. Cok gecmis olsun.
erkek çocuklarında genelde oluyor ama o delik değil hafif çukurluk birazda derin olabilir ama delik değildir... sadece banyoda kıl tüy birikmesin ilerde kıl dönmesi sorunları yaşamaması için sürekli temizlenmesi gerekiyor endişenme sen...canım benim oğlanın kuyruk sokumunda da var bir delik çukurluk ama ben her bebekte var sanıyordum incelemedim çok açıkçası.herşeyi kafama takıyorum diye eve gidince bakayım hemen.ama hep vardı eğer anormal bi durum olsa doğduğunda özel hastanede doğum yaptım.muayene ediyorlar bebeği söylerlerdi diye düşündüm hep.aslında belki de oraya hiç bakmadılar
sonradan olduğuna eminim...her yerine bakmak lazım...ama pimpiriklenmek bazen iyi çünkü önelemini almış oluruz en azından...dün farkettim ...her banyoda temzilerim poposunun arasını ...Hırsızı canım çok geçmiş olsun her iki durum içinde ...sonradan mı olmuş anlyamadım ben .. Nezaman farkettin , senmi farkettin ilk... İnşallah ciddi bir durum oluşturmadan geçer cnm ... Şimdi kaka yaptı oğluş hemen bakayım bende merak ettim şimdi....
müdehaleye gerek olacak bir durum olabilirmiş...internetten baktığıma göre.... ben deliğin dibini göremedim... iğne başı kadar delik ve içini temizledikçe geliyordu arkadan ipliksi krem artıkları...HIRSIZI canim gecmis olsun. Ne diyecegimi bilemedim. Umarim cok sorun olmadan Elosumun poposu duzelir. Mudahaleye gerek oluyo muymus??
bend eevde olduğumda kaka yapınca herzaman yıkarım canım lavaboda...silmekle olmuyor ... huggies kullanmaya başlamıştımya 4 gündür bacakarında ve bel kısmında çok fazla alerji yaptı krem sürmedim geçmesi için hava alması gerekiyor yıkayınca sönüyor ama yine oluyor...primaya döneceğiz yine...11 den beri uğraşıyorum 13.15 de ramak kaldı uyumasına 13.17 de uyudu :))) şimdi çorbasını hazırlayabilirim artık:))
Poposuna baktım bişi yok şükür .. Bende her kakada bakıyorum poposuna HIRSIZI ama okadar detaylı değildi , daha çok kaka kalmışmı diye evirip çevirip bakıyordum..çünkü lavaboda yıkıyorum her kakada popişi :) popo lavabosu oldu o artık :)))
sağol canım teşekkür ederim amin inş.salgın var zaten büyük küçük herkesi sarmış durumda öksürükle başlıyor ...inşallah çabuk atlatırız....senin minnakta hasta olmaz inşallah...sıcaktan surtı yanıyordur... bizim kız cayır cayır olsada şöyle kıçımı azıcık yana çevireyim demiyor... fosili çıkana kadra aynı yerde yatıyor... sıcaktan bayılıyormusur nedir...
çok geçmiş olsun canım...bu aralar çoğu bebek böyle... benimkide dün yemedi bir şey azcık beni emdi o kadar...zorlayınca daha çok ağlıyor... dün birde kv gilde ,gözüne elini soktu ovuştururken...tırnağını keserken bir tanesinin köşesinde sivri kalmış... herkes yemek yiyordu ,sesine koştular...çok ağladı sesi soluğu kesildi...görümce nasıl becerdiki diyor... ben tutup soktum dedim... manyak mı nedir...
ben ali babanın çiftliğini söylüyorum...birde boş 5 lt lik pet şişelere vurup ses çıkarmak ve devirmeyi seviyor...
yoktur inşallah yaa. sabah bırakırken keyfi yerindeydi bakalım... hele şu burnuna bir çare bulamadım... brujav ın dediği orti bebenin aspratörünü aldım çekmesine iyi çekiyorda 5 dk sonra yine aynı birde ondan korkmaya başladı yaklaştırınca bile ağlıyor ... diğer pompalılar zaten hiç çekmiyor...çok kullanılınca burun damarlarına birşey yaparmı acaba... kv kanatacaksın burnunu diyip duruyor...
O nun mammam diyen ağzını yerim...
yalnız olmak daha iyi bana göre... her kafadan bir ses çıkıyor...birde dün gittim görümce kızımın altını değiştiriyor..kıskandım birden nedense....sıkı sıkı bağlamış... hemen gevşettim ...biraz bozuldu...emzirmek için aldım kucağıma...yenge biraz mama içirmek istedim ama almadı emmez seni dedi... ne münasebet mama içmez ama annesini reddetmez ,sağol dedim sen kendi çocuğunla ilgilen dedim...çok kıskandım yaaaa....azıcık emiştik...
öyle bir anlatmışsın ki...çorbayı benim bile canım çekti
canım pirinç unuyla yada devam sütü markalarının kaşık maması satılıyor onlarda muhallebi gibi oluyor kıvamı sütle- suyla ...kaşıkla yediriyorsun... nsıl hazırlanacağı üzerinde yazıyor... ben hiç vermedim hemüz...
hoşgeldin...çok geçmiş olsun...amin cümlemizin evlatlarını bağışlasın....
ben bakınıyorum çorba tariflerine bulduklarımı paylaşırım...
Balım çok geçmiş olsun.günaydın kızlar....
dün annem babamı evden kovmuş ...eşimde gececiydi gel baba bende kal dedim...Ela hiç durmadı viyak viyak... neyi var diyor hastaneye götürelim diyor babam...herzamanki hali diyorum babama...önceden soraradı inanmazdı şimdi gözleriyle gördü... banyo yaptırdım altını kremelrken.. kuyruk sokumunun olduğu yer bildiğiniz delik olmuş içide krem dolmuş... kızarmış birde...hemen üzerinde de bir delik oluşmuş kürdan girecek kadar ucu ama derin değil fazla...peçetenin ucunu kıvırıp sivrilttim yavaş yavaş temizledim içini geldikçe geliyor ne kadar derin anlayamadım.... .babam görünce çok kızdı oturtuyormusunuz çocuğu dedi.. kuyruk sokumu batık yapmıştır diyor...daha önce yoktu bu delikler...oturtulduğundanmı yoksa ayakta diktiklerindemi oldu sancısı bu delikelrden mi kaynaklanıyor bilemedim...
bir arkadaşımız daha vardı kuyruk sokumunda delik olan... şimdi nasıl acaba kuyruk sokumu...büyüdükçe kapandımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?